Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


  0 0
 • 02/22/18--00:19: Article 4 • ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ «Η ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ»
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ-3

  Η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 και το ΚΕMΕΣ εκκινούν το νέο τους αφιέρωμα Αμερικανικό Πολιτικό Σινεμά με ταινίες που αγγίζουν πολλαπλούς προβληματισμούς της μεγάλης χώρας, με κορυφαίες σκηνοθετικές υπογραφές όπως των Άρθουρ Πεν, Φρεντ Τσίνεμαν, Τζον Φράνκενχάιμερ, Φράνσις Φορντ Κόπολα και πρωταγωνιστές μεγάλους σταρ όπως τους Μάρλον Μπράντο, Τζέιν Φόντα, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Φρανκ Σινάτρα, Τζιν Χάκμαν. Πρώτη ταινία του αφιερώματος τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίουστις 21:00στην αίθουσα ΒΑΚΟΥΡΑ 1 (Ιωάννου Μιχαήλ 8, τηλ. 2310233665) το κοινωνικό δράμα του Άρθουρ Πεν Η καταδίωξη (ΗΠΑ, 1966, έγχρωμη, 134’). Παίζουν: Μάρλον Μπράντο, Τζέιν Φόντα, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Άντζι Ντίκινσον, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Τζέιμς Φοξ.

  Θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, ενώ στους θεατές θα διανεμηθεί έντυπη ανάλυση του Κώστα Τσιναρίδη. Στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει μακρά συζήτηση με το κοινό.

  Το προς συζήτηση θέμα στο μάθημα για τον κινηματογράφο θα είναι: Η καθυστερημένη ύπαιθρος στο σινεμά.

  Σε μια μικρή πόλη του αμερικάνικου Νότου, η απόδραση ενός κρατουμένου διαταράσσει τη φαινομενική ηρεμία της μικροκοινωνίας.

  Η ανάλυση που θα διανεμηθεί είναι η ακόλουθη:

  «Η αμερικανική ύπαιθρος παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον προς μελέτη, μια και κυριαρχείται από οικονομική και κοινωνική καθυστέρηση. Ιδιαίτερα η ύπαιθρος του Νότου δε μπόρεσε να ξεπεράσει ποτέ τη μεγάλη υποβάθμιση που υπέστη μετά τον εμφύλιο. Αν προσθέσουμε και τα ρατσιστικά στερεότυπα, τότε έχουμε μπροστά μας ένα εκρηκτικό κοινωνικό μείγμα. Η Καταδίωξηγυρίστηκε ακριβώς σε μια περίοδο όπου οι αντιθέσεις της αμερικανικής υπαίθρου είχαν φτάσει σε έσχατο σημείο. 
  Η οικονομική καταπίεση που ασκεί ένας μεγαλοεπιχειρηματίας σε μια μικρή πόλη έχει γεμίσει την καθημερινότητα των κατοίκων με μια διαρκή υποκρισία. Μόνο ο σερίφης της πόλης (Μάρλον Μπράντο) κατορθώνει να διατηρεί την αξιοπρέπειά του, παρόλο που έχει υποβαθμιστεί σε “φύλακα της πολιτείας” και, ουσιαστικά, της ιδιοκτησίας του μεγαλοεπιχειρηματία. Όταν συντελείται η απόδραση ενός καταδίκου (Ρόμπερτ Ρέντφορντ), τότε η φαινομενική ηρεμία της πόλης διαταράσσεται. Ο κατάδικος είναι φίλος του πλούσιου γιού (Τζέιμς Φοξ), ενώ και οι δύο είναι ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα (Τζέιν Φόντα). Όταν οι πολίτες αποφασίζουν να συνδράμουν αυτόκλητα τον σερίφη, η καταδίωξη μετατρέπεται σε ένα ξέσπασμα απίστευτης βιαιότητας. 
  Η αρετή της ταινίας βρίσκεται στο ότι καταφέρνει να συνδυάσει τον γρήγορο ρυθμό παράλληλα με την οξύτατη κοινωνική κριτική. Η πόλη σκιαγραφείται ως ένας μικρόκοσμος με κύριο γνώρισμα την καθημερινή απρέπεια των κατοίκων του. Η οικονομική εξάρτηση τούς έχει στερήσει κάθε ηθικό φραγμό ώστε να πετύχουν αυτό που θέλουν. Από την κριτική δε γλυτώνουν ούτε οι φτωχότεροι της ιστορίας, αφού είναι πάντοτε πρόθυμοι να μιμηθούν, όσο μπορούν, τους πλούσιους στην εξαγορά συνειδήσεων. Μόνο ο σερίφης αρνείται να πάρει χρήματα, κερδίζοντας το σεβασμό του θεατή για τη διατήρηση της ακεραιότητάς του μέσα σε ένα διεφθαρμένο πλαίσιο. Φυσικά, πιο σοκαριστική παραμένει η σκηνή με την μίμηση του κυνηγιού από την μεθυσμένη ομήγυρη, προάγγελος της τελικής σκηνής που θυμίζει Αποκάλυψη.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία αποτέλεσε μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική αποτυχία στην εποχή της. Τελικά, τα νοήματά της κατόρθωσαν να αντέξουν στο χρόνο, δικαιώνοντας όλους τους συντελεστές για τη συμμετοχή τους στο εγχείρημα. Στη σημερινή εποχή, με μια ολόκληρη κοινωνία να μην εμφανίζει σχεδόν καθόλου ψήγματα αλληλεγγύης λόγω οικονομικής και κυρίως ηθικής ανεπάρκειας των μελών της, Η Καταδίωξηφαντάζει ένα τραγικά επίκαιρο σχόλιο.»

  ΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ «ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ»

  Εξάλλου, 10 λόγοι για να μη χάσετε τηνΚαταδίωξη είναι:

  Για τη σκηνοθεσία του Άρθουρ Πεν, που αντιπαραθέτει σκηνές φαινομενικής ηρεμίας σε άλλες με μεγάλη ένταση.
  Για το σενάριο της Λίλιαν Χέλμαν, που διασκευάζει με κινηματογραφικούς όρους ένα θεατρικό έργο.
  Για τη ρεαλιστική απεικόνιση της μικροκοινωνίας της αμερικανικής υπαίθρου.
  Για τον εξαίρετο πρωταγωνιστικό ρόλο του Μάρλον Μπράντο, που λειτουργεί ως σταθερό σημείο μέσα σε μια θύελλα.
  Για τους ρόλους των νεαρών τότε Τζέιν Φόντα και Ρόμπερτ Ρέντφορντ, που στέκονται επάξια δίπλα στον σούπερσταρ Μπράντο.
  Για την εξαίρετη φωτογραφία του Τζόζεφ Λασέλ, που αποδίδει μια καυτή ατμόσφαιρα.
  Για δύο συγκλονιστικές σκηνές: τη σχετικά ήπια μίμηση ενός κυνηγιού και το πραγματικό κυνήγι, που οδηγεί σε έκρηξη υστερίας.
  Για τις πολύ μεγάλες κοινωνικές και ψυχολογικές αναλογίες με το σήμερα.
  Για την απόδειξη ότι όσο πιο ρεαλιστικά μια ταινία απεικονίζει την κοινωνική πραγματικότητα, τόσο λιγότερα εισιτήρια κόβει.
  Για την ένδειξη ότι το αμερικανικό σινεμά είχε μπει σε βαθύ προβληματισμό τη δεκαετία του ’60, μια τάση που αργότερα ανακόπηκε.


  Υ.Γ. Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στις 21:00η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 και το ΚΕΜΕΣ προβάλλουν στα πλαίσια του ίδιου αφιερώματος το κοινωνικό δράμα του Φρεντ Τσίνεμαν Τζούλια (1977).


  0 0  μ.Χ.
  Ο ινδιάνος Κουαντεκίνα γνωρίζει στους βρετανούς αποίκους το ποπ-κορν.
  Ξεσπά η λεγόμενη «Φεβρουαριανή Επανάσταση» στη Γαλλία, που θα οδηγήσει στην κατάργηση της βασιλείας και στην εγκαθίδρυση της Β'Γαλλικής Δημοκρατίας.
  Ξεσπούν απεργιακές κινητοποιήσεις στη Ρωσία, που θα οδηγήσουν στη λεγόμενη Φεβρουαριανή Επανάσταση και στο τέλος της κυριαρχίας των Τσάρων, με την καθαίρεση του Νικολάου Β'.
  H «Ορχήστρα των Χρωμάτων» υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της Μάνου Χατζιδάκι δίνει συναυλία διαμαρτυρίας κατά του Νεοναζισμού με έργα Βάιλ, Λιστ και Μπάρτοκ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιέχει ένα κείμενο - μανιφέστο του μεγάλου έλληνα συνθέτη κατά του νεοναζισμού, με τίτλο «Σκέψεις και παρατηρήσεις για το αναζωογονημένο φαινόμενο του νεοναζισμού».

  Το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θεωρείται το 15ο καλύτερο του κόσμου, με δείκτη δυσκολίας 552, σύμφωνα με την αξιολόγηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας της Ιστορίας και των Στατιστικών του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου (IFFHS) που κατέταξε όλα τα πρωταθλήματα του πλανήτη βάσει της αντικειμενικής δυναμικότητας του κάθε συλλόγου. Στην πρώτη θέση, με συντελεστή δυσκολίας 1352.5, βρίσκεται το CampionatΤραγικό δυστύχημα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που πέφτει από την ύψους 15 μέτρων γέφυρα του Αλιάκμονα στα παγωμένα νερά του ποταμού, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 15 άτομα.

  0 0
 • 02/22/18--00:30: ΣΗΜΕΡΑ
 • Σήμερα 

  Link to Σαν Σήμερα .gr - Πρωτοσέλιδο
  Posted: 21 Feb 2018 05:33 PM PST
  Ήρωας του ελληνοκυπριακού αγώνα κατά των άγγλων δυναστών στη μεγαλόνησο. Γεννήθηκε στο χωριό Λύση Αμμοχώστου στις 22 Φεβρουαρίου του 1928...
  Posted: 21 Feb 2018 05:33 PM PST
  Η πρώτη ελληνίδα ηθοποιός που κατάφερε να σταθεί στο Χόλιγουντ και μάλιστα με δικούς της όρους, να διαπρέψει θεατρικά και κινηματογραφικά στην Ευρώπη, να ξεχωρίσει ως τραγωδός παγκοσμίου βεληνεκούς. Πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου του 1973...
  Posted: 21 Feb 2018 05:33 PM PST
  Σκηνοθέτης και σεναριογράφος, από τους κορυφαίους έλληνες κινηματογραφιστές. Σκηνοθέτησε συνολικά 11 ταινίες μυθοπλασίας, που κατέκτησαν πολλές διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου 2017...
  Posted: 21 Feb 2018 05:33 PM PST
  Εμβληματική μορφή της Εθνικής Αντίστασης. Μαζί με τον φίλο του Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη τη νύχτα της 30ής Μαΐου 1941. Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 22 Φεβρουαρίου 1922...
  Posted: 21 Feb 2018 05:33 PM PST
  Έλληνας ηθοποιός, που διακρίθηκε κυρίως σε κωμικούς ρόλους στην τηλεόραση και τις βιντεοκασέτες της δεκαετίας του ’80. Πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου 2017
  Posted: 21 Feb 2018 05:33 PM PST
  Η κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ σε επίπεδο συλλόγων στην Ευρώπη και η δεύτερη παγκοσμίως σε ποιότητα και εμπορικότητα μετά το ΝΒΑ. Είναι η μόνη αθλητική διοργάνωση, που η Ελλάδα έχει έντονη παρουσία και μεγάλες διακρίσεις. Tο πρώτο τζάμπολ της νέας διοργάνωσης έγινε στις 22 Φεβρουαρίου του 1958...
  Posted: 21 Feb 2018 05:33 PM PST
  Δημοφιλές σνακ από καβουρντισμένους κόκκους αραβοσίτου. Προτού το ανακαλύψουν οι κινηματογραφόφιλοι ήταν ήδη γνωστή και αγαπητή συνήθεια στους κατοίκους των σπηλαίων...
  Posted: 21 Feb 2018 05:33 PM PST
  Έλληνας ποιητής, από τους τελευταίους εκπροσώπους της επτανησιακής σχολής. Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο στις 22 Φεβρουαρίου 1855...
  Posted: 21 Feb 2018 05:33 PM PST
  Διακεκριμένος οικονομολόγος, πανεπιστημιακός δάσκαλος, ακαδημαϊκός, τραπεζίτης και πολιτικός. Πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου του 1957...

  0 0
 • 02/22/18--00:41: Article 1
 • Desert (Dasht-e Lut)

  The hottest, driest, and most scenic desert on Earth. 

