Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, αλλά σύντομα, όπως οι περισσότεροι ομότεχνοί του, αναζήτησε την τύχη του στο εξωτερικό, όπου σήμερα έχει μία ικανοποιητική πορεία. Ο τενόρος Γιώργος Μπίτζιος μπορεί να εκφράζεται δημιουργικά στη Γερμανία, αλλά διατηρεί ποικιλοτρόπως τη σχέση του με την πόλη.
Ανδρώθηκε μουσικά στη Θεσσαλονίκη, όπου τελείωσε το λύκειο, και σπούδασε μουσική φοιτώντας στο Δημοτικό Ωδείο με άριστο πτυχίο και με δασκάλα τη Γιγή Δήμου -«με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου», λέει ο ίδιος. Η πορεία του τενόρου Γιώργου Μπίτζιου έκτοτε υπήρξε σταθερή και συνεπής. Εμφανίστηκε σε συναυλίες με το μαέστρο Νίκο Αστρινίδη αλλά και τον Γιώργο Θυμή, πολύ γρήγορα όμως, όπως συμβαίνει με πολλούς νέους που ασχολούνται με το λυρικό τραγούδι, τον κέρδισε το εξωτερικό, αφού ακολουθεί εδώ και χρόνια καλλιτεχνική πορεία στη Γερμανία με έδρα το Ασάφενβμπουργκ. «Όταν πήγα στη Γερμανία, ήταν η εποχή που στη Θεσσαλονίκη συνεργαζόμουν με τον Σαράντη Κασσάρα. Δέχτηκα πρόσκληση να φοιτήσω στην Ακαδημία του Wuerzburg για έναν χρόνο. Έτσι άφησα τις εμφανίσεις μου στην πόλη μας και πήγα. Στο τέλος της χρονιάς έπαιξα στο Requiem του Βέρντι. Από εκεί και πέρα έκανα εμφανίσεις για την επιβίωσή μου και δούλεψα ως καθηγητής σε ωδεία. Σήμερα τραγουδώ με μία καταπληκτική Gala Orchestra, τους Barney Jackson Band, έχουμε άριστη συνεργασία», λέει ο καλλιτέχνης.
Πέρα από όλα αυτά ο ίδιος έχει στο ενεργητικό του τρεις δισκογραφικές δουλειές, ενώ εκτός από κλασικό τραγούδι ερμηνεύει και άλλα είδη, όπως ροκ, aor, Μίκη Θεοδωράκη κ.ά. «Από πολύ μικρός τραγουδούσα. Είχα την τύχη να έχω πατέρα μουσικό κι έτσι ασχολήθηκα πολύ με τη ροκ, την οποία αγαπώ, αλλά σχεδόν και με όλα τα είδη μουσικής. Μου αρέσει το καλό ελληνικό τραγούδι, αλλά λατρεύω την κλασική, την οποία σπούδασα. Έκανα δισκογραφία το πρώτο άλμπουμ των Wild Rose, αφού ο αδελφός μου ήταν ο σολίστας τους, επίσης λίγα χρόνια πιο μπροστά έκανα δισκογραφία με τους Elements στη Γερμανία», συμπληρώνει για τη δραστηριότητά του.