Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 1.000.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

older | 1 | .... | 1119 | 1120 | (Page 1121) | 1122 | 1123 | .... | 1294 | newer

  0 0
 • 10/06/18--21:10: Article 0
 • To νέο κτίριο της Bιβλιοθήκης στην Κοζάνη μάς μεταφέρει στο μέλλον 

  Η ιστορική Κοβενταρείος Δημοτική Βιβλιοθήκη
  Η ιστορική Κοβενταρείος Δημοτική Βιβλιοθήκη
  «Είναι μια πολύ συμβολική στιγμή, που σηματοδοτεί το
   πέρασμα σε μια άλλη εποχή, που η Κοζάνη με αυτοπεποίθηση,
   με προσανατολισμό, αναζητώντας το σύγχρονο στίγμα της
   στον κόσμο, αξιοποιεί τη βιβλιοθήκη, αναδεικνύοντας τον
   πολιτισμό της».
  Aυτό δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Λευτέρης Ιωαννίδης, με αφορμή τα εγκαίνια 
  του νέου κτιρίου της ιστορικής Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στις 10
   Οκτωβρίου, στα οποία αναμένεται να παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,
   Προκόπης Παυλόπουλος.
  Αναφορικά με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου,
   στα εγκαίνια, ο δήμαρχος τόνισε πως «η Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη δεν είναι μόνο
   της Κοζάνης, αλλά ολόκληρης της χώρας.
  Θέλοντας να δείξουμε την ηθική διάσταση και σημασία της βιβλιοθήκης, καλέσαμε
   τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι μία κιβωτός γνώσης, πληροφοριών, ιστορικών
   δεδομένων, η οποία αφορά έξω από τα όρια της πόλης, αφορά το σύνολο του 
  ελληνισμού. Αυτή είναι η μεγαλοπρέπεια που αρμόζει σε ένα τέτοιο γεγονός».
  Ο μελετητής στατικών του κτιρίου Χρήστος Μεταξάς φωτογράφισε το καινούργιο
   κτίριο  της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης από ψηλά με τη χρήση drone
  Το νέο κτιριακό συγκρότημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Μουσείου Βιβλιοθήκης Κοζάνης δίνει στέγη τόσο στα παλαίτυπα «Μετά τα Φυσικά» και «Περί ζώων ιστορίας» του Αριστοτέλη (εκτύπωση 1497), στη «Χάρτα του Ρήγα» (εκτύπωση 1796-97), στον Παγκόσμιο χάρτη του Άνθιμου Γαζή (1800), στην πρώτη ελληνική εφημερίδα των αδελφών Μαρκίδων Πούλιου («Εφημερίς» 1790-1797) όσο και σε 120.000 χειρόγραφα, κώδικες, χάρτες, φυλλάδια και βιβλία
  Το νέο κτιριακό συγκρότημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Μουσείου
   Βιβλιοθήκης Κοζάνης δίνει στέγη τόσο στα παλαίτυπα «Μετά τα Φυσικά» και «Περί
   ζώων ιστορίας» του Αριστοτέλη (εκτύπωση 1497), στη «Χάρτα του Ρήγα»
   (εκτύπωση 1796-97), στον Παγκόσμιο χάρτη του Άνθιμου Γαζή (1800), στην πρώτη
   ελληνική εφημερίδα των αδελφών Μαρκίδων Πούλιου («Εφημερίς» 1790-1797) όσο
   και σε 120.000 χειρόγραφα, κώδικες, χάρτες, φυλλάδια και βιβλία
  Mία βιβλιοθήκη με αναρίθμητους θησαυρούς
  Mία βιβλιοθήκη με αναρίθμητους θησαυρούς 
  Τα εγκαίνια θα κάνει ο Προκόπης Παυλόπουλος
  Τα εγκαίνια θα κάνει ο Προκόπης Παυλόπουλος 
  Περισσότερα από 150.000 βιβλία και 400 χειρόγραφα βρίσκονται στα ράφια της
  Περισσότερα από 150.000 βιβλία και 400 χειρόγραφα βρίσκονται στα ράφια της 
  Στη διάρκεια των εκδηλώσεων, «φορείς με τους οποίους ήδη συνεργαζόμαστε, το 
  αμερικάνικο προξενείο, το γαλλικό και το γερμανικό θα ανακοινώσουν μια
   συνεργασία η οποία θα ξεκινήσει τώρα, τους τελευταίους μήνες του 2018 και τις
   αρχές του 2019», είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και
   πρόεδρος της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Παναγιώτης Δημόπουλος.