  The Lut Desert, also known as Dasht-e Lut, is an extreme landscape in more ways than one. The hyper-arid desert is one of the hottest and driest places on the planet. Those who brave a visit will soon discover the beautifully strange scenery that make this place one of a kind.

  Iran’s Lut Desert is often called the hottest place on Earth—though that depends on how you’re defining “hottest.” To be precise, the Lut holds the record for having the Earth’s hottest surface temperature, which can climb as high as 159 degrees Fahrenheit (70 degrees Celsius). 
  In any case, this scorching superlative is not the only thing that makes this region unique. The desert is speckled with gigantic rock formations, some of the tallest sand dunes in the world, salt plains, sinkholes, forgotten castles, and friendly wolves that roam around at night.
  Camp outside under the stars and you will feel tiny between the surreal rock formations. Visitors, of course, are advised not to explore Lut Desert in the summer; however beware that in winter and spring the nighttime temperatures drop below zero. 
  Lut is the Arabic name for the Prophet Lot. This is the same Lot of the Old Testament, and the Qu’ran, related to be the messenger sent by God to Sodom and Gomorrah.

  Know Before You Go
  Visiting the desert is easy. Either drive yourself towards Shahbad and then some more, park your car on the side of the road, and run around a little bit (not too far). The road goes straight through the desert. Or, even better, have one of the many guides in Kerman drive you there in a 4x4, so you can actually go deep into the desert.

  0 0
 • 02/22/18--00:43: Article 0


 • ContraVento Quintet: 
  …από την ύλη των ονείρων…

  Ενταγμένη στον Κύκλο Μουσικής Δωματίου είναι η συναυλία που θα δώσει το ContraVento Quintet στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018
  Φτιαγμένα ...από την ύλη των ονείρων… είναι το ιδιαίτερα τρυφερό Νανούρισμαγια βιολί και πιάνο (1908) του μεγαλοφυούς Θεσσαλονικιού συνθέτη και ποιητή Αιμίλιου Ριάδη, εκπροσώπου της Ελληνικής Εθνικής Μουσικής Σχολής, σε μεταγραφή του Δημοσθένη Φωτιάδη, καθώς και δύο άγνωστα αλλά έξοχα κουιντέτα: τοΚουιντέτοέργο 16 σε ντο ελάσσονα (1874)τουΓερμανού Hermann Goetz καιτοΚουιντέτοέργο 3 σε μι ελάσσονα (1886) του Αυστριακού Josef Labor. Στη ρομαντική τους υφή αντιπαρατίθενται, συναρμόζονται και μεταπλάθονται πλήθος μουσικοποιητικών ποιοτήτων και ψυχοσυναισθηματικών εκφράσεων. 

  Οι συνθέτες

  Ο Αιμίλιος (Ελευθεριάδης) Ριάδης (1880-1935), μετά τις σπουδές στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Μονάχου, έζησε στο Παρίσι και συνδέθηκε με τον Maurice Ravel, που τον αποκαλούσε «ο μεγαλοφυής μαθητής μου». Στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε με την έναρξη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, εγκαταλείποντας διθυραμβικές κριτικές, εκδόσεις από γνωστούς οίκους και πρώτες εκτελέσεις από επιφανείς Γάλλους. Διορίστηκε καθηγητής στο νεοσύστατο Κρατικό Ωδείο, αναλαμβάνοντας το 1918 υποδιευθυντής του. Μοναχικός και μυστηριώδης, με ενδιαφέρον για την κινεζική και την αρχαία αιγυπτιακή μουσική, την παραδοσιακή ιαπωνική ποίηση και εμπνευσμένος από το δημοτικό τραγούδι, εισήγαγε στις συνθέσεις του στοιχεία των γραμμικών μελισμάτων και των ανατολικών υφών. 

  Ο Hermann Goetz (1840-1876) ξεκίνησε αρχικά με σπουδές θεολογίας και μαθηματικών στη γενέτειρά του Königsberg της Ανατολικής Πρωσίας, αλλά σύντομα στράφηκε στο πιάνο και τη σύνθεση. Στο κουιντέτο που παρουσιάζεται στη συναυλία, το οποίο είναι το τελευταίο έργο μουσικής δωματίου που έγραψε, έχοντας μάλιστα γνώση του επικείμενου θανάτου του από φυματίωση, διακρίνονται ο λυρισμός, η διαύγεια και η εσωστρέφεια της αριστοτεχνικής γραφής του, καθώς και επιδράσεις των Mozart, Μendelssohn,Schumann, Chopin και Brahms. Αν και έργα του Goetz παρουσιάστηκαν από τον Mahler, ο συνθέτης παρέμεινε στην αφάνεια ως το 1990.

  Ο Josef Labor (1842-1924), από το Hořovice της Βοημίας, σπούδασε στο Ινστιτούτο Τυφλών της Βιέννης, έχοντας χάσει την όρασή του από ευλογιά όταν ήταν τριών ετών. Ως πιανίστας συναυλιών γνώρισε τον επίσης τυφλό βασιλιά Γεώργιο V του Ανόβερου, που τον έχρισε Πιανίστα της Βασιλικής Μουσικής Δωματίου. Η πρωτοτυπία του κουιντέτου που παρουσιάζεται στη συναυλία οφείλεται στο αξιοσημείωτο γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα λίγα έργα όπου το κοντραμπάσο έχει σημαντικό ρόλο με εξαιρετικά σόλο. 

  Οι ερμηνευτές

  To σύνολο ContraVento Quintet αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, διδάσκοντες του Κρατικού Ωδείου και του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με πολυδιάστατη καλλιτεχνική δραστηριότητα ως σολίστ, μέλη συνόλων μουσικής δωματίου και ορχηστρών, με εμφανίσεις σε Ελλάδα και το εξωτερικό, βραβεία, διακρίσεις και έντονο διδακτικό και ερευνητικό έργο: Χριστίνα Σιδηροπούλουπιάνο, Εύη Δελφινοπούλουβιολί, Δημοσθένης Φωτιάδηςβιόλα, Dmitry Gudimovβιολοντσέλο, Ευγένιος Πολίτης κοντραμπάσο.


  Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Κτίριο Μ2 - Φουαγιέ
  Παράσταση: Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 21:00

  Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο)

  0 0
 • 02/22/18--00:49: Article 12
 • 21 FEBRUARY

  In Music History

  Page 1
  123
  2013Cleotha Staples of The Staple Singers dies at age 78.
  2012Adele flips off producers at the Brit Awards when she is ushered off stage before she can finish the acceptance speech for her Album of the Year win.
  2012In an anti-Kremlin protest, three members of the band Pussy Riot perform an impromptu, obscenity-filled song at the Cathedral of Christ the Saviour of the Russian Orthodox Church, Moscow. They are promptly ejected, and later arrested for hooliganism, making headlines around the world.
  2011Lady Gaga performs the first of two shows at Madison Square Garden that will make up the footage of her HBO concert special in May.
  2010On what would have been her 77th birthday, a sculpture of Nina Simone is dedicated in her hometown of Tyron, North Carolina in what is renamed "Nina Simone Plaza."
  2008Crystal Gayle is inducted into the Kentucky Music Hall of Fame.
  2008Paramore cancel a European tour because of "internal struggles." They take some time off, but resume operations a few months later.
  2008Paul Mawhinney's collection of 3 million vinyl records, amassed over 40 years while he owned a record store in Pittsburgh, is sold on eBay for $3,002,150. The bid is a sham, however, and Mawhinney holds onto his collection until 2013, when he sells it to the Brazilian collector Zero Freitas.
  2007The movie studio Dreamworks takes out a full-page ad in Variety and The Hollywood Reporterapologizing for (but not exactly admitting to) similarities between their movie Dreamgirls, adapted from the stage musical, and the book Dreamgirl: My Life As a Supreme by former Supreme Mary Wilson. The book gives a look at the behind-the-scenes manipulations at Motown Records, bearing similarities to the stories recounted in Dreamgirls.
  2004Les Gray of Mud dies of a heart attack at age 57.
  2000Foo Fighters cancel a short tour of South America so they can play "Everlong" for David Letterman on his first show back from heart surgery.
  1990Paul McCartney is honored with a Lifetime Achievement Award at the 32nd annual Grammy Awards, perhaps to make up for the paltry four awards they gave to The Beatles while they were still active. Bonnie Raitt is the big winner on the night with four awards, including Album of the Year for Nick Of Time.
  1987Sly Stone is jailed for possession of cocaine in Los Angeles, an arrest which sends the singer into retirement and virtual seclusion upon his release.
  1986Charlotte Church is born in Cardiff, Wales.
  1986Pat Boone appears on the "Beach Blanket Bounty" episode of the NBC show The Fall Guy.
  Page 1
  123

  Johnny Cash Leaves Hospital, Goes To Grammys

  2001
  Johnny Cash gets out of the hospital, where he is treated for pneumonia, and makes it to the Grammy Awards that night, where he wins for Best Male Vocal Country Performance for "Solitary Man" - his tenth Grammy.

  Cash's health has been in steady decline for the past few years as a host of diagnoses relating to his diabetes, including autonomic neuropathy, forces him to cut back on touring - but it doesn't keep him out of the recording studio. Peaking at #11, his album American III: Solitary Man (2000) is his highest-charting entry on the country tally since 1976's One Piece At A Time peaked at #2. The title track, a cover of Neil Diamond's debut 1966 single, earns him the Grammy for Best Male Country Performance. 

  John Stewart hosts the ceremony at the Staples Center in Los Angeles, where Madonna takes the stage singing "Music" while gyrating on a glittery limo driven by Lil' Bow Bow. Music does make the people come together, including a crowd of protestors outside the venue who are outraged by Eminem's presence on the nomination ballot. His Marshall Mathers LP, they claim, is homophobic and sexist. The rapper responds to the controversy by singing his hit "Stan" with the openly gay Elton John, the evening's most anticipated performance. When the LP wins Best Rap Album, Em tells the crowd, "I guess, first of all, I want to thank everybody who could look past the controversy or whatever and see the album for what it was...and also for what it isn't."

  More highlights:

  Steely Dan's comeback album Two Against Nature earns the group their first-even Grammy wins with four prizes, including Album of the Year and Best Pop Performance by Duo or Group with Vocal for "Cousin Dupree." 

  Country singer Shelby Lynne, who has been in the industry for 13 years, is named Best New Artist and duets with Sheryl Crow with "The Difficult Kind." Crow wins Best Female Rock Vocal Performance for "There Goes The Neighborhood."

  Faith Hill's country-pop album Breathewins Best Country Album and Best Female Country Vocal Performance for the title track. "Let's Make Love," featuring husband Tim McGraw, wins for Best Country Collaboration With Vocals.

  U2 performs their uplifting electro-pop song "Beautiful Day," which scoops Song Of The Year, Record Of The Year and Best Rock Performance By A Duo Or Group With Vocal.

  R&B sizzles as Destiny's Child hits the stage in scant blue costumes for a three-song production, including "Say My Name," which wins Best R&B Song and Best R&B Group Performance. The genre's latest sex icon, D'Angelo, also takes home Best R&B Album for Voodoo and Best Male R&B Vocal Performance for his sensual single "Untitled (How Does It Feel)."

