Quantcast
Channel: nostos-music.blogspot
Viewing all articles
Browse latest Browse all 41527

ΠΑΡΤΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ

0
0
Πάρτυ Αναμνήσεων @ Eightball: Θα μείνουμε πάντα παιδιά…
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 21:26 Γράφτηκε από:  

Πάρτυ Αναμνήσεων @ Eightball: Θα μείνουμε πάντα παιδιά…


Ήταν μια βραδιά, που θα μείνει αξέχαστη σε όσους την έζησαν. Το «Πάρτυ Αναμνήσεων» στις 2 Δεκεμβρίου 2013 στο “Eightball Live Stage” στα Λαδάδικα τηςΘεσσαλονίκης, που οργάνωσε η ομάδα «Συγκροτήματα του ’60-‘70» του Facebook, πέρασε στην ιστορία σαν μια από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις της νεολαιας των sixties.
Η συγκίνηση ήταν έκδηλη, όχι μόνο στους θαμώνες, αλλά και στα μέλη των συγκροτημάτων, που εναλλάσσονταν στη σκηνή, καθώς ήταν αυτά, που ξεσήκωναν τη νεολαία της δεκαετίας του ’60 με την κάθε τους εμφάνιση.
Φωτό: Αντώνης Βαρσαμούδης
Φωτό: Άλκης Κακαλιάγκος
Φωτό: Χρήστος Σώκος
Χαρακτηριστικό είναι το σημείωμα, που μου έστειλε με fax μια μέρα μετά την εκδήλωση ο φίλος και συνάδελφος δημοσιογράφος Γιώργος Βιβιλάκης, όπου μεταξύ άλλων γράφει: «Γιάννη, φίλε και αδελφέ, μας χάρισες μια ανεπανάληπτη “βεγγέρα” συγκίνησης και συναισθηματικής ανάτασης. Γίναμε πάλι (όπως θάμαστε και πάντα) παιδιά, όπως λέει και το τραγούδι των “Τσαρμς”. Ζωντάνεψαν τα εφηβικά μας όνειρα, με την παρουσία των αγαπημένων μας συγκροτημάτων, αλλά και των μεγάλων αφεντικών της εποχής, που καταξίωσαν τη Θεσσαλονίκη πανελλαδικά.
Βουρκώσαμε, αλλά και με το δικό σου μαγικό χρονοδιακόπτη (αναφορές, προβολές φωτογραφιών και βίντεο) μεταφερθήκαμε το χθεσινό καταχείμωνο στην αυγουστιάτικη Αρετσού και το Καραμπουρνάκι της δεκαετίας του ’60. Αναμνήσεις, όνειρα, αμφισβητήσεις, αγώνας, έρωτες, λουλούδια, ακρογιαλιές, θάλασσες γαλήνιες, δειλινά μαγευτικά, όρκοι αγάπης, μάχη για τη βιοπάλη…»
Φωτό από τον πρόλογο της εκδήλωσης
Μετά τον πρόλογό μου-για τις ανάγκες της ραδιοφωνικής διαδικτυακής μετάδοσης από τοhttp://www.studio110.eu, στη σκηνή ανέβηκαν οι “Crazy old Boys”, που ζέσταναν την ατμόσφαιρα με τα ρυθμικά τραγούδια, τα οποία έπαιξαν υπέροχα. Οι Μιχάλης Σελβεσάκης, μπάσο, Λάκης Ακριτίδης, κιθάρα,Ζήσης Αντωνόπουλος, τύμπανα και Τάκης Πατραμάνης, τραγούδι και ακουστική κιθάρα, εξακολουθούν να αποτελούν ένα δυναμικό σχήμα, όπως τα παλιά χρόνια.
Φωτό: Crazy Old Boys
Ακολούθησαν οι “Papas Family”, το συγκρότημα, που δημιούργησε ο αιώνια έφηβος Παναγιώτης Παπαχατζής, που ανέβασαν στα ύψη το κέφι, με τις δυνατές ερμηνείες του Γιώργου Καραβασίλη και τουΘανάση Βλαχάτη.
Φωτό: Papas Family
Στη συνέχεια, για να μπει το κοινό στο κλίμα των βραβεύσεων και των τιμητικών διακρίσεων, προβλήθηκε ένα οκτάλεπτο φιλμάκι με τίτλο «Αφιέρωμα στις αναμνήσεις». 
Και ήλθε η σειρά να τιμηθούν τα «αφεντικά» των night clubs της δεκαετίας του ’60 στην περιοχή της Αρετσούς και στο Καραμπουρνάκι, που εκείνη την εποχή μετακαλώντας τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα έδιναν την ευκαιρία στην τότε νεολαία να χορεύει και να διασκεδάζει βλέποντας και ακούγοντας τα «είδωλά» της.
