Quantcast
Channel: nostos-music.blogspot

Article 9

0
0

Υπογράφηκε η σύμβαση για την αναβάθμιση της Δημητρίου Γούναρη – Κ. Ζέρβας: “Η Θεσσαλονίκη βελτιώνεται. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει”

Νέα, αναβαθμισμένη εικόνα πρόκειται να αποκτήσει ο άξονας της Δημητρίου Γούναρη, καθώς  ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση σειράς παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν τον δημόσιο χώρο και θα συμβάλουν στην τόνωση της εμπορικής κίνησης στην περιοχή.
Η υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση του έργου αναβάθμισης του δημόσιου χώρου της Δημητρίου Γούναρη, το οποίο εντάσσεται στην πράξη  “Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου” και χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ,  έγινε παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδη και του τεχνικού συμβούλου του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Μήτρου.

Πολλαπλή αναβάθμιση
Για “σύνθετη αναβάθμιση” ενός πολύ σημαντικού κομματιού του κέντρου της πόλης μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας: “Άλλη μια γειτονιά του κέντρου της πόλης αναβαθμίζεται. Η Θεσσαλονίκη βελτιώνεται. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει”. 
Όπως σημείωσε ο κ. Ζέρβας, με τις παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί “τονώνεται η εμπορική κίνηση, αναβαθμίζεται το περιβάλλον κι αναδεικνύονται οι αρχαιότητες”. Συγχρόνως, προγραμματίζονται έργα για τη βελτίωση του φωτισμού αλλά και για τον υπερδιπλασιασμό της υφιστάμενης παιδικής χαράς, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής.
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης επεσήμανε ότι “προχωράμε σε ένα πολύ σημαντικό έργο για την ανάδειξη του κέντρου της πόλης ως εμπορικού τόπου. Μαζί με το Καπάνι, με τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό της Αριστοτέλους και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που προχωρούν, υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για αστικές παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, οι οποίες θα αλλάξουν την εικόνα του”.                                                                                              
Στο πλαίσιο του έργου αναβάθμισης του άξονα της Δημητρίου Γούναρη μεταξύ άλλων προβλέπεται η ανάπλαση των οδών Βύρωνος και Γρηγορίου Παλαμά και η μετατροπή τους σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Ακόμη, θα αναβαθμιστούν ο φωτισμός αλλά και οι φυτεύσεις στον πεζόδρομο της Γούναρη και στην πλατεία Ναυαρίνου, ενώ θα κατασκευαστεί και νέα παιδική χαρά, πλησίον της υπάρχουσας.
Ο σχεδιασμός για τη δημιουργία του “Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου” της Δημητρίου Γούναρη προχωρά σε συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Εμπορικό Σύλλογο.


ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Previous Article 9
0
0

         

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η διασφάλιση από ενδεχόμενη δόμηση, η εξασφάλιση της προσβασιμότητας και ο δημόσιος κοινόχρηστος χαρακτήρας του παράκτιου χώρου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας μιας ανεμπόδιστης περιπατητικής διαδρομής ως το όριο με τον Δήμο Πυλαίας είναι τα ζητούμενα στα οποία αποσκοπεί η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Καλαμαριάς και της Ένωσης Οικονομικών Φορέωντης εταιρίας ΔΙΚΤΥΟ ΑΕ και του κ. Μουτσιάκη Ευθυμίου.

«Για άλλη μια φορά καινοτομούμε, καθώς ο Δήμος Καλαμαριάς είναι ο πρώτος, που υπογράφει Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τη ρύθμιση και προστασία του παράκτιου μετώπου της Καλαμαριάς, δείχνοντας πάντα σεβασμό στο περιβάλλον και την αρμονική συνύπαρξή μας μ’ αυτό», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Επιπλέον των παραπάνω, η αναγκαιότητα ειδικής αντιμετώπισης και σχεδιασμού στο παράκτιο μέτωπο της Καλαμαριάς αποτελεί μέρος του γενικότερου υπερκείμενου χωροταξικού σχεδιασμού που προωθείται για την μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια. Eν γένει προβλέπει την αναβάθμιση και ρύθμιση του συνολικού θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης, στο ευρύτερο μέτωπο που εκτείνεται από την Δημοτική Ενότητα Καλοχωρίου του Δήμου Εχεδώρου (εκβολές ποταμού Γαλλικού) έως τον Δήμο Θερμαϊκού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η παραλιακή ζώνη του Δήμου Καλαμαριάς δεν έχει αντιμετωπιστεί με περιβαλλοντικούς όρους στο σύνολό της, παρά μόνο αποσπασματικά. Ως εκ τούτου δεν έχει πραγματοποιηθεί ο συνολικός περιβαλλοντικός σχεδιασμός του παραλιακού μετώπου του Δήμου, αποτέλεσμα του οποίου θα ήταν ο σαφής καθορισμός των ορίων και των τυχόν ζωνών προστασίας αυτών.

Η μελέτη που υπεγράφη σήμερα, πρόκειται να προχωρήσει στον καθορισμό αυτών των ορίων με σκοπό τη διαφύλαξη των φυσικών στοιχείων της περιοχής σε αρμονική συνύπαρξη με τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες. 

Η χρηματοδότηση του έργου, ποσoύ 36.363 €, θα γίνει  από το  Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας 2014 -2020 (ΕΣΠΑ), καθώς η πράξη με τίτλο «ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ» με κωδικό ΟΠΣ 5037852 έχει ενταχθεί στο ανωτέρω πρόγραμμα και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους.

Article 7

0
0

«Από το σκοτάδι... στο φως»
Έκθεση εικαστικών Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης
Casa Bianca 20|01 έως 03|02|2022

Με επιλεγμένα έργα από τη συλλογή της, η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό της πόλης  με την  έκθεση «Από το σκοτάδι... στο φως».
Η έκθεση αποτυπώνει την «πραγματικότητα των ημερών», κυρίως θέτοντας το πρωταρχικό ερώτημα για τη βάση της δημιουργίας του εικαστικού έργου, που δεν είναι άλλη από την αλληλεπίδραση του φωτός με τη σκιά, του άσπρου με το μαύρο. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η επιμελήτρια της έκθεσης – Ιστορικός Τέχνης Χαρά Θεοχάρους “(...)Η δύναμη της ουσίας του φωτός αποτελεί τον θεμέλιο λίθο στον χειρισμό της τέχνης και συνίσταται στον καθορισμό της οδού μέσα από την οποία σχηματοποιείται η φόρμα και χαλιναγωγείται από τον καλλιτέχνη η σύμπραξή του με τον χώρο και τις μορφές. Τα έργα της έκθεσης επιβάλλονται μέσα από το δίπολο των δύο αρχετυπικών μη-χρωμάτων: άσπρο και μαύρο ή φως και σκιά. Πραγματεύονται ουσιαστικά το ίδιο, το θεμελιώδες επιδιωκόμενο. Φως και σκοτάδι. Και κυρίως, πραγματεύονται τη νομοτελειακή πορεία προς το φως, την απελευθέρωση του φωτός μέσα από το σκοτάδι”.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των: Αναστάσιου Αλεβίζου (Τάσσου), Όμηρου Γεωργιάδη, Σωτήρη Ζερβόπουλου, Δημήτρη Κούκου, Παύλου Μοσχίδη, Κώστα Ξανθόπουλου, Δημήτρη Ξανθούδη, Κωνσταντίνου Παλτίδη, Μαρίας Πασσαλή, Κωνσταντίνου Ράμμου, Ρουμπίνας Σαρελάκου, Γιάννη Σπυρόπουλου, Παναγιώτη Τέτση, Μανώλη Χάρου, Antonio Saura, Vladimir Velickovic.

Δημοτική Πινακοθήκη (Casa Bianca)
Βασ. Όλγας 182 και Θεμ. Σοφούλη

Διάρκεια Έκθεσης: 20|01 έως 03|02|2022

Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00 – 18.00
Κυριακή 11:00 – 16:00

Τηλ. 2313 318538, 2310 427555 | e-mail pinakothiki@thessaloniki.gr

Article 6

Previous Article 7
0
0

Απολογισμός έργου Δημοτικής Αστυνομίας για το έτος 2021                              

Τον απολογισμό του έργου της για το έτος 2021 ανακοίνωσε σήμερα (20/01/2022) η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.
Σε συνεργασία, κατά περίπτωση, με το τμήμα Ελεγκτών και Επιδοτών και  την ΕΛ.ΑΣ., με στόχο τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, διενεργήθηκαν συνολικά 959 τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι. Κατά τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκαν 283 παραβάσεις σε 276 καταστήματα. Παράλληλα, εκτελέστηκαν οκτώ διοικητικές κυρώσεις, στο πλαίσιο των οποίων οργανώθηκαν -με τη συμμετοχή οχημάτων και εργατικού δυναμικού του τομέα καθαριότητας- τέσσερις επιχειρήσεις απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα τα οποία καθ’ υποτροπή και κατ’ εξακολούθηση προέβησαν σε αυθαίρετη χρήση κοινοχρήστου χώρου. Ακόμη, διενεργήθηκαν 362 έλεγχοι γνωστοποιήσεων καθώς και 2.464 πάσης φύσεως αυτοψίες, που αφορούν μεταξύ άλλων εγκαταλελειμμένα οχήματα, θέσεις φορτοεκφόρτωσης, υποθέσεις αναφορικά με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πολεοδομικά ζητήματα, καταγραφή αστέγων, θέματα σήμανσης, κ.ά. Για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων απαιτήθηκε η δαπάνη 4.164 εξωτερικών και εσωτερικών εργατοωρών, συνολικού κόστους 51.598 ευρώ.
Αναφορικά με την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας διατέθηκαν 3.424 εργατοώρες, συνολικής δαπάνης 42.479 ευρώ. Στον τομέα αυτό διενεργήθηκαν 1.643 έλεγχοι από Δημοτικούς Αστυνομικούς, στο πλαίσιο των οποίων βεβαιώθηκαν 74 παραβάσεις, καταγράφοντας ποσοστό συμμόρφωσης της τάξης του 95%. 
Σχετικά με τον έλεγχο του Κ.Ο.Κ., στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών της πόλης  -ανάλογα με το διαθέσιμο κατά περίπτωση προσωπικό- βεβαιώθηκαν συνολικά 200.500 τροχονομικές παραβάσεις. Στο πλαίσιο λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης «THESi» διενεργήθηκαν 796.658 έλεγχοι -σαρώσεις στοιχείων κυκλοφορίας- τόσο στις θέσεις μονίμων κατοίκων όσο και στις θέσεις επισκεπτών. Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 1.377 πινακίδες κυκλοφορίας για παραβάσεις που αφορούν  αντικοινωνική στάθμευση, όπως σε ράμπες ή σε αποκλειστικές και γενικές θέσεις που προορίζονται για άτομα με αναπηρίες. Παράλληλα, υλοποιήθηκαν 16 μικτές δράσεις με κλιμάκια της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης στους κεντρικούς άξονες της πόλης. 
Η Δημοτική Αστυνομία διαχειρίστηκε 32.957 διοικητικά έγγραφα, εξέτασε 9.268 ενστάσεις και διεκπεραίωσε 4.137 τηλεφωνικές και 345 έγγραφες/ψηφιακές καταγγελίες. Ο μέσος χρόνος ανταπόκρισης σε καταγγελία ανήλθε στα 37 λεπτά. 
Μετά την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ολοκλήρωσε την ταυτοποίηση οφειλών παρελθόντων ετών συνολικής αξίας 1.045.692 ευρώ και προέβη στην ενημέρωση των οφειλετών. Ταυτόχρονα υλοποιήθηκαν εννέα εσωτερικοί έλεγχοι αλλά και διοργανώθηκαν 37 δράσεις επιμόρφωσης του προσωπικού με 200 ωφελούμενους ενστόλους και διοικητικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης. 
Ακόμα, συγκροτήθηκαν 25 μικτά κλιμάκια για έλεγχο των διατάξεων που ρυθμίζουν τα ζώα συντροφιάς.
Όσον αφορά τους ελέγχους για το παράνομο υπαίθριο εμπόριο, συγκροτήθηκαν -υπό την εποπτεία της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς και σε συνεργασία κατά περίπτωση με την ΕΛ.ΑΣ και τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Μηχανικών Μέσων- 94 κλιμάκια ελέγχου, διενεργώντας 502 σχετικούς ελέγχους. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, βεβαιώθηκαν 86 παραβάσεις, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και 90 κατασχέσεις προϊόντων παραεμπορίου. 
Αναφορικά με τη συνολική λειτουργία της υπηρεσίας, το μέσο κόστος εργατοώρας ανήλθε στα 12,44 ευρώ, σημειώνοντας μικρή μείωση σε σχέση με το 2020, ενώ ο δείκτης ROI (απόδοσης της επένδυσης) ανήλθε στο 1 προς 2,7, που σημαίνει ότι για κάθε ένα ευρώ που δαπανήθηκε για τη λειτουργία της υπηρεσίας εισπράχθηκαν 2,7 ευρώ (συνολικό κόστος λειτουργίας: 2.267.033 ευρώ, σύνολο εισπραχθέντων: 6.126.254 ευρώ).  
Κατά το προηγούμενο έτος, σε 1.750 κατ’ οίκον επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν 3.400 θεωρήσεις γνησίου της υπογραφής για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν. Υπολογίστηκε ότι το συνολικό κοινωνικό όφελος από την άσκηση της αρμοδιότητας αυτής ξεπέρασε τα 183.000 ευρώ, καθώς οι ωφελούμενοι, σύμφωνα με σχετικό ερωτηματολόγιο, κάνουν συχνά χρήση της υπηρεσίας, εξοικονομώντας το κόστος χρήσης λευκού ταξί, σύνταξης πληρεξουσίου, κτλ.
Όσον αφορά το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής, παρά τους περιορισμούς της πανδημίας, έλαβαν χώρα επισκέψεις σε 13 σχολεία. Στις σχετικές δράσεις συμμετείχαν 456 μαθητές.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιήθηκαν μία τριήμερη και δύο ημερήσιες προγραμματισμένες δράσεις καταγραφής αστέγων καθώς και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες κατά τις βραδινές βάρδιες. 
Οργανώθηκαν δύο ασκήσεις για τη δοκιμή του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση σεισμού, ολοκληρώθηκαν τα Εγχειρίδια για Εκκένωση σε περίπτωση Δασικής Πυρκαγιάς και Πλημμυρικού Φαινομένου, ενώ επικαιροποιήθηκε το Σχέδιο Διαχείρισης Παγετού.  
Το τελευταίο τρίμηνο του 2021 επανενεργοποιήθηκε η συνεργασία της Υπηρεσίας με τον ΟΑΣΘ μέσω της ανταλλαγής στατιστικών δεδομένων, που αφορούν την ταχύτητα και τους μέσους χρόνους διέλευσης σε επιλεγμένες λεωφορειολωρίδες, στο πλαίσιο της προσπάθειας για σύνθεση ενός αξιόπιστου ψηφιακού εργαλείου διαχείρισης του κυκλοφοριακού.                                                                                                                                   
Αναφορικά δε με τη λειτουργία του Ενιαίου Συντονιστικού, διεκπεραιώθηκαν 29 μικτές δράσεις κατόπιν καταγγελίας και άλλες 110 σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό με κύρια αντικείμενα την τροχονομική αστυνόμευση και την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.
Όσον αφορά την τήρηση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, καταγράφηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:


