Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 1.000.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

older | 1 | .... | 1170 | 1171 | (Page 1172) | 1173 | 1174 | .... | 1294 | newer

  0 0
 • 11/16/18--06:42: Article 10

 • Φθηνότερες γίνονται οι κλήσεις και τα sms εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης

  Μια σειρά μέτρων για τις τηλεπικοινωνίες, όπως ο περιορισμός του κόστους των κλήσεων εντός Ε.Ε. και των γραπτών μηνυμάτων, προβλέπει ο νέος Ευρωπαϊκός Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. Το “πακέτο” των μέτρων ψηφίστηκε χθες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εκτός από τις φθηνότερες κλήσεις, καθιστά δυνατή την πρόσβαση σε υπερσύγχρονα δίκτυα 5G μέχρι το 2020 και δημιουργεί νέο σύστημα προειδοποίησης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Συγκεκριμένα, η νέα νομοθεσία μειώνει το κόστος των κλήσεων από τη μία χώρα-μέλος της Ε.Ε. σε άλλη στα €0,19 ανά λεπτό χρόνου ομιλίας, αλλά και το κόστος για τα γραπτά μηνύματα (SMS) σε €0,06 από τις 15 Μαΐου 2019.
  Επιπλέον, ο νέος Ευρωπαϊκός Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (EECC) έχει ειδική πρόβλεψη για την ανάπτυξη δικτύων επόμενης γενιάς. Προβλέπει ότι τα κράτη-μέλη θα πρέπει να διευκολύνουν την ανάπτυξη δικτύων 5G μέχρι το 2020, ώστε να φτάσουν το στόχο “EU 5G Roadmap”, βάσει του οποίου πρέπει να υπάρχει 5G δίκτυο σε τουλάχιστον μια μεγάλη πόλη κάθε κράτους-μέλους της Ε.Ε. μέχρι το 2020. Ειδικά για τα δίκτυα επόμενης γενιάς, ο Κανονισμός εξασφαλίζει περισσότερη προβλεψιμότητα για τους φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών, για την τόνωση των επενδύσεων σε διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας. Προκειμένου να επιτευχθεί το απαιτούμενο επίπεδο επενδύσεων σε υποδομές και η αναγκαία συνδεσιμότητα για 5G δίκτυα, η νέα νομοθεσία προσφέρει βελτιωμένη προβλεψιμότητα για τις επενδύσεις και προωθεί την κατανομή κινδύνου και κόστους μεταξύ των φορέων εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών. Με τον τρόπο αυτό παρέχει στους φορείς ένα πιο προβλέψιμο επενδυτικό περιβάλλον, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη επικοινωνιών 5G. 
  ΑσφάλειαΟ νέος Κανονισμός εξασφαλίζει καλύτερη προστασία στους χρήστες smartphones, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών διαδικτυακών υπηρεσιών, όπως Skype, WhatsApp και ενισχύει τις απαιτήσεις ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της κρυπτογράφησης. Εισάγει, επίσης, το δικαίωμα διατήρησης ενός αριθμού τηλεφώνου για ένα μήνα μετά τη λήξη της σύμβασης και το δικαίωμα επιστροφής της αχρησιμοποίητης προπληρωμένης πίστωσης μετά τη λήξη της σύμβασης, καθώς και αποζημίωση σε περίπτωση καθυστέρησης ή κατάχρησης της μετάβασης.
  Τέλος, ο Κανονισμός εισάγει το “αντίστροφο 112”. Σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή άλλων σοβαρών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, οι επηρεαζόμενοι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιούνται μέσω SMS ή εφαρμογής του κινητού τους τηλεφώνου. Τα κράτη-μέλη θα έχουν στη διάθεση τους, 42 μήνες να θέσουν το σύστημα σε εφαρμογή από την έναρξη ισχύος της Οδηγίας. 

  Η ψηφοφορίαΤο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη χθεσινή του ψήφο επιβεβαίωσε την προσωρινή συμφωνία, που επετεύχθη με το Συμβούλιο των Υπουργών τον Ιούνιο σχετικά με τον EECC (με 584 ψήφους υπέρ, 42 κατά, και 50 αποχές). Μετά από τη χθεσινή έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ε.Ε. θα εγκρίνει επίσημα την Οδηγία για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στις 3 Δεκεμβρίου. Μετά από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε., τα κράτη-μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους δύο χρόνια για να μεταφέρουν τον κώδικα στο εθνικό δίκαιο.

  0 0
  Η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών  Ελλάδας ( Ε.Ν.Α ) για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών με την εμπνεύστρια της δράσης «ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ»  κ. Κωνσταντινίδου Ανατολή  Δημοτική Σύμβουλο Πυλαίας-Χορτιάτη και Πολιτευτή της Ν.Δ στη Β’ Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο της Πυλαίας. Ο κεντρικός ομιλητής κ. Βορίδης Μαυρουδής (Μάκης) Βουλευτής Ν.Δ Περιφέρειας Αττικής και Τομεάρχης Εσωτερικών  στην ομιλία του τόνισε ότι «αξίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις με κοινωνικό περιεχόμενο και ότι όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν τη βία ως σύγχρονο  πρόβλημα. Έχουν γίνει νόμοι που προσπαθούν να απαντήσουν σε αυτό με χαρακτηριστικό το νόμο για την ενδοοικογενειακή βία». Κλείνοντας ανέφερε ότι «ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην πολιτική γιατί θέλουν να προσφέρουν και ότι ο νέος πολιτικός καλό είναι να έχει μία κατεύθυνση,μία ατζέντα  ώστε οι πολίτες που θα τον επιλέξουν να γνωρίζουν τη δράση του και η σημερινή εκδήλωση είναι μία τέτοια περίπτωση»
  . Η κ. Ανατολή Κωνσταντινίδου ευχαρίστησε τον κ.Βορίδη Μάκη που συμμετείχε ως ομιλητής στηρίζοντας  τη δράση «ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ» αλλά και όσους ήρθαν γιατί είχαν την ευαισθησία να παραμελίσουν τις προσωπικές τους υποχρεώσεις και να συμμετέχουν στην εκστρατεία ενημέρωσης  «ΛΥΣΕ  ΤΗ ΣΙΩΠΗ» στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης προς όλες τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί σωματικά,ψυχικά και λεκτικά και ενθαρρύνοντας όλες τους να λύσουν τη σιωπή τους.
   Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης όπου ανέφερε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός πάντα σε τέτοιες πρωτοβουλίες και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Γατσόρης Λάμπρος τονίζοντας ότι τέτοιες δράσεις λείπουν και καλό είναι να γίνονται πιο τακτικά .
  Οι επιστήμονες κ. Μήλιου Αγνή  Ψυχολόγος –Ψυχοαναλύτρια και Συνεργάτης του Ιατρικού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου  και ο Ιατροδικαστής κ. Ζησόπουλος Κωνσταντίνος ανέπτυξαν ο καθένας από τον τομέα του το θέμα δίνοντας την πραγματική διάσταση της βίας κατά των γυναικών. 
  Η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος βράβευσαν την αθλήτρια Ελεάννα Τσινίδου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα taekwondo.Την εκδήλωση συντόνισε η Δημοσιογράφος κ.Καρυπίδου Αναστασία. 