  0 0


  Births[edit]

  Deaths[edit]


  0 0
 • 02/22/18--00:55: ΤΗΙS DAY IN MUSIC

 • February 22nd: On this Day
  1962, Elvis Presley  was at No.1 o the UK singles chart with 'Rock-A- Hula Baby / Can't Help Falling In Love.' The tracks were from his latest film 'Blue Hawaii' and became the singers tenth UK No.1 
  1967, Pink Floyd continued working on their debut album The Piper At The Gates Of Dawn at Abbey Road Studios, London. The Beatles were also working at Abbey Road, recording the giant piano chord for the end of 'A Day In The Life' for their Sgt. Pepper'S album. 
  1970, Appearing at The Roundhouse Spring Festival in Camden, London, David Bowie and the Hype, (their first live performance of the new band), along with Bachdenkel, Groundhog and Caravan. 
  1975, Scottish group The Average White Band went to No.1 on the US singles chart with 'Pick Up The Pieces', the bands album AWB also went to No.1 on the US chart. 
  1975, Steve Harley and Cockney Rebel had their only UK No.1 single with 'Make Me Smile (Come Up And See Me). Singer Steve Harley said the lyrics were vindictively directed at the former band members, whom he felt had abandoned him. 
  1978, The Police appeared in a Wrigley's Chewing Gum commercial for US TV, the band dyed their hair blonde for the appearance. 
  1981, One Hit Wonder Joe Dolce was at No.1 on the UK singles chart with 'Shaddap You Face,' famously keeping the legendary Ultravox song, Vienna, off the UK No.1 slot. 'Shaddap You Face' was Number 1 in 11 countries with over 35 different foreign language cover versions, selling over 4 million copies. 
  1986, MTV dedicated a full 22 hours broadcast to The Monkees, showing all 45 episodes of the original The Monkees TV series. 
  1987, Andy Warhol, pop artist and producer died after a gall bladder operation. The founder of the Pop Art movement, produced and managed the Velvet Underground, designed the 1967 Velvet Underground And Nico 'peeled banana' album cover and The Rolling Stones Sticky Fingers album cover. 
  1989, A category for Heavy Metal was included at the Grammy Awards for the first time. Metallica performed on stage, but the award went to Jethro Tull. Many audience members booed. Meanwhile, Bobby McFerrin won Record Of The Year and Song Of The Year for 'Don't Worry, Be Happy', Tracy Chapman is named Best New Artist and Tina Turner won Best Female Rock Vocal Performance for 'Tina Live in Europe'. 
  1992, UK music paper the NME printed their writers all time best debut albums; at No.1, Patti Smith, 'Horses', No.2, Joy Division, 'Unknown Pleasures', No.3, MC5, 'Kick Out The Jams, No.4, The Jesus and Mary Chain, 'Psychocandy' and No.5, Television, 'Marquee Moon'. 
  1992, Shakespears Sister started an eight-week run at No.1 on the UK singles chart with 'Stay'. The duo was made up of ex Bananarama member Siobhan Fahey and singer Marcella Detroit (who co-wrote 'Lay Down Sally' with Eric Clapton). One of the longest running UK No.1's in chart history and the longest by an all-female act. 
  1997, No Doubt went to No.1 on the UK singles chart with 'Don't Speak.' The third single from the band's second album Tragic Kingdom was written by Eric Stefani and his sister Gwen Stefani. 
  2000, The engagement ring Sex Pistol Sid Vicious gave to his girlfriend Nancy Spungen went on sale for auction at £1,500 ($2,550). Sid bought the ring from Camden market in 1977. Also on sale was a pair of John Lennon's jeans for £2,250 ($3,825). 
  2001, Winners at the 43rd Grammy Awards included U2, record of the year and song of the year with 'Beautiful Day', Steely Dan won album of the year for 'Two Against Nature', Macy Gray won Female pop vocal for 'I Try', Sting won Male pop vocal for 'She Walks This Earth', Eminem won Best Rap album from 'The Marshall Mathers LP', Johnny Cash won Best Male country performance for 'Solitary Man', and Shelby Lynne won best new artist award. 
  2002, Drummer Ronnie Verrell died aged 76. Worked with The Ted Heath Orchestra and The Syd Lawrence Orchestra. Provided the drum licks for Animal in The Muppet Show. When American drummer Buddy Rich, (one of Verrell's heroes), guested on the show, Verrell (as Animal) had a drumming duel with Rich, and won after Animal smashed a snare drum over Rich's head. 
  2002, Two middle-aged women spent the first of eight nights sleeping in a car outside Bournemouth International Centre to make sure they were first in the queue for when tickets to Cliff Richard's forthcoming concert went on sale. 
  2003, Sir Paul McCartney played a private show in San Diego for the 50th birthday of Wendy Whitworth, the executive producer of CNN's Larry King Show. Sir Paul donated his $1 million (£0.6 million) fee to the Adopt-a-Minefield charity. 
  2004, Norah Jones started a six week run at No.1 on the US album chart with 'Feels Like Home', the singers second US No.1. Usher feat Lil Jon and Ludacris were at No.1 on the US singles chart with 'Yeah.' 
  2004, The Sex Pistols 'Anarchy in the UK' was named the most influential record of the 1970s in poll compiled by Q magazine. Queen's 'Bohemian Rhapsody'  was voted into second place and Donna Summer's 'I Feel Love' was third, T Rex 'Get It On' was fourth and Special AKA's 'Gangsters' came fifth. 
  2004,

  2010, Johnny Marr was said to be "ecstatic" after getting back one of his guitars which had been stolen in 2000 after a gig at the Scala nightclub in Kings Cross, London. Smiths fan Stephen White told a London court he was "disgusted" with himself for taking the £30,000 cherry red 1964 Gibson SG when he went backstage after the gig at The Scala. 
  2016, American country music singer and songwriter Sonny James, best known for his 1957 hit, 'Young Love' died in Nashville, Tennessee, at the age of 87. Dubbed the Southern Gentleman, James had 72 country and pop chart hits from 1953 to 1983, including 23 No.1 Country hits. 
  2016, Adele won four prizes including best British female solo artist and best album at this years Brit Awards, Coldplay won Best British group, making them the most successful band in the ceremony's history. The show also featured an emotional tribute to David Bowie, led by Annie Lennox and his friend Gary Oldman. 
  2017, David Bowie dominated the 2017 Brit awards. The star was awarded best British male and best British album, for his mournful swansong, Blackstar. Rag 'N' Bone man was the other big winner of the night taking home two awards - the critics choice award and best British breakthrough act. As well as honouring Bowie, the Brits paid tribute to George Michael, who died on Christmas day 2016. 
  February 22nd: Born on this day
  1936, Born on this day, Ernie K-Doe, R&B singer who had a 1961 US No.1 single with 'Mother-in-Law', which was written by Allen Toussaint. K-Doe died on 5th July 2001. 
  1938, Born on this day, Bobby Hendricks singer with The Drifters who had the 1960 US No.1 & UK No.2 single 'Save The Last Dance For Me'. 
  1943, Born on this day, Louise Lopez, from Odyssey, who had the 1980 UK No.1 single 'Use It Up And Wear It Out'. 
  1943, Born on this day, Mick Green, guitarist with Johnny Kidd & The Pirates from 1962-4 who had the 1963 UK No.4 singles 'I'll Never Get Over You'. Joined Billy J. Kramer in 1964. 
  1953, Born on this day, actor Nigel Planer, 'Neil', who had the 1984 UK No.2 single with his version of the 1967 hit for Traffic, 'Hole In My Shoe'. 
  1953, Born on this day, John Sparks, bassist with British pub rock band Dr Feelgood who had the 1979 UK No.9 single 'Milk And Alcohol'. 
  1962, Born on this day, Michael Wilton with American progressive heavy metal band Queensryche. Their 1994 album 'Promised Land' went top 3 in the US. 
  1973, Born on this day, Scott Phillips, Creed, who had the 2001 US No.1 & UK No.13 single 'With Arms Wide Open', and the 2002 US No.1 album, 'Weathered'. 
  1974, Born on this day, James Blunt, (born James Hillier Blount), singer, songwriter and former Army captain. Blunt had the 2005 UK No.1 single 'You're Beautiful' and the 2005 UK No.1 album Back To Bedlam. He became the first British artist to top the American singles chart in nearly a decade when 'You're Beautiful' reached No.1 in 2006. The last British artist to do so was Elton John in 1997 with 'Candle in the Wind'. 
  1979, Born on this day, Tom Higgenson, singer, Plain White T's who had the 2007 UK top 10 album 'Every Second Counts'.

  0 0
 • 02/22/18--01:00: Article 9
 • Brit Awards 2018: Stormzy scoops

   Ed Sheeran to win top prizes

  Media captionDua Lipa and Stormzy each won two awards
  South London grime superstar Stormzy beat Ed Sheeran to the main prizes in a surprise result at the Brit Awards.
  Stormzy, who seemed overwhelmed when he won best British male and best British album for Gang Signs and Prayer, also closed the show and criticised the PM's handling of the Grenfell tragedy.
  Sheeran didn't go home empty-handed - he was given the global success award.
  Dua Lipa won best British female and the breakthrough award, while Gorillaz were named best British group.
  StormzyImage copyrightREUTERS
  Image captionStormzy seemed to struggle to believe he'd won best British male
  But the night belonged to Stormzy, who held his head in his hands as he walked to the stage to accept best male, and fell to the ground when he was named winner of British album.
  He told the crowd Gang Signs And Prayer - the UK's first grime album to reach number one last March - was "the hardest thing" he had done and gave "all the glory to God".
  He said: "I've never worked on something like this in my life. We made something I feel that is undeniable, that I can stand by today."
  The star also used a freestyle between songs at the end of the show to deliver a blistering criticism of the prime minister's handling of the Grenfell Tower fire.
  "Yo, Theresa May, where's that money for Grenfell?" he rapped. "What, you thought we just forgot about Grenfell?"
  Ed Sheeran had the biggest commercial success of 2017, but won't have begrudged Stormzy his wins - before the ceremony, he said he wanted the Croydon rapper to win best album.
  "I think he made the album of the year, personally," Sheeran told BBC 5 live. The pair performed together at last year's show on a remix of Shape Of You.
  presentational grey line

  Brit Awards key winners

  presentational grey line
  Dua Lipa with her younger sister and brotherImage copyrightREUTERS
  Image captionDua Lipa brought her younger sister and brother on stage so they could experience "magic"
  Dua Lipa was the only other artist to walk away with two awards at the ceremony, in London's O2 Arena.
  In one of the night's most touching moments, she took her younger brother and sister on stage as she accepted her award for best breakthrough and told them, with millions watching: "I love you."
  Presentational grey line


  Presentational grey line
  Dua Lipa told 5 live afterwards that it was "a spur of the moment thing", adding: "Everything I do is to show my little brother and sister that they can do whatever they put their minds to, and I guess I want to be a good role model for them."
  Earlier, she used her acceptance speech for best British female to send a message of female strength.
  "I want to thank every single female who's been on this stage before me that has given girls like me - not just girls in the music industry but girls in society - a place to be inspired be, to look up to, and that have allowed us to dream this big," she said.
  Media captionPaloma Faith was among those asked about the symbol of solidarity with victims of harassment and abuse
  "Here's to more women on these stages, more women winning awards and more women taking over the world."
  Dua Lipa was one of many artists who wore white roses or rose badges on the red carpet as a mark of support for the Time's Up and Me Too movements.
  Ellie Goulding, who presented best international female, had a dig at the Grammy Awards and their boss Neil Portnow, who said women needed to "step up" in the music industry.
  The British star said: "We're very proud to be women and I think we can all agree we've been stepping up for years."
  Meanwhile, in a poignant tribute to the victims of last May's Manchester Arena attack, Liam Gallagher performed a rendition of Oasis hit Live Forever, accompanied by cello and acoustic guitar.
  Liam GallagherImage copyrightGETTY IMAGES
  Image captionLiam Gallagher performed Live Forever as a tribute to the Manchester Arena victims
  He was introduced by fellow Mancunian Gary Barlow, who paid tribute to the 22 "innocent, music-loving people" who lost their lives.
  Ariana Grande had been due to perform that section of the show, but was unable to travel to London "on doctor's orders".
  Gorillaz were named best British group and their leader Damon Albarn used his acceptance speech to send a message about Brexit.
  "This country is - believe it or not - quite a small, little thing, right, but it's a lovely place and it's part of a beautiful world," he said. "But what I want to say is, don't let it become isolated, don't let yourselves become cut off.
  "Considering our size we do incredible things in music, we've got a real spirit and a real soul and don't let politics get in the way."

  0 0
 • 02/22/18--01:02: Article 8
 • ROYAL FOOD

  Ευβοιώτικα Macareux® Pasta υψηλής γαστρονομικής αξίας

  Ζυμαρικά με κολοκύθα butternut και πιπερόριζα ή με καπνιστό κάρυ που ξετρελαίνουν τις αισθήσεις...