-- Πραγματοποιήθηκαν 414 ενημερώσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τον τρόπο λειτουργίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

-- Διεκπεραιώθηκαν 98 αυτοψίες για επέκταση κοινοχρήστου χώρου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

-- Διεξήχθησαν 11.138 έλεγχοι για χρήση μάσκας και 49.603 έλεγχοι κυκλοφορίας και εισόδου σε δημόσιες υπηρεσίες.

--  Συγκροτήθηκαν 360 μικτά κλιμάκια με τις υπόλοιπες συναρμόδιες αρχές.

Article 5

Previous Article 6
0
0
For Your Entertainment by Condé Nast Logo

Allure | Architectural Digest | Ars Technica | Bon Appétit | Condé Nast Traveler | Epicurious | Glamour | GQ 

GQ Style | La Cucina Italiana | The New Yorker | Pitchfork | Self | Teen Vogue | them | Vanity Fair | Vogue | Wired

 
(image) Pete Davidson, Kim Kardashian, Kanye West

Article 4

Previous Article 5
0
0

20 JANUARY

In Music History

Page 1
12...4

2021On his last day in office, President Donald Trump pardons Lil Wayne, who pleaded guilty to weapons charges. Days before the election, the rapper was photographed with Trump and tweeted his support.

2021At Joe Biden's inauguration, Lady Gaga sings the national anthem and Jennifer Lopez belts out "This Land Is Your Land" before he is sworn in. At night, Bruce SpringsteenJohn LegendDemi Lovato, and Tim McGraw all perform on a socially distanced concert special capped by a massive fireworks display on the National Mall as Katy Perry belts out, of course, "Firework."

2021Garth Brooks sings "Amazing Grace" at the inauguration of Joe Biden at the request of incoming First Lady Jill Biden. Brooks explains his performance is not a political statement, but "a statement of unity."

2019Marking the 37th anniversary of that time he bit the head off a bat, Ozzy Osbourne's official store releases a plush bat with a detachable head.More

2015Edgar Froese (drummer for Tangerine Dream) dies of a pulmonary embolism at age 70 in Austria.

2013Bob Engemann (of The Lettermen) dies of complications from heart bypass surgery at age 77.

2011Appearing on the Bravo show Watch What Happens LiveTiffany talks about dating Jonathan Knight of New Kids on the Block in the '80s, and inadvertently outs him, saying, "He became gay later."More

2009David "Fathead" Newman, a jazz and R&B saxophonist who played alongside Ray Charles, dies at age 75 of complications from pancreatic cancer.

2009Bon Iver releases Blood Bank, a four-track EP and follow up to the hugely-successful For Emma, Forever Ago. The song "Woods," which features on the EP, will go on to be sampled by Kanye West on his track "Lost in The World."

2009Kid RockKanye West and Fall Out Boy perform at President Barack Obama's inauguration, playing the Youth Ball, which is broadcast live on MTV. Obama headlines, making a speech where he hypes the crowd with his "Yes We Can" slogan. Rock and West later throw their support to the next president: Obama's ideological opposite, Donald Trump.

2001With the debut Lifehouse album climbing the charts, lead singer Jason Wade marries his longtime girlfriend, Braeden.

1999Bill Albaugh (drummer for the psychedelic pop group The Lemon Pipers) dies at age 53.

1998Dawson's Creek, a coming-of-age drama following a group of North Carolina teens, debuts on The WB with Paula Cole's hit "I Don't Want To Wait" as its theme song.More

1998Bob McBride (lead singer for Lighthouse) dies of heart failure at age 51.

1998With the release of their debut single, "I Want You Back," *NSYNC emerges as a rival to Backstreet Boys, who are taking America by storm.

Page 1
12...4

Ozzy Osbourne Bites The Head Off Of Bat

1982

While performing at the Veterans Memorial Auditorium in Des Moines, Iowa, Ozzy Osbourne bites the head off a bat.


After infamously biting the heads off two live doves during a meeting with record executives one year prior, Osbourne already has a reputation as a nibbler of repulsive things. In this particular case, however, he isn't looking to cause any controversy. Plastic bats have been tossed onstage at Osbourne's shows many times, and when Obsourne sees another fly up there on this night, he assumes it, too, is fake. He is wrong. Osbourne bites the animal's head clean off. He's rushed to the hospital for rabies shots. Osbourne insists the bat was not only alive but also bit him - Rolling Stone's report of the event also claims the animal was alive. Years later, however, Mark Neal tells the Des Moines Register that he was 17 years old at that concert, and was the one who threw the bat onstage. According to Neal, the animal was quite dead when he did so - close to rancid, in fact. Alive or dead, the bat becomes an intrinsic piece of Osbourne's legacy. So much so that the rocker later complains that the continual reminder of the story by press and fans alike has chased and annoyed him all his life. None of this prevents him from profiting off of the spectacle of course. On the anniversary of the event 37 years later, Obsourne's official store sells toy bats with removable heads in celebration of the occasion.


Article 3

Previous Article 4
0
0

Έφυγε από τη ζωή ο αρχιμουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Κάρολος Τρικολίδης

«Ο Τρικολίδης συνετέλεσε καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της ορχήστρας και συνέβαλλε τα μέγιστα στην προσθήκη μεγάλων και σημαντικών έργων στο ρεπερτόριο της, καθώς και στην παρουσίαση πλήθους πρώτων εκτελέσεων», αναφέρεται στην ανάρτηση της Κ.Ο.Θ. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο αρχιμουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η Ορχήστρα.

Ο Κάρολος Τρικολίδης γεννήθηκε το 1947 στο Μπαντ Άουσζεε της Αυστρίας από Αυστριακή μητέρα και Έλληνα πατέρα. Σπούδασε σύνθεση, βιολί, κρουστά και διεύθυνση ορχήστρας με τους Χανς Σβαρόφσκι και Μιλτιάδη Καρύδη στις Ανώτατες Μουσικές Σχολές Βιέννης και Ζάλτσμπουργκ (Μοτσαρτέουμ). Παρακολούθησε σεμινάρια με τους αρχιμουσικούς Φράνκο Φερράρα, Πιερ Μπουλέζ, Μπρούνο Μαντέρνα, Χέρμπερτ φον Κάραγιαν. 

Ξεκίνησε σταδιοδρομία ως βοηθός των Άντριαν Μπουλτ και Τζουζέππε Πατανέ. Απέσπασε πρώτα βραβεία στους διαγωνισμούς για αρχιμουσικούς σε Μπεζανσόν (1970), Φλωρεντία (1971), Βουδαπέστη (1977). Διετέλεσε πρώτος αρχιμουσικός σε λυρικά θέατρα Γερμανίας και Ουγγαρίας (1973-80) και μόνιμος αρχιμουσικός του Γαλλικού Εθνικού Μπαλέτου «Ρολάν Πετί» (1979-84). 

Κατείχε τη θέση του μόνιμου αρχιμουσικού της Κ.Ο.Θ. από το 1973 έως το 2008, ενώ ανέλαβε και το τιμόνι της από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Κ.Ο.Θ. τρεις φορές, τα έτη 1981-1982, 1992, 2000-2001.

«Ο Τρικολίδης συνετέλεσε καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της ορχήστρας και συνέβαλλε τα μέγιστα στην προσθήκη μεγάλων και σημαντικών έργων στο ρεπερτόριο της, καθώς και στην παρουσίαση πλήθους πρώτων εκτελέσεων», αναφέρεται στην ανάρτηση της Κ.Ο.Θ. 


Article 2

Previous Article 3
0
0

ΟΗΕ: Το 2021 ήταν μια από τις 7 πιο ζεστές χρονιές στην ιστορία

"Η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι άλλες μακροπρόθεσμες τάσεις των κλιματικών αλλαγών θα συνεχιστούν λόγω των επιπέδων ρεκόρ των αερίων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, στην ατμόσφαιρα", προσθέτει ο οργανισμός αυτός του ΟΗΕ, που έχει την έδρα του στη Γενεύη.Τα τελευταία επτά χρόνια (2015-2021) ήταν τα πιο ζεστά που καταγράφηκαν ποτέ μολονότι το μετεωρολογικό φαινόμενο Λα Νίνια οδήγησε σε μια προσωρινή πτώση των θερμοκρασιών την περσινή χρονιά, επιβεβαίωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO).


"Οι επτά πιο ζεστές χρονιές έχουν όλες καταγραφεί από το 2015, με τις χρονιές 2016, 2019 και 2020, να βρίσκονται πρώτες στην κατάταξη", υπογραμμίζει ο WMO σε ανακοίνωσή του, στην οποία σημειώνει ότι "για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, η παγκόσμια θερμοκρασία ξεπέρασε κατά περισσότερο από 1 βαθμό Κελσίου τα προβιομηχανικά επίπεδα".


"Η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι άλλες μακροπρόθεσμες τάσεις των κλιματικών αλλαγών θα συνεχιστούν λόγω των επιπέδων ρεκόρ των αερίων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, στην ατμόσφαιρα", προσθέτει ο οργανισμός αυτός του ΟΗΕ, που έχει την έδρα του στη Γενεύη.


Το Λα Νίνια δεν επαρκεί


"Η υπερθέρμανση του πλανήτη μακροπρόθεσμα, που οφείλεται στην αύξηση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, είναι πλέον πολύ πιο αισθητή από την ετήσια διακύμανση του μέσου όρου των θερμοκρασιών του πλανήτη που προκαλείται από φυσικούς κλιματικούς παράγοντες", υπογραμμίζει σε ανακοίνωση ο Γενικός Γραμματέας του WMO Πετέρι Ταάλας.


Ως εκ τούτου, αν και διαδοχικές εμφανίσεις του φαινομένου Λα Νίνια - το οποίο επανεμφανίστηκε στα τέλη του 2021 έπειτα από μια πρώτη εμφάνισή του το 2020-2021 - προκάλεσαν λιγότερο σημαντική άνοδο των θερμοκρασιών το 2021 απ'ό,τι στη διάρκεια των τελευταίων ετών, το 2021 "ήταν ακόμα πιο ζεστό από αυτά που επηρεάστηκαν από το Λα Νίνια στο πρόσφατο παρελθόν", εξηγεί ο Ταάλας.