  Ενας χώρος για μάθηση και ψυχαγωγία Ενας χώρος για μάθηση και ψυχαγωγία 



  0 0
 • 10/07/18--06:02: Article 1






















 • ΠΟΙΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟΝ ΓΕΥΤΗΚΑΝ ΠΡΩΤΟΙ
  Το… ταξίδι του καφέ και η άφιξή του στην Ελλάδα
  kafes-1000.jpg


  Από την εποχή (1600) που ο Πάπας Κλήμης Η’ επιχείρησε να αφορίσει τον καφέ ως «όχημα» επέκτασης του ισλαμισμού στην Ευρώπη, ουσιαστικά δεν περνούν πάνω από 400 χρόνια, αλλά μόνο ελάχιστα λεπτά, όσα δηλαδή χρειάζεται ο Πάπας να δοκιμάσει το ζεστό ρόφημα, ώστε να αλλάξει άρδην άποψη και να «βαφτίσει» τον καφέ «χριστιανικό ρόφημα».
  Η πορεία του καφέ ξεκινά από την Αιθιοπία, συνεχίζεται όταν φτάνει, μέσω των σκλάβων, το 900 μ.Χ. στον αραβικό κόσμο, όπου εκεί, λόγω της θρησκευτικής απαγόρευσης του αλκοόλ, μετατρέπεται στο δημοφιλέστερο τονωτικό ρόφημα.
  Ως τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας οι Ελληνες, ειδικά της Κωνσταντινούπολης και της Β. Ελλάδας, θεωρούνται από τους πρώτους Ευρωπαίους που γεύονται τον καφέ, παρότι, αρχικά, στους καφενέδες προσφέρεται μόνο σε Οθωμανούς ενώ απαγορεύεται στους ραγιάδες.
  Για πολλά χρόνια μάλιστα ο καφές χρησιμοποιείται ως γιατροσόφι, συνοδευόμενος με λεμόνι, κατά του πυρετού και της ανεμοβλογιάς. Ακόμα και σήμερα οι περισσότεροι θεωρούν, αντίθετα με την ιατρική επιστήμη, ότι ένας πικρός καφές αποτελεί το καλύτερο φάρμακο μετά από ένα δυνατό μεθύσι.
  Επιστρέφοντας στο παρελθόν, μετά την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό, ο καφές μπαίνει σταδιακά σε όλες τις περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα στα τέλη του 19ου αιώνα να επισκιάζει κάθε τοπικό ρόφημα (χαμομήλι, φασκόμηλο κ.λπ.). Ειδικά στην ηπειρωτική χώρα τα καφενεία ανοίγουν σε κάθε πόλη και χωριό αποτελώντας σημεία συνάντησης και κοινωνικών επαφών του ανδρικού πληθυσμού.
  Νοθεία
  Φυσικά, καθότι εισαγόμενος, παραμένει ακριβός για τους φτωχότερους που σπεύδουν να τον υποκαταστήσουν με ροφήματα από κριθάρι ή ρεβίθι. Εκείνα τα χρόνια η νοθεία, σε μη συσκευασμένα προϊόντα, αποτελεί συνηθισμένη πρακτική των εμπόρων και από τον κανόνα αυτό δεν ξεφεύγει ούτε ο καφές. Οταν περιορίζεται η κατανάλωσή του, οι εφημερίδες αναφέρουν ότι «…οι καφετζήδες το παράκαναν πλέον εις το κριθάρι!», ενώ καταγγελίες περί νοθείας του γίνονται και για το στρατό, όπου μαζί με το σαλέπι ή το φασκόμηλο αποτελεί αγαπημένη επιλογή: «Σήμερον ο στρατιώτης πίνει πραγματικόν καφέ, διότι μέχρι πρότινος η λέξις καφές εσήμαινε είδος υγρού μαύρου, μηδεμίαν έχοντος σχέσιν με το αφέψημα του προϊόντος της Μέκκας, κατασκευαζομένου δε από εγχώρια προϊόντα, όπως κριθάρι, στραγάλια -μετρημένα όμως-, βρώμη, συνηθέστερον δε από ρεβίθια».
  Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ο καφές καβουρδίζεται σε μικρές ποσότητες για να μη χάνει το άρωμά του, με τις περισσότερες νοικοκυρές να διαθέτουν δικό τους χειροκίνητο καβουρδιστήρι. Το ίδιο ισχύει και στα καφενεία που τον καβουρδίζουν μέσα σε ειδικά τηγάνια με μεταλλικό καπάκι ή με περιστροφικό στρίψιμο όπως το πασχαλινό αρνί. Το άλεσμά του γίνεται με χειροκίνητους μύλους ή με κοπάνισμα. Τα «καλά» καφενεία μάλιστα διαθέτουν ειδικό υπάλληλο που κάνει αυτή τη δουλειά στην είσοδο του μαγαζιού, ώστε το άρωμα και η διαδικασία παραγωγής του να προσελκύουν θαμώνες. Εκείνη την εποχή εμφανίζονται τα πρώτα καφεκοπτεία που αναλαμβάνουν την εισαγωγή, επεξεργασία και πώληση του καφέ, όπως διαβάζουμε σε διαφήμιση του 1905, η οποία, με το χαρακτηριστικό τίτλο «Καφές – καφές», αναφέρει: «Οι Πειραιείς ας παύσουν πλέον να βασανίζονται.
  Ο ρέκτης και φιλοπρόοδος κ. Σαραντίδης διά να απαλλάξει τους Πειραιείς από τα βασανιστήρια του καφέ, ανακαίνισε το κατάστημά του εις το τελειότερον, διαθέτει πλέον ηλεκτροκίνητον μηχάνημα, διά το οποίου κόπτεται ο καφές στιγμιαίος αντί 20 λεπτών κατ’ οκάν και χωρίς να χάνει τας γευστικάς και αρωματικάς ουσίας του, όπερ και το σπουδαιότερον. Επίσης εν αυτώ πωλούνται οι γευστικότατοι Μέκκας και Βραζιλίας, λίαν επιτυχώς καβουρδισμένοι, κεκομμένοι και μη».
  Οπως βλέπουμε στα παραπάνω δημοσιεύματα, έναν ή ενάμιση αιώνα πριν, δεν υπάρχει κάποια αναφορά ότι ο κλασικός καφές σε φλιτζάνι ονομάζεται «ελληνικός» όπως πολλοί υποστηρίζουν σήμερα. Θέλοντας ίσως να «πουλήσουν» την εξωτική του προέλευση, οι έμποροι της εποχής τον αναφέρουν ως «καφέ της Μέκκας», ενώ στα καφενεία τον ζητούν ως «τούρκικο». Βέβαια, το ζήτημα της ονομασίας έχει «κλείσει» με το κλασικό βιβλίο του Ηλία Πετρόπουλου «Ο τουρκικός καφές εν Ελλάδι», από το οποίο παίρνουμε και εμείς αρκετά στοιχεία. Ανεξαρτήτως μονής ή διπλής ονομασίας, το βέβαιο είναι ότι από το πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα ο καφές κυριαρχεί στην ιδιωτική και δημόσια ζωή των Ελλήνων, σε σημείο που κάποιος δημοσιογράφος το 1917 τον αναβαθμίζει σε… νέκταρ: «Ο καφές είναι το θειότερον των ποτών, ανώτερον από το νέκταρ και την αμβροσίαν των αρχαίων θεών. Και αρχίζω να υποθέτω, μήπως αυτοί οι κατεργαραίοι του Ολύμπου έλεγαν νέκταρ τον καφέ και τον απέκρυπταν από τους ανθρώπους διά να μην γνωρίσουν την απόλυτο ηδονήν του την οποίαν ήθελον μόνον διά τον εαυτόν των. Αλλ’ εάν το έκαμνον αυτό, πάλιν πρέπει να τους οφείλεται ευγνωμοσύνη, διότι δεν άφηναν τους θνητούς να γνωρίσουν κάτι, που η πιθανή έλλειψίς του ημπορούσε να δημιουργήσει σπαραγμόν ψυχής και ξεκουρδίσματα νεύρων ωσάν αυτά που δοκιμάζουμε ημείς σήμερον».