  0 0
 • 11/16/18--07:02: Article 8


 • Η Ελλάδα “Καλύτερος τουριστικός προορισμός πολιτιστικής κληρονομιάς” στην Ινδία

  Η Ελλάδα
  Θριάμβευσε η Ελλάδα στα διεθνή ταξιδιωτικά βραβεία της Ινδίας «India’s Best Awards 2018» – Η Ελλάδα διακρίθηκε ως «Καλύτερος τουριστικός προορισμός πολιτιστικής κληρονομιάς»
  Με το βραβείο του «Καλύτερου τουριστικού προορισμού πολιτιστικής κληρονομιάς – Best Heritage Destinations in the World» διακρίθηκε η Ελλάδα στα διεθνή ταξιδιωτικά βραβεία της Ινδίας «India’s Best Awards ΙΒΑ 2018». Οι αναγνώστες του έγκριτου ταξιδιωτικού περιοδικού της Ινδίας «Travel+Leisure India & South Asia» ανέδειξαν την χώρα μας, ως τον κορυφαίο προορισμό παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας διεθνώς.
  Η νέα αυτή διάκριση αποτυπώνει την ισχυρή δυναμική που έχει αναπτυχθεί για τον ελληνικό τουρισμό στην Ινδία, καθώς αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα το στρατηγικό άνοιγμα της ινδικής τουριστικής αγοράς, επιφέροντας ήδη σημαντικά αποτελέσματα και υπερδιπλασιασμό των αεροπορικών αφίξεων  από την  Ινδία στην Ελλάδα την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2018, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
  O ΕΟΤ υλοποιώντας τη στρατηγική επικοινωνίας του Υπουργείου Τουρισμού και της Υπουργού κας Έλενας Κουντουρά για περαιτέρω διεύρυνση της τουριστικής αγοράς της Ινδίας, συμμετέχει τα δύο τελευταία χρόνια ενεργά στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Outbound Travel Mart» στο Μουμπάϊ.
  Επίσης, προωθεί την Ελλάδα ως διεθνή ελκυστικό προορισμό για την φιλοξενία μεγάλων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών της Ινδίας, με στόχο την άμεση ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Ινδία προς την Ελλάδα και την προβολή της χώρας σε όλη την Ασία μέσου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

  0 0
 • 11/16/18--07:04: Article 7

 • On June 29, 2017, Vietnamese dissident blogger Nguyen Ngoc Nhu Quynh, best known by her blogging name of “Mother Mushroom,” was sentenced to 10 years in prison after she was detained eight months earlier for posting about people dying in police custody, or “conducting propaganda,” as the court found. Released from prison a month ago, Quynh, 39, has settled with her children in Houston, Texas .
  ON THIS DAY IN AMERICAN HISTORY
  On November 15, 1864, Union General William Tecumseh Sherman starts his famous march across the state of Georgia. The Union troops destroyed military, industrial and personal property as they marched for six weeks from Atlanta to the port of Savannah. Sherman’s march is credited with helping break the back of the Confederacy and ending the Civil War.
  In Singapore, U.S. Vice President Mike Pence has offered the Trump administration’s support for Southeast Asia’s digital and urban infrastructure development. In his remarks at the U.S. ASEAN Summit, Pence announced the new “U.S.-ASEAN Smart Cities Partnership.”
  “There will be difficult days ahead,” Britain’s Prime Minister Theresa May said on the steps of Downing Street when announcing she had secured the backing of her Cabinet for a contentious Brexit divorce agreement after an impassioned and at times angry five-hour meeting.
  VIDEO: Thousands of firefighters in California are battling deadly wildfires in northern and southern parts of the state. So far 56 people in the state have died as a result of the fires. Many more have lost their homes. The wildfires in Southern California have been sweeping through many affluent communities near Los Angeles. Some residents are now returning home. Among them, celebrities are who posting their thoughts and experiences on social media. 
  The process of removing Sudan from the U.S. list of states sponsoring terrorism will start soon, Sudan’s top diplomat told VOA in an exclusive interview .

  0 0
 • 11/16/18--07:15: Article 6

 • A ‘dark matter’ hurricane that we

   can’t see or hear is blasting past

   Earth, and it’s one of the

   universe’s biggest conundrums

  Earth
  This color image of Earth, taken by NASA's Earth Polychromatic Imaging Camera (EPIC), a four
   megapixel CCD camera and telescope on July 6, 2015, and released on July 20, 2015.
   REUTERS/NASA/Handout
  • A fast hurricane of dark matter is approaching Earth at 310 miles per second, according to astronomers.
  • Very little is known about this occurrence, since the lightweight dark matter can't be seen nor felt.
  • Scientists can only prove that the dark matter exists based on the movement and placement of a stellar stream, which has the fainting remnants of a smaller galaxy engulfed by the Milky Way.
  • Astronomers hypothesize that dark matter is traveling with the stellar stream through our solar system.
  • They also note that this dark matter won't cause any harm to Earth.
  If astronomers' calculations are correct, the Solar System is right in the middle of a turbulent space event: a vast 'hurricane' of dark matter, blowing at an insane speed of 500 kilometres per second (310 mps).
  We can't see it, and we can't feel it - but it could mean that a direct detection of dark matter is closer than we thought.
  Dark matter is one of the big conundrums of the Universe. We have never directly detected it, and we don't know exactly what it even is - but we do know that it's out there. We can infer it based on the motions of the stars and galaxies, which are far too fast for the amount of observable mass.
  dark matter hurricane
  This illustration shows Earth surrounded by filaments of dark matter called "hairs," which are proposed in a study in the Astrophysical Journal by Gary Prézeau of NASA's Jet Propulsion Laboratory, Pasadena, California.
  NASA/JPL-Caltech
  So there's something else out there, some other mass creating the gravity to influence those cosmic movements. We can even, based on those movements, calculate that invisible mass. "Dark matter" - whatever that might be - is the name we give that mass, and scientists are working on ways to detect it directly.
  But we're not there yet. So how do physicists know we're in the middle of a tremendous storm of dark matter? The clue lies in the motion of the stars.
  With the release of data from the Gaia satellite last year, astronomers discovered a stellar stream, the dissolving remains left behind by a large dwarf spheroidal galaxy that was eaten by the Milky Way many years ago.
  There have been several such streams of stars detected in the Milky Way, but S1, as it is now known, is unusual in that the neighbourhood of the Solar System is smack-bang right in its path of 30,000 stars.
  solar system space map nasa
  A (cheating) chart of the Solar System, brought to you by NASA.
  NASA
  None of them are going to hit us - so you can relax about any fears you might have harbored of fiery stellar death - but it does mean that the dark matter associated with this last shred of the cannibalized dwarf galaxy is moving along with the stream.
  Theoretical physicist Ciaran O'Hare from the University of Zaragoza in Spain has led a team of researchers in figuring out the effect of S1 on the dark matter in our little corner of the galaxy.
  They looked at different models for the density and distribution of the dark matter flowing in on the S1 stream, and then predicted the dark matter signatures for these models that could be picked up by our detectors here on Earth.
  One of these potential signatures is produced by the hypothetical weakly interacting massive particles, known as WIMPs. If these particles exist, we should be able to detect them via their collisions with electrons or atomic nuclei, which would cause charged particles on Earth to recoil, producing light that could be picked up by liquid xenon or crystal detectors.
  Based on their calculations, the team determined that these WIMP detectors are unlikely to see any effect from S1, although it's possible that future tech, as it becomes more refined and advanced, could.
  Gaia mapping the stars of the Milky Way
  The Gaia spacecraft detected a stellar stream that could help astronomers prove of the dark matter's existence.
  ESA
  Axion detectors - such as the Axion Dark Matter Experiment - have a better chance, they determined. Axions are, again, only hypothetical at this point. If they exist, they are incredibly light, around 500 million times lighter than an electron, and it's possible they are aprincipal component of cold dark matter.
  According to calculations by theoretical physicist Pierre Sikivie, these ultralight particles - which we can't see - could be converted to photons which we can see, in the presence of a strong magnetic field.
  "Axion haloscopes possess by far the greatest potential sensitivity to the S1 stream if its dark matter component is sufficiently cold," the researchers wrote in their paper. "Once the axion mass has been discovered, the distinctive velocity distribution of S1 can easily be extracted from the axion power spectrum."
  The Axion Dark Matter Experiment, as far as we know, hasn't made an S1 detection either. But knowing what to look for could help scientists improve the chances of this - and if no detection is made, improve detection technology for the ongoing search for dark matter in the future.
  The team's research has been published in the journal Physical Review D.

  0 0
 • 11/16/18--07:18: Article 5
 • A researcher has developed a plant-based meat substitute that's made with a 3D printer

  A reddish paste is introduced into the 3D printer and through a nozzle reproduces the structure of the meat.
  A reddish paste is introduced into the 3D printer and through a nozzle, a meat-like replica can be
   made.
   Giuseppe Scionti
  • Nova Meat has developed a synthetic, 3D-printed meat that can mimic the texture of beef or chicken.
  • Researcher Giuseppe Scionti, through his Barcelona-based company, developed the meat substitute using vegetable proteins that imitate protein complexes found in real meat.
  • Scionti is slowly working towards having a steak substitute developed in the not-too-distant future.