  Καλώς ή κακώς, η συσκευασία ενός προϊόντος, όσον αφορά την πρώτη γνωριμία του με τον καταναλωτή, παίζει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους στην επιλογή του. Σε μια απίστευτα καταναλωτική κοινωνία, το εντυπωσιακό ή έξυπνο και καινοτόμο «πακετάρισμα» μαγνητίζει αμέσως το ενδιαφέρον και αν μάλιστα συνοδεύεται με ένα εξαιρετικής ποιότητας προϊόν, η «μάχη» στο ράφι έχει κερδηθεί από τον επιχειρηματία. Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η εταιρεία Royal Food, ένα μικρό εργαστήρι παραγωγής ζυμαρικών το οποίο βρίσκεται στην Εύβοια και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα. Η συσκευασία που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη εταιρεία για τα ζυμαρικά της Macareux®, τα οποία εσωτερικά είναι επίσης προφυλαγμένα σε σακουλάκι ώστε να διατηρούν την ποιότητα τους, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κερδίσουν τον καταναλωτή.
  Επειδή όμως όλη η ουσία βρίσκεται στο ίδιο το προϊόν, η Royal Food επενδύει στη σύγχρονη τάση για ζυμαρικά με γεύσεις, χρησιμοποιώντας καινοτόμους συνδυασμούς με ελληνικό σιμιγδάλι σκληρού σίτου. Στοχεύοντας σε καταναλωτές που προσέχουν τη διατροφή τους και αναζητούν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας ή και σε λάτρεις των γκουρμέ ζυμαρικών, τα Macareux® προσφέρονται -εκτός από τις κλασικές γεύσεις- σε συνδυασμούς όπως με κουρκουμά και θυμαρίσιο μέλι, κολοκύθα butternut και πιπερόριζα, με καπνιστό κάρυ, με λιναρόσπορο, πάστα ελιάς και σκόρδο, με χαρούπι κ.ά.
  Σύμφωνα με την Royal Food, τα Macareux® φτιάχνονται παραδοσιακά με τη χρήση μπρούντζινης μήτρας και ξηραίνονται σε χαμηλή θερμοκρασία για πολλές ώρες. Η διαδικασία αυτή έχει σαν αποτέλεσμα ένα εύγευστο ζυμαρικό που διατηρεί την υψηλή διατροφική του αξία για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Επιπλέον, η εταιρεία σε συνεργασία με διατροφολόγο προσφέρεται να φτιάξει ζυμαρικά ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών της, από Αλεύρι ολικής Ζέα, Φαγόπυρου, Σίκαλης κ.α με Πρωτεϊνη Αυγού, Γάλακτος ή κάποιας φυτικής πηγής πλούσια σε Πρωτεϊνη και Αμινοξέα.
  Τέλος, αξίζει να σημειώσοουμε ότι εκτός από ζυμαρικά η εταιρεία φτιάχνει και έτοιμα γεύματα, σε μια εξαιρετική συσκευασία, όπως μανιταρόσουπα και τραχανά με κάρυ και μπαχαρικά ή με λαχανικά.

  0 0
 • 02/22/18--01:09: Article 7
 • Aνω πορροια- Το πιο ωραιο χωριο της χώρας


  Βορειοδυτικά της λίμνης Κερκίνης και σε μικρή απόσταση από τα σύνορα ΠΓΔΜ και Βουλγαρίας, βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα χωριά της ελληνικής επικράτειας.

  Κρυμμένα μέσα σε ένα απίστευτης ομορφιάς φυσικό τοπίο, σε υψόμετρο 400 μέτρων στους πρόποδες του όρους Μπέλλες, τα  μαγεύουν τον επισκέπτη χάρη στην γραφικότητα και την ομορφιά τους.
  Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο ότι οι Τούρκοι που είχαν εδώ παλιά τα εξοχικά τους αποκαλούσαν το χωριό «Μικρή Κωνσταντινούπολη». Ούτε και ότι οι γιατροί πρότειναν σε όσους έπασχαν από φυματίωση να περάσουν μερικές μέρες στο χωριό. Πίστευαν τότε ότι ο καθαρός αέρας, το καλό κλίμα και το υπέροχο τοπίο γαληνεύουν την ψυχή και θεραπεύουν το σώμα. Δεν είχαν άδικο..


  Οι πρώτοι κάτοικοι του χωριού ήταν οικογενειών κατατρεγμένων, στις αρχές του 19ου αιώνα, ενώ στη συνέχεια έφτασαν και εγκαταστάθηκαν ξεριζωμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες, πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, δημιουργώντας ένα πληθυσμιακό μείγμα που σιγά σιγά μετέτρεψε τον μικρό οικισμό σε ένα εύρωστο κεφαλοχώρι.

  Αν και αγροτικό χωριό η άνθησή του δεν βασίστηκε μόνο στην αγροτική οικονομία αλλά και στο πλήθος των καταστημάτων, των κέντρων ψυχαγωγίας των τεχνιτών και των εμπόρων. Υπήρχε πλούσια αγορά από φούρνους, μπακάλικα, τσαγκαράδικα, ραφεία, μαγειρεία, κρεοπωλεία καθώς και καφενεία και κέντρα διασκέδασης.
  Άλλος παράγοντας που συνετέλεσε ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη του χωριού ήταν οι πάμπολλοι νερόμυλοι.
  Αυτό όμως που έκανε το χωριό να ξεχωρίσει και να αποτελέσει κέντρο έλξης των ξένων, ψυχαγωγίας και πολιτισμού της περιοχής ήταν το ξηρό κλίμα, η ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος με το πολύ πράσινο και τα πανύψηλα πλατάνια, τα άφθονα νερά που κυλούν από παντού γενναιόδωρα μέσα από την καρδιά της γης..

  Στα πρώτα χρόνια το χωριό φώτιζαν τα φανάρια πετρελαίου των στύλων τα οποία άναβε κάθε σούρουπο ο φαναρτζής.
  Το 1935 και την εποχή που ακόμα μεγάλα αστικά κέντρα δεν είχαν αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα του Ηλεκτρισμού το χωριό ηλεκτροφωτίστηκε από αυτόνομη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος σημάδι και αυτό αν μη τι άλλο των φιλοπρόοδων κατοίκων του.
  Σήμερα τα Ανω Πορόια Σερρών, παρ΄ όλες τις νεόκτιστες κατασκευές που απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν παραδοσιακές, καταφέρνουν και διατηρούν ζωντανά αρκετά στοιχεία από την τοπική αρχιτεκτονική.
  Το νιώθεις αν περπατήσεις στα γραφικά σοκάκια του.
  Στα Άνω Πορόια υπάρχει τουρισμός όλο το χρόνο και κάθε εποχή «ντύνει» το χωριό με άλλα χρώματα, χαρίζοντάς του μοναδική ομορφιά.
  Το ενδιαφέρον όμως δεν παραμένει μόνο στο όμορφο χωριό. Τα μονοπάτια και οι δασικοί δρόμοι που οδηγούν και στις πλέον απόκρυφες γωνιές του βουνού ξεκινούν από την πλατεία του και οδηγούν σε μαγικά μέρη που περιμένουν να τα ανακαλύψεις.
  Όσο για το όρος Κερκίνη ( Μπέλλες) αποτελεί σημαντικό βιότοπο και έχει προταθεί να ανακηρυχθεί Εθνικός Δρυμός, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως Βοτανικός Παράδεισος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές NATURA 2000.

  0 0
 • 02/22/18--01:14: Article 6
 • «Παρθενώνας της Μακεδονίας»: Ανοίγει τον Μάιο το επιβλητικό ανάκτορο των Αιγών


  Η απολάξευσή του είχε ολοκληρωθεί από εξειδικευμένους τεχνίτες, που κατάφεραν να του δώσουν σχήμα και μορφή και να το τοποθετήσουν ανάμεσα σε δύο αρχαίους σπονδύλους, κομμάτια των κιόνων του ανακτόρου που αναστηλώνεται.

  Το δείγμα θεωρήθηκε εξαιρετικά επιτυχημένο και αυτό είναι αρκετά ελπιδοφόρο για τη συνέχεια, καθώς τα επόμενα χρόνια αναμένεται να απολαξευτούν αρκετοί ακόμη σπόνδυλοι, ώστε να συμπληρωθούν και να αναστηλωθούν περίπου 30 κίονες στο περιστύλιο, στις στοές τις πρόσοψης, στα πολύστηλα των προθαλάμων και στο επιβλητικό κτίριο που ο καθηγητής Βόλφραμ Χέφνερ (Wolfram Hoepfner) είχε χαρακτηρίσει «Παρθενώνα της Μακεδονίας».
  Παράλληλα ξεκίνησε η κατασκευή των περίπου 7.000 λίθινων πλίνθων, που έχουν μήκος γύρω στο ένα μέτρο, ύψος μισό και πλάτος 60 με 70 εκατοστών, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν μαζί με τους αρχαίους που διατηρήθηκαν, για την ανακατασκευή του τεράστιου αναλήμματος, επάνω στο οποίο εδράζεται το μνημείο.


  Οι επιφάνειες όλων αυτών των λίθων διαμορφώνονται από τους τεχνίτες με το χέρι και τα εργαλεία είναι αντίστοιχα με αυτά που χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα.
  Ανακτορο από τα χρόνια του Φίλιππου
  Στο σημείο αυτό της Βεργίνας, στο υπερυψωμένο τμήμα της πλαγιάς όπου χτίστηκε το ανάκτορο στα χρόνια του Φιλίππου του Β΄, μόλις βελτιωθεί ο καιρός, στις αρχές του Μαΐου, θα ξεσκεπαστούν τα περίφημα ψηφιδωτά με τις κόρες και τα λουλούδια και την αρπαγή της Ευρώπης, ώστε ο χώρος να ανοίξει για το κοινό, εφόσον διευθετηθούν τα ζητήματα με την κυκλοφορία στον στενό ανηφορικό δρόμο.

  Εκεί ο επισκέπτης θα μπορεί να δει το μεγάλο, ήδη αναταγμένο κομμάτι του μνημείου, αλλά και τις αναστηλωτικές εργασίες που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.
  «Πλέον όποιος έρχεται στο ανάκτορο βλέπει το κτίριο. Το μέγιστο ύψος της ανάταξης είναι 1,6 μέτρα» εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Ημαθίας, αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη.
  Όπως επισημαίνει, μέχρι στιγμής ολοκληρώθηκε η συντήρηση και η ανάταξη της δυτικής, της νότιας και της νοτιοανατολικής πτέρυγας, όπου είναι τα δωμάτια με τα ψηφιδωτά, ενώ συντηρήθηκαν τα αρχαία δάπεδα και στη συνέχεια θα προχωρήσει η αναστήλωση των κιόνων της πρόσοψης στη νότια στοά και στο περιστύλιο.


  Palace_Aigai_Aerial_Perspective
  «Στο τέλος θα έχουμε αναστηλωμένο το νότιο κομμάτι του περιστυλίου, με 16 κίονες και τη ζωφόρο στο ύψος των οκτώ μέτρων. Έτσι, για πρώτη φορά θα προκύψει ολοκληρωμένη η εικόνα του κτιρίου, που είναι αντιπροσωπευτικό της κλασικής αρχιτεκτονικής στη Μακεδονία στη γνωστή της διατύπωση, με τους ορθούς κίονες και το επιστύλιο» προσθέτει.
  Χαρακτηρίζει άλλωστε, πολύ θετικό το γεγονός ότι στο τέλος του προηγούμενου χρόνου διπλασιάστηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ ο προϋπολογισμός για τα έργα αναστήλωσης του ανακτόρου, φτάνοντας συνολικά τα δέκα εκατομμύρια ευρώ, με χρονικό ορίζοντα περαίωσης το τέλος του 2022, οπότε θα κλείσει η τρέχουσα περίοδος. «Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την αναστήλωση του περιστυλίου θα αναταχθεί και ολόκληρη η βόρεια πλευρά του ανακτόρου με τον τεράστιο αναλημματικό τοίχο, το μεγάλο τεχνικό έργο που έκαναν οι αρχαίοι Μακεδόνες και πρέπει να ολοκληρώσουμε και εμείς, ώστε να κρατήσουμε την πλαγιά που ολισθαίνει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

  Σύμφωνα με την κ. Κοτταρίδη, η αναστήλωση του ανακτόρου των Αιγών είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι θα προσφέρει στη Μακεδονία το πιο σημαντικό δείγμα της αρχιτεκτονικής της κλασικής εποχής που υπήρξε σε ολόκληρο τον βορειοελλαδικό χώρο.

  «Το ανάκτορο του Φιλίππου Β΄ καταστράφηκε στα μέσα του 2ου προχριστιανικού αιώνα, μετά την κατάληψη της Μακεδονίας από τους Ρωμαίους και πολλά από τα λίθινα μέλη του έγιναν οικοδομικό υλικό για άλλα κτίσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί από τους λίθους του τμήματος του κτιρίου που είχε αποκαλυφθεί από την ανασκαφή των Γάλλων τον 19ο αιώνα χρησιμοποιήθηκαν για να κτιστούν τα σπίτια του γειτονικού προσφυγικού χωριού Βεργίνα» σημειώνει με νόημα.

  Στο μεταξύ, ο πάνω όροφος της πρόσοψης του προπύλου του ανακτόρου μαζί με ένα κομμάτι των κιονοστοιχιών των στοών, σε ένα μήκος 30 μέτρων και σε ύψος οκτώ, έχει αναταχθεί μέσα στο καινούριο μουσείο των Αιγών.