Ο αντίκτυπος του Λα Νίνια, το οποίο προκαλείται κάθε δύο με επτά χρόνια, γίνεται αισθητός σε μεγάλο μέρος της Γης υπό την μορφή διακυμάνσεων στην ατμοσφαιρική πίεση, τους ανέμους και τις βροχές, με συνέπειες εν γένει αντίθετες με αυτές του άλλου φαινομένου, του Ελ Νίνιο.


Το 2021, σύμφωνα με τον WMO, η μέση θερμοκρασία στον πλανήτη ήταν επομένως υψηλότερη κατά περίπου 1,11 βαθμό Κελσίου με περιθώριο σφάλματος συν ή πλην 0,13 βαθμού από τα προβιομηχανικά επίπεδα, τα οποία αφορούν την περίοδο 1850-1900.


Η Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα έχει στόχο να περιοριστεί η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη σαφώς κάτω των 2 βαθμών Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα και ει δυνατόν στον 1,5 βαθμό.


Θα μείνει στη μνήμη


Για να έχει τις πιο αξιόπιστες δυνατές στατιστικές, ο WMO προβαίνει στην σύνθεση έξι μεγάλων διεθνών συνόλων δεδομένων, κυρίως της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) ή ακόμη του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τις Μεσοπρόθεσμες Μετεωρολογικές Προβλέψεις (ECMWF) και της υπηρεσίας του παρακολούθησης των κλιματικών αλλαγών Copernicus, που την περασμένη εβδομάδα δημοσίευσαν παρόμοια συμπεράσματα.


Ο WMO συνδυάζει έτσι εκατομμύρια δεδομένα μετεωρολογικής και ωκεάνιας παρατήρησης, συμπεριλαμβανομένων δορυφορικών, με άλλες μοντελοποιημένες τιμές, για να μπορεί"να υπολογίσει τις θερμοκρασίες κάθε στιγμή, παντού στον κόσμο, ακόμη και στις περιοχές στις οποίες το δίκτυο παρατήρησης είναι αραιό, όπως κοντά στους πόλους".


Σύμφωνα με τις διάφορες υπηρεσίες στις οποίες στηρίζει τους υπολογισμούς του ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός, το 2021 ήταν η πέμπτη πιο ζεστή χρονιά που καταγράφηκε ποτέ (Copernicus), ενώ η NOAA και η Berkeley Earth την κατατάσσουν στην έκτη θέση και οι ιαπωνικές μετεωρολογικές υπηρεσίες στην έβδομη.


Σε κάθε περίπτωση, "το έτος 2021 θα μείνει στη μνήμη λόγω ενός ρεκόρ θερμοκρασίας σχεδόν 50 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε στον Καναδά --ήτοι θερμοκρασία που μπορεί να συγκριθεί με τις αυξημένες τιμές στην Σαχάρα στην Αλγερία-- αξιοσημείωτες βροχοπτώσεις και φονικές πλημμύρες στην Ασία και την Ευρώπη, όπως και εμφάνιση ξηρασίας σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής", υπενθυμίζει ο Ταάλας.


"Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι κίνδυνοι που συνδέονται με τις μετεωρολογικές συνθήκες είχαν καταστροφικές συνέπειες σε πληθυσμούς σε όλες τις ηπείρους", υπογραμμίζει καταλήγοντας ο Γενικός Γραμματέας του WMO.Article 1

Previous Article 2
0
0


“Το Πρωινό”- Γαβαλάς: Βρέθηκα ξαφνικά στο περιθώριο

“Το Πρωινό”- Γαβαλάς: Βρέθηκα ξαφνικά στο περιθώριο (βίντεο)

"Στις 13 Μαϊου, όπως ενημερώθηκα, βγαίνει σε πλειστηριασμό το ακίνητο που ανήκε στην

 εταιρεία μου στην Κάντζα" και συνέχισε "λένε ότι θα γίνει ξενοδοχείο, αν αυτό συμβεί 

θα πάω στα δικαστήρια".

Όπως είπε χαρακτηριστικά, "μετά τα 1200 ευρώ το μήνα μου τα παίρνει το κράτος, 

για αυτό και τα παραπάνω χρήματα που βγάζω τα δίνω αμέσως σε φιλανθρωπίες".

Τόνισε πως παρότι έχουν περάσει 10 χρόνια " θεωρούμαι ύποπτος φυγής και κάθε

 αρχή του μήνα πρέπει να εμφανίζομαι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου".

Στην ερώτηση που δέχτηκε για το αν τον ενοχλεί που δεν έκανε ποτέ παιδιά ανέφερε 

"όχι δεν με πειράζει, όταν ήμουν με τη γυναίκα μου είχα εγκλωβιστεί συναισθηματικά 

και ήθελα να κάνω καριέρα, θα θελα το παιδί να έχει μάνα".

Όπως είπε "μου δίνει χαρά που διδάσκω στα παιδιά στη σχολή και οι γονείς μου λένε 

ότι χαίρονται που τα παιδιά του έχουν δεύτερο γονιό".

Μιλώντας για τα επαγγελματικά του "μου είπαν να κάνω κανάλι στο You Tube αλλά

 θα το δω και αυτό".

Article 0

Previous Article 1
0
0

Η ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΈΡΑΣ


21
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ
ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ 2022

21η ημέρα του έτους

Ανατολή Ήλιου: 07:35

Δύση Ήλιου: 17:37

Γιορτάζουν

ΑγνήΜάξιμοςΠάτροκλος.

Επέτειοι και Λοιπές Εορτές

  • Εθνική Ημέρα Αγκαλιάς στις ΗΠΑ.
  • Ημέρα της Γιαγιάς στην Πολωνία.

  Χριστιανικό Εορτολόγιο

  Ορθόδοξη Εκκλησία

  • Μαξίμου Ομολογητού.
  • Αγίου μάρτυρος Αναστασίου.
  • Οσίου πατρός ημών Ζωσίμου.
  • Αγίων μαρτύρων Ευγενίου, Ουαλεριανού, Κανδίδου και Ακύλα.
  • Αγίας μάρτυρος Αγνής.
  • Αγίων τεσσάρων Μαρτύρων.
  • Αγίου μάρτυρος Πατρόκλου.
  • Πάντων των αγίων μαρτύρων.
  • Οσίου Απολλωνίου.
  • Συνάξεως της Αγίας Ειρήνης εν τη αγιωτάτη Εκκλησία.
  • Οσίου Νεοφύτου.
  • Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παραμυθίας.
  • Αγίων μαρτύρων Γαβριήλ και Σιωνίου και των συν αυτοις.
  • Οσίου Μαξίμου του Γραικού.
  • Οσίου Τίμωνος.

  Καθολική Εκκλησία

  • Αγίας Αγνής, προστάτιδας των παρθένων, οδηγών (προσκοπίνων), θυμάτων βιασμού, κηπουρών, αρραβωνιασμένων ζευγαριών.

  Article 0

  Previous Article 0
  0
  0

  ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ MEAT LOAF


  Η εκπληκτική του καριέρα διήρκεσε 6 δεκαετίες με πωλήσεις πάνω από 100 εκατομμυρίων άλμπουμ παγκοσμίως και πάνω από 65 ταινίες.

  Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο διάσημος τραγουδιστής και ηθοποιός Meat Loaf.

  Ο θρύλος της ροκ μουσικής πέθανε το βράδυ της Πέμπτης 20/1 έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Ντέμπορα. Μια δήλωση που αναρτήθηκε στο Facebook έγραφε: «Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες για να ανακοινώσουμε ότι ο απαράμιλλος Meat Loaf πέθανε απόψε με τη σύζυγό του Ντέμπορα στο πλευρό του.


  «Οι κόρες Περλ και Αμάντα και στενές φίλες ήταν μαζί του τις τελευταίες 24 ώρες.

  Η εκπληκτική του καριέρα διήρκεσε 6 δεκαετίες με πωλήσεις πάνω από 100 εκατομμυρίων άλμπουμ παγκοσμίως και να πρωταγωνιστεί σε περισσότερες από 65 ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των «Fight Club», «Focus», «Rocky Horror Picture Show» και «Wayne’s World» ενώ το «Bat Out of Hell» παραμένει ένα από τα 10 άλμπουμ με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

  «Γνωρίζουμε πόσα σήμαινε για τόσους πολλούς από εσάς και εκτιμούμε πραγματικά όλη την αγάπη και την υποστήριξη καθώς περνάμε αυτή τη στιγμή θλίψης που χάνουμε έναν τόσο εμπνευσμένο καλλιτέχνη και όμορφο άντρα.

  Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση της ανάγκης μας για ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή. Από την καρδιά του μέχρι τις ψυχές σας… μην σταματήσετε ποτέ να λικνίζεστε!», ανέφερε το μήνυμα της οικογένειάς του.


  Article 1

  Previous Article 0
  0
  0

  ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ MEAT LOAF ΣΤΙΣ ΗΠΑ


  1971  WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET

  1978  TWO OUT OF THREE AIN’T BAD

  1978  PARADISE BY THE DASHBOARD LIGHT

  1979  YOU TOOK THE WORDS RIGHT OUT OF MY MOUTH

  1981  I’M GONNA LOVE HER FOR BOTH OF US

  1993  I’D DO ANYTHING FOR LOVE

  1994  ROCK AND ROLL DREAMS COME THROUGH

  1994  OBJECTS IN THE REAR VIEW MIRROR MAY APPEAR                         CLOSER THAN THEY ARE

  1995  I’D LIE FOR YOU

  1996  NOT A DRY EYE IN THE HOUSE

  Article 0

  Previous Article 1
  0
  0


  Ο Νότης Μηταράκης απένειμε παράσημο στον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex


  Ο Νότης Μηταράκης απένειμε παράσημο στον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex

  NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

  21/01/2022  15:23

  Ο Νότης Μηταράκης απένειμε παράσημο στον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex.


  Η απονομή της Διαμνημόνευσης Μεταναστευτικής Αρωγής Β'Τάξης- Διαμνημόνευση Αξίας στον εκτελεστικό διευθυντή του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX), Φαμπρίς Λεζερί, έγινε χτες από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Προστασία των Συνόρων στη Λιθουανία.

  Ο κ. Λεζερί παρασημοφορήθηκε, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης, «για τη σημαντική συμβολή του Οργανισμού στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, καθώς και των επιπτώσεών της στις τοπικές κοινωνίες». Η απονομή έλαβε χώρα στην πρεσβευτική κατοικία στο Βίλνιους.


  O κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα της FRONTEX «υπό την ηγεσία του κ. Λεζερί, καθώς η επιχειρησιακή λειτουργία και η συνολική στήριξη του Οργανισμού στην Ελλάδα, έχει επιτρέψει στη χώρα μας να διατηρήσει τα χαμηλότερα επίπεδα μεταναστευτικών ροών της τελευταίας δεκαετίας».


  Από την πλευρά του, ο κ. Λεζερί ευχαρίστησε τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για αυτήν την κίνηση «που αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς που έχει γίνει από τη FRONTEX και ανοίγει νέους δρόμους περαιτέρω συνεργασίας για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».


  Οι κ. Μηταράκης και Λεζερί συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την Προστασία των Συνόρων που ολοκληρώνεται σήμερα στο Βίλνιους. Η Ελλάδα είναι συνδιοργανώτρια χώρα μαζί με την Αυστρία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.  Μείζον ζήτημα της προστασίας των εξωτερικών χώρων της ΕΕ


  Σκοπός της Διάσκεψης, όπως αναφέρει το ελληνικό υπουργείο, είναι να ξεκινήσει η αναγκαία συζήτηση μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, των συνδεδεμένων κρατών Σένγκεν και των ευρωπαϊκών θεσμών για το μείζον ζήτημα της προστασίας των εξωτερικών χώρων της ΕΕ έναντι των μεταναστευτικών ροών και της ανάγκης αποτροπής των παράνομων εισόδων, στο πλαίσιο και της διαπραγμάτευσης του νέου Κώδικα Συνόρων Σένγκεν και του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, που είναι σε εξέλιξη.


  Κοινή θέση των συμμετεχόντων κρατών είναι το γεγονός ότι η μεταναστευτική πίεση επηρεάζει την ΕΕ στο σύνολό της, καθώς οι πρωτογενείς ροές οδηγούν σε σημαντικές δευτερογενείς ροές.


  Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της Διάσκεψης, όπως έχουν τεθεί από τις διοργανώτριες χώρες, είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με το ζήτημα της προστασίας των εξωτερικών συνόρων, η επισκόπηση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη στα εξωτερικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα, η εδραίωση μιας κοινής προσέγγισης για την εν λόγω θεματική μεταξύ όλων των κρατών μελών της ΕΕ, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τους θέση, και η αξιολόγηση της υποστήριξης των αρμόδιων ευρωπαϊκών υπηρεσιών (FRONTEX και Οργανισμός της ΕΕ για το 'Ασυλο) προς τα κράτη μέλη πρώτης γραμμής με αναζήτηση τρόπων βελτίωσης. Επίσης, θα διατυπωθούν προτάσεις συγκεκριμένης στρατηγικής για το μέλλον στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν και της κοινής πολιτικής για το άσυλο και τη μετανάστευση. Τα συμπεράσματα της Διάσκεψης θα αποτυπωθούν σε κοινή δήλωση των υπουργών, η οποία θα δημοσιοποιηθεί σήμερα μετά το πέρας των εργασιών της, ενώ έχει προγραμματιστεί και σχετική συνέντευξη τύπου των υπουργών.


  Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης, η κοινή δήλωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και του χώρου Σένγκεν αποτελεί «κοινή ευθύνη», καθώς και ότι η προστασία των συνόρων είναι «υψηλής σημασίας για την αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης, της λαθροδιακίνησης μεταναστών, της εμπορίας ανθρώπων και των απειλών στη ασφάλεια και τη δημόσια τάξη, καθώς και στη διατήρηση της εσωτερικής σταθερότητας και της κοινωνικής συνοχής». Οι συνδιοργανώτριες χώρες υπογραμμίζουν την ανάγκη μιας «ολοκληρωμένης δέσμης μέτρων για την καθιέρωση αποτελεσματικού ελέγχου στη βάση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των συνόρων σε όλο το μήκος των εξωτερικών συνόρων».

  Article 0

  Previous Article 0
  0
  0

  Χολιγουντιανή ταινία θα κάνει γυρίσματα στη Δράμα -Φήμες ότι έρχεται ο Ντε Νίρο


  Με επίκεντρο την πόλη της Δράμας και με το μεγαλύτερο μέρος των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων να έχουν ολοκληρωθεί ήδη, μία μεγάλη χολιγουντιανή παραγωγή αναμένεται να «προσγειωθεί» στην ανατολική Μακεδονία.


  «Η εταιρεία παραγωγής της συγκεκριμένης ταινίας προσέγγισε αρχικά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με σκοπό να κάνει αυτοψία σε συγκεκριμένους χώρους, οι οποίοι πιθανόν να ενδιέφεραν τον σκηνοθέτη της.

  Ταινία δράσης θα γυριστεί στη Δράμα

  »Πρόκειται για μια ταινία δράσης, που, όπως έχουμε πληροφορηθεί, θα σχετίζεται με ένα πρώην κατάδικο, ταινία που απαιτεί συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις, οι οποίες έχουν μάλιστα προχωρήσει», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Παπαθεοδώρου, εκτιμώντας πως μια τέτοια παραγωγή θα εμπλέξει και πληθυσμό αλλά και επαγγελματίες της πόλης της Δράμας και όχι μόνο.

  «Έχουμε ακούσει πως στην ταινία θα συμμετέχει -μεταξύ άλλων- ο διάσημος ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο», αναφέρει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Παπαθεοδώρου

  Σημαντικό δε για την περιοχή είναι, όπως ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου, το ιδιαίτερα σοβαρό ενδεχόμενο να συμμετέχει στα γυρίσματα σε πρωταγωνιστικό ρόλο και μεγάλος αστέρας του διεθνούς και του αμερικανικού κινηματογράφου. «Έχουμε ακούσει πως στην ταινία θα συμμετέχει -μεταξύ άλλων- ο διάσημος ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο, είδηση που μάλιστα έχει κυκλοφορήσει στην τοπική κοινωνία και, όπως είναι φυσικό, έχει ενθουσιάσει τους Δραμινούς- και όχι μόνο», ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου.

  Οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις κρίθηκε αναγκαίο να προχωρήσουν γρήγορα από τα αρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε να είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν ακόμη και γυρίσματα σκηνών με ειδικά πρακτικά εφέ και εκρήξεις, «χωρίς να υπάρξει επιβάρυνση για το φυσικό περιβάλλον».Όπως εξήγησε επί της διαδικασίας ο κ. Παπαθεοδώρου, μέχρι σήμερα έχουν καταφτάσει στελέχη της παραγωγής της συγκεκριμένης ταινίας όπως και υπεύθυνος για τη φωτογραφία της στους δήμους Προσοτσάνης, Δράμας και Παρανεστίου, ενώ ακόμη και σήμερα η ταινία είναι «καθ'όλα έτοιμη για να ξεκινήσει η παραγωγή της σε ό,τι αφορά τις αδειοδοτήσεις και σε ό,τι αφορά τα συναρμόδια υπουργεία». Χρονικά δε, η τελευταία ενημέρωση που έχει φτάσει στην Περιφέρεια είναι πως εξαιτίας της έξαρσης της Covid-19, τα γυρίσματα έχουν μεταφερθεί μερικές ημέρες μετά τον αρχικό χρόνο εκκίνησης, στα τέλη του ερχόμενου Απριλίου, αμέσως μετά το Πάσχα.


  Η φυση της Δράμας σκηνικό για την ταινία


  Στις περιοχές αυτές, στο στόχαστρο είναι το σπήλαιο του Αγγίτη, το οποίο «ενθουσίασε ως τοποθεσία με τα φυσικά του χαρακτηριστικά τους ανθρώπους της παραγωγής», το Καπνολογικό Ινστιτούτο της Δράμας, ένα «ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας κτίριο σε απόσταση αναπνοής από τον αστικό ιστό της πόλης», στο οποίο αναμένεται να γυριστούν εξωτερικές και εσωτερικές σκηνές, αλλά και εξωτερικά location κοντά στην ορεινό όγκο και τη γέφυρα Παρανεστίου, μονοπάτια και φυσικά τοπία, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ποικιλία γυρισμάτων. Τα συγκεκριμένα σημεία, σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου, έχουν προκριθεί από τον σκηνοθέτη της συγκεκριμένης κινηματογραφικής ταινίας, αφού «φαίνεται να καλύπτουν τις απαιτήσεις του».

  Όσο για το αν θα γυριστούν τμήματα ή το σύνολο των σκηνών για τη συγκεκριμένη ταινία στην περιοχή, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είπε πως ένα «σημαντικό κομμάτι της τελικής ταινίας να έχει γυριστεί στη Δράμα» θα είναι ένα «πολύ σημαντικό γεγονός».

  Θα γίνει κάστινγκ για ηθοποιούς στη Δράμα

  Για τον λόγο αυτό «έχουν δοθεί όλες οι διαβεβαιώσεις στην παραγωγή» πως η Περιφερειακή Ενότητα ως θεσμικός φορέας θα στηρίξει με κάθε τρόπο τα γυρίσματα της ταινίας, κάτι που αποτελεί «δείγμα εξωστρέφειας» για τον τόπο και τους κατοίκους του, οι οποίοι έχουν ένα ακόμη «μπόνους», αφού θα μπορέσουν να πάρουν μια «γεύση» από Χόλιγουντ.    Μάλιστα, όπως συνέβη με τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να γίνει κάλεσμα σε κάστινγκ για βοηθητικούς ηθοποιούς από τον τοπικό πληθυσμό στις τοποθεσίες των γυρισμάτων. Ταυτόχρονα, όπως ανάφερε ο κ. Παπαθεοδώρου, έχουν γίνει και αρχικές συζητήσεις με επαγγελματίες της εστίασης και της φιλοξενίας για το ενδεχόμενο να υπάρξει και παραμονή είτε του τεχνικού προσωπικού, είτε/και των ηθοποιών που θα συμμετέχουν στην παραγωγή.

  Article 2

  Previous Article 0
  0
  0

  Η ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΈΡΑΣ


  22
  ΣΆΒΒΑΤΟ
  ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ 2022

  22η ημέρα του έτους

  Ανατολή Ήλιου: 07:35

  Δύση Ήλιου: 17:38

  Επέτειοι και Λοιπές Εορτές

   • Ημέρα της Ενότητας στην Ουκρανία.
   • Ημέρα του Παππού στην Πολωνία.

   Χριστιανικό Εορτολόγιο

   Ορθόδοξη Εκκλησία

   • Αγίου αποστόλου Τιμοθέου.
   • Οσιομάρτυρος Αναστασίου του Πέρσου.
   • Αγίου Βικεντίου του διακόνου.
   • Αγίων μαρτύρων Μανουήλ, Γεωργίου, Πετρου, Λεοντος, Σιωνίου, Γαβριήλ, Ιωάννου, Λεοντος, Παρόδου και των λοιπών τριακοσίων εβδομήκοντα επτά Μαρτύρων.
   • Οσιομάρτυρος Αναστασίου του διακόνου.
   • Οσίου Ιωσήφ του εν Κρήτη.
   • Οσίου Μακαρίου.
   • Αγίου Ιωάσαφ, φωτιστού της Αλάσκας.

   Καθολική Εκκλησία


   Article 1

   Previous Article 2
   0
   0

   ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΣΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΑΦΗ!

    Φωτεινή Στεφανοπούλου

   Έως και 12 μέρες έφθασε η αναμονή μέσα στις γιορτές, βελτίωση της κατάστασης τις τελευταίες μέρες. Πού οφείλεται το πρόβλημα, ποιες λύσεις εξετάζονται

   Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει τον τελευταίο μήνα το πρόβλημα λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων Καλαμαριάς, το οποίο έχει «φρακάρει», αδυνατώντας να εξυπηρετήσει τη ζήτηση σε ταφές.

   Το έτσι κι αλλιώς μικρό για τον πληθυσμό της περιοχής νεκροταφείο της αμιγώς αστικής αυτής περιοχής της Θεσσαλονίκης έχει εξαντλήσει το τελευταίο διάστημα τη χωρητικότητά του. Πολίτης που έχασε χθες τον πατέρα της απευθύνθηκε στα κοιμητήρια και ενημερώθηκε με έκπληξη ότι η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία ταφής είναι την ερχόμενη Τρίτη. Και η περίπτωση της συγκεκριμένης γυναίκας δεν ήταν η χειρότερη, καθώς στο διάστημα των γιορτών η αναμονή ξεπέρασε ακόμα και τις δέκα ημέρες! Οι συγγενείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να ενταφιάσουν τους συγγενείς του σε άλλο τόπο, υποχρεώνονται να διατηρούν για όλο αυτό του διάστημα τις σωρούς των αγαπημένων τους προσώπων στα ψυγεία του κοιμητηρίου. Ωστόσο, όταν αυτά γεμίσουν, υποχρεώνονται να απευθυνθούν στις εγκαταστάσεις των γραφείων τελετών, πληρώνοντας βέβαια το ανάλογο αντίτιμο.


   Όπως εξήγησε  ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Καλαμαριάς, Βαγγέλης Τσακμακίδης, το πρόβλημα οφείλεται αφενός στην αύξηση των θανάτων τα τελευταία δύο χρόνια, αφετέρου στην απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να σταματήσουν να δέχονται τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου τους νεκρούς από κορωνοϊό από άλλες περιοχές, καθώς και αυτό είχε ξεπεράσει ήδη από και καιρό τις δυνατότητές του. «Το κοιμητήριο είχε στηθεί για 30.000 – 40.000 ανθρώπους κι πλέον ο πληθυσμός φτάνει τις 130.000. Έχουμε περίπου 2.700 απλούς τάφους και 639 οικογενειακούς. Το 2019 είχαμε 640 κηδείες, την επόμενη χρονιά έφτασαν τις 670 και το 2021 πλησίασαν τις 800. Μιλάμε για μία αύξηση πάνω 20%. Φτάσαμε στα όριά μας. Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου οι νεκροί από covid, συνολικά 160 κηδείες, έγιναν στα κοιμητήρια του δήμου Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, από τότε και μετά που και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα, όλος ο όγκος των κηδειών έχει έρθει σε μας. Αυτό μας δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα, καθώς οι σωροί των νεκρών από κορωνοϊό, λόγω των συνθηκών κάτω από τις οποίες θάβονται, δεν αποσυντίθενται ούτε έπειτα από 15 χρόνια», ανέφερε.


   Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί. Από 13 Δεκεμβρίου έως 21 Ιανουαρίου έγιναν συνολικά 114 κηδείες, εκ των οποίων οι 25, ποσοστό άνω του 20%, ήταν ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από covid. Από 21 έως 26 του μηνός έχουν προγραμματιστεί 18 κηδείες. Για το διάστημα από 27 έως 31 Ιανουαρίου έχουν προγραμματιστεί εννέα εκταφές και άλλες 15 για τον Φεβρουάριο. Την ίδια στιγμή τα αιτήματα για ταφές ξεπερνούν τα δύο την ημέρα, όπως ήταν κατά μέσο όρο τα προηγούμενα χρόνια.