  While it might sound like something out of a science-fiction movie, Giuseppe Scionti — the researcher behind Nova Meat — has managed to figure out a way of printing meat using vegetable proteins and a 3D printer, according to a report in El País.
  For over ten years, the specialist in biomedicine and tissue engineering has been working on bioprinting various synthetic tissues: from artificial corneas and skin to artificial ears.
  laboratorio giuseppe scionti
  The researcher responsible for Nova Meat, Giuseppe Scionti.
   Giuseppe Scionti
  Now, as a compromise somewhere between insect proteins, lab-made meat, and total abstinence from meat of any form, the researcher has developed a new form of synthetic meat with 3D printing.

  Nova can produce synthetic meat that resembles beef or chicken

  meat novameat 3d printed meat
  A prototype piece of veggie chicken breast (below), next to a piece of real chicken breast (above), being cooked in a frying pan.
   Giuseppe Scionti
  It was only last November that Scionti launched his company, Nova Meat. Though it's still in the early prototype stages, the Italian researcher's synthetic fillet imitates the texture of beef and he also makes fake chicken.
  The texture is precisely the factor that's most difficult to perfect with regards to synthetic meat: "It has a fibrous texture," explained the entrepreneur, "not like that of a hamburger."
  This isn't the first time, however, that an attempt has been made at producing an alternative to meat that is less damaging to animals and the environment. Meat can be grown in labs is made using animal-cell cultures from fetal bovine serum, which requires slaughtering a cow and its embryo.
  Other varieties of synthetic meat like Impossible Burger are also made with vegetable proteins, but as Scionti said: "They may tastelike meat but they have the texture of hamburgers."

  Printing 100 grams of veggie meat costs just under $3

  According to Scionti, the difficulty lies in rearranging the nanofibres of the plant proteins so they imitate the structure of animal proteins.
  Scionti makes the fillets from a reddish paste he introduces to his 3D printer — through a nozzle attached to the end of the printer, he sculpts a piece of synthetic meat.
  At the moment, printing 100 grams of vegetable meat costs just under $3, but as the process heads towards industrialisation and commercialisation, the price will decrease as volume produced increases.
  Better still, through obtaining amino acids from pea and rice protein, the fillet also has the nutritional properties of a beef fillet.

  It's also environmentally sustainable

  NovaMeat 3d Printer
  The Nova Meat 3D printing process.
   Giuseppe Scionti
  "I used raw materials that don't have a negative impact on the environment," said Scionti, "I tried not to choose, for example, avocado or quinoa, as increasing the demand for foods that need to be imported would have a detrimental impact on the environment."
  The only thing that currently seems to be lacking with the synthetic meat is that it's missing the flavour of real meat — and to fix that, Scionti has already begun looking at partnering up with chefs.
  So far, he's presented his alternative meat to well-known chefs such as Ferran Adriá and Can Roca.
  Last August, the Italian also gained approval for a patent on his product: "The patent is on the microstrain that imitates the natural structure of meat tissue," he said.

  The market is growing — as is the number of competitors

  Shop front of the vegetarian butcher
  The front of The Vegetarian Butcher, a shop that sells vegetable-based products designed to mimic the taste of real meat.
   The Vegetarian Butcher
  There are already alternatives to meat made in labs — such as Memphis Meat, Meuse Meat or Just Meat — or with vegetable proteins, like Impossible Burger and Beyond Meat.
  According to Scionti, those made with lab-grown meat have made significant advances in the appearance of meat while those made with vegetable proteins have more nuanced flavors — and the market is only growing bigger.
  Even Unilever has made developments in the field by collaborating with The Vegetarian Butcher, a company that sells vegetable-based products designed to mimic the taste of real meat.
  "It's a good time to be getting into this market," Scionti said.

  0 0
 • 11/16/18--07:21: Article 4

 •   «Ημέρες Κινηματογράφου» στο 
  Δημοτικό Θέατρο Οδού Χηλής

  Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς, μετά από την περσινή πετυχημένη  διοργάνωση των κινηματογραφικών προβολών η οποία είχε πολύ μεγάλη απήχηση  σε παιδιά και μεγάλους,  πραγματοποιεί και φέτος  τις «Ημέρες Κινηματογράφου».

  Συγκεκριμένα θα προβληθούν τρείς ταινίες στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου «Οδού Χηλής» (Χηλής 12 & Τριπόλεως), με στόχο να προσφέρουν μια εναλλακτική διέξοδο τόσο στους μικρούς φίλους, όσο και στους ενήλικες πολίτες, δίνοντας έμφαση στην τέχνη του κινηματογράφου. 
  Μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα παρακολούθησαν τηνμεταγλωττισμένη έγχρωμη ταινία -παραγωγής Walt Disney (Η.Π.Α. 2018), με τίτλο “Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια»  σε δύο πρωινές προβολές τις ημέρες 27, 28, 29 και 30 Νοεμβρίουκαι ώρες  9και 11 το πρωί, μετά από συνεννόηση με την αρμόδια διεύθυνση Παιδείας του Δήμου.

  Επίσης,  η ελληνικήέγχρωμηδραματική ταινία «Μικρά Αγγλία»του Παντελή Βούλγαρη, βασισμένη στο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη,  παραγωγής 2013θα προβληθεί την Τρίτη 27και Πέμπτη 29Νοεμβρίου στις 7.30 το βράδυ, ενώ η ξένη έγχρωμη δραματική ταινία με ελληνικούς υπότιτλους  «Το βιβλιοπωλείο της κυρίας Γκρίν», θα προβληθεί την Τετάρτη 28 και την Παρασκευή  30 Νοεμβρίου, επίσης στις 7.30 το βράδυ. Στόχος είναι να δώσει  την ευκαιρία σε όσους αγαπούν την 7ητέχνη να απολαύσουν δωρεάν τις ταινίες. 

  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων 

  Πληροφορίες: 2313 314 570

  0 0
 • 11/16/18--07:36: Article 3
 • Το biscotto προτείνει, το κοινό ψηφίζει αλλά και αντιπροτείνει!


  0 0   Αν και το χιονισμένο τοπίο ήταν υπέροχο  στη Νέα Υόρκη, η πόλη αιφνιδιάστηκε από την ξαφνική χιονοθύελλα και σχεδόν παρέλυσε.   Η πρόωρη κακοκαιρία έφερε μαζί της εκτός από ομορφιά και μεγάλη ταλαιπωρία η οποία οδήγησε σε επικρίσεις κατά των αρχών.  
   Ο δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάσιο δήλωσε ότι η πόλη ήταν ανοχύρωτη από την αγριότητα της καταιγίδας καθώς οι προβλέψεις έκαναν λόγο για πιθανότητα μικρής χιονόπτωσης.          
   Στο Σέντραλ Παρκ, το χιόνι έφτασε τους 20 πόντους, αλλά αυτή ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια χιονόπτωση Νοεμβρίου εδώ και τουλάχιστον 136 χρόνια.  
   Αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν σε δρόμους, συγκοινωνίες οδηγήθηκαν σε χάος και σχολεία έμειναν κλειστά ενώ και οι πολίτες ήταν απροετοίμαστοι για το πρωινό ξύπνημα στα λευκά.          
   Η κατάσταση ήταν δραματική για ώρες καθώς ο δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ένα ατελείωτο πάρκινγκ και σήμερα οι κάτοικοι ήταν εξοργισμένοι με τις αρχές τις οποίες κατηγορούν για την ταλαιπωρία, όπως μεταδίδουν οι New York Times.   Όχι, όλοι όμως. Κάποιοι απλά αποφάσισαν να χαρούν τον πρώιμο χειμώνα.                          

  0 0
 • 11/16/18--12:01: Article 1
 • VIDEO: One year after nearly one million Rohingya Muslims were forcibly evicted from Myanmar, VOA contributor Greta Van Susteren and a camera crew went behind the walls of the Kutupalong refugee camp in Bangladesh to hear their stories of murder and rape.
  ON THIS DAY IN AMERICAN HISTORY
  On November 16, 2001, the first movie adaptation of J.K. Rowling’s Harry Potter books opens in theaters across the United States. Based on Harry Potter and the Sorcerer’s Stone and sharing the same titlethe movie starred Daniel Radcliffe as a bespectacled young wizard, and is one of the highest grossing movies in history. Six more of Rowling’s Potter books were later made into movies. Over 500 million copies of Potter books have been sold worldwide to both children and adults.
  Even though votes are still being counted in Florida and other states after last week’s midterm elections, both major U.S. political parties are turning their attention to the next contest: the 2020 presidential election .
  Facebook says it is getting better at proactively removing hate speech and changing the incentives that result in the most sensational and provocative content becoming the most popular on the site .
  VIDEO: When the sun sets on the Kakuma refugee camp in Kenya, many activities come to an end because of electricity outages. But that is beginning to change as residents invest in solar panels. The panels have already transformed care at a health clinic in the sprawling camp, which houses 140,000 refugees from across East Africa.
  More than a year after Mosul was liberated from the grip of the Islamic State terror group, landmines and unexploded ordnance remain a threat to residents .