Η «Χαβάη» του Τάκη Κανίδη ήταν το «μαγαζί», που ανέδειξε τους “Olympians”. Η αρχική σύνθεση του συγκροτήματος ήταν παρούσα. Και ήταν συγκινητική η στιγμή, όταν ο Άλκης Κακαλιάγκος, ο Κούλης Καλογιαννίδης, ο Δημήτρης Λαζαρίδης (Τζακ), ο Βαγγέλης Κουτσοτόλης (Σπόρος) και ο Πασχάλης, που ήλθε ειδικά από την Αθήνα για τη μεγάλη βραδιά, ανέβηκαν στη σκηνή και έδωσαν την πλακέτα στο γιο τουΚανίδη, Άλκη, γιατί ο ίδιος δεν μπόρεσε να παραστει λόγω ασθενείας.
Φωτό: Βράβευση Τάκη Κανίδη (Άλκης Κανίδης)
Οι “Strangers” δέθηκαν με το “Pussycat” και αναδείχτηκαν παίζοντας για πολλές περιόδους στο club αυτό της Αρετσούς. Οι Νίκος Κουρτσίδης και Αντώνης Βαρσαμούδης μαζί με τον Μίμη Αντωνόπουλο των“Fratelli”, που ξεσήκωναν με τον απίθανο ήχο τους τους θαμώνες, τίμησαν τον ιδιοκτήτη του κέντρου Σταύρο Μανιάτη.
Φωτό: Βράβευση Σταύρου Μανιάτη
Δεκάδες συγκροτήματα από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, τα δημοφιλέστερα τότε της εποχής, πέρασαν από το “Arigato”, των αδελφών Κουτσελίνη, που λειτουργούσε όλο το χρόνο, καθώς διέθετε και θερινή πίστα, όπως άλλωστε και η «Χαβάη». 
Τους Χρήστο, Θανάση και Κώστα Κουτσελίνη τίμησαν οι Χρήστος Σώκος και Σωτήρης Ναούμ (“Up Tight”),Πάνος Λεμονίδης, Ντίνος Μιχαηλίδης, Γιώργος Γώγος και Άδωνις Παπασωτηρίου («Βόρειοι»), Γιάννης Πανταζής, Μόσχος Μπίτζιος, Γρηγόρης Αποστολόπουλος, Θόδωρος Δοβλέτογλου και Πέτρος Σούλας(“Snowballs”), Σταύρος Κοσμίδης (“Hippis”), Βασίλης Παπαβασιλείου, Χρήστος Κίλιας και Ηλίας Στεφανίδης(μάνατζερ) (“Monks”).
Φωτό: Βράβευση Θανάση Κουτσελίνη
Φωτό: Βράβευση Χρήστου Κουτσελίνη
Τη σκυτάλη πήραν οι «Βόρειοι» με το Βασίλη Παπαβασιλείου στο τραγούδι και ξαναθύμισαν στους έφηβους της δεκαετίας του ’60 τις μεγάλες επιτυχίες τους κλείνοντας με τη μεγαλύτερη απ’ όλες, το «Τζίνι». Απ’ ότι φάνηκε οι Πάνος Λεμονίδης, τύμπανα, Ντίνος Μιχαηλίδης, μπάσο, Γιώργος Γώγος, κιθάρα και τραγούδι  καιΆδωνις Παπασωτηρίου, πλήκτρα, βρήκαν τον τραγουδιστή, που τους έλειπε, μετά το θάνατο του Σώτου Κιρκασιάδη και όλα δείχνουν, ότι μια νέα συνεργασία ξεκινά.
Η συνέχεια, αλλά και η έκπληξη της βραδιάς, λέγεται Πασχάλης. Εκτός προγράμματος και χωρίς καν να αναγγελθεί παίρνει μια κιθάρα, ανεβαίνει στη σκηνή και ξεσηκώνει τον κόσμο. Το κοινό ξαναζεί τους«ΟΛΥΜΠΙΑΝΣ», καθώς δύο άλλα μέλη του συγκροτήματος-θρύλου τον συνοδεύουν.
Φωτό: Ο Πασχάλης με μέλη συγκροτημάτων
Ο Άλκης Κακαλιάγκος στα πλήκτρα, ο Σπόρος στο σαξόφωνο μαζί με τον Αντώνη Βαρσαμούδη τωνStrangers στην κιθάρα, τον Γιώργο Γκότση των αξέχαστων Greeks με ένα ακόμη σαξόφωνο, τον Χρήστο Κίλια στα τύμπανα και τον Γιώργο Μιχαηλίδη στο μπάσο παίζουν τις μεγάλες επιτυχίες Τρόπος, Συγγνώμη, Σχολείο, Αλέξης, Πως περάσανε τα χρόνια, που τραγουδιούνται από όλους.
Φωτό: Βαγγέλης Κουτσοτόλης - Γιώργος Γκότσης
Η όμορφη βραδιά κλείνει με τον Αντώνη Βαρσαμούδη και το Χρήστο Σώκο των θρυλικών “Up Tight” να θυμίζουν στον κόσμο των «ήντα», ότι κι αν περάσανε τα χρόνια, θα μείνουμε πάντα παιδιά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΓΡΗΣ
Δημοσιογράφος
Υ.Γ. Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης Σάκη Κατρακαλίδη του ομώνυμου καταστήματος ανδρικών ενδυμάτων στην Τσιμισκή και Άσπα Πάντσιου, ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ»στο Ντεπώ.
Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το i-jukebox.gr
- Φωτογραφίες: Νίκος Αντωνίου, σκηνοθέτης

Viewing all articles
Browse latest Browse all 41527

Latest Images

Trending Articles

Latest Images