  Γαλλικός και… φραπέ
  Τη δεκαετία του ’20 κάνει την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά ο γαλλικός καφές, για να ακολουθήσει, σταδιακά, τα επόμενα χρόνια κάθε είδους ποικιλία και ανά καιρούς μόδα, ενώ μεταπολεμικά κυριαρχεί ο στιγμιαίος έναντι του παραδοσιακού. Η αμιγώς ελληνική «πινελιά» στην ιστορία του καφέ έρχεται στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης του 1957, όταν ο Δημήτρης Βακόνδιος, υπάλληλος στο περίπτερο της Νεστλέ, μη βρίσκοντας ζεστό νερό να φτιάξει καφέ, βάζει σε ένα σέικερ κρύο νερό, καφέ και ζάχαρη και τα χτυπά με δύναμη. Το αποτέλεσμα το ξέρετε και το έχετε πιει όλοι…
  Το τελετουργικό παρασκευής του
  Το 1852 φτάνει στην Ελλάδα ο Γάλλος αρχαιολόγος και λογοτέχνης Εντμοντ Αμπού και δύο χρόνια μετά περιγράφει τις εντυπώσεις για τη χώρα στο βιβλίο «Η Ελλάδα του Οθωνος». Ενα από αυτά που τον εντυπωσιάζουν είναι ο διαφορετικά ψημένος καφές και περιγράφει αναλυτικά την τελετουργία παρασκευής του: «Ο καφές που σερβίρεται σε όλα τα ελληνικά σπίτια εκπλήσσει λίγο τους ταξιδιώτες που δεν είδαν ούτε την Τουρκία ούτε την Αλγερία. Μένεις κατάπληκτος διαπιστώνοντας ότι βρίσκεις να φας μέσα σ’ ένα φλιτζάνι καφέ που ήλπιζες κάτι να πιεις. Ωστόσο, συνηθίζεις σ’ αυτό το ζωμό του καφέ. Καταλήγεις να τον βρίσκεις πιο απολαυστικό, πιο ελαφρό και κυρίως πιο υγιεινό από το αφέψημα του καφέ που πίνεται στη Γαλλία. Βάζουν το νερό στη φωτιά για να ρίξουν μια κουταλιά του καφέ και μια κουταλιά ζάχαρη σκόνη για κάθε φλιτζάνι που θέλουν να κάνουν. Ανακατεύουν προσεκτικά. Ξαναβάζουν το μπρίκι στη φωτιά ως τη στιγμή που το περιεχόμενο δείχνει διαθέσεις να φουσκώσει και το βγάζουν. Το ξαναβάζουν. Το χύνουν τέλος γρήγορα μέσα στα φλιτζάνια. Μερικοί θεριακλήδες κάνουν να βράζει αυτό το παρασκεύασμα, ως πέντε φορές. Γεμίζοντας τα φλιτζάνια ο καφετζής φροντίζει να μοιράζει ακριβοδίκαια το χρωματιστό αφρό που ανεβαίνει πάνω από το μπρίκι. Είναι το καϊμάκι του καφέ. Ενα φλιτζάνι χωρίς καϊμάκι εξευτελίζεται.
  Οταν σερβιριστεί ο καφές, είστε ελεύθεροι να τον πάρετε καυτό και θολωμένο ή κρύο και κατακαθισμένο. Οι λάτρεις του τον καταπίνουν χωρίς να περιμένουν. Εκείνοι που περιμένουν να κατακαθίσει δεν το κάνουν από περιφρόνηση. Γιατί, μετά, μαζεύουν το κατακάθι με το δάκτυλο και το τρώνε με ευλάβεια. Συνάντησα στο Παρίσι αρκετούς που έπιναν τον καφέ χωρίς ζάχαρη για να μιμηθούν τους Ανατολίτες.
  Νομίζω ότι πρέπει να τους προειδοποιήσω, μεταξύ μας, ότι στα μεγάλα καφενεία της Αθήνας σερβίρουν πάντα τον καφέ με ζάχαρη, ότι στα χάνια και τα καφενεία δεύτερης κατηγορίας τον σερβίρουν με πολλή ζάχαρη και ότι στη Σμύρνη και στην Κωνσταντινούπολη μου τον σέρβιραν παντού