   «Μεγάλο πρόβλημα υπήρξε γύρω στις 20 Δεκεμβρίου, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Σήμερα ο μέσος όρος αναμονής είναι τρεις ημέρες, ενώ τότε είχαμε φτάσει σε μία τραγική κατάσταση, με τον χρόνο να κυμαίνεται από δέκα έως 12 μέρες. Κάποιοι άνθρωποι που είχαν τη δυνατότητα δεν θέλησαν να περιμένουν και προτίμησαν να πάνε τους συγγενείς τους στον τόπο καταγωγής τους. Εάν όμως κάποιος δεν είναι δημότης ή κάτοικος άλλης περιοχής, παραμένει στο ψυγείο μέχρι να υπάρξει κενός τάφος. Έχουμε και εμείς ψυγεία που παρέχονται δωρεάν, αλλά όταν καλυφθούν τα δικά μας, αναγκαστικά οι άνθρωποι καταφεύγουν στα ψυγεία των γραφείων τελετών. Τώρα που έχουμε πάρει εργαζόμενους με οχτάμηνα, θα μπορούσαμε να κάνουμε και δέκα εκταφές τη μέρα. Αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμοι τάφοι», τόνισε ο αντιδήμαρχος.


   Προς αναζήτηση χώρου

   Οριστική λύση στο πρόβλημα δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, δεδομένου ότι αφενός το κοιμητήριο δεν έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί, καθώς περικλείεται από δρόμους, τα συμμαχικά νεκροταφεία και το στρατόπεδο Νταλίπη, αφετέρου η Καλαμαριά δεν διαθέτει οικόπεδο που μπορεί να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία νέου νεκροταφείου. Για την προσωρινή αντιμετώπιση του ζητήματος συγκλήθηκε έκτακτα η αρμόδια διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία εξέτασε πιθανές διορθωτικές -μόνο- κινήσεις. Μία από αυτές είναι να μειωθεί ο χρόνος εκταφής από τα τρία συν ένα χρόνια στα τρία χρόνια συν έξι μήνες. Η δεύτερη είναι να γίνεται αλλαγή του χώματος μετά την εκταφή, έτσι ώστε να περιοριστεί το διάστημα που πρέπει να μεσολαβεί μέχρι να χρησιμοποιηθεί εκ νέου ο τάφος.

   «Εντός εύλογου χρονικού διαστήματος πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις, αλλά ό,τι κι αν κάνουμε, τα κοιμητήρια της Καλαμαριάς έχουν κορεστεί. Όταν το 2015 είχε ξεκινήσει μία διαδικασία για διαδημοτική συνεργασία, ώστε να βρεθεί κάποιος χώρος και να καλύπτει όλες τις ανάγκες των όμορων δήμων, υπήρξε μεγάλη πίεση πώς θα γίνεται να μη θάβονται οι Καλαμαριώτες στην Καλαμαριά. είτε μόνοι μας είτε σε συνεργασία με άλλους όμορους δήμους κάπου έξω από την πόλη. Όμως, αν δεν βρεθεί χώρος εκτός Καλαμαριάς, δεν πρόκειται να λυθεί το θέμα», κατέληξε ο κ. Τσακμακίδης.   Article 0

   Previous Article 1
   0
   0

   What Happened Today In Music

   1959 - Buddy Holly
   Alone with an acoustic guitar and tape recorder in his New York City apartment Buddy Holly made his last recordings, including ‘Peggy Sue Got Married’, ‘Crying, Waiting, Hoping’, ‘That's What They Say’, ‘What To Do’, ‘Learning The Game’ and ‘That Makes It Tough’. The recordings would be overdubbed posthumously and were later released by Coral Records.

   1963 - The Beatles
   The Beatles appeared on three UK radio programs. First The Beatles recorded a session for the show Pop Inn at the BBC Paris studio, they then went to the Playhouse Theatre also in London, to tape a radio appearance on Saturday Club, recording five songs. Then the Beatles went back to the BBC Paris studio to record an appearance on The Talent Spot recording 'Please Please Me', 'Ask Me Why' and 'Some Other Guy' before a live audience.

   1966 - The Beach Boys
   The Beach Boys went into Gold Star studios to record 'Wouldn't It Be Nice', which would be the opening track on their forthcoming album Pet Sounds. The musicians present on the day were The Wrecking Crew including Hal Blaine on drums and Carol Kaye on electric bass. 

   1967 - Monkees
   The Monkees performed live for the very first time at The Cow Palace, San Francisco to a sell-out crowd.
   1969 - The Beatles
   The Beatles moved from Twickenham Film Studios to Apple studios in London to start recording the "Get Back" LP. Billy Preston was brought into the sessions (John, Paul, and George knew Preston from 1962, when he was a member of Little Richard's backing group). The Beatles were determined to record the album "live", flaws and all.
   1970 - Bruce Springsteen
   Steel Mill, (featuring Bruce Springsteen) opened for The Elvin Bishop Band at The Matrix in San Francisco, California. Steel Mill were paid only $5 for the gig, The Elvin Bishop Band received $90 as headliner.
   1972 - David Bowie
   David Bowie 'came out' as bisexual during an interview in the British music weekly Melody Maker.
   1972 - Don McLean
   Don McLean's album 'American Pie' started a seven week run at No.1 in the US album chart.
   1977 - Paul McCartney
   Paul McCartney went to No.1 on the US album chart with 'Wings Over America', Paul McCartney's sixth US No.1 after The Beatles.

   1983 - MTV
   The new 24-hour music video network MTV started broadcasting to the West Coast of America after being picked up by Group W Cable, Los Angeles.
   1987 - Steve 'Silk' Hurley
   One Hit Wonder Steve 'Silk' Hurley was at No.1 on the UK singles chart with 'Jack Your Body', the first 'House' record to top the UK chart.
   1994 - D:Ream
   D:Ream had their first UK No.1 single with 'Things Can Only Get Better', it stayed at No.1 for four weeks. In 1997 the track was adopted by the UK Labour Party as their theme for the 1997 UK General Election. Keyboard player Brian Cox became a renowned physicist and science broadcaster on the BBC.
   1994 - Telly Savalas
   American actor and singer Telly Savalas died of prostate cancer aged 72. He scored the 1975 UK No.1 single 'If'. Played Lt. Theo Kojak a bald New York City detective in the television series Kojak, with a fondness for lollipops and whose trademark line was "Who loves ya, baby?"
   1994 - Rhett Forrester
   American musician Rhett Forrester was shot and killed at a Northwest Atlanta intersection after he refused to give up his vehicle in an attempted carjacking, he was 37 years old. He was best known as the lead singer for New York-based band Riot from 1981 until 1984.
   1997 - Billy MacKenzie
   Scottish singer Billy MacKenzie from The Associates committed suicide aged 39 after he overdosed on a combination of paracetamol and prescription medication in the garden shed of his father's house in Auchterhouse, Scotland. The Associates debut single, a cover of David Bowie's 'Boys Keep Swinging', was released June 1979, just six weeks after Bowie's version hit the UK Top 10 in April.
   2002 - Peter Bardens
   English keyboardist Peter Bardens died from lung cancer aged 57. He was a founder member of the British progressive rock group Camel and during his career, Bardens also worked alongside Rod StewartMick Fleetwood and Van Morrison, and recorded solo albums.

   2004 - Ryan Adams
   Ryan Adams broke a wrist after falling during a gig at the Royal Court Theatre in Liverpool. Adam's fell from the stage and suffered a fractured wrist. A fan said, 'One minute he was on the stage and the next he had disappeared. He went down with a thud and we couldn't believe he was trying to continue singing'.
   2005 - Craig David
   One of the biggest charity concerts since Live Aid raised £1.25 million ($2 million) for victims of the tsunami disaster in Asia. The concert held at The Millennium Stadium, Cardiff featured Eric Clapton, Manic Street Preachers, Keane, Charlotte Church, Snow Patrol, Embrace, Feeder, Craig David and Liberty X, who appeared before 60,000 fans at the sold-out concert.

   2006 - Arctic Monkeys
   Arctic Monkeys scored their second UK No.1 single with 'When The Sun Goes Down', from their debut album, Whatever People Say I Am, That's What I'm Not. The song contains the line, "and he told Roxanne to put on her red light," a reference to The Policesong, Roxanne.
   2012 - Adele
   Adele broke an American chart record that has stood for years after being set by The Beatles and Pink Floyd. The singers second album 21 clocked up 16 weeks at No.1 on the US chart matching the success of the Titanic original soundtrack. '21', released last January had now beaten The BeatlesSgt Pepper's and Pink Floyd's The Wall which had previously held the accolade with runs of 15 weeks at No.1.
   2015 - Rihanna
   In the first successful celebrity case of its kind, Rihanna won a legal battle against UK high street store Topshop over a T-shirt bearing her image. The Court of Appeal in London upheld a ban on the store selling a sleeveless T-shirt featuring a photo of the star without obtaining her permission. The star had sued Topshop's parent company Arcadia for $5m (£3.3m) back in 2013 over the T-shirts, which featured a photo taken during a video shoot in 2011.
   2017 - Pete Overend Watts
   English bass guitar player Pete Overend Watts and founding member of the 1970s rock band, Mott the Hoople died from throat cancer aged 69. Watts helped start the Buddies with guitarist Mick Ralphs, a band that evolved into Mott the Hoople after periods in which it was known as the Doc Thomas Group, the Shakedown Sound, then Silence. They became Mott the Hoople after Ian Hunter joined in 1969. Watts continued with Dale Griffin, Morgan Fisher and Ray Major in the Mott successor British Lions. He later became a record producer, producing albums for artists including Hanoi Rocks and Dumb Blondes.
   2017 - Jaki Liebezeit
   German drummer Jaki Liebezeit died of pneumonia aged 78. He was best known as a founding member of the experimental rock band Can who were hailed as pioneers of the German krautrock scene. He also worked with Jah Wobble, Depeche Mode and Brian Eno.
   2021 - James Purify
   James Purify died Pensacola, Florida, of complications due to COVID-19. The R&B singing duo, James & Bobby Purify biggest hit was ‘I'm Your Puppet’ in 1966, which reached No.6 in the US Billboard Hot 100. 

   Born Today In Music

   January 22nd

   1931 - Sam Cooke
   American singer, songwriter, and entrepreneur Sam Cooke who had the 1957 US No.1 & UK No.29 single 'You Send Me' and a 1986 UK No.2 single with 'Wonderful World', (which was first released in 1960). He began singing as a child and joined The Soul Stirrers before moving to a solo career. Cooke died on December 11th 1964 at the Hacienda Motel, at 9137 South Figueroa Street, in Los Angeles, California after he sustained a gunshot wound to the chest.

   1940 - Addie Harris
   Addie Harris, singer with American girl group The Shirelles, notable for their popularity in the early 1960s. They were the first all-female black group to have a No.1 hit record with 'Will You Love Me Tomorrow' in 1961. Harris died on 10th June 1982.
   1947 - Malcolm Mclaren
   Malcolm Mclaren, manager of the Sex Pistols and solo artist, (1983 UK No.3 single 'Double Dutch'). Died aged 64 from cancer on 8th April 2010.

   1949 - Steve Perry
   Steve Perry, vocals, Journey, who had the 1982 US No.2 single 'Open Arms', and the solo 1984 US No.3 hit single, Oh, Sherrie'.
   1949 - Nigel Pegrum
   English drummer Nigel Pegrum who was in an early line-up of the Small Faces, then played drums with Lee Grant And The Capitols before joining Spice, who subsequently changed their name to Uriah Heep. He was also a member of English folk rock band Steeleye Span who formed in 1969. They had the 1975 UK No.5 single 'All Around My Hat'.
   1949 - Vini Lopez
   American drummer Vini Lopez. Between 1968 and 1974 Lopez backed Bruce Springsteen in several bands, including Steel Mill and the E Street Band. He also played on Springsteen's first two albums, Greetings from Asbury Park, N.J. and The Wild, the Innocent and the E Street Shuffle.
   1960 - Michael Hutchence
   Michael Hutchence, singer, songwriter from Australian rock band INXS, who had the 1988 UK No.2 & US No.1 single 'Need You Tonight'. Their 1987 album Kick has sold over 10m copies in the US alone and features four Top 10 singles; 'Need You Tonight,''Devil Inside', 'New Sensation,' and 'Never Tear Us Apart.' INXS has sold over 55 million records worldwide. Hutchence was found dead in his hotel suite in Sydney on 22nd Nov 1997 age 37. Hutchence body was found naked behind the door to his room, he had apparently hanged himself.
   1965 - Jazzy Jeff
   DJ Jazzy Jeff, (1993 UK No.1 single 'Boom! Shake The Room').
   1965 - Roachford
   Roachford, UK singer, (1989 UK No.4 single 'Cuddly Toy').
   1965 - Steven Adler
   American drummer Steven Adler, a member of Guns N' Roses, from 1985 - 1990. He appeared in the reality TV show Celebrity Rehab with Dr. Drew, as well as on the first season of its spin-off Sober House.

