Quantcast
Channel: nostos-music.blogspot
Viewing all articles
Browse latest Browse all 41475

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΕΝΙΚΟ ΜΠΛΑΚ-ΑΟΥΤ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

0
0


- Για τρίτη μέρα χωρίς ρεύμα ο «Νο 1» τουριστικός προορισμός της χώρας- Στο σκοτάδι λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Πέμπτης όλο το νησί  - Από τις πρώτες πρωινές ώρες επανέρχεται σταδιακά το ρεύμα - Στη Σαντορίνη μεταβαίνει η υπουργός Τουρισμού

Ένα απίστευτο και μάλλον μοναδικό στα χρονικά «ρεκόρ» πέτυχε η ΔΕΗ τις τελευταίες ημέρες στη Σαντορίνη καθώς μέσα σε 72 ώρες κατάφερε να επιτρέψει να σημειωθούν δύο γενικά μπλακ-άουτ στο νησί των Κυκλάδων εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου και με τα διεθνή ΜΜΕ να έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τη χώρα μας μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής στο Μονολίθι.

Το τελευταίο μπλακ-άουτ σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, λίγο πριν τις 9, λόγω βλάβης σε πυκνωτή στο εργοστάσιο που είχε σημειωθεί η έκρηξη την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις πρώτες πρωινές ώρες έγινε δυνατή η ηλεκτροδότηση στο 50% του νησιού.

Την ίδια ώρα, βέβαια, παραμένει το βασικό πρόβλημα ηλεκτροδότησης καθώς ακόμα και σήμερα, Παρασκευή, τέταρτη ημέρα μετά την πυρκαγιά, η ισχύς του ρεύματος δεν έχει επανέλθει στο 100%Υπουργό και εισαγγελέα ζητά ο δήμαρχος Σαντορίνης

Στο μεταξύ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Ζώρζος ζήτησε να μεταβεί στη Σαντορίνη υπουργός, ώστε να συντονίσει την κατάσταση, αλλά και να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας για το θέμα.

Ο ίδιος πάντως σύμφωνα με το neasantorinis.gr πρόκειται να καταθέσει μήνυση κατά της ΔΕΗ για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και τρεις ημέρες στο νησί.

Αιτία για τη μηνυτήρια αναφορά αποτελεί η «ανατροπή» του «χρονοδιαγράμματος» που είχε δοθεί από τη ΔΕΗ στο Δήμο, για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του νησιού.

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής, ο δήμαρχος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διοικητή της ΔΕΗ, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί ο ίδιος στο νησί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ζώρζος εξέφρασε στον κ. Ζερβό την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν τήρησε το χρονοδιάγραμμα για την επαναηλεκτροδότηση του νησιού και του μετέφερε την αγανάκτηση κατοίκων επαγγελματιών και επισκεπτών.

Όπως έγινε γνωστό στο νησί των Κυκλάδων μεταβαίνει η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη προκειμένου να προεδρεύσει σύσκεψης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τρία 24ωρα χωρίς ρεύμα

Λαϊκή απαίτηση, πλέον, αποτελεί το να «πέσουν κεφάλια» στη διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία παραμένει αδρανής μπροστά στο φιάσκο της Σαντορίνης, την ώρα που ετοιμάζει αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, από την αρχή ήδη του ερχόμενου φθινοπώρου.

Τρεις μέρες έχουν περάσει από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στο Μονολίθι. Τρεις μέρες έχουν περάσει με τα διεθνή μέσα να «πυροβολούν» την Ελλάδα για την εικόνα που παρουσιάζει ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς. Τρεις ημέρες καταστηματάρχες και έμποροι βλέπουν να γκρεμίζεται ό,τι πέτυχαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Τρεις μέρες και ακόμα το ρεύμα δεν έχει επιστρέψει πλήρως.

Και όμως ακόμα τα πάντα στη ΔΕΗ βρίσκονται στη θέση τους παρά τις πληροφορίες ότι στην κυβέρνηση υπάρχει οργή για την εικόνα που παρουσιάζεται εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

Στην ερώτηση, μάλιστα, γιατί δεν είχαν προβλεφθεί εφεδρείες σε ένα από τα νησιά που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, η ΔΕΗ απαντά ότι πρόκειται για ατυχία καθώς, όπως λένε χαρακτηριστικά, όσα MW και να είχαμε στο νησί, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε θα είχαμε πάλι πρόβλημα.
Στα 27 MW η συνολική ισχύς
Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα η εγκατάσταση πρόσθετων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ισχύος περίπου 5 μεγαβάτ στη Σαντορίνη, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική διαθέσιμη ισχύ του σταθμού παραγωγής στα 27 MW.

Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της σύνδεσης και των υπολοίπων ηλεκτροπαραγωγών ζευγών που έφθασαν την Τετάρτη στο νησί με αρματαγωγό, ισχύος άλλων 4 μεγαβάτ, ενώ κατέπλευσε από τη Ρόδο στο λιμάνι της Θήρας, το εμπορικό πλοίο «Μελίνα 2» με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη ισχύος 5MW, τα οποία μεταφέρονται στο σταθμό παραγωγής.

Με το δυναμικό αυτό καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του νησιού που ξεπερνούν στην αιχμή τα 30 μεγαβάτ
.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 41475

Latest Images

Trending Articles

Latest Images