  0 0
 • 11/16/18--12:28: Article 0
 • Live Concert
  Passa Tempo

  biscotto coffee+  (Mediterranean Cosmos)
  Σάββατο 17 Νοεμβρίου

   
  Μετά τα τρια επιτυχημένα τους live στο biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos) οι Passa Tempo επιστρέφουν με πολλά αγαπημένα μας τραγούδια σε διαφορετικές εκτελέσεις. Ένα πρόγραμμα με κέφι και ιδιαίτερες επιλογές κομματιών, που δημιουργούν μια μουσική ατμόσφαιρα πολύ διαφορετική από τα συνηθισμένα.

  Ποιοι είναι οι Passa Tempo;
  Όλα ξεκίνησαν πριν από κάποια χρόνια, όταν μια κοινή αγάπη έφερε αυτούς τους τέσσερις μουσικούς κοντά… Η αγάπη αυτή λεγόταν Gypsy Jazz. Έτσι λοιπόν, δύο manouche κιθάρες, ένα βιολί κι ένα κοντραμπάσο, με οδηγούς τη μουσική του S. Grappelli και του D. Reinhardt, έφτιαξαν τους Passa tempo. Δεν είναι μπάντα, είναι project. Δεν είναι project, είναι παρέα.
  Τελικά, δεν έχει και πολύ σημασία τι είναι, γιατί από τότε μας ταξιδεύουν με τη μουσική τους στο Παρίσι του ‘30 και του ‘40, χωρίς όμως να εγκαταλείπουν αγαπημένα τραγούδια της ρεμπέτικης, και όχι μόνο, ελληνικής μουσικής. Τα πειράζουν, τα μαγειρεύουν και μας τα παρουσιάζουν ξαναγεννημένα, μαζί με ήχους Swing και Waltz, Tango και Bossa


  *Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτούς στη συνέντευξη που μας παραχώρησαν.

  Passa Tempo 
  Αλέξανδρος Καλλιφατίδης: φωνή, κιθάρα
  Νάκης Πετρόπουλος: Κιθάρα
  Γιάννης Ποιμενίδης: Βιολί
  Γιώργος Νεράντζης: Κοντραμπάσο


   
  *Κάντε εγκαίρως την κράτησή σας τηλεφωνικά στο 2310 253878 ή ηλεκτρονικά παρακάτω.
  Κάντε την κράτησή σας εδώ
  info
  biscotto coffee+ 
  (Mediterranean Cosmos)
  Σάββατο 17 Νοεμβρίου
  Έναρξη: 23:00
  Τιμή φιάλης: 80€ (απλή) / 100€ (special) έως 4 άτομα
  Κρασί φιάλη: 40€ έως 2 άτομα
  Τιμή πότου: 8€
  Tιμή κρασιού (ποτήρι): 6€
  Τιμή μπύρας: 5€
  facebook event: ΕΔΩ

  *Οι κάτοχοι biscotto members card έχουν 20% έκπτωση για παρέα έως 8 άτομα στο σύνολο της κατανάλωσης.
  *Η κράτηση για τραπέζι  ΔΕΝ προϋποθέτει υποχρεωτική κατανάλωση φιάλης ποτού ή κρασιού.

  0 0
 • 11/16/18--22:20: 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
 • Posted: 16 Nov 2018 05:32 PM PST
  Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 1985, ανήμερα της δωδέκατης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ένας 15χρονος διαδηλωτής, ο Μιχάλης Καλτεζάς, έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια...
  Posted: 16 Nov 2018 05:32 PM PST
  Αρκάς νομικός και κοινωνιολόγος, από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της νεώτερης Ελλάδας. Πέθανε στις 17 Νοεμβρίου του 1936...
  Posted: 16 Nov 2018 05:32 PM PST
  Στον απόηχο των «Ευαγγελικών» και με ανοιχτά τα μέτωπα του Μακεδονικού και του Κρητικού Ζητήματος έγιναν οι πρώτες εκλογές του 20ου αιώνα στην Ελλάδα. Βασικοί αντίπαλοι: Θ. Δηλιγιάννης - Γ. Θεοτόκης...
  Posted: 16 Nov 2018 05:32 PM PST
  Κερκυραίος μουσουργός, που μελοποίησε τον «Ολυμπιακό Ύμνο» σε ποίηση Κωστή Παλαμά. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 17 Νοεμβρίου του 1861...
  Posted: 16 Nov 2018 05:32 PM PST
  Ήταν 17 Νοεμβρίου του 2006 όταν έφυγε από τη ζωή ο «καλπάζων συνταγματάρχης», που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στο Γουέμπλεϊ... 
  Posted: 16 Nov 2018 05:32 PM PST
  Ο γάλλος εφευρέτης Νικολά Φρανσουά Απέρ, γνωστός ως ο «πατέρας της κονσερβοποίησης», γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου του 1749...
  Posted: 16 Nov 2018 05:32 PM PST
  Δύο ημέρες μετά την καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, o υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ της κυβέρνησης Μαρκεζίνη ανακοίνωσε ότι οι νεκροί ανέρχονταν σε 11. Οι φήμες, όμως, έκαναν λόγο ακόμη και για 500 νεκρούς...
  Posted: 16 Nov 2018 05:32 PM PST
  Βροχή διαττόντων αστέρων (αλλιώς μετέωρα ή πεφταστέρια), που διαρκεί κάθε χρόνο από τις 6 έως τις 30 Νοεμβρίου και κορυφώνεται τις βραδινές...
  Posted: 16 Nov 2018 05:32 PM PST
  Λέγεται ότι όταν έγινε γνωστό στη Μαδρίτη το πραξικόπημα των συνταγματαρχών της Αθήνας, ένας υπασπιστής ξύπνησε τον ισπανό δικτάτορα για να τον ενημερώσει...
  Posted: 16 Nov 2018 05:32 PM PST
  Τα σημαντικότερα γεγονότα - εσωτερικά και εξωτερικά - που σχετίζονται με τη διακυβέρνηση της χώρας από τους δικτάτορες και την πάλη για την ανατροπή τους...

  0 0
 • 11/16/18--22:25: Article 10
 •  
  Ο Σ.Α.Α.Κ. ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ‘ANATOLIA COLLEGE CHRISTMAS BAZAAR 2018’ – 02.12.18 
   
  O Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια συμμετέχει στο Anatolia College Christmas Bazaar 2018. Περιμένουμε τους αποφοίτους και τους φίλους του Κολλεγίου Ανατόλια στο Macedonia Hall – αίθουσα 221.
   
  Tο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Anatolia College ξεκίνησε τη δεκαετία του ’30, για να υποστηρίξει τους προσφυγικούς πληθυσμούς που είχαν μετακινηθεί στη Θεσσαλονίκη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, και με το πέρασμα του χρόνου αναδείχθηκε σε μία από τις πιο επιτυχημένες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της πόλης.
   
  To Bazaar πραγματοποιείται με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών και εργαζομένων και των τριών εκπαιδευτικών βαθμίδων του Κολλεγίου Ανατόλια – Anatolia Elementary School, Ενιαίο Γυμνάσιο και Λύκειο & International Baccalaureate Diploma Program, ACT – American College of Thessaloniki.
   
  Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, Christmas Bazaar 15:00 – 19:00 στο Macedonia Hall!
   
   Διαβάστε περισσότερα  
   
   
   
   
   
  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΣΑΙ ΣΤΟ MORLEY HOUSE – 28/11/2018 
   
  Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, ώρα 18:30
   
  Αγαπημένη παράδοση των αποφοίτων του Ανατόλια, το ‘Χριστουγεννιάτικο Τσάι στο Morley House’ διοργανώνεται κάθε χρόνο και σηματοδοτεί την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου.
   
  Το πρώτο τσάι σέρβιρε με πρωτοβουλία της η ‘Ομάδα Δράσης’ του Σ.Α.Α.Κ Ανατόλια, πριν από 21 χρόνια. Στην πορεία των ετών αυτή η χριστουγεννιάτικη συγκέντρωση καθιερώθηκε ως θεσμός του Συλλόγου.
   