   Article 2

   Previous Article 0
   0
   0

   Το Nobu Hotel and 

   Restaurantστη Σαντορίνη

   Προστιθέμενη στο ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο της Nobu Hospitality, η 

   λειτουργία της νέας μονάδας σηματοδοτεί το 26ο ξενοδοχείο σ'όλο τον 

   κόσμο 

   και το δέκατο ξενοδοχείο στην ευρωπαϊκή ήπειρο

   Το Nobu Hotel and Restaurant στη Σαντορίνη

   To πρώτο της ξενοδοχείο και εστιατόριο στην Ελλάδα – το Nobu Hotel and Restaurant 

   Σαντορίνη, θα λειτουργήσει από την άνοιξη του 2022 η Nobu Hospitality, που ιδρύθηκε

    από τους Nobu Matsuhisa, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Meir Teper.

   Το Nobu Hotel and Restaurant Σαντορίνη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση βρίσκεται

    στη μαγευτική βορειοανατολική ακτή του νησιού, και θα στεγάζει ένα επώνυμο εστιατόριο 

   Nobu, πλήρως εξοπλισμένο σπα, γυμναστήριο, πισίνα υπερχείλισης δύο επιπέδων και πέντε

    πολυτελείς βίλες με πισίνα και θα προσφέρει πανοραμική θέα τόσο στην Καλντέρα όσο και στο

    Αιγαίο Πέλαγος από τη μοναδική τοποθεσία στην κορυφή του βράχου στο Ημεροβίγλι.

   Μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από τη γοητευτική παραθαλάσσια πόλη της Οίας και 20 λεπτά 

   από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Σαντορίνης (Θήρα), το ξενοδοχείο βρίσκεται σε καλή τοποθεσία

    κατά μήκος του φημισμένου μονοπατιού πεζοπορίας Οία-Φηρά που εκτείνεται μεταξύ της

    Οίας και των Φηρών, της κοσμοπολίτικης πρωτεύουσας της Σαντορίνης.

   Η Nobu Hospitality έχει συνάψει μακροπρόθεσμη συμφωνία διαχείρισης με την MonteRock 

   International (MRI), έναν όμιλο με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας σε διάφορους βασικούς 

   κλάδους, όπως η φιλοξενία, τα μέσα ενημέρωσης, τα τρόφιμα και τα ποτά, τα ακίνητα,

    οι τράπεζες κ.α.


   Article 1

   Previous Article 2
   0
   0

   Survivor 5: Το  ποσό που θα πάρει η Κάτια Ταραμπάνκο

   Κάτια Ταραμπάνκο
   Κάτια Ταραμπάνκο  ΣΚΑΙ

   Αμφίβολη είναι ακόμη η συμμετοχή της Κάτιας Ταραμπάνκο στο Survivor 5. Πόσα χρήματα θα λαμβάνει αν μπει στο παιχνίδι. Το ποσό για τον ποδοσφαιριστή Άρη Σοϊλέδη.

   Τρεις νέοι παίκτες θα μπουν το βράδυ του Σαββάτου (22/01) στο Survivor 5 στον ΣΚΑΙ, ενώ εκκρεμεί ακόμη η συμμετοχή της Κάτιας Ταραμπάνκο.

   Όπως έγινε γνωστό, απόψε θα δούμε να "εισβάλλουν"στο παιχνίδι οι: Άρης Σοϊλέδης, Θωμαΐς Εμμανουηλίδου, Ανδρέας Ματθαιακάκης.Η εκπομπή "Open Weekend", η οποία την προηγούμενη βδομάδα είχε αποκαλύψει τα χρηματικά ποσά που λαμβάνουν οι Διάσημοι για τη συμμετοχή τους στο ριάλιτι επιβίωσης, παρουσίασε σήμερα τα χρήματα που θα πάρει ο γνωστός ποδοσφαιριστής Άρης Σοϊλέδης και θα είναι 8.000 ευρώ.

   Μάλιστα, η εκπομπή ανέφερε πως εν καιρώ θα μπει στο ριάλιτι και ο τραγουδιστής Σάκης Αρσενίου, που θα παίρνει 6.000 ευρώ.

   Το μεγαλύτερο, όμως, ποσό ανήκει στην Κάτια Ταραμπάνκο, με το νούμερο να είναι εξωπραγματικό, καθώς θα παίρνει 10.000 ευρώ την εβδομάδα.

   Παρόλα αυτά, υπενθυμίζεται πως η συμμετοχή της στο Survivor 5 είναι αμφίβολη.


   Survivor 5: Τι θα γίνει με την Κάτια Ταραμπάνκο

   Όσον αφορά τη συμμετοχή της Κάτιας Ταραμπάνκο, την οποία οι πληροφορίες ήθελαν να εμφανίζεται στο επεισόδιο της Δευτέρας του Survivor 5, υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Μιλώντας στην εκπομπή "Super Katerina", η μητέρα της διέψευσε πως το γνωστό μοντέλο έχει φύγει για Άγιο Δομίνικο.

   "Δεν ξέρω κάτι τέτοιο ακόμα. Ξέρω ότι δεν ισχύει ότι θα μπει το Σάββατο και εμείς θα τη δούμε στο επεισόδιο της Δευτέρας. Τής έχει γίνει πρόταση και περιμένει. Να σας πω την αλήθεια δεν θέλω να μπει ξανά. Για μένα ήταν πάρα πολύ ταλαιπωρία που την έβλεπα να πεινάει και να υποφέρει, ανησυχούσα σαν μαμά. Ανησυχώ μην πάθει ξανά κάτι με την υγεία της. Δεν έχει πετάξει ακόμα για τον Άγιο Δομίνικο, μάλιστα την περίμενα να έρθει εδώ σήμερα", δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα της Ναταλία.

   Η Κάτια Ταραμπάνκο συμμετείχε και πέρυσι στο Survivor και, μάλιστα, ήταν μία από τις πιο δυνατές παίκτριες των Διασήμων. Όλα έδειχναν πως θα έχει μια πολύ καλή πορεία στο ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΙ, μέχρι που αποχώρησε οικειοθελώς καθώς οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης της "ξύπνησαν"το αυτοάνοσο που αντιμετωπίζει.

   Article 0

   Previous Article 1
   0
   0


   4 δημοσιογράφοι - «Αυτόπτες Μάρτυρες»

   εκθέτουν 84 φωτογραφίες

   για καλό σκοπό

    

    

   Καθημερινές στιγμές των τελευταίων χρόνων της Θεσσαλονίκης «εγκλωβίστηκαν» από τη φωτογραφική ματιά τεσσάρων δημοσιογράφων και παρουσιάζονται σε μια κοινή έκθεση για καλό σκοπό.

    

   Οι 80 έγχρωμες και οι τέσσερις ασπρόμαυρες φωτογραφίες που τράβηξαν οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Γιαννακίδης, Λάζαρος Θεοδωρακίδης, Χρήστος Καραγιαννόπουλος και Γιάννης Κεσσόπουλος θα φιλοξενούνται από τις 29 Ιανουαρίου έως και τις 20 Φεβρουαρίου 2022, στην έκθεση «Αυτόπτες Μάρτυρες», στη Chalkos Gallery της Θεσσαλονίκης (Ιουστινιανού 21). Τα έσοδα από την πώληση των φωτογραφιών θα διατεθούν για την ενίσχυση του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός» της Θεσσαλονίκης.

    

   Οι φωτογραφίες «περιγράφουν» στιγμές από τη ζωή, τον παλμό, τον ρυθμό της Θεσσαλονίκης, που οι τέσσερις συμμετέχοντες αποτύπωσαν μέσα (και) από τη δημοσιογραφική ματιά που κουβαλούν στη φαρέτρα τους. Οι φωτογραφίες τους ως «Αυτόπτες Μάρτυρες» εστιάζουν κυρίως στο γεγονός και στην τυχαία στιγμή.

    

   Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

    

   Στο σημείωμα του στον κατάλογο της έκθεσης ο Επιμελητής στο MOMus-Μουσείο    Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου αναφέρει πως οι φωτογραφίες των τεσσάρων δημοσιογράφων «επιχειρούν να ακτινογραφήσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές και στιγμές της πόλης, με ευαισθησία και ακονισμένο βλέμμα, χωρίς διακριτή ή ενιαία θεματογραφική βάση: απρόοπτες σκηνές από τη ζωή του δρόμου, θραύσματα της οικείας ή ανοίκειας καθημερινότητας, ιδιαίτερες ατμοσφαιρικές συνθήκες, πολιτιστικά δρώμενα, μνημεία και αρχιτεκτονικές αντιστίξεις, βρίσκουν φιλόξενη θέση σ’ αυτή τη συλλογική ενότητα εικόνων, στην οποία η ατομική υπογραφή μοιάζει να έχει μικρότερη σημασία». 

    

    

    

   Παράλληλα, οι φωτογραφίες συνοδεύονται από 84 μικρά κείμενα που έγραψαν αποκλειστικά για κάθε ένα καρέ ξεχωριστά  πρόσωπα της δημόσιας ζωής.

    

    

   Video

    

   https://www.youtube.com/watch?v=Hqf_aaIhPj8

    

    

   Από… κόσκινο οι 4 «Αυτόπτες Μάρτυρες» με δικά τους λόγια

    

   1 Μπάμπης Γιαννακίδης  

   *Είμαι πατέρας δύο υπέροχων κοριτσιών, της Αλεξάνδρας και της Ιωάννας και δημοσιογράφος με «ένσημα» επί περίπου τέσσερις δεκαετίες. Με αφετηρία τα Κτενά Κοζάνης και ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, βρέθηκα τον Οκτώβριο του ΄84 στη Θεσσαλονίκη όπου ζω μέχρι σήμερα. Σημαντικότεροι σταθμοί στην καριέρα μου, η εφημερίδα ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ’’ (για 29 χρόνια) και το ΑΠΕ-ΜΠΕ όπου εξακολουθώ να εργάζομαι. Αγαπώ τη φωτογραφία και είμαι μέλος συλλόγων και ομάδων εθελοντών. 

    

   «Γωνιές της πόλης, τοπόσημα, ηλιοβασιλέματα, περιγράμματα, σκιές, ομίχλες,  συναθροίσεις, αγκαλιές, κλεμμένες ματιές, με λίγα λόγια «πινελιές ζωής» από την Θεσσαλονίκη μας, «καταθέτω» σε τούτη την ομαδική έκθεση των τεσσάρων δημοσιογράφων. Μια προσωπική ματιά, ως ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ, σε μια πόλη που πέρα όλων των άλλων είναι και… φωτογενής! Ως δημοσιογράφος, έχω πάντα τον φόβο μην βρεθώ αντιμέτωπος με το… «επιτόπου μεταβάντος και ουδέν αντιληφθέντος». Ως ερασιτέχνης φωτογράφος ο φόβος αυτός δεν γεννήθηκε ποτέ! Στη θέση του θρόνιασε η αγωνία, μήπως αυτό που θα «συλλάβει» το μάτι δεν θα προλάβει να το «συλλάβει» η μηχανή».

    

    

    

   2 Λάζαρος Θεοδωρακίδης

   *Γεννήθηκα τον Απρίλιο του ’67 στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Είμαι θρέμμα της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, πήρα Degree in Journalism από το North College of Thessaloniki το ‘92. Σήμερα σπουδάζω Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ.

   Έχω εργαστεί ως δημοσιογράφος σε πολλά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Μεταξύ άλλων, εργάστηκα 17 χρόνια ως Αρχισυντάκτης του «Αγγελιοφόρου», 3,5 χρόνια ως Διευθυντής της TV100, ενώ υπήρξα Ειδικός Σύμβουλος Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Επικεφαλής του OPEN TV στη Βόρεια Ελλάδα. Ήμουν στον Real FM 107.1, υπήρξα ρεπόρτερ στην ΕΡΤ3 & την TV Μακεδονία, Υπεύθυνος Τύπου του ΑΠΘ και του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών. 

   Σήμερα, εργάζομαι στη Voria.gr και στο e-farmako.gr, ενώ τα πρωινά καθημερινά είμαι στα μικρόφωνα του Flash 99.4 FM Θεσσαλονίκη με την εκπομπή «Μπλέντερ».  Είμαι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ. Έχω τρία παιδιά, την Χριστίνα, τον Ευάγγελο και την Αγγελίνα. Είμαι παντρεμένος με τη συνάδελφο Ολιάνα Αντωνοπούλου και ζω πια στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Υπογράφω σαν… theRόs.