  Το έκθεμα αυτό, αντίστοιχο με το αναταγμένο πρόπυλο της αγοράς της Μιλήτου, που βρίσκεται στο Μουσείο του Βερολίνου, επιλέχθηκε να τοποθετηθεί στο μουσείο καθώς δεν θα μπορούσε για στατικούς λόγους να αναστηλωθεί στη θέση του. Όσο για το ίδιο το μουσείο, μπορεί να λειτουργεί για εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, ωστόσο η αλλαγή της νομοθεσίας για προμήθειες και διαγωνισμούς προκάλεσε καθυστερήσεις αρκετών μηνών μέχρι να προσαρμοστούν τα διάφορα συστήματα.
  Με δεδομένες τις καθυστερήσεις αυτές και τις διαδικασίες που απαιτούνται, η κ. Κοτταρίδη εκτιμά ότι «το μουσείο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει πλήρως με όλες του τις εκθέσεις την άνοιξη του 2020».
  «Μέσα στο 2018 θα κάνουμε την έκθεση των γλυπτών και το 2019 θα «στήσουμε» την έκθεση στον μεγάλο εκθεσιακό χώρο που έχει την ιδιαιτερότητα να είναι περιοδική, δίνοντας την ευκαιρία στο μουσείο να ανανεώνεται σε τακτά διαστήματα και στο κοινό να βλέπει διάφορα ευρήματα και θεματικές, διατηρώντας έτσι αμείωτο το ενδιαφέρον του» σημειώνει η Έφορος. Χαρακτηρίζει, τέλος, σημαντικό γεγονός την αύξηση της χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά αλλά και εθνικά κονδύλια που, όπως λέει, δίνει δυναμική στις εργασίες που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

  0 0
 • 02/22/18--03:53: Article 5

 • Δημήτρης Μυστακίδης
  «Amerika»
  Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018


  Ο Δημήτρης Μυστακίδης, σε μια σόλο παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, διασκευάζει με τον δικό του προσωπικό τρόπο ρεμπέτικα τραγούδια που είχαν δισκογραφηθεί και παρουσιαστεί ζωντανά μόνο στην Αμερικήαπό Έλληνες μετανάστες μουσικούς σχεδόν έναν αιώνα πριν.
  Ο πόνος του αποχωρισμού, το μακρύ και επίπονο ταξίδι στην Αμερική, ο αγώνας για την επιβίωση και την προσαρμογή, η περιθωριοποίηση, οι παρανομίες, ο νόστος και το όνειρο της επιστροφής, περνούν σαν κινηματογραφικές εικόνες μέσα από τα τραγούδια της παράστασης. Η μουσική τους, δωρική αλλά υφασμένη με μαεστρία, συλλαβίζει καημούς, ανακαλεί μνήμες και γεννά συγκινήσεις.
  Το οπτικοακουστικό υλικό που συνοδεύει την παράσταση υπενθυμίζει την ιστορία που επαναλαμβάνεται. Υπογραμμίζει τα βιώματα και τα συναισθήματα που γεννιούνται σε κάθε μετανάστευση, σε όλους τους λαούς.
  Το «Amerika» (Απρίλιος 2017) είναι ο τρίτος προσωπικός δίσκος του Δημήτρη Μυστακίδη, μετά τα «16 Ρεμπέτικα Τραγούδια με Κιθάρα» (2007) και το «Εσπεράντο» (2015). Αποτελεί την προσωπική οπτική του σε ρεμπέτικα τραγούδια της Αμερικής, ενώ παράλληλα αναβιώνει την ξεχασμένη τεχνική της «τσιμπητής» κιθάρας.
  Η τεχνική της «τσιμπητής» κιθάραςξεκίνησε και αναπτύχθηκε στην Αμερική στις αρχές του 20ού αιώνα από τους Έλληνες μετανάστες μουσικούς Γιώργο Κατσαρό και Κώστα Δούσα (ή Γκούσια), αλλά και στην Ελλάδα από τον Κώστα Μπέζο (Α. Κωστή). Η ιδιοφυΐα και η προσαρμοστικότητα των λαϊκών αυτών μουσικών οδηγεί την τέχνη τους σε δρόμους ανεξερεύνητους: επηρεασμένοι από τη fingerpicking τεχνική των Αφροαμερικάνων μουσικών των blues, υιοθετούν τα ιδιαίτερα, ανοιχτά κουρδίσματα που βρίσκουν στην Αμερική, δημιουργώντας έναν πρωτότυπο τρόπο εκτέλεσης. Οι μελωδίες της πατρίδας, αλλά και οι δικές τους συνθέσεις, αποκτούν νέο ήχο μέσα στις γειτονιές του νέου κόσμου.
  Ο δίσκος «Amerika» απέσπασε εξαιρετικές κριτικές εντός κι εκτός συνόρων, παρέμεινε για μήνες στο Transglobal World Music Chart, αλλά και στο αντίστοιχο της Ευρώπης, και βρέθηκε στις λίστες με τους καλύτερους δίσκους του 2017 τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  Τον Οκτώβριο του 2017 το «Amerika» παρουσιάστηκε ζωντανά, ως showcase, στη WOMEXστο Κατοβίτσε της Πολωνίας, μετά από επιλογή της καλλιτεχνικής επιτροπής κι ανάμεσα σε 1.350 υποψηφιότητες. Η παρουσία του Δημήτρη Μυστακίδη στη World Music Expo ήταν μια μοναδική ευκαιρία για την προβολή αυτής της σημαντικής πτυχής του αστικού λαϊκού μας πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Το «Amerika» κυκλοφορεί σε CD και σε digital album από τη Fishbowl Music Tank.  ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ «AMERIKA»

  • Για τον δίσκο:

  «Αν θέλατε έναν δίσκο που να δικαιολογεί την ταμπέλα ‘ελληνικά μπλουζ’, αυτός είναι το CD του Μυστακίδη. Μόνο η σόλο ακουστική κιθάρα του και η φωνή του, μαζί με μερικές πινελιές φωνητικών από φιλοξενούμενους, είναι ένα δείγμα ανεπιτήδευτης δύναμης, άξιας θαυμασμού. Από το εισαγωγικό τραγούδι ‘Και γιατί δε μας το λες’, με τo εντυπωσιακό παίξιμο με ‘τσιμπητή’ κιθάρα (‘f*** me, ο Skip James συναντά τον Ali Farka Touré’, αναφώνησε ένα φίλος), θα μπορούσε να είναι ένα masterclass και έμπνευση για πολλούς μέχρι τη διασταυρούμενη αυτή γονιμοποίηση του νέου με τον παλιό κόσμο που υποτάσσει το αυτί του ακροατή με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν οι πρώτοι δίσκοι του Davey Graham πριν πέντε δεκαετίες. Η κομψή δίγλωσση ελληνοαγγλική μπλε συσκευασία του cd περιέχει περιγραφή του ιστορικού υπόβαθρου και επεξηγεί τα κουρδίσματα που έχουν χρησιμοποιηθεί. Είναι ένας θησαυρός και αξίζει να γίνει σημείο αναφοράς για τους ανοιχτόμυαλους φίλους της ακουστικής κιθάρας παγκοσμίως» - Ian Anderson, εκδότης του βρετανικού περιοδικού fROOTS

  • Για την παράσταση: 

  «Δημήτρης Μυστακίδης - ένας από τους μεγάλους μουσικούς της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, που νομίζω πως πλέον παίζει μόνο ρεμπέτικα. Η φωνή του είναι βαριά και ήρεμη. Εξαιρετικά έμπειρη. Το παίξιμο της (ακουστικής) κιθάρας του είναι αυτό που πρέπει - όλη του η τεχνική στην υπηρεσία των τραγουδιών. Ούτε η παραμικρή υποψία να κανακέψει το κοινό. Είναι η ενσάρκωση μιας ιδιαίτερης και αρχέγονης παράδοσης. Εισαγωγικά στα τραγούδια υπάρχουν προβολές στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους, αλλά η φωνή του είναι τόσο γλαφυρή που το νόημα γίνεται κατανοητό και μόνο από την υφή των λέξεων και τη σημασιολογία τους. Οι χαμηλές αρμονικές της φωνής του και οι αργές, επιβλητικές μελωδίες ενώνονται με αυτές της κιθάρας σε μια υποσυνείδητη αρμονική χορωδία. Πολύ μα πολύ όμορφη μουσική. Και ένα θαυμάσιο παράδειγμα πώς το πάθος μπορεί να είναι πιο δυνατό, όταν σιγοκαίει μέσα σε ακριβή καλλιτεχνικά όρια στιλ και ρυθμού, παρά όταν καλύπτεται από την ταχύτητα και την ένταση. Ένα βαθύ και ουσιαστικό μάθημα για πολλούς νέους μουσικούς» - Nick Hobbs, μουσικός παραγωγός, ιδιοκτήτης των Charmenko, Charmworks & Charm Music

  Σχετικά video:
  https://www.youtube.com/watch?v=Eiisv698yF4 
  https://www.youtube.com/watch?v=FT1tXN8Y-1M&index=5&list=RDJ-QXLHmvpLI 

  Περισσότερα για τον Δημήτρη Μυστακίδη:
  www.dimitrismystakidis.gr 
  https://www.facebook.com/DimitrisMystakidisOfficial 


  Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Κτίριο Μ2, αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης
  Παραστάσεις: Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, ώρα 21.00

  Τιμές εισιτηρίων: 12€, 10€, 8€ (μειωμένο)


  0 0
 • 02/22/18--03:57: Article 4

 • Passa Tempo-Jazz Manouche Quintet και πάλι
  Σάββατο 24 Φεβρουαρίου
  biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)

   
  Μετά το πρώτο επιτυχημένο τους live στο biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos) οι Passa Tempo επιστρέφουν με πολλά αγαπημένα μας τραγούδια σε διαφορετικές εκτελέσεις. Ένα πρόγραμμα με κέφι, ιδιαίτερες μουσικές εκτελέσεις που δημιουργούν μια μουσική ατμόσφαιρα διαφορετική από τα συνηθισμένα.

  Η συνεργασία τους ξεκίνησε πριν τέσσερα  χρόνια και αναζητώντας νέες μουσικές διαδρομές συμπράττουν στη δημιουργία ενός νέου μουσικού σχήματος
  με διαθέσεις retro, swing, jazz, tango, blues και επιρροές από τη ρεμπέτικη μουσική, τα γαλλικά chansons, την gypsy jazz και τα λαϊκά τραγούδια σε πρωτότυπες διασκευές.
  Passa Tempo
  (Jazz Manouche Quintet)……
  Αλέξανδρος Καλλιφατίδης: φωνή, κιθάρα
  Νάκης Πετρόπουλος: Κιθάρα
  Γιάννης Ποιμενίδης: Βιολί
  Γιώργος Νεράντζης: Κοντραμπάσο
  Αλέξης Καραβέργος: φωνή, κρουστ
   

  *Κάντε εγκαίρως την κράτησή σας τηλεφωνικά στο 2310 253878 

  Info:
  biscotto coffee+
  Mediterranean Cosmos
  Σάββατο 24 Φεβρουαρίου
  Έναρξη: 22:30
  Κρατήσεις: 2310253878 ή ηλεκτρονικά παραπάνω
  Τιμή φιάλης: 80€ (απλή) / 100€ (special) έως 5 άτομα
  Κρασί φιάλη: 40€ έως 3 άτομα
  Τιμή πότου: 8€
  Tιμή κρασιού (ποτήρι): 6€
  Τιμή μπύρας: 5€

  *Η κράτηση για τραπέζι  ΔΕΝ προϋποθέτει υποχρεωτική κατανάλωση φιάλης ποτού ή κρασιού.
  *Οι κάτοχοι biscotto members card έχουν 20% έκπτωση για παρέα έως 8 άτομα.
  Αν θέλετε και εσείς να ενημερωθείτε και να αποκτήσετε τη biscotto members card, κάντε κλικ εδώ
  Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Meditteranean Cosmos.


  0 0
 • 02/22/18--04:01: Article 3

 • Το Σπίτι
  θεατρική – ηχητική – εικαστική εγκατάσταση

  Μια απροσδόκητη παράσταση σε έναν απροσδόκητο χώρο! Από τις 9 έως και τις 31 Μαρτίου 2018 το υπόγειο πάρκινγκτου Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2)μετατρέπεται σε ιδανική σκηνή για μια πρωτότυπη παράσταση-εγκατάσταση, που θα πραγματοποιείται δύο φορές κάθε μέρα, στις 18:00και στις 21.00.

