Quantcast
Channel: nostos-music.blogspot
Viewing all articles
Browse latest Browse all 60435

ΠΕΝΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

$
0
0

Η ζάχαρη είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση διαβήτη, καρδιαγγειακών νόσων και αύξηση του βάρους, γι'αυτό το λόγο πρέπει να την αντικαθιστούμε με πιο φυσικά και ωφέλιμα υποκατάστατα..

Σας προτείνουμε τα 5 πιο φυσικά και ωφέλιμα υποκατάστατα:  

1.      Μελάσα
Είναι ό,τι έχει απομείνει κατά τη διύλιση της ζάχαρης από το ζαχαροκάλαμο για να μετατραπεί σε λευκή και αποτελεί ίσως το πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γλυκαντικό, καθώς περιέχει σημαντική ποσότητα ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, καλίου και βιταμίνης B6.

2.      Χουρμάδες
Λόγω της γλυκιάς γεύσης τους, αποτελούν ένα πολύ καλό επιδόρπιο αντί του γλυκού σε πουτίγκες, μπάρες δημητριακών και μπουκίτσες με χουρμάδες, ξηρούς καρπούς και καρύδα. Είναι πλούσιοι σε βιταμίνη B6, βιταμίνη A, κάλιο και ασβέστιο.

3.      Μέλι
Έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και είναι πηγή αντιοξειδωτικών καθώς παράγεται από τη γύρη που συλλέγουν οι μέλισσες. Το σκουρόχρωμο μέλι έχει περισσότερα αντιοξειδωτικά. Σε κάθε περίπτωση είναι προτιμότερο να καταναλώνουμε ακατέργαστο μέλι κατευθείαν από την κυψέλη, γιατί έχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Χρησιμοποιήστε το αντί για τη ζάχαρη στο τσάι, το γιαούρτι ή σε κάποιο σπιτικό επιδόρπιο.

4.      Σιρόπι Σφενδάμου
Μη το μπερδεύετε με το σιρόπι των pancakes, το γνήσιο σιρόπι σφενδάμου, φτιάχνεται βράζοντας τους χυμούς των δέντρων σφενδάμου μέσα σε ένα γλυκό σιρόπι. Είναι ένα νόστιμο γλυκαντικό που χρησιμοποιείται σε σπιτικό παγωτό αλλά και για να γλυκάνει κάποιο απλό γιαούρτι ή κάποιο άλλο επιδόρπιο με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Το σιρόπι σφενδάμου περιέχει μικρή ποσότητα ασβεστίου και ψευδάργυρου και μία σημαντική ποσότητα ριβοφλαβίνης απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και με αντιοξειδωτική δράση.

5.      Στέβια
Είναι το πιο ασφαλές γλυκαντικό χωρίς θερμίδες διαθέσιμο, αν λάβουμε υπόψη τους κινδύνους που προκαλούν τα τεχνητά υποκατάστατα της ζάχαρης. Είναι 100 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη και προέρχεται από ένα θάμνο της Νότιας Αμερικής. Χρησιμοποιείται στο τσάι, στον καφέ και σε πολλά επιδόρπια.

Viewing all articles
Browse latest Browse all 60435

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>