    

   Ένα ανθρωποειδές που κυβερνούσε διαστημόπλοιο ήταν το πρώτο καρέ που είδα, εκεί στα μέσα του ’70, μέσα από ένα view master. Ακόμη το θυμάμαι. Μάλλον εκείνη τη στιγμή πρέπει να γεννήθηκε και το αμόρε μου με τη φωτογραφία. Στα χρόνια που ακολούθησαν χάλασα πολλά χιλιόμετρα με «καρουλάκια» από 36άρια, ασπρόμαυρα κι έγχρωμα. Χάλασα και πολλούς φακούς και αρκετές μηχανές κι όμως το αμόρε μου μεγάλωνε. Καρέ προς καρέ.  Και συνεχίζω να την χτίζω τη σχέση μου αυτή. Παρακολουθώντας τις τεχνολογικές της εξελίξεις, έφτασα να κάνω shooting πια περισσότερο με το κινητό. Άρχισα να εγκαταλείπω φακούς και  συμπαρομαρτούντα. Αυτό όμως που δεν εγκατέλειψα ποτέ ήταν να φωτογραφίζω. Ακόμη και σήμερα σημαδεύω με το ένα μάτι κλειστό. Ίσως γιατί έτσι αυτόματα κάνω την αφαίρεση. Κι αυτό κάνω χρόνια και με τη Θεσσαλονίκη μας: «αφαιρώ» από το απίστευτο απόθεμα εικόνων της. Τα 21 καρέ μου στην έκθεσή μας είναι 21 αφαιρέσεις στιγμών. Και τα προσθέτω μαζί με τα υπόλοιπα 63 των συναδέλφων μου για τον «Άγιο Στυλιανό». Να είστε όλοι γεροί».

    

    

    

   3 Χρήστος Καραγιαννόπουλος

   * Δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, πατέρας του Αλέξανδρου και του Πάρι. Εργάστηκα σε εφημερίδες, στην ΕΡΤ, στη Δημοτική Τηλεόραση, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε περιοδικά και ενημερωτικά σάιτ, ενώ για 22 χρόνια ήμουν επικεφαλής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ασχολούμαι ενεργά με τα κοινά και σήμερα είμαι Αντιπρόεδρος στο Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Για τουλάχιστον μια 25ετία φωτογραφίζω τη Θεσσαλονίκη και κυρίως τις γειτονιές της Άνω Πόλης όπου κατοικώ, αφού η φωτογραφία υπήρξε πάντα μέρος του χρόνου μου που μοιράζονταν με τη δημοσιογραφία.

    

   Οι δικές μου φωτογραφίες που εκτίθενται στην έκθεση «ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ» καταγράφουν πάντα ένα στιγμιαίο γεγονός που ένα λεπτό πριν δεν υπήρχε κι ένα λεπτό μετά έχει παλιώσει. Η ζωή είναι στιγμές και αυτή ήταν η πρόκληση. Διότι η Θεσσαλονίκη ως μια κατ’ εξοχήν ατίθαση πόλη συσσωρεύει δελεαστικές εικόνες  που προσφέρονται για εκλεπτυσμένα  παιχνίδια του φακού. Παραμένω μακριά από το photoshop.  Ως μανιώδης περιπατητής είμαι πάντα σε «ετοιμότητα» να φωτογραφίσω οτιδήποτε μου τραβήξει την προσοχή. Η μοναδική αγωνία μου είναι να βρω τη σωστή γωνία λήψης. Να φωτογραφίζεις σημαίνει να βάζεις στην ίδια ευθεία το μυαλό, το μάτι και το χέρι. Κι έπειτα όλα βρίσκουν το δρόμο τους.»

    

    

    

   4 Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος 

   *Γεννήθηκα στις Σέρρες και σπούδασα νομικά στο ΑΠΘ. Εργάστηκα ως δικηγόρος από το 1996 έως το 2015. Από το 1998 εργάζομαι ως δημοσιογράφος, λογογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας. Από τον Φεβρουάριο 2020 είμαι γενικός διευθυντής της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (TV100, FM100, FM100,6). Από τον Μάρτιο 2014 είμαι πρόεδρος του Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών. Έχω τρία παιδιά.

    

   -«Η δημοσιογραφία και η φωτογραφία έχουν ένα κοινό στοιχείο: την παρατήρηση. Να βλέπεις αυτά που δεν κοιτά το κοινό βλέμμα. Όταν δε η εικόνα αφηγείται μια ιστορία, η φωτογραφία γίνεται φωτορεπορτάζ. Εικόνα ομιλούσα. Κατόπιν το θέμα δίνει την προστιθέμενη αξία στην κάθε εικόνα. Παρένθεση: ο θαυμασμός μου για τους φωτορεπόρτερς απεριόριστος -είναι οι πραγματικοί αυτόπτες μάρτυρες των μικρών ή μεγαλύτερων ιστορικών γεγονότων. 

   Σε ό,τι με αφορά, η φωτογραφία είναι μια ροπή από τα εφηβικά μου χρόνια στη δεκαετία του ‘80. Δώρο μια fuji, «σπατάλη» πολλών φιλμς, αργότερα μια dslr και τα τελευταία 15 χρόνια το κινητό για μένα περισσότερο φωτογραφική μηχανή παρά τηλέφωνο. Και οι «Αυτόπτες μάρτυρες» είναι ακριβώς το πεδίο όπου συναντάται η δουλειά μας με το μεράκι μας».

    

   --- 

   Εγκαίνια: 29 Ιανουαρίου 2022,  στις 18:00 – 22:00

   Διάρκεια: έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022

   **Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα 

   για την πανδημία

    

    

   Chalkos Gallery

   Ιουστινιανού 21, Θεσσαλονίκη

   T: 6932202045 / E: kparcharidis@yahoo.gr

   Fb: chalkos gallery


   Article 4

   Previous Article 0
   0
   0

   Επίσκεψη Μητσοτάκη σε αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά

   Κοντά στους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι οποίοι και τον ευχαρίστησαν για την απρόσμενη συνάντησή τους.    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε μαζί τους για όλα όσα τους απασχολούν και αναζητούν λύση. Από την πλευρά τους ευχαρίστησαν τον Πρωθυπουργό για το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, βρίσκεται διαρκώς δίπλα τους. «Εδώ είμαστε οικογένεια κ. Πρόεδρε», ανέφερε στον Πρωθυπουργό ένας από τους ανθρώπους που διαμένουν στο σημείο μιλώντας για τη διαδρομή ανθρώπων με καταγωγή από διάφορες περιοχές της χώρας, από τα Τζουμέρκα ως την Κεφαλονιά, και την αλληλεγγύη που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους.


   Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού και άλλων οργανώσεων που διένειμαν στο σημείο ζεστά γεύματα, κουβέρτες και προσέφεραν τις καλές τους υπηρεσίες καθώς και τους γιατρούς από τους «Γιατρούς του Κόσμου» που βρίσκονται δίπλα στους αστέγους προσφέροντας υγειονομικό υλικό και ιατρική βοήθεια. 


   Συζήτησαν, επίσης και για τη διαδικασία του εμβολιασμού με τον Πρωθυπουργό να δεσμεύεται πως θα έχουν άμεσα συνάντηση με μονάδα εμβολιασμού και τον κ. Τσιόδρα γι’ αυτούς που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί. 


   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε, επίσης, με αστυνομικούς και λιμενικούς που εκτελούν τη βάρδια τους και τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.   Κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τους αστέγους   Στην Εθνική Στρατηγική για τους αστέγους τίθεται ως στόχος η εξάλειψη της αστεγίας ως το 2025-2026, ενώ ξεκινά η καταγραφή τους σε όλη την επικράτεια στο μητρώο αστέγων. Ταυτόχρονα, με το ειδικό πρόγραμμα «Στέγαση και εργασία», σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση προβλέπεται εξασφάλιση στέγης και δημοτικής εργασίας. Σε αυτό το πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν 600 νοικοκυριά. 


   Επιπλέον, στο Ταμείο Ανάκαμψης περιλαμβάνεται ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 111 εκ. ευρώ. Ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι οι οποίοι ανήκουν σε αυτές τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες με μηνιαία επιχορήγηση μισθού και εισφορών ύψους 700-750 ευρώ. 


   Τονίζεται, τέλος, πως ο πληθυσμός που φιλοξενείται σε δομές αστέγων (Δεκέμβριος 2021) είναι 630 άτομα, ενώ 76 είναι σε διαδικασία εισαγωγής. Στο αντίστοιχο διάστημα, ένα χρόνο πριν, ήταν 732 και 59 αντίστοιχα. Από τους 630 φιλοξενούμενους, 525 είναι εμβολιασμένοι και 19 σε διαδικασία εμβολιασμού.


   Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν κατά την επίσκεψή του η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.


   Article 3

   Previous Article 4
   0
   0


   Ο Έλτον Τζον επέστρεψε στην σκηνή...

   Μετά από 2 χρόνια απουσίας ο Βρετανός τραγουδιστής έδωσε την

    πρώτη του παράσταση στην Νέα Ορλεάνη.

   Ο Έλτον Τζον επέστρεψε στην σκηνή

   Δύο χρόνια μετά τη χειρουργική επέμβαση στο ισχίο και μία σειρά αναβολών εξαιτίας 

   της Covid-19 ο Έλτον Τζον συνεχίζει την περιοδεία του «Farewell Yellow Brick Road».

   Η περιοδεία ξεκίνησε το 2018, αλλά λόγω μιας σειράς προβλημάτων ανάγκασαν τον 

   Τζον να τη διακόψει.

   Αλλά τώρα, ο Βρετανός τραγουδιστής επέστρεψε και έδωσε την πρώτη του παράσταση 

   στο Κρέσεντ Σίτι στη Νέα Ορλεάνη.

   «Δεν έχουμε παίξει από τις 6 Μαρτίου του 2020. Αυτή είναι μια νέα εμπειρία για εμάς,

    ποτέ δεν είχα απομακρυνθεί τόσο μεγάλο διάστημα από τη μουσική, τουλάχιστον από

    τότε που ήμουν 17 χρόνων», είπε ο τραγουδιστής στο κοινό της Νέας Ορλεάνης, το

    οποίο κράτησε τα πολυπόθητα εισιτήριά του για 745 ημέρες.

   «Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω που ήσασταν τόσο υπομονετικοί», είπε και

    συνέχισε, «Ζούμε σε περίεργες εποχές, αλλά θα περάσουμε υπέροχα».

   Η παράσταση του τραγουδιστή-τραγουδοποιού -που ξεκίνησε με το «Bennie and the Jets»- 

   είναι μια αναδρομή στην 50ετή μουσική του καριέρα, συμπεριλαμβανομένων μιας σειράς

    φωτογραφιών, βίντεο και άλλων αναμνηστικών που δεν έχουν δει ποτέ πριν το φως

    της δημοσιότητας για να τιμήσουν την τέχνη του.

   Μαζί με τις παραστάσεις των επιτυχημένων τραγουδιών του «Rocket Man» και 

   «Crocodile Rock», αποτίει φόρο τιμής στις μουσικές του επιρροές, όπως την Αρίθα

    Φράνκλιν, καθώς και στα είδωλά του όπως ο Νέλσον Μαντέλα και ο Στίβεν Χόκινγκ.

   Η περιοδεία του φέτος εκτείνεται στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και ξανά πίσω

    στη Βόρεια Αμερική, πριν μεταβεί στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία

    το επόμενο έτος.


   Article 2

   Previous Article 3
   0
   0

   What Happened Today In Music

   January 23rd

   1956 - Rock 'n' Roll
   Rock 'n' Roll fans in Cleveland aged under 18 were banned from dancing in public (unless accompanied by an adult), after Ohio Police introduced a law dating back to 1931.
   1965 - Petula Clark
   'Downtown' made Petula Clark the first UK female singer to have a No.1 on the US singles chart since Vera Lynn in 1952. The song was also a No.2 hit in the UK. Recorded in three takes (with the second take ultimately chosen as the completed track), session players in the studio recording included Jimmy Page.
   1967 - Pink Floyd
   Pink Floyd spent the first of three days recording the Syd Barrettsongs Arnold Layne and Candy And A Current Bun at Sound Techniques Studios, Chelsea, London. According to Roger Waters, Arnold Layne was based on a real person - a transvestite whose primary pastime was stealing women's clothes and undergarments from washing lines in Cambridge.
   1969 - The Beatles
   Working at Apple studios in London, The Beatles (with Billy Preston on keyboards) recorded ten takes of a new song called 'Get Back'.

   1971 - Bruce Springsteen
   Steel Mill played their final show when they appeared at the Upstage Club, Asbury Park, New Jersey. Singer Bruce Springsteenformed new bands during the rest of the year known under such names as the Bruce Springsteen Jam, Dr. Zoom and the Sonic Boom, and finally the Bruce Springsteen Band.
   1971 - George Harrison
   George Harrison became the first solo Beatle to have a No.1 when ''My Sweet Lord' went to the top of the UK single charts. The song from his 'All Things Must Pass' album stayed at No.1 for five weeks. The track returned to the top of the UK charts in 2002, following his death.