  Το «Σπίτι», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, είναι ένα πρωτότυπο νεοελληνικό έργο σε μορφή θεατρικής, ηχητικής και εικαστικής εγκατάστασης και έχει συνδημιουργηθεί από τέσσερις νέους Έλληνες καλλιτέχνες, ο καθένας από τους οποίους έχει ήδη να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα του. Πρόκειται για μια υβριδική παράσταση, η οποία συνδέει το θεατρικό κείμενομε τον ήχο, το φωτισμόκαι τις ψηφιακές τέχνεςκαι εξερευνά τη χρήση των τεχνολογικών μέσων ως μέσο έκφρασης. 
  Η δημιουργία του ακολούθησε μια γραμμική διαδικασία, ένα είδος καλλιτεχνικής σκυταλοδρομίας. Το έργο πέρασε από τον ένα καλλιτέχνη στον επόμενο, μόνο όταν ο προηγούμενος είχε ολοκληρώσει και υλοποιήσει το δικό του κομμάτι. Η λογική πίσω από αυτή την κίνηση ήταν ότι ο καθένας θα προσέθετε το προσωπικό του όραμα στην υπηρεσία του έργου, χωρίς να υιοθετούνται οι παραδοσιακές δομές συνεργασίας όπου εξυπηρετείται το όραμα ενός σκηνοθέτη ή καλλιτέχνη. Ως εκ τούτου το κάθε κομμάτι εκτός από μέρος της παράστασης αποτελεί και από μόνο του ένα αυτόνομο έργο. 
  Ο θεατής εισέρχεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πάρκινγκ, φοράει ακουστικά και στη συνέχεια γίνεται μέρος ενός οπτικοακουστικού θεατρικού δρώμενου, που αναπαράγεται ψηφιακά. Συγκεκριμένα, βιώνει το έργο μέσα από μια δυναμική παρουσίαση μίας ώρας, κατά την οποία το κείμενο, η ερμηνεία των ηθοποιών, ο ηχητικός σχεδιασμός, η μουσική, οι οπτικοί ερεθισμοί μέσω των φωτισμών, καθώς και οι προβολές, απαιτούν την εγρήγορση όλων των αισθήσεών του. Το τελικό αποτέλεσμα περιγράφεται ως ένα cross-arts πολυεπίπεδο έργο, μια συνολική εμπειρία για το θεατή.

  Συντελεστές:

  Κείμενο Βιργινία Διακάκη
  Μουσική-Sound Design Αλέξης Ρέτσης
  Εγκατάσταση - Φωτισμοί Χριστίνα Θανάσουλα
  Εγκατάσταση - Digital Arts Δημήτρης Σιαμμάς
  Σκηνοθεσία ηθοποιών Δημήτρης Γιαμλόγλου
  Ηχητική σκηνοθεσίαΑλέξης Ρέτσης - Βιργινία Διακάκη

  Διανομή:
  Γυναίκα Αλεξία Καλτσίκη
  Άνδρας 1 Ιερώνυμος Καλετσάνος
  Άνδρας 2 Νέστορας Κοψιδάς

  TV / Social Media spot:
   HYPERLINK "http://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=2075"http://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=2075
   HYPERLINK "https://youtu.be/gQTjtt8kgAQ"https://youtu.be/gQTjtt8kgAQ

  Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Κτίριο Μ2, υπόγειο πάρκινγκ
  Διάρκεια: 9 Μαρτίου 2018 – 31 Μαρτίου 2018
  Παραστάσεις: ΔΕ – ΚΥ 18:00 και 21:00

  Τιμές εισιτηρίων: 5€ (γενική είσοδος)


  0 0
 • 02/22/18--04:11: Article 2
 • Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα! 


  Το ξενοδοχείο Kyrimai στον Γερολιμένα της Μάνης ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2016 στη Σαντορίνη ως το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο από τα ιστορικά ξενοδοχεία της Ευρώπης – άλλωστε οι βραβεύσεις είναι κάτι το σύνηθες για το Kyrimai (Greek hospitality awards: 2016 – Best Greek Heritage Hotel -Best Greek Boutique Hotel – Best Historic hotel of Europe by the water 2013) – και βρίσκεται απέναντι από τους τιτάνιους γρανίτες του Κάβο Γκρόσο.

  Με την ανακαίνισή του από το 2000 είναι ο πιο ρομαντικός προορισμός των Ευρωπαίων
  Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στη Μάνη!
  Το ξενοδοχείο Kyrimai στον Γερολιμένα της Μάνης ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2016 στη Σαντορίνη ως το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο από τα ιστορικά ξενοδοχεία της Ευρώπης – άλλωστε οι βραβεύσεις είναι κάτι το σύνηθες για το Kyrimai (Greek hospitality awards: 2016 – Best Greek Heritage Hotel -Best Greek Boutique Hotel – Best Historic hotel of Europe by the water 2013) – και βρίσκεται απέναντι από τους τιτάνιους γρανίτες του Κάβο Γκρόσο.
  Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στη Μάνη!
  Στέκοντας περήφανα στο λιμάνι του Γερολιμένα από το 1870, το συγκρότημα αντανακλά την ιστορία του τόπου του.
  Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στη Μάνη!
  «O Γερολιμήν κείται μεταξύ του Ακρωτηρίου Ταινάρου, ένθα η πύλη του Άδου και του Καβο-Γιρόσου. Δια λιμένος τούτου διενεργείται μέγα εξαγωγικό εμπόριο ελαίου και ζώντων ορτυγίων, ολόκληρος δε ο οικισμός αποτελείται από εμπορευόμενους. Δι αυτών διενεργείται το εμπόριον των ζώντων ορτύγων εις την Ευρώπην και δη κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο το ποσόν δε υπερβαίνει τας 100.000 ορτύγων».
  Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στη Μάνη!
  Και νιώθεις σαν βρίσκεσαι σ’ εκείνες τις ημέρες, όταν διαβάζεις την ιστορία του από τα αρχεία του και έξω στο λιμάνι να έχει δέσει αρόδου το ατμοκίνητο καράβι περιμένοντας να φορτώσει “τους όρτυγες”.
  Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στη Μάνη!
  Η παλιά οιναποθήκη, με την εντυπωσιακή του καμάρα και το παμπάλαιο χρηματοκιβώτιο και δίπλα της η παλιά ξυλαποθήκη που στεγάζει εκθέματα, κυρίως αρχεία και άλλα τεκμήρια, εκατοντάδες βιβλία, που ήρθαν στο φως κατά τον καθαρισμό του κτιρίου – όλα μαζί ένας πραγματικός θησαυρός που μας ταξιδεύει πίσω σε μια εποχή που βίωσε η Ελλάδα κατά τα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα.
  Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στη Μάνη!
  Έργο δύο δαιμονίων εμπόρων, του Μιχάλη Κατσιμαντή εμπόρου από τη Σύρο και του πρόγονου των σημερινών ιδιοκτητών Θεόδωρου Κυρίμη εμπόρου και δημάρχου της Μέσα Μάνης, που θέλησαν να τοποθετήσουν την περιοχή της Μάνης στον εμπορικό χάρτη της τότε ελεύθερης Ελλάδας και να την ενώσουν με τη Σύρο, με τον Πειραιά και άλλα εμπορικά κέντρα της Μεσογείου.
  Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στη Μάνη!
  Επιστρέφοντας στο σήμερα, το Kyrimai εκτός του ιστορικού του ενδιαφέροντος βρίσκεσαι στο κέντρο της Μάνης λίγα χιλιόμετρα από το Διρό, την Αρεόπολη, το Πόρτο Κάγιο, τα πυργόσπιτα της Βάθειας και προσφέρεται για εκδρομές ή περιπάτους.
  Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στη Μάνη!
  Από την κουζίνα του Kyrimai έχουν περάσει σημαντικοί σεφ, νομίζω όμως ότι στο πρόσωπο της Μανιάτισσας Σταυριανής Ζερβακάκου βρήκε την τοπική ταυτότητα και τον δυναμισμό που είχε ανάγκη. Τόσο το πρωινό του, όσο και τα γεύματα προσφέρουν γεύσεις που παντρεύουν την τοπική παράδοση με τις πιο σύγχρονες γαστρονομικές αναζητήσεις.Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στη Μάνη!
  Ένα ακόμα πλεονέκτημα του συγκροτήματος είναι ο ίδιος ο Αλέξανδρος Κυρίμης, ο ευγενέστατος και φιλόξενος ιδιοκτήτης – μαζί με τον αδελφό του Άρη ανέλαβαν το δύσκολο έργο της αποπεράτωσης του συγκροτήματος 2000-2003, πριν 15 χρόνια – που είναι μια κινητή βιβλιοθήκη και μπορεί να σε καθοδηγήσει για ότι θέλεις να μάθεις ή να επισκεφτείς στη Μάνη.
  Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στη Μάνη!Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στη Μάνη!Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στη Μάνη!Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στη Μάνη!
  Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στη Μάνη!Το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στη Μάνη!  0 0
 • 02/22/18--04:15: Article 1
 •  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ
  10 ΗΜΕΡΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ  

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμπαράστασης Θεσσαλονίκης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» οργανωνει την επίσημη εκδήλωση των εγκαινίων του 10ήμερου ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ για άνεργους, απόρους, ανασφάλιστους και πολύτεκνους συμπολίτες μας, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ώρα 7 μ.μ. στις κεντρικές κτιριακές εγκαταστάσεις της νότιας πύλης της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (Πλατεία ΧΑΝΘ, κάτω από τον Πύργο του ΟΤΕ).

  Στο πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣαπό 26/2 έως 8/3/2018 επί 10 ημέρες μπορούν να προσέλθουν και να εξετασθούν συμπολίτες μας στις εξής ιατρικές ειδικότητες: ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ, ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΑΛΤΖΧΑΪΜΕΡ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ, ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΓΑΣΤΡΕΝΤΕ-ΡΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΕΣ, ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΑΚΟΟΛΟΓΙΚΕΣ κ.α.
  Στο πρόγραμμα συμμετέχουν υποστηρικτικά η ΔΕΘ HELEXPOπου φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις το μεγάλο αυτό κοινωνικό project παρέχοντας πλήρη υλικοτεχνική υποστήριξη, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,το ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣπροσφέροντας σειρά εξειδικευμένων ακριβών εξετάσεων για γυναίκες, άνδρες και παιδιά, καθώς και το ΙΑΤΡΙΚΟ EXPRESS SERVICE που διαθέτει ένα ασθενοφόρο με ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό, για την κάλυψη και αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.
  Στην εκδήλωση συμμετέχει η χορωδία και το χορευτικό παραδοσιακό συγκρότημα του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ». Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

  Μετά Τιμής
  Ο Πρόεδρος                                                                Η Γεν. Γραμματεύς


  Θεόδωρος Ε. Ασπασίδης                                                 Αναστασία Γεωργακάκη

  τ. Νομάρχης – Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης                                                                    Πολιτικός Υπ/Μηχανικός


  0 0
 • 02/22/18--04:20: Article 0
 • ΟΙΚΙΣΜΟΣ OLION

  Ο καλά κρυμμένος επίγειος παράδεισος της Θάσου

  17 σύγχρονες, one-of-a-kind βίλες, σε έναν κατάφυτο
   ελαιώνα με ιστορία 500 ετών