  Ο Σ.Α.Α.Κ. ετοιμάζει τσάι και άλλα ζεστά ροφήματα, οι απόφοιτοι και οι φίλοι τους ετοιμάζουν τις αγαπημένες τους Χριστουγεννιάτικες σπεσιαλιτέ κι έρχονται για να τις μοιραστούν στο Morley House.
   
  Σας περιμένουμε την Τετάρτη 28/11/18, ώρα 18:30, για ένα απόγευμα γεμάτο χριστουγεννιάτικη θαλπωρή!
   
  *Είσοδος 5 ευρώ – Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
   
  Πληροφορίες : Γραφείο του Σ.Α.Α.Κ. Ανατόλια, tel. 2310 238835.
   

  0 0
 • 11/16/18--22:30: Article 9
 • Page 1
  12...4
  2015Ween announce that they will come together to play two shows in early 2016. This is the first time the band will be together since their breakup in 2012.
  2006The Recording Industry Association of America (RIAA) sends 417 more letters to sixteen college administrators threatening mass lawsuits if file-sharing is found happening on university servers.
  2006Queen's Greatest Hits is declared the most popular album of all time in Britain, with more than 5.5 million units sold. The Beatles come in second with Sgt. Pepper.
  2005Pink FloydThe Kinks and Eurythmics are among the honorees inducted into the UK Music Hall of Fame. The second annual show, which takes place in a ceremony at London's Alexandra Palace, features some momentous reunions, including the gathering of the original Kinks and a performance by the classic line-up of Black Sabbath, featuring Ozzy Osbourne.
  2005I Walk the Line: A Night for Johnny Cashairs on CBS, with U2Kris KristoffersonJerry Lee Lewis and several others paying tribute to the singer.
  2002Blues pianist and singer Mose Vinson, known for "Blues with a Feeling" and "Sweet Root Man," dies of diabetes at age 85.
  2001Havana's National Theatre debuts Se Seco el Arroyito (The Brooklet Dried Up), a musical written by Cuba's veteran "sonero," Compay Segundo.
  2001The city of Palm Springs, California, unveils a statue in its downtown area honoring the late Sonny Bono, half of Sonny and Cher and mayor of the city for a time in the '80s.
  2000English pianist Russ Conway, known for the 1959 UK #1 hits "Side Saddle" and "Roulette," dies of cancer at age 75.
  2000Joseph "Joe C." Calleja (Kid Rock's hype man), plagued by a host of medical issues, dies at age 26.
  200029-year-old rapper DJ Screw (real name: Robert Earl Davis, Jr.) is found dead in a Houston recording studio. The coroner finds large amounts of codeine and other prescription drugs in his system.
  2000Jewel becomes one of the first artists to stream a concert online, doing so to benefit an organization working to bring clean water to those who need it.
  1999Grady Owen (guitarist for Gene Vincent & His Blue Caps) dies.
  1998Gospel singer J.D. Sumner (of J.D. Sumner and the Stamps) dies of a heart attack at age 73.
  1998Having suffered a seizure while performing in Hollywood a few weeks earlier, Roland Alphonso of the Skatalites slips into a coma.
  Page 1
  12...4

  "We Built This City" Rises To #1

  1985
  "We Built This City" by Starship hits #1 on the Billboard Hot 100. It is later named Worst Song of All Time by Blendermagazine.
  The song takes aim at greedy corporations that are destroying the live music scene in LA. Written by Elton John's longtime lyricist Bernie Taupin and pop scribe Martin Page (frontman of the English synthpop group Q-Feel), it originally had a much darker vibe until Starship's producers refashioned it into a chorus-heavy single for hit appeal. 

  According to Page, there's still an edge that punctures the song's glossy exterior. He told Songfacts: "If you stop and listen to the lyrics and the verses … We're listening to something that is quite sophisticated and oriented towards keeping back some of the dark side of corporations. So it's very interesting that if you look deeper into that song, you'll see that there's a darker strain going through it."

  Blender isn't buying it. "It purports to be anti-commercial but reeks of '80s corporate-rock commercialism," says the magazine's editor Craig Marks. "It's a real reflection of what practically killed rock music in the '80s."

  0 0
 • 11/16/18--22:33: Article 8
 • Υποστηρικτής του Art Walk ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης 
  Χορηγός μιας πρωτότυπης εκδήλωσης που φέρνει την ζωγραφική στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στο κέντρο του shopping είναι αυτόν τον Νοέμβριο, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

  Στο πλαίσιο της φετινής 3ης Art Thessaloniki Fair που θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 25 Νοεμβρίου, ο Οργανισμός στηρίζει το project Art Walk, που στόχο έχει να συστήσει γνωστούς ζωγράφους στο κοινό της Θεσσαλονίκης, χωρίς μάλιστα οι φιλότεχνοι να επισκεφθούν ένα μουσείο ή κάποια έκθεση αλλά την ώρα που κάνουν τα ψώνια τους.

  Στο πλαίσιο του project έχουν τοποθετηθεί περισσότεροι από 20 πίνακες ζωγραφικής γνωστών επώνυμων ζωγράφων σε προθήκες καταστημάτων του εμπορικού κέντρου της πόλης (επισυνάπτεται κατάλογος των καταστημάτων).

  Σε όλα αυτά τα καταστήματα έχουν αναρτηθεί επίσης αφίσες του σήματος Art Walk και λειτουργεί κι ως ένδειξη ότι παρουσιάζεται ένα από τα έργα στο εσωτερικό του. Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε η ξενάγηση του πρώτου γκρούπ στις βιτρίνες αυτών των καταστημάτων στις οδούς Π.Μελά, Μητροπόλεως, Π. Κορομηλά, Καρόλου Ντήλ, Αγίας Θεοδώρας και Γ. Σταύρου. Η ξενάγηση έγινε από την εικαστικό Εμμανουέλα Λιάγκου. Η δεύτερη έχει προγραμματισθεί για ΣΗΜΕΡΑ Σάββατο 17 Νοεμβρίου και θα ξεκινήσει στις 11.00 π.μ. από το κατάστημα «Αγαπητός» στην οδό Π. Μελά.

  0 0

  Άγνωστοι επιτέθηκαν στον ηθοποιό και έναν φίλο του χθες το βράδυ στην οδό Αγίας Σοφίας στέλνοντάς τους στο νοσοκομείο - Πήρε αναβολή η παράσταση
  Σοκαρισμένος από την επίθεση σε ηθοποιό της παράστασης «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» εμφανίστηκε μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis», ο ιδιοκτήτης του θεάτρου «Αριστοτέλειον» Αλέξανδρος Γισγάκης.
  Μάλιστα, οι ιθύνοντες του θεάτρου εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούν πως η πρεμιέρα της παράστασης που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 21 Οκτωβρίου αναβάλλεται και μετατίθεται για την Κυριακή 4 Νοεμβρίου.
  Αναλυτικά τα όσα κατήγγειλε ο κ. Γισγάκης:
  «Στις 21 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα η παράσταση ''Μολυβένιος Στρατιώτης''σε σκηνοθεσία και διασκευή της κ. Μαριάννας Τόλη. Ένας εκ των πρωταγωνιστών χθες το βράδυ βρισκόταν στην οδό Αγίας Σοφίας. Να τονίσω ότι δεν έχει καμία σχέση με τα αθλητικά, δεν ασχολείται, δεν υποστηρίζει καμία ομάδα. Για κακή του τύχη φορούσε κίτρινη μπλούζα, όπως και ο φίλος του. Δέχθηκαν επίθεση και βρέθηκαν στο νοσοκομείο.
  Είναι καλά στην υγεία του, έχει τραύματα στο πρόσωπο και στο στομάχι του. Έχει κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και θα πάρει εξιτήριο. Βέβαια, ο γιατρός τού είπε να μείνει στο σπίτι και μάλιστα να έχει και βοηθό. Τους ανησυχεί το χτύπημα στο στομάχι. Τη δεύτερη εβδομάδα θα συνεχίσει τις πρόβες για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε την παράσταση.
  Ήταν απρόκλητη επίθεση. Δεν παρακολουθεί αθλητικά. Είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης. Το παιδί είναι σοκαρισμένο. Εντελώς ξαφνικά δέχθηκε επίθεση, έχει κενά στη μνήμη του, αλλά σημασία έχει ότι είναι καλά στην υγεία του. Και ο φίλος του είναι στο νοσοκομείο.
  Δεν φορούσε καν κίτρινη φανέλα. Μια μπλούζα φορούσε. Με παρακάλεσε να μη δοθεί έκταση στο θέμα. Το παιδί ασχολείται μόνο με μουσική και υποκριτική και δεν έχει ιδέα από τα αθλητικά.
  Η τραγική ειρωνεία είναι ότι βρίσκεται σε μια παράσταση που ασχολείται με την αγάπη και τη διαφορετικότητα και γίνεται ο ίδιος στόχος. Είναι ασύλληπτο!».
  Η ανακοίνωση του θεάτρου:
  «Λόγω ατυχήματος ηθοποιού του θιάσου, η πρεμιέρα της παράστασης Ο Μολυβένιος Στρατιώτης | Διασκευή-Σκηνοθεσία Μαριάννα Τόλη μεταφέρεται την Κυριακή 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 11:30.
  Κατά συνέπεια, ακυρώνονται και οι προγραμματισμένες για τις 27 και τις 28 Οκτωβρίου παραστάσεις.
  Όσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια ή έχουν κάνει τηλεφωνική κράτηση για την πρεμιέρα (21 Οκτωβρίου) και τις δύο παραπάνω παραστάσεις (27 και 28 Οκτωβρίου), μπορούν να επικοινωνούν στο 2310 262 051 για την ακύρωση ή την αλλαγή των εισιτηρίων και των κρατήσεών τους.
  Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την εξυπηρέτησή σας.
  Ευχαριστούμε θερμά».  0 0
 • 11/16/18--22:55: Article 6

