Διαμαντένια κοσμήματα από την περίφημη συλλογή της βγάζει στο σφυρί η Ιταλίδα ντίβα Τζίνα Λολομπρίτζιτα, για φιλανθρωπικούς σκοπούς, στις 14 Μαϊου σε δημοπρασία του οίκου Σόθμπυς.
Η θρυλική σταρ αποφάσισε να ανοίξει την θυρίδα της υπέρ της έρευνας των βλαστοκυττάρων και της θεραπείας μέσω αυτών. Επειδή πιστεύει ότι «η θεραπεία θα έπρεπε να είναι δωρεάν διαθέσιμη για κάθε παιδί. Είναι επιθυμία μου μέρος από τα κέρδη των πωλήσεων να διατεθούν προς βοήθεια ίδρυσης ενός διεθνούς νοσοκομείου για την έρευνα των βλαστοκυττάρων», δήλωσε η Τζίνα Λολομπρίτζιτα.
Στο σφυρί βγαίνουν 22 εξαιρετικά κοσμήματα Bulgari του 1950 και 1960, που φορέθηκαν από τη Λολομπρίτζιτα σε σημεία ορόσημα της καριέρας της, και τα οποία πρωταγωνιστούσαν στην έκθεση «Bulgari -125 Χρόνια Ιταλικής Μεγαλοπρέπειας», η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 2009-2012.
Στα κορυφαία κομμάτια περιλαμβάνονται ένα ζευγάρι κρεμαστά σκουλαρίκια από φυσικά μαργαριτάρια και διαμάντια που δημιουργήθηκε το 1964 (εκτ. $600.000-1.000.000), ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι 19,03 καρατίων, του 1962 (εκτ. $600.000-1.000.000) και ένα σετ βραχιόλι-περιδέραιο του 1954 (εκτ. $300.000-500.000).
Οι πρωταγωνιστές της συλλογής θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τη Ρώμη προτού επιστρέψουν στη Γενεύη όπου θα εκτεθούν πριν από τη δημοπρασία.
Με αφορμή τη δημοπρασία η 85χρονη σταρ δήλωσε: «Στάθηκα αρκετά τυχερή ώστε να μου έχουν δοθεί πολλοί ρόλοι στην ζωή μου - ως ηθοποιός, ως μητέρα, ως φωτορεπόρτερ, ως πρέσβειρα της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας και ως καλλιτέχνιδος. Ξεκίνησα να συλλέγω κοσμήματα Bulgari τις δεκαετίες '50 και '60, μαγεμένη από την υπέροχη τεχνική και το διακριτό στιλ αυτών των κομματιών. Με συνόδευσαν σε πολλά ταξίδια, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά, και φέρουν τα αρώματα εκείνων των εποχών και των συναρπαστικών ανθρώπων που γνώρισα κατά την διάρκεια αυτών των ταξιδιών. Αυτές τις μέρες, επενδύω το χρόνο μου στην καριέρα μου ως γλύπτρια. Μετά από περισσότερα από 65 χρόνια έχω κάνει έναν πλήρη κύκλο, επιστρέφοντας σε όσα έμαθα στην Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης. Ως γλύπτρια ελάχιστη ανάγκη έχω από κοσμήματα, και γι'αυτό αποφάσισα ότι είναι η καλύτερη στιγμή να τα μοιραστώ με άλλους συλλέκτες. Με το να κάνω αυτό, μπορώ επίσης να βοηθήσω έναν σκοπό για τον οποίο έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αυτόν της έρευνας των βλαστοκυττάρων και της θεραπείας μέσω αυτών».