Quantcast
Channel: nostos-music.blogspot
Viewing all articles
Browse latest Browse all 41527

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ

0
0
«Η προσέλκυση επισκεπτών από άλλες αγορές αποτελεί πλέον μονόδρομο για τα ξενοδοχεία μας», τόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος στην ομιλία του στην καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΞΘ, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace». 

Απευθυνόμενος σε ξενοδόχους και εκπροσώπους φορέων της πόλης, ο κ. Θωμόπουλος προχώρησε στον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και χαρακτήρισε τον Έλληνα τουρίστα «μεγάλο ασθενή» για τις ξενοδοχειακές μονάδες της Θεσσαλονίκης. Μίλησε για σοβαρή πτώση των Ελλήνων επισκεπτών που συνεχίστηκε και το 2012 εξαιτίας της κρίσης, με αποτέλεσμα μέσα σε μια πενταετία οι διανυκτερεύσεις των Ελλήνων να κατρακυλήσουν από το 75% στο 48 – 50% του συνόλου, με βάση τα στατιστικά στοιχεία της ΕΞΘ που θα δοθούν τις επόμενες μέρες στη δημοσιότητα. 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων σημείωσε ότι το 2012 ήταν συνολικά μια πολύ δύσκολη χρονιά για τη Θεσσαλονίκη, ενώ αναφέρθηκε ξεχωριστά στο συγκυριακό, όπως το χαρακτήρισε, φαινόμενο με τους Λίβυους τραυματίες. 

«Οι εκτιμήσεις για τη φετινή χρονιά θα μπορούσαν να είναι αισιόδοξες, αλλά μέχρι στιγμής ο Ιανουάριος δε μας δείχνει σημάδια ανάκαμψης αφού η πληρότητα αγγίζει μόλις το 20% κατά μέσο όρο, με ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Με αυτή την κατάσταση, δεν μπορεί να είναι βιώσιμες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμόπουλος. 
Ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου αναφέρθηκε στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για αναγέννηση του τουρισμού και υπογράμμισε ότι από την πλευρά του ΥΜΑΘ, θα καταβληθούν όλες εκείνες οι προσπάθειες που χρειάζονται ώστε η περιοχή να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το κομμάτι που μαζί με τη ναυτιλία και τις κατασκευές αποτελούν το 60% του ΑΕΠ. «Εγκαινιάσαμε το φόρουμ ανοιχτού διαλόγου με τους φορείς της Μακεδονίας και της Θράκης και σκοπεύουμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και σε τουριστικές εκθέσεις στα Βαλκάνια», πρόσθεσε ο κ. Καράογλου. 

«Ο τουρισμός αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για τη χώρα. Εσείς είστε αυτοί που βγάζετε Ελλάδα προς τα έξω» τόνισε απευθυνόμενη στους ξενοδόχους η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών κα Μαγδαληνή Καρακόλη, σημειώνοντας πως η απάντηση στην κρίση είναι η εξωστρέφεια με συγκεκριμένες δράσεις για την προσέλκυση ξένων τουριστών.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας υπογράμμισε τις αναφορές των ξένων μέσων ενημέρωσης στο πρόσωπο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος όπως είπε, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να διαφημίζει την πόλη και να προσελκύει τουρίστες.  

Στην κοπή της πίτας παρέστησαν επίσης τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, καθώς και η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της ΠΥΤ Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΟΤ κα Περσεφόνη Τρίχα, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Σαπουντζής, ο Αερολιμενάρχης του Διεθνούς Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» κ. Αχίλλειος Τοπούζας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης κ. Βύρων Θεολόγης και ξενοδόχοι.

Το φλουρί έπεσε ανάμεσα στο Χριστό και την Παναγία και την Ένωση Ξενοδόχων, ενώ ακολούθησε μπουφές στους χώρους του ξενοδοχείου.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 41527

Latest Images

Trending Articles

Latest Images