 •  ένα θαύμα της φύσης στην καρδιά… της Χαλκιδικής! 


  Δείτε ένα θαύμα της φύσης στην καρδιά... της Χαλκιδικής! (video)
  Είναι ένας από τους αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς κατά την θερινή περίοδο. Αυτό το video όμως έρχεται να μας αποδείξει ότι η Χαλκιδική αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση και για τους επισκέπτες του χειμώνα.
  Επιλέξαμε ως παράδειγμα δύο μαγευτικούς καταρράκτες στον δήμο Αρναίας και, συγκεκριμένα, κοντά στα ορεινά χωριά της Βαρβάρας και της Ολυμπιάδας, στην τοποθεσία Κηπουρίστρα-Νεροπρίονο.
  Δείτε ένα θαύμα της φύσης στην καρδιά... της Χαλκιδικής! (video)
  Κρυμμένοι μέσα στην πυκνή βλάστηση, οι δύο καταρράκτες περιστοιχίζονται από ίταμους, σκλήθρα, φλαμουριές, οξιές και άγριες φουντουκιές, καθώς και βράχια με έντονα χρώματα, τα οποία σχημάτιζούν ένα είδος πύλης.
  Το σημείο ονομαζόταν «του Αγγελούση», ενώ το νερό καταλήγει στον Μαυρόλακα, το ποτάμι που είναι το σύνορο Ολυμπιάδας-Βαρβάρας. O πρώτος καταρράκτης είναι ορατός από ψηλά, ενώ στον δεύτερο θα νιώσετε την ορμή του νερού, ακόμα και το καλοκαίρι. Περπατήστε προς τους καταρράκτες σε μία σύντομη διαδρομή των 10′ περίπου και διασχίστε τα μικρά ξύλινα γεφυράκια. Ο τόπος είναι ιδανικός για οικογένειες με μικρά παιδιά.


  0 0
 • 11/16/18--22:58: Article 5
 • Το  €5.800.000 «κόσμημα
  του Κρανιδίου
  Με ιδιωτική παραλία και πανοραμική θέα στον Αργολικό,

   σε ένα οικόπεδο-«φιλέτο» 27 στρεμμάτων
      
  Κρανίδι, Πόρτο Χέλι, Κοιλάδα, μαγευτικοί τόποι καλοκαιρινών διακοπών αλλά και κοντινών -στην Αθήνα- χειμερινών εξορμήσεων που συνδυάζουν το γαλάζιο του Αργολικού κόλπου, τις λευκόχρυσες αμμουδιές, το εξαιρετικό φαγητό, την ησυχία αλλά και τη διασκέδαση και το -σε αφθονία- μεσογειακό πράσινο, το οποίο χαρακτηρίζει όλη αυτή την εύφορη περιοχή.
  Πολλά χρόνια τώρα, η Αργολίδα και κυρίως οι περιοχές που βρίσκονται πιο κοντά στη θάλασσα, έχουν γνωρίσει τεράστια οικιστική και τουριστική ανάπτυξη, με τα «κάτω» τους και τα «πάνω» τους βέβαια, παραμένοντας όμως σταθερά υψηλά στη ζήτηση των νέων υποψηφίων αγοραστών.
  Ένα από τα πιο περιζήτητα κομμάτια αργολικής γης είναι και η Λεπίτσα, με την ομώνυμη παραλία και οι περιοχές κοντά σε αυτήν, οι οποίες βρίσκονται πίσω από το χωριό της Κοιλάδας, περίπου 6 χιλιόμετρα από το Πόρτο Χέλι και σε απόσταση αναπνοής από τις άλλες παραλίες του νομού Αργολίδας. Η παραλία της Λεπίτσας μπορεί να είναι ένας μικρός κόλπος με λευκή άμμο και ρηχά πρασινογάλανα νερά, αλλά είναι πλήρως οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζ, ενώ παρέχει ειδυλλιακή θέα στον Αργολικό Κόλπο.
  Στην παραλία υπάρχουν αρκετά πεύκα που προσφέρουν φιλόξενα τη σκιά τους, αλλά και φοίνικες που δίνουν μια πιο εξωτική νότα στο τοπίο. Στα νερά της θα δείτε να αντικατοπτρίζονται στο βυθό της θάλασσας κοχύλια που όπως κινούνται αφήνουν πάνω στην άμμο τα σημάδια της πορείας τους.
  Εδώ, χτισμένη αμφιθεατρικά και σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από τη θάλασσα, βρίσκεται η βίλα Acqua Vita, μια ιδιαίτερα κομψή, ονειρικά καλοκαιρινή και με 6 luxurious υπνοδωμάτια κατοικία, συνολικής επιφανείας 500 τετραγωνικών μέτρων σε ένα οικόπεδο πραγματικό «φιλέτο» 27 στρεμμάτων. Αν και το μεσιτικό γραφείο Sotheby’s International Realty, το οποίο έχει αναλάβει και την πώληση της αντί του ποσού των5.800.000 ευρώ, προσφέρει πολύ γενικές -μόνο- πληροφορίες για το πανέμορφο εξοχικό, εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει από τις εικόνες και μόνο τους λόγους που η τιμή πώλησης της βίλας είναι τόσο υψηλή.
  Καταρχάς, η Acqua Vita κατέχει μια εξαιρετικά προνομιούχα θέση στον Αργολικό Κόλπο, διαθέτοντας τόσο ιδιωτική παραλία όσο και πανοραμική θέα από τις βεράντες της προς το απέραντο γαλάζιο, ενώ σημαντικό κομμάτι της καταλαμβάνουν αριστοτεχνικά φτιαγμένοι εξωτερικοί χώροι για χαλάρωση και ηλιοθεραπεία, με τα βλέμματα όλων να κλέβει η μεγάλη και σε μακρόστενο σχήμα εντυπωσιακή πισίνα υπερχείλισης.
  Στην ουσία, πρόκειται για μια βίλα ντυμένη στην κυριολεξία στα λευκά, με μίνιμαλ αλλά υπέρκομψη εσωτερική και εξωτερική επίπλωση, χτισμένη όπως διακρίνεται από τις φωτογραφίες σε δύο ή τρία επίπεδα, με άπλετους εσωτερικούς χώρους, τεράστιες βεράντες και με τη μοναδική αίσθηση του «μέσα-έξω», καθώς μόνο μεγάλες συρόμενες τζαμαρίες χωρίζουν το εσωτερικό από το υπέρλαμπρο εξωτερικό του σπιτιού. Το τελευταίο, αποτελεί και το μεγάλο πλεονέκτημα που προσφέρει στους επισκέπτες της η συγκεκριμένη διαρρύθμιση, καθώς από την εσωτερική πολυτέλεια του σαλονιού με τις εξαιρετικές πινελιές χρώματος και στυλ, ο φιλοξενούμενος βρίσκεται σε απόσταση λίγων μόνο βημάτων από την πισίνα και τους αριστοτεχνικά φτιαγμένους εξωτερικούς χώρους.
  Επιπλέον, η κουζίνα, στο επίπεδο του εδάφους, κρύβει ένα πλήρες σύνολο εξοπλισμού πίσω από μινιμαλιστικές λευκές επιφάνειες, ενώ συνολικά η Acqua Vita ακολουθεί τις αισθητικές αρχές του Zen, δημιουργώντας ένα συναίσθημα συγγένειας με τα γύρω φυσικά στοιχεία και το «αιώνιο» του σύμπαντος πίσω από όλα αυτά.
  Αξίζει να σημειώσουμε ότι στα 27 στρέμματα της Acqua Vita περιλαμβάνεται κήπος και έκταση με ελιές και οπωροφόρα, ξεχωριστός ξενώνας για το προσωπικό, γυμναστήριο εσωτερικού χώρου, εξωτερική κουζίνα και χώρος για μπάρμπεκιου, μικρή ξύλινη πλατφόρμα στην παραλία και βέβαια υπερσύγχρονο σύστημα ασφαλείας. Αν και δεν διευκρινίζεται αν ο χώρος διατίθεται και για επαγγελματική χρήση, η Acqua Vita μπορεί να φιλοξενήσει έως και 13 άτομα, εκτός του προσωπικού.
  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

  0 0  0 0

     1503: γεννιέται ο ’Αντζελo Μπρονζίνο, Ιταλός μανιεριστής ζωγράφος, ο οποίος υπήρξε μαθητής και συνεργάτης του Ποντόρμο. 

     1790: γεννιέται στη Γερμανία ο μαθηματικός και θεωρητικός της αστρονομίας Αύγουστος Φερδινάνδος Μέμπιους. Δίδαξε στη Λειψία αστρονομία και υπήρξε διευθυντής του αστεροσκοπείου της. Παράλληλα μελέτησε πολλά γεωμετρικά προβλήματα. 

     1796: ο Ναπολέων υψώνει τη γαλλική σημαία μετά τη νίκη του στρατού του επί των Αυστριακών στη γέφυρα του Αρκολί στην Ιταλία. 

     1800: για πρώτη φορά συνεδριάζει το Κογκρέσο των ΗΠΑ στο Καπιτώλιο. 

     1800: ο Τζον ’Ανταμς γίνεται ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος, που κατοικεί στον Λευκό Οίκο. 

     1815: "η Ρωσία και η Βρετανία υπογράφουν Συνθήκη στο Παρίσι, σύμφωνα με την οποία τα Ιόνια Νησιά αποτελούν ελεύθερο κράτος με το όνομα ""Ηνωμένα Κράτη τω Ιονίων Νήσων""και υπό την αποκλειστική προστασία της Βρετανίας." 

     1816: γεννιέται ο Αυστριακός συνθέτης και ιστορικός της μουσικής Αουγκούστ Βίλεμ ’Αμπρος. 

     1820: ο πλοίαρχος Ναθάνιελ Πάλμερ γίνεται ο πρώτος Αμερικανός που αντικρίζει την Ανταρκτική. 

     1821: απελευθερώνεται η ’Αρτα από επαναστάτες Σουλιώτες και Αιτωλοακαρνάνες υπό το Γεώργιο Βαρνακιώτη. 

     1839: "κάνει πρεμιέρα η πρώτη όπερα του Ιταλού συνθέτη Τζουζέπε Βέρντι, ""Oberto, conte di San Bonifacio"",στη Σκάλα του Μιλάνο." 

     1869: ανοίγει η διώρυγα του Σουέζ, μήκους 168 χμ, η οποία ενώνει τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα. 

     1869: ο Βρετανός Τζέιμς Μούρ κερδίζει τον πρώτο ποδηλατικό αγώνα, που έχει διαδρομή 123 χιλιόμετρα, από το Παρίσι μέχρι την Ρουέν. 

     1887: γεννιέται ο στρατάρχης Μπέρναρντ Μοντγκόμερι, γνωστός και ως Μόντι, που οδήγησε τις βρετανικές δυνάμεις σε θρίαμβο κατά των Γερμανών στη βόρεια Αφρική κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

     1888: ο Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόσφσκι διευθύνει στην Πετρούπολη την πρώτη ερμηνεία της Πέμπτης Συμφωνίας του. 

     1895: γεννιέται ο Μεξικανός συγγραφέας Γκρεγκόριο Λόπες Ι Φουέντες. 

     1903: η Δαχομέη (σημερινό Μπενίν) γίνεται γαλλικό προτεκτοράτο. 

     1903: "το Ρωσικό Σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα διασπάται στους Μπολσεβίκους (που στα ρωσικά σημαίνει ""πλειοψηφία"") και στους Μενσεβίκους (""μειοψηφία"")." 

     1904: αντάρτικο σώμα 40 ανδρών, υπό τον ανθυπολοχαγό Γ. Τσόντο (Βάρδα), εισέρχεται στη Μακεδονία προκειμένου να οργανώσει τον αγώνα κατά των ξένων κομιτάτων. 

     1904: γεννιέται ο Ιάπωνας γλύπτης Ισάμου Νογκούτσι. 

     1906: γεννιέται ο Ιάπωνας Σοϊτσίρο Χόντα, πρωτοπόρος μηχανικός, ο οποίος ίδρυσε την ομώνυμη βιομηχανία το 1948. 

     1911: απογραφή στην Ιταλία ανεβάζει τον πληθυσμό της χώρας σε 34.686.653 άτομα. Την τελευταία δεκαετία έχει σημειωθεί αύξηση κατά 6,8%. 

     1917: "πεθαίνει σε ηλικία 77 ετών ο Γάλλος γλύπτης, Αύγουστος Ρενέ Ροντέν, δημιουργός του διάσημου ""Φιλιού""και του ""Στοχαστή"", τον οποίο δημιούργησε το 1880." 

     1920: η Αγγλία και η Γαλλία συμφωνούν στην επάνοδο του βασιλιά Κωνσταντίνου, υπό τον όρο η Ελλάδα να οργανώσει μεγάλη τακτική επίθεση του στρατού της στη Μικρά Ασία εναντίον του Κεμάλ Ατατούρκ. 

     1925: γεννιέται ο ηθοποιός Ροκ Χάντσον στο Ιλλινόις. 

     1929: ο Στάλιν διαγράφει τον Μπουχάριν και πολλούς ηγέτες από το ΚΚΣΕ. 

     1936: πεθαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπαναστασίου, πρωτεργάτης της αγροτικής μεταρρύθμισης, που απέδωσε τα τσιφλίκια στους καλλιεργητές. 

     1941: ο Αμερικανός πρέσβης στο Τόκιο διαμηνύει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι, υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενη επίθεση των Ιαπώνων ενατίον του Περλ Χάρμπορ. Οι προειδοποιήσεις του θα αγνοηθούν. 

     1941: πραγματοποιείται μεγάλη φοιτητική απεργία στην Αθήνα, με αιτήματα τη βελτίωση της σίτισης και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για διευκόλυνση της μελέτης. 

     1942: γεννιέται στη Νέα Υόρκη ο Αμερικανός σκηνοθέτης Μάρτιν Σκορτσέζε. 

     1942: στη Γαλλία ο Πιερ Λαβάλ αναλαμβάνει πλήρη εξουσία από τον Πετέν. Ο ναύαρχος Νταρλάν εκδιώκεται. 

     1943: γεννιέται η ηθοποιός και μοντέλο Λορίν Χάτον. 

     1944: γεννιέται ο Αμερικανός κωμικός ηθοποιός Ντάνι Ντε Βίτο στο Νιου Τζέρσεϋ. 

     1950: ο ΟΗΕ συμφωνεί για την ανεξαρτησία της Λιβύης. 

     1954: ανεξαρτητοποιούνται 23 βουλευτές του Ελληνικού Συναγερμού. 

     1954: ο γκόλφερ Arnold Palmer γίνεται επαγγελματίας όταν υπογράφει συμβόλαιο με την εταιρεία Wilson Sporting Goods. 

     1958: γεννιέται η ηθοποιός Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο. 