   1971 - Dawn
   Dawn started a three week run at No.1 on the US singles chart with 'Knock Three Times', the group's first No.1, which was also an UK No.1.
   1976 - David Bowie
   David Bowie released his tenth studio album Station to Station, which was the vehicle for his last great character, the Thin White Duke. The album was recorded after he completed shooting Nicolas Roeg's The Man Who Fell to Earth, and the cover artwork featured a still from the movie. The album made the top five in both the UK and US charts.
   1978 - Terry Kath
   American musician and songwriter Terry Kath, best known as the original guitarist, and founding members of the rock band Chicago accidentally shot himself dead. After a party at roadie and band technician Don Johnson's home in Woodland Hills, Los Angeles, California, Kath picked up a semiautomatic 9 mm pistol and, leaning back in a chair, said to Johnson, "Don't worry about it ... look, the clip is not even in it." To satisfy Johnson's concerns, Kath showed the empty magazine to Johnson. Kath then replaced the magazine in the gun, put the gun to his temple and pulled the trigger. Apparently unbeknownst to Kath, however, there was still one round in the chamber, and he died instantly from the gunshot
   1988 - Michael Jackson
   Michael Jackson went to No.1 on the US singles chart with 'The Way You Make Me Feel'. It was the third single from Jackson's seventh studio album Bad for which Jackson had written over sixty songs for the album, with plans of releasing a three disc album, but producer Quincy Jones convinced Jackson to make Bad a one disc LP.
   1988 - Nirvana
   Nirvana recorded a 10-song demo with Seattle producer Jack Endino. Sub Pop records boss Jonathan Poneman hears the tape and offers to put out a Nirvana single.
   1990 - Allen Collins
   Allen Collins guitarist from Lynyrd Skynyrd died of pneumonia after being ill for several months. Collins who was one of the founding members also co-wrote most of the band's songs (including Free Bird), with late front man Ronnie Van Zant. He survived a plane crash in 1977 that killed two other band members. Collins was behind the wheel in a car accident in 1986 that killed his girlfriend and left him paralyzed from the waist down. He later pleaded no contest to vehicular manslaughter as well as driving under the influence of alcohol.

   1990 - David Bowie
   David Bowie announced his forthcoming Sound And Vision world tour, during which he would invite each local audience to decide on a 'greatest hits' running order, organised through local radio stations. The concert tour surpassed Bowie's previous Serious Moonlight (1983) and Glass Spider (1987) tours' statistics by visiting 27 countries with 108 performances.
   1991 - Led Zeppelin
   John Sebastian, owner and general manager of KLSK FM in Albuquerque, New Mexico, played Led Zeppelin's 'Stairway To Heaven' for twenty-four solid hours to inaugurate a format change to Classic Rock. Police showed up with guns drawn: once after a listener reported that the DJ had apparently suffered a heart attack, and later because of suspicion that, this being eight days into the Gulf War, the radio station had been taken hostage by terrorists dispatched by Zeppelin freak Saddam Hussein.
   1995 - Bill Horton
   American singer Bill Horton with The Silhouettes died. The doo wop/R&B groups single 'Get A Job' was a No.1 hit on the Billboard R&B singles chart and pop singles chart in 1958. The doo-wop revival group Sha Na Na derived their name from the song's lyrics. 'Get A Job' is included in the soundtracks of the film American Graffiti, Trading Places and Stand By Me. The Silhouettes performed in the 1986 movie Joey.
   1998 - Johnny Funches
   US soul singer Johnny Funches from The Dells died of pneumonia at the age of 62. The Dells had the 1956 hit 'Oh What a Night' and 1968 US No.10 single 'Stay In My Corner'. The Dells formed in 1952 after all attending high school together.
   2000 - Santana
   Santana started a three week run at No.1 on the US album chart with 'Supernatural'. The album which went on to win eight Grammy awards spent a total of nine weeks at No.1 during this year. 
   2001 - Eminem
   An English coroner criticised the rap singer Eminem's lyrics as depressing during an inquest into the death of a schoolboy who threw himself in front of a train. The 17-year old boy had printed out the lyrics to Eminem's track 'Rock Bottom' before his death.

   2003 - R Kelly
   R Kelly was arrested on new child pornography charges. The singer was detained in Miami after police said digital sex pictures were discovered at his home in Florida last June. The singer was already facing 21 charges relating to producing child pornography and appearing in a video having sex with an underage girl. He was charged with a further 12 counts of possession of child pornography.
   2005 - Bez
   Former Happy Mondays dancer Bez, won the £50,000 Celebrity Big Brother prize, after gaining 54% of the final viewer vote. The "Madchester" pop legend danced his way to becoming the sixth member of the indie-dance band in the late-1980s after playing maracas with them.
   2014 - Justin Bieber
   Justin Bieber was arrested after racing his yellow Lamborghini against another sports car on a Miami Beach street. Police said the singer did not co-operate when pulled over also charged him with resisting arrest without violence and having an expired driving licence. The 19-year-old singer was granted bail set at $2,500 (£1,500).

   2016 - Jimmy Bain
   Scottish musician Jimmy Bain died aged 68 while in his cabin on Def Leppard's "Hysteria on the High Seas" cruise. The cause of death was determined to be lung cancer. Bain was best known for playing bass guitar in the bands Rainbow and Dio, he also worked with Thin Lizzy frontman Phil Lynott, co-writing on his solo albums as well as Ian Hunter, Gary Moore and John Cale.
   2017 - Bobby Freeman
   African-American soul and R&B singer, songwriter and record producer Bobby Freeman died of natural causes aged 76. He scored the 1958 US & UK No.5 single 'Do You Want To Dance'. The song has been covered (as 'Do You Wanna Dance') by Del Shannon, The Beach Boys, Johnny Rivers, Bette Midler, John Lennon, Cliff Richard, Marc Bolan & T.Rex, the Mamas & The Papas and the Ramones.
   2021 - Tom Stevens
   American bassist, guitarist, singer, and songwriter, Tom Stevens died age 64. He worked with roots rock band the Long Ryders and released a string of solo albums.

   Born Today In Music

   January 23rd

   1910 - Django Reinhardt
   Django Reinhardt, jazz guitarist. He badly burned his third and fourth fingers of his left hand in a house fire aged 18. Doctors suggested he play the guitar to keep his fingers flexible, giving him his two fingered guitar style. Has worked with Stepane Grappelli and Duke Ellington. Reinhardt died of a stroke on 15th May 1953.
   1944 - Jerry Lawson
   Jerry Lawson, singer with The Persuasions, a-cappella group, who worked with Joni MitchellStevie Wonder and Don McLean. Lawson died on 10 July 2019 age 75 after a long illness. 
   1948 - Anita Pointer
   Anita Pointer, singer with American R&B singing group The Pointer Sisters who had the 1981 US No.2 single, 'Slow Hand' and the 1984 UK No.2 single 'Automatic'. The Pointer Sisters have won three Grammy Awards and had 13 US top 20 hits between 1973 and 1985.
   1950 - Danny Federici
   Danny Federici, organ and keyboard player for Bruce Springsteen's E Street Band who had the 1984 US No.2 and 1985 UK No.4 single 'Dancing In The Dark'. Federici who had worked with Springsteen for over 40 years, including early bands Steel Mill and Child died of cancer on April 17th 2008 at the age of 58.
   1950 - Bill Cunningham
   Bill Cunningham, bass, piano, The Box Tops who had the 1967 US No.1 & UK No.5 single 'The Letter'.
   1953 - Robin Zander
   Robin Zander, singer, songwriter from American rock band, Cheap Trick, who had the 1979 hit single 'I Want You To Want Me', and the 1988 US No.1 single 'The Flame'.
   1959 - Earl Falconer
   Earl Falconer, bassist with UB40, who had the 1983 UK No.1 & US 1988 US No.1 single 'Red Red Wine' and over 30 other Top 40 hits.

   1964 - Jonatha Brooke
   American folk rock singer-songwriter and guitarist Jonatha Brooke. In 2019 she won Overall Grand Prize in the 15th Annual IAMA (International Acoustic Music Awards), as well as Best Female Artist with her song 'Put the Gun Down'. 
   1974 - Lordi
   Kita, drummer with Lordi. They became Finland's first ever Eurovision Song Contest winners after their song 'Hard Rock Hallelujah' won the contest held in Athens in 2006.
   1975 - Nick Harmer
   Nick Harmer, bass guitarist with Death Cab for Cutie who scored the 2008 US No.1 album 'Narrow Stairs'.

   Article 1

   Previous Article 2
   0
   0

   ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

   23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022   @η Γροιλανδια ειναι το μεγαλυτερο νησι του κοσμου.Το 80% του εδαφους της καλυπτεται απο χιονι.Το παχος του χιονιου φθανει τα 3000 μετρα.

   @τηλεοπτικη γλωσσα-‘να σε ρωτησω κατι;…σε εκπομπη συνεντευξεων,η πιο ανοητη ερωτηση ειναι αυτη!

   @ο μεγλυτερος λιμος επληξε την Αθηνα το 1941.Οι ανθρωποι πεθαιναν τους δρομους απο την πεινα.

   @η Αφροδισιαδα  ηταν μια πολη στην Καρια της Μικρας Ασιας που πηρε το ονομα της απο τον ναο που ηταν αφιερωμενος στην Αφροδιτη.Η πολη ηταν γνωτη για τα μαρμαρα της και την σχολη γλυπτικης.

   @Ελληνες ηθοποιοι εκαναν καριερα στο Χολλυγουντ αλλα ξεχαστηκαν οπως στην 10ετια του 30 οι Peter Rigas,George Kotsonaras,Ελενη Βλαχακη.

   @ο Μαρκο Πολο ηταν αγραμματος.Ο δικηγορος του εγραψε την διαθηκη του,η οποια υπαρχει μεχρι σημερα-με την εγκριση του.Εβαλε αποτυπωμα του χεριου του κατω απο το κειμενο.

   @αφου περασε απο διαφορα μικρα καναλια της Θεσσαλονικης ο Τασος Ριζοπουλος ειναι τωρα στο ‘Βεργινα’.

   @απο το 688 π.Χ. καθιερωνονται  οι αγωνες πυγμαχιας στους Ολυμπιακους αγωνες.Απο το 146 π.Χ. τους αγωνες ανελαβαν οι Ρωμαιοι.Ενας αθλητης μετα απο δυνατη γρωθια στο στομα του καταπιε τα δοντια του, για να μην καταλαβει ο αντιπαλος την ζημια που του εκανε.

   @το απογειο των Ολυμπιακων Αγωνων ηταν το 500 π.Χ.

   @στην Αρκτικη,οπου για τρεις μηνες δεν βλεπουν ηλιο, τα πιο ζεστα γαντια ειναι απο φωκια.Οι θερμοκρασιες ειναι απο -20 εως -30 ενω στην θαλασσα ειναι συνηθως -2.

   @στην Βουλγαρια τα Θεοφανεια χορευουν με τα ντεφια μεσα στην θαλασσα

   @η μαζα που εκτιναχτηκε απο το ηφαιστειο της Σαντορινης εστειλε στην θαλασσα πετρωματα υψους 200 μετρων,ενω το τσουναμι που εφθασε στην Κρητη ειχε απο 40-100 μετρα υψος.

   ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

   Article 0

   Previous Article 1
   0
   0

   Η ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΈΡΑΣ

   23
   ΚΥΡΙΑΚΉ
   ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ 2022

   23η ημέρα του έτους

   Ανατολή Ήλιου: 07:34

   Δύση Ήλιου: 17:39

   Επέτειοι και Λοιπές Εορτές

    • Εθνική Ημέρα Πίτας στις ΗΠΑ.
    • Χριστιανικό Εορτολόγιο

    Ορθόδοξη Εκκλησία

    • Ιερομάρτυρος Κλήμεντος.
    • Μάρτυρος Αγαθαγγέλου.
    • Οσίου Μαϋσιμά του Σύρου.
    • Οσίου Σαλαμάνου του ησυχαστού.
    • Οσίου Ευσεβίου.
    • Αγίων δύο Μαρτύρων.
    • Αγίου Αχολίου, επισκόπου Θεσσαλονίκης.
    • Οσίου Γενναδίου.
    • Οσίου Αλεξάνδρου.
    • Ιερομάρτυρος Ανατολίου, επισκόπου Οδησσού.
    • Πάντων των εν Κοστρόμα της Ρωσίας διαλαμψάντων Αγίων.

    Καθολική Εκκλησία

    • Αγίας Εμερεντιάνας, προστάτιδας των πασχόντων από κολικούς και στομαχόπονους.
    • Οσίας Μαριάνας του Μολοκάι, προστάτιδας της Χαβάης και των πασχόντων από λέπρα και AIDS.

    Ατζέντα    Latest Images