  Θάσος, το νησί των Σειρήνων! Περιτριγυρισμένο από τα καταγάλανα νερά του Βορείου Αιγαίου και σε απόσταση μόλις 6 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ανατολικής Μακεδονίας, πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά, ανέγγιχτο στο μεγαλύτερο μέρος από τον «βαρύ» τουρισμό με επιλογές τόσες πολλές όσες και τα χρώματα: Το γαλάζιο της θάλασσας, το πράσινο των πεύκων, το χρυσαφί της άμμου, το μπλε του ουρανού, καθιστούν τη Θάσο από τις καλύτερες επιλογές για καλοκαιρινές διακοπές αλλά και ιδανικό προορισμό χαλάρωσης όλες τις εποχές του χρόνου.
  Στα βόρεια του νησιού και σχετικά κοντά στο λιμάνι της Θάσου, βρίσκεται η Σκάλα Ραχωνίου, μία περιοχή με ιδιαίτερα όμορφη ακτογραμμή, αποτελούμενη από πανέμορφους κολπίσκους, τους οποίους περιβρέχει μια ολοκάθαρη θάλασσα με ψιλή χρυσοκίτρινη αμμουδιά. Οι ομπρέλες για προφύλαξη από τον ήλιο είναι περιττές εδώ, αφού τα πεύκα φτάνουν μέχρι την θάλασσα και παρέχουν φυσική προστασία από τις ακτίνες του ήλιου. Όλη αυτή η περιοχή, είναι φημισμένη για τον περίφημο κάμπο της με ελαιόδεντρα. Εδώ, δεκάδες δαιδαλώδεις γραφικοί αγροτικοί δρόμοι οδηγούν είτε σε μικρές προσεγμένες κατοικίες των ντόπιων που προσφέρονται για ενοικίαση είτε σε γραφικά ταβερνάκια με οργανωμένες καθαρές παραλίες με ψιλή μαλακή αμμουδιά.
  Στη Σκάλα Ραχωνίου, πολύ κοντά στη θάλασσα, μέσα σε έναν κατάφυτο ελαιώνα με ιστορία 500 ετών και σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, η κατασκευαστική εταιρία πώλησης και διαχείρισης ακινήτων Novalis Terra, δημιούργησε τον Οικισμό Olion.
  Η Novalis είναι μια εταιρεία από επαγγελματίες του χώρου η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της ως τεχνική – κατασκευαστική, το 2007, και αποστολή της είναι ο δημιουργικός σχεδιασμός, η ποιοτική κατασκευή και η αποδοτική διαχείριση αστικών και εξοχικών κατοικιών. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αναπτύσσει σειρά έργων σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδος έχοντας πάντα ως εφαλτήριο το νησί της Θάσου.
  Ο Olion αποτελείται από 17 σύγχρονες, one-of-a-kind βίλες, με την κάθε μία να διαθέτει ξεχωριστή είσοδο και ταυτόχρονα πρόσβαση σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του οικισμού. Έτσι, η ιδιωτικότητα συνδυάζεται με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, προσφέροντας έτσι μία ολοκληρωμένη πρόταση σύγχρονης κατοικίας. O οικισμός έχει χτιστεί σε μία έκταση 25 στρεμμάτων και σχεδιάστηκε με τρόπο που να αντανακλά την αρμονική συνύπαρξη του φυσικού περιβάλλοντος με το design, σε μία πράγματι από τις καλύτερες εκδοχές του.
  Στους κοινόχρηστους χώρους, η Novalis έχει δημιουργήσει σύγχρονες εγκαταστάσεις διασκέδασης και άθλησης, μεταξύ των οποίων γήπεδο τένις και ποδοσφαίρου (5Χ5),πισίνα, barbeque, κατάφυτα μονοπάτια για περιπάτους αλλά και οργανωμένο παιδότοπο. Ο οικισμός διαθέτει ακόμα δική του γεώτρηση, εξασφαλίζοντας αυτονομία σε νερό για όλους τους κατοίκους του.
  Κάθε βίλα του Olion διαθέτει δικό της ιδιωτικό κήπο 900 έως 1.600 τ.μ..,αποτελείται από δύο ορόφους, συνολικής έκτασης 100 τ.μ. και περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια, ιδιωτική πισίνα, Barbeque, πλήρη οικιακό και τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, κλιματισμό θέρμανσης και ψύξης, μέγιστης απόδοσης και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, τζάκι και θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων
  Όλες οι βίλες Olion συνδυάζουν την υψηλή αισθητική με την απόλυτη άνεση και είναι ιδανικές για κατοικία όλη τη διάρκεια του χρόνου.
  Σχετικά με το εσωτερικό, το σπίτι αποτελείται από δυο ορόφους, το ισόγειο περιλαμβάνει τον ενιαίο χώρο του καθιστικού και της κουζίνας, ένα wc και δύο υπνοδωμάτια. Στον πρώτο όροφο αναπτύσσεται το κυρίως υπνοδωμάτιο με en-suite μπάνιο.
  Αυτό που προκαλεί εντύπωση στο εσωτερικό, εκτός από τις γήινες αποχρώσεις, είναι το πόσο ιδανικά δένουν τα ψάθινα έπιπλα και διακοσμητικά με το λευκό χρώμα,καθώς και τα έθνικ αντικείμενα που τον περιβάλλουν, δημιουργώντας έτσι ένα τέλειο και κομψό αποτέλεσμα. Άλλωστε, το λευκό χρώμα, το ξύλο, τα μεγάλα ανοίγματα και το στοιχείο νερού στοχεύουν στο να ενισχύσουν την αρχιτεκτονική ιδέα, δημιουργώντας καθαρές επιφάνειες και ένα περιβάλλον που ενσωματώνει αρμονικά μια μποέμ πολυτέλεια.
  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

  0 0

  Μέχρι το τέλος του 2018 η διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo προβλέπει, ότι θα μπορεί να έχει στα χέρια της, εγκεκριμένο από τα αρμόδια υπουργεία, το  master plan για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου όπως και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
  Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της ΔΕΘ- Ηelexpo κ. Τάσο Τζήκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κυριάκο Ποζρικίδη, με την ευκαιρία της συνέντευξης για τις κλαδικές εκθέσεις της περιόδου και την ανακοίνωση της διεύρυνσης των Περιφερειακών Εκθέσεων που υποστηρίζει η ΔΕΘ- Helexpo.
  Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τζήκας ανακοίνωσε ότι δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για συμμετοχή μελετητών στο διαγωνισμό εκπόνησης του Σχεδίου Ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης και πως αναμένει άμεσα να επιλεγεί ο ανάδοχος.
  Συμπληρώνοντας ο κ. Ποζρικίδης δήλωσε ότι οι υποψήφιοι που συμμετείχαν είναι τρεις, τόσο από Θεσσαλονίκη , όσο και από Αθήνα και πως οι προσφορές τους εξετάζονται από επιτροπή αξιολόγησης η οποία απαρτίζεται από εκπροσώπους της ΔΕΘ- Helexpo, του ΤΕΕ/ΤΚΜ και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
  Η απόφαση της Επιτροπής αναμένεται ίσως και εντός του επομένου δεκαημέρου. Σύμφωνα με το «αισιόδοξο» χρονικά σενάριο (σ.σ αν δεν υπάρξουν ενστάσεις), η διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo θα ήθελε να έχει στα χέρια της τις μελέτες περί τον Σεπτέμβριο ώστε να ακολουθήσει η διαβούλευση με τους φορείς και στη συνέχεια να προωθηθούν οι μελέτες/σχέδια στα αρμόδια Υπουργεία προς έγκριση (σ.σ οπωσδήποτε από το Υπ. Περιβάλλοντος).
  Βεβαίως, το επόμενο και σημαντικό βήμα θα είναι η εξεύρεση πόρων για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης, που εκτιμάται ότι θα έχει κόστος άνω των 120 εκατ. ευρώ.
  Η ΔΕΘ-Helexpo πάει και Λαμία
  Παράλληλα, η ΔΕΘ- Helexpo επεκτείνει το πρόγραμμα των περιφερειακών εκθέσεων που διοργανώνει, καθώς όπως αποκάλυψε ο κ. Τζήκας, μετά από αίτημα του Δήμου Λαμιέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ανέλαβε να υποστηρίξει την προσπάθεια ανασύστασης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Μάλιστα , η ΔΕΘ-Helexpo θα υποστηρίξει από φέτος την διοργάνωση της συγκεκριμένης αγροβιοτεχνικής διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαίου.
  Σε αυτή την Περιφερειακή Εκθεσιακή Πολιτική, αναφέρθηκε ο κ. Ποζρικίδης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έως τώρα, σημειολογικά, αποτυπώνεται στα «2 Κάπα και στα 2 Λάμδα». Έτσι, στην περιφερειακή έκθεση της Θράκης που γίνεται στη Κομοτηνή, προστέθηκε η έκθεση Γούνας της Καστοριάς, η οποία μετά από πρόταση της ΔΕΘ, ελέγχθηκε και εντάχθηκε ως μέλος της Διεθνούς Ένωσης Εκθέσεων (U.F.I.). Μάλιστα για τη φετινή έκθεση Γούνας, υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον συμμετοχών που έχουν ήδη καλυφθεί όλοι οι διαθέσιμοι χώροι του εκθεσιακού κέντρου.
  Στα «Λάμδα» είναι η επίσης επιτυχημένη περιφερειακή έκθεση της Λάρισας, η AgroThessaly, ενώ τώρα προστίθεται και η Έκθεση της Λαμίας, που έχει περάσει μία περίοδο κάμψης και χρειάζεται την υποστήριξη των ειδικών του κλάδου.
  Η ΔΕΘ- Helexpo αναλαμβάνει τις Εκθέσεις Τεχνολογίας
  Όμως η ΔΕΘ-Helexpo, κάνει και ένα επόμενο βήμα, σε συνεργασία με το Enterprise Greece, προκειμένου να αναλάβει τις εκθέσεις Τεχνολογίας στην Ελλάδα.
  Όπως είπε ο κ. Τζήκας, η ΔΕΘ- Helexpo, βρίσκεται σε συζητήσεις με το Enterprise Greece και για το σκοπό αυτό, θα επισκεφθούνε και την Έκθεση Τεχνολογίας MWC που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη.
  Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού υπάρχει και η σκέψη ανασύστασης της άλλοτε Infosystem, καθώς γενικότερα υπάρχει κάποια υστέρηση, στην Ελλάδα, στη διοργάνωση εκθέσεων τεχνολογίας.  0 0
 • 02/22/18--07:48: Article 0
 • Oscars 2018: Mark Hamill,

   Gal Gadot και Armie

   Hammer παρουσιαζουν


  AXELLE/BAUER-GRIFFIN VIA GETTY IMAGES
  Η λίστα με τους σταρ που θα ανέβουν την Κυριακή 4 Μαρτίου στη σκηνή του θεάτρου Dolby για να παρουσιάσουν τους υποψήφιους για Όσκαρ και να ανακοινώσουν τους νικητές, συνεχίζει να μεγαλώνει.
  Την Τετάρτη, η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημώνδημοσίευσε δέκα επιπλέον ονόματα που θα παραστούν στην 90η ετήσια απονομή βραβείων Όσκαρ για την ανακοίνωση βραβείων
  Η ανανεωμένη λίστα των σελέμπριτι παρουσιαστών περιλαμβάνει τους: Armie Hammerπρωταγωνιστή της υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας «Call Me By Your Name», τον Lin-Manuel Mirandaδημιουργό του βραβευμένου μιούζικαλ Hamilton και του περσινού υποψήφιου για Όσκαρ τραγουδιού «How Far I’ll Go» από την ταινία της Disney «Moana», τον Mark Hamillπρωταγωνιστή του «Star Wars» - o οποίος, μάλιστα, αστειεύτηκε στο Twitter γράφοντας ”οδηγίες προς εαυτόν” οπού έλεγε να μην κάνει αστεία για τον R2D2 και να μην πει το La La Land αφού ανοίξει τον φάκελο... Παράλληλα, του απάντησε το εξής ο Kylo Ren: 
  Επιπλέον, θα παρουσιάσουν η «Wonder Woman» Gal Gadot, η πρωταγωνίστρια του «Spider-Man: Homecoming» Zendaya, η πρωταγωνίστρια της διάσημης αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Jane the Virgin» Gina Rodriguez και τους Oscar Issac και Kelly Marie Tran.
  Τη λίστα συμπληρώνουν οι θρυλικοί: Wes Studi και Eva Marie Saint η οποία κέρδισε Όσκαρ το 1995 για την ερμηνεία της στη δραματική ταινία του Elia Kazan«On the Waterfront».
  Λίγες ημέρες νωρίτερα η Ακαδημία είχε ανακοινώσει τα πρώτα ονόματα που θα παρουσιάσουν τους νικητές των Όσκαρ κατά τη διάρκεια της βραδιάς και οι οποίοι είναι οι: Mahershala Ali, Chadwick BosemanViola DavisJennifer GarnerGreta GerwigTiffany HaddishKumail NanjianaTom HollandMargot RobbieEmma StoneDaniela Vega και Laura Dern
  Οικοδεσπότης της 90ης απονομής βραβείων Όσκαρ θα είναι ο κωμικός και παρουσιαστής Jimmy Kimmel, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. 

  0 0
 • 02/22/18--13:16: Article 4
 • 21 FEBRUARY

  In Music History

  Page 1
  123
  2013Cleotha Staples of The Staple Singersdies at age 78.
  2012Adele flips off producers at the Brit Awards when she is ushered off stage before she can finish the acceptance speech for her Album of the Year win.
  2012In an anti-Kremlin protest, three members of the band Pussy Riot perform an impromptu, obscenity-filled song at the Cathedral of Christ the Saviour of the Russian Orthodox Church, Moscow. They are promptly ejected, and later arrested for hooliganism, making headlines around the world.
  2011Lady Gaga performs the first of two shows at Madison Square Garden that will make up the footage of her HBO concert special in May.
  2010On what would have been her 77th birthday, a sculpture of Nina Simone is dedicated in her hometown of Tyron, North Carolina in what is renamed "Nina Simone Plaza."
  2008Crystal Gayle is inducted into the Kentucky Music Hall of Fame.
  2008Paramore cancel a European tour because of "internal struggles." They take some time off, but resume operations a few months later.
  2008Paul Mawhinney's collection of 3 million vinyl records, amassed over 40 years while he owned a record store in Pittsburgh, is sold on eBay for $3,002,150. The bid is a sham, however, and Mawhinney holds onto his collection until 2013, when he sells it to the Brazilian collector Zero Freitas.
  2007The movie studio Dreamworks takes out a full-page ad in Variety and The Hollywood Reporter apologizing for (but not exactly admitting to) similarities between their movie Dreamgirls, adapted from the stage musical, and the book Dreamgirl: My Life As a Supreme by former Supreme Mary Wilson. The book gives a look at the behind-the-scenes manipulations at Motown Records, bearing similarities to the stories recounted in Dreamgirls.
  2004Les Gray of Mud dies of a heart attack at age 57.
  2000Foo Fighters cancel a short tour of South America so they can play "Everlong" for David Letterman on his first show back from heart surgery.
  1990Paul McCartney is honored with a Lifetime Achievement Award at the 32nd annual Grammy Awards, perhaps to make up for the paltry four awards they gave to The Beatleswhile they were still active. Bonnie Raitt is the big winner on the night with four awards, including Album of the Year for Nick Of Time.
  1987Sly Stone is jailed for possession of cocaine in Los Angeles, an arrest which sends the singer into retirement and virtual seclusion upon his release.
  1986Charlotte Church is born in Cardiff, Wales.
  1986Pat Boone appears on the "Beach Blanket Bounty" episode of the NBC show The Fall Guy.
  Page 1
  123

  Johnny Cash Leaves Hospital, Goes To Grammys

  2001
  Johnny Cash gets out of the hospital, where he is treated for pneumonia, and makes it to the Grammy Awards that night, where he wins for Best Male Vocal Country Performance for "Solitary Man" - his tenth Grammy.