     1959: πεθαίνει ο Βραζιλιάνος κλασικός συνθέτης Εϊτόρε Βίλα Λόμπος, ο οποίος έγραψε σημαντικά έργα για κιθάρα. 

     1960: γεννιέται η Ρου Πολ (ψευδώνυμο του Αντρέ Τσάρλς), η πιο διάσημη τρανσέξουαλ show woman. 

     1961: συλλαμβάνεται ο Ανρί Μανουρί, υπεύθυνος για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Γάλλου Προέδρου Σαρλ ντε Γκολ. 

     1964: η Βρετανία ανακοινώνει ότι θα απαγορεύσει τις εξαγωγές όπλων στη Νότια Αφρική. 

     1966: γεννιέται η Γαλλίδα ηθοποιός Σοφί Μαρσό. 

     1966: γεννιέται ο Αμερικανός τραγουδιστής και κιθαρίστας Τζεφ Μπάκλεϊ. 

     1968: ο Αλέξανδρος Παναγούλης καταδικάζεται δις εις θάνατο για την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου. 

     1969: οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ αρχίζουν συνομιλίες στο Ελσίνκι για τον περιορισμό των όπλων. 

     1970: "ο Ντάγκλας Ενγκελμπαρτ παίρνει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το πρώτο ""ποντίκι""για υπολογιστή, το οποίο είχε ο ίδιος εφεύρει επτά χρόνια νωρίτερα." 

     1970: το μη επανδρωμένο διαστημικό εξερευνητικό σκάφος Λούνα 17 των Σοβιετικών απελευθερώνει στην Κοιλάδα των Καταιγίδων στην επιφάνεια της Σελήνης το Λουνοκχοντ 1 το πρώτο αυτοκινούμενο όχημα που λαμβάνει εντολές από το κέντρο έλέγχου στη Γη. 

     1972: στην Αργεντινή, στο Μπουένος ’Αιρες, χιλιάδες άτομα επευφημούν τον Χουάν Περόν, που επιστρέφει μετά από εξορία 17 χρόνων. 

     1973: τα μεσάνυχτα τα τανκ περικυκλώνουν το Πολυτεχνείο, προκειμένου να καταστείλουν τη φοιτητική εξέγερση κατά της δικτατορίας. Οι φοιτητές καλούν τους στρατιώτες να ενωθούν μαζί τους. Ξημερώματα ένα τανκ γκρεμίζει την κεντρική πύλη περνώντας πάνω από τα σώματα όσων ήταν σκαρφαλωμένοι πάνω της και αφήνει πίσω του νεκρούς και τραυματίες. Η χούντα ανακοινώνει 16 νεκρούς, ενώ επανέρχεται ο στρατιωτικός νόμος από την κυβέρνηση Μαρκεζίνη. 

     1974: στις πρώτες ελεύθερες εκλογές που γίνονται στην Ελλάδα μετά το 1964, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή με ποσοστό 54,37%, δεύτερο η Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις με 20,42% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 13,58%. 

     1979: "στη Νέα Υόρκη κάνει πρεμιέρα η ταινία ""Το Ρόδο"", με πρωταγωνίστρια την Μπέτι Μίντλερ και θέμα τη ζωή της Τζάνις Τσόπλιν." 

     1981: εκλέγεται πρόεδρος της Βουλής ο Γιάννης Αλευράς. 

     1981: ο Bill Cartwright των NY Knicks ισοφαρίζει το 20χρονο ρεκόρ ευστοχίας σε ελεύθερες βολές του ΝΒΑ όταν σημειώνει 19/19 σε έναν αγώνα που η ομάδα του χάνει από τους Kansas City Kings με 124-110. 

     1983: γαλλικές δυνάμεις βομβαρδίζουν βάση Σιιτών στο Λίβανο, σε αντίποινα της επίθεσης της 23ης Οκτωβρίου στη Βηρυτό, που στοιχίζει τη ζωή σε 58 Γάλλους στρατιώτες. 

     1983: ιδρύεται ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός των Ζαπατίστας. 

     1985: η εθνική ομάδα άρσης βαρών καταλαμβάνει την τρίτη θέση στους Βαλκανικούς Αγώνες του Πλόβντιβ. Πρώτη κατατάσσεται η Βουλγαρία και δεύτερη η Ρουμανία. 

     1989: εγκαινιάζεται ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα, το MEGA Channel. 

     1989: "καταλύεται αναίμακτα το κομμουνιστικό καθεστώς της Τσεχοσλοβακίας, που θα μείνει στην ιστορία ως ""βελούδινη επανάσταση""." 

     1989: μία νεκρή, η Σταματία Κανελλοπούλου, δεκάδες τραυματίες, καταστροφές, λεηλασίες καταστημάτων, εμπρησμοί και συλλήψεις δεκάδων διαδηλωτών είναι ο απολογισμός των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία για τη 16η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 

     1991: διεξάγεται ο πρώτος αγώνας Κυπέλλου Cross Country στο mountain bike στην Βαρυμπόμπη με συμμετοχή 40 αθλητών. 

     1991: η Κροατία ανακοινώνει, ότι παραδίδει την πολιορκημένη πόλη του Βούκοβαρ, εάν ο στρατός, που βρίσκεται υπό σερβικό έλεγχο, εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών της πόλης αυτής. 

     1991: μήνυμα προς τα Σκόπια απευθύνει ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καλώντας την ηγεσία της γειτονικής χώρας να σταματήσει την οικειοποίηση του μακεδονικού ονόματος και τις εδαφικές βλέψεις κατά ελληνικών περιοχών. 

     1992: στην Ιταλία, η αστυνομία συλλαμβάνει 75 άτομα κατά τη μεγαλύτερη εκστρατεία κατά της Μαφίας από το 1984. 

     1992: στις ΗΠΑ, το ομοσπονδιακό γραφείο απογραφής καταγράφει 1,8 εκατ. Ινδιάνους και 542 διαφορετικές φυλές. 

     1992: στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν οι Γιώργος Κοσκωτάς, Γιάννης Ματζουράνης και Αλίκη Κουτσόγιωργα για ενεργητική δωροδοκία, απλή συνέργια και αποδοχή προϊόντος εγκλήματος από ιδιοτέλεια. 

     1993: πεθαίνει ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης μας, Γιώργος Μητσάκης, σε ηλικία 72 ετών. Την ίδια μέρα, στη Νότια Αφρική, μετά από ολονύκτιες συνομιλίες, συμφωνήθηκε να τεθεί σε ισχύ νέο Σύνταγμα που θα τερμάτιζε την εξουσία της λευκής μειοψηφίας. 

     1994: ανακοινώνει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ενεργό πολιτική ο Έλληνας Επίτροπος στην Κομισιόν Γιάννης Παλαιοκρασσάς. 

     1994: στις Φιλιππίνες, 74 είναι οι νεκροί και 171 οι τραυματίες από σεισμό. 

     1995: η ΓΣ του ΟΗΕ καταδικάζει, με απόφασή της, τις πυρηνικές δοκιμές , που διεξάγουν η Γαλλία και η Κίνα. 

     1995: τίθεται υπέρ της τελωνειακής σύνδεσης της Τουρκίας με την ΕΕ, ο Ισπανός Πρωθυπουργός Φελίπε Γκονζάλες. 

     1996: "μοιράζονται το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης νίκης οι ταινίες ""Σφαγή του Κόκορα""του Πάντζη και ""Απόντες""του Γραμματικού." 

     1997: "στην Αίγυπτο, 78 είναι οι νεκροί, μεταξύ των οποίων 67 τουρίστες, τρεις αστυνομικοί και έξι μέλη της οργάνωσης, όταν φανατικοί ισλαμιστές της ""Τζεμάα αλ Ισλαμίγια""ανοίγουν πυρ εναντίον τουριστών στο Λουξορ." 

     2000: ο Αλμπέρτο Φουτζιμόρι καθαιρείται από πρόεδρος του Περού. 

     2001: πεθαίνει από άγνωστη αιτία σε ηλικία 53 ετών ο κιθαρίστας των Can Μάικλ Καρόλι. 

     2003: ο Αυστριακής καταγωγής Αμερικανός ηθοποιός ’Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ αναλαμβάνει καθήκοντα ως κυβερνήτης της Πολιτείας της Καλιφόρνια.

older | 1 | .... | 1170 | 1171 | (Page 1172) | 1173 | 1174 | .... | 1294 | newer