  Cash's health has been in steady decline for the past few years as a host of diagnoses relating to his diabetes, including autonomic neuropathy, forces him to cut back on touring - but it doesn't keep him out of the recording studio. Peaking at #11, his album American III: Solitary Man(2000) is his highest-charting entry on the country tally since 1976's One Piece At A Timepeaked at #2. The title track, a cover of Neil Diamond's debut 1966 single, earns him the Grammy for Best Male Country Performance. 

  John Stewart hosts the ceremony at the Staples Center in Los Angeles, where Madonna takes the stage singing "Music" while gyrating on a glittery limo driven by Lil' Bow Bow. Music does make the people come together, including a crowd of protestors outside the venue who are outraged by Eminem's presence on the nomination ballot. His Marshall Mathers LP, they claim, is homophobic and sexist. The rapper responds to the controversy by singing his hit "Stan" with the openly gay Elton John, the evening's most anticipated performance. When the LP wins Best Rap Album, Em tells the crowd, "I guess, first of all, I want to thank everybody who could look past the controversy or whatever and see the album for what it was...and also for what it isn't."

  More highlights:

  Steely Dan's comeback album Two Against Nature earns the group their first-even Grammy wins with four prizes, including Album of the Year and Best Pop Performance by Duo or Group with Vocal for "Cousin Dupree." 

  Country singer Shelby Lynne, who has been in the industry for 13 years, is named Best New Artist and duets with Sheryl Crow with "The Difficult Kind." Crow wins Best Female Rock Vocal Performance for "There Goes The Neighborhood."

  Faith Hill's country-pop album Breathe wins Best Country Album and Best Female Country Vocal Performance for the title track. "Let's Make Love," featuring husband Tim McGraw, wins for Best Country Collaboration With Vocals.

  U2 performs their uplifting electro-pop song "Beautiful Day," which scoops Song Of The Year, Record Of The Year and Best Rock Performance By A Duo Or Group With Vocal.

  R&B sizzles as Destiny's Child hits the stage in scant blue costumes for a three-song production, including "Say My Name," which wins Best R&B Song and Best R&B Group Performance. The genre's latest sex icon, D'Angelo, also takes home Best R&B Album for Voodoo and Best Male R&B Vocal Performance for his sensual single "Untitled (How Does It Feel)."


  0 0
 • 02/22/18--13:19: Article 3
 • 22 FEBRUARY

  In Music History

  Page 1
  123
  2012Five months after debuting the song in her native Canada, Carly Rae Jepsen releases the single "Call Me Maybe" in America. With help from a video of Justin BieberSelena Gomez and other tween celebs lip-synching to the song, it rises up the charts and becomes a worldwide hit. In the US, it is the song of the summer, topping the Hot 100 on June 23 and staying until August 25.
  2011Adele releases her second album, 21, in the US. The record becomes the best-selling album of 2011, shifting a total of 5.82 million copies.
  2009A.R. Rahman wins Academy Awards for Best Original Score and Best Song for "Jai Ho" from Slumdog Millionaire, earning the Bollywood music veteran his first two Oscars. The Pussycat Dolls release an English-language version, "Jai Ho! (You Are My Destiny)," the same year.
  2008After much controversy and debate over whether or not to honor recently deceased musician and Mississippi native Ike Turner, the state legislature compromises and passes a resolution that honors his musical achievements only.
  2008The U2 concert film U2 3D is released worldwide.
  2007Brad Paisley and his wife, the actress Kimberly Williams, have their first child: a son named Huckleberry ("Huck").
  2002Little Richard gets the NAACP Image Award. The flamboyant singer put his efforts into preaching in his later years.
  2001American folk guitarist John Fahey dies at age 61 following a coronary bypass operation.
  2001British newspaper Sunday Mirror reports that The Beatles, who have been broken up for 31 years, are nevertheless the top grossing recording group of the year 2000.
  2000The recently departed soul legend Curtis Mayfield is honored at a First African Methodist Episcopal Church service in Los Angeles, featuring performances from Stevie WonderEric Clapton, and, spontaneously, Lauryn Hill.
  1994Blues violinist Papa John Creach (of Jefferson Airplane/Starship) dies of congestive heart failure at age 76.
  1994Prince is granted the trademark on the symbol he has been using as his name.More
  1993Lenny Kravitz releases "Are You Gonna Go My Way," a song about God.
  1990A jury rules that Stevie Wonder didn't not infringe on a song written in 1976 called "I Just Called To Say" on his hit "I Just Called To Say I Love You." The lawsuit was filed in 1985 by "I Just Called To Say" writers Lee Garrett and Lloyd Chiate, but in 1986, Garrett, a childhood friend of Wonder's, pulls out of the case.
  1989DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince (Will Smith) win the first-ever rap Grammy (Best Rap Performance) for "Parents Just Don't Understand," their comic tune built from the I Dream of Jeannie theme song.
  Page 1
  123

  Spice Girls Go From Wannabes To Superstars

  1997
  The Spice Girls conquer America as their debut single, "Wannabe," hits #1.
  After forming at an open audition in 1993, the group signs to Simon Fuller's management company and cultivates their image as fun-loving, empowered women ready to take on the world. By the time "Wannabe" is released as a single in their native UK in July 1996, the group has already made press appearances and the video has been airing on the British cable network The Box. It breaks big, reaching #1 UK by the end of July; by the end of the year, the Spice Girls have two more #1s: "Say You'll Be There" and "2 Become 1."

  The group is very English, which doesn't bode well for their fortunes in America, which didn't see the appeal of OasisBlur, or Take That. But Girl Power knows no boundaries, and when the song is released in the States on January 7, 1997, it starts a steady climb up the charts as MTV puts the video in hot rotation. It helps that the girls have come to America on a promotional tour and are endearing themselves to the press - something Oasis could never pull off.

  When the song hits #1, it stays for four weeks. Their follow-up singles don't have nearly as much impact, but reaching the top spot in the US is a milestone the girls cite as one of their biggest accomplishments.  0 0  ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
  Gregory Buck "Greg" Kinnear is an American actor and television personality. He was nominated for an Academy Award for his role in As Good as It Gets.

  Aπο την εμφανιση στο σοου
  Kathy & Ryan Live - ABC. Στην φωτο ειναι με την Kathy. 

  Ο Kinnear  ειπε στην εκπομπη οτι εμαθε καλα ελληνικα στην Ελλαδα,οπυ υπηρετουσε ο πατερας του στην αμερικανικη βαση
  Ελληνικου.Ο ιδιοςεκανε την πρωτη του ραδιοφωνικη εκπομπη  SCHOOL DAZE WITH GREG KINNEAR  στον δημοφιλη AFRS
  σταθμο της βασης που απευθυνοταν στους Αμερικανους,αλλα ακουγε ολη η νεολαια της Αθηνας.
  ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΕΡΜΑΝΟΣ

  0 0
 • 02/22/18--13:56: Article 1

 • business-insider-ta-10-kalutera-estiatoria-tou-kosmou

  BUSINESS INSIDER: ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


        Από βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια - διασημότητες, ως τοπικά "σουξέ", αυτά είναι τα 10 καλύτερα εστιατόρια του πλανήτη σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Business Insider. Το Trip Advisor δημιούργησε μια λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια βάσει κριτικών χρηστών του με το εστιατόριο Black Swan στο Ολστέντ της Αγγλίας να κατακτά την πρώτη θέση ανάμεσά τους.

    Αυτή είναι η λίστα με τα 10 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με το σχετικό άρθρο:

  10. El Celler de Can Roca. Ζιρόνα, Ισπανία 

  9.  Maido. Λίμα, Περού 

  8.  David's Kitchen.Τσιανγκ Μάι, Ταϊλάνδη
   
  7. La Colombe. Κονσταντία, Νότιος Αφρική 

  6. Daniel. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ 

  5. Martin Berasategui. Λαζάρτε, Ισπανία

  4. L' Auberge de I'iII. Illhauesern, Γαλλία

  3. Maison Lameloise. Σενί, Γαλλία

  2. Belmond Le Manoir. Γκρέιτ Μίλτον, Αγγλία

  1. Black Swan. Ολστεντ, Αγγλία
   

  0 0
 • 02/22/18--14:59: Article 0
 •  Σπίτι μέσα στους ελαιώνες της Θάσου είναι ένας ύμνος στην μποέμ πολυτέλεια 

  Φωτογραφία: Νίκος Βαβδινούδης, Χρήστος Δημητρίου- Υπεροχη κατοικία στην Θάσο
  Φωτογραφία: Νίκος Βαβδινούδης, Χρήστος Δημητρίου- Υπεροχη κατοικία στην Θάσο
  Μία πανέμορφη εξοχική κατοικία βρίσκεται στην Θάσο και
   συγκεκριμένα στην Σκάλα Ραχωνίου.
  Το λευκό χρώμα, οι ελαιώνες που το περιβάλλουν, τα πανιά, η αιώρα και τα έθνικ 
  χαλιά είναι μόνο μερικές από τις λεπτομέρειες που κάνουν το σπίτι να διαφέρει
   ήδη από την εξωτερική του εμφάνιση.
  Το πανέμορφο αυτό σπίτι είναι ένα έργο της ομάδας Novalis Terra, η οποία
   ονόμασε την κατοικία Olion, ίσως εξαιτίας του κατάφυτου ελαιώνα που υπάρχει 
  τριγύρω με ιστορία περίπου 500 ετών.
  Η μίνιμαλ διακόσμηση τόσο μέσα όσο και έξω έχουν ως αποτέλεσμα η οικεία να
   δένει αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον γύρω της, διαφέροντας από τα υπολοιπα 
  νησιώτικα σπίτια στα οποία είμαστε συνηθισμένοι.
  Σχετικά με το εσωτερικό, το σπίτι αποτελείται από δυο ορόφους, το ισόγειο
   περιλαμβάνει τον ενιαίο χώρο του καθιστικού και της κουζίνας, ένα wc και δύο
   υπνοδωμάτια. Στον πρώτο όροφο αναπτύσσεται το κυρίως υπνοδωμάτιο με
   en-suite μπάνιο.
  Αυτό που προκαλεί εντύπωση στο εσωτερικό εκτός από τις γήινες αποχρώσεις,
   είναι το πόσο ιδανικά δένουν τα ψάθινα έπιπλα και διακοσμητικά με το λευκό
   χρώμα, καθώς και τα έθνικ αντικείμενα που τον περιβάλλουν, δημιουργώντας
   έτσι ένα τέλειο και κομψό αποτέλεσμα.
  Άλλωστε, το λευκό χρώμα, το ξύλο, τα μεγάλα ανοίγματα και το στοιχείο νερού 
  στοχεύουν στο να ενισχύσουν την αρχιτεκτονική ιδέα, δημιουργώντας καθαρές
   επιφάνειες και ένα περιβάλλον που ενσωματώνει αρμονικά μια μποέμ πολυτέλεια.
  Εργο: Olion Villa AA
  Αρχιτεκτονικό γραφείο: Ark4lab of architecture
  Αρχιτέκτονες: Γιώργος Τυροθουλάκης, Ευδοκία Βουδούρη
  Εμβαδόν οικοπέδου: 1300 τ.μ.
  Εμβαδόν κατοικίας: 100 τ.μ.
  Περιοχή: Σκάλα Ραχωνίου, Θάσος
  Φωτογράφος: Νίκος Βαβδινούδης, Χρήστος Δημητρίου
  Με πληροφορίες από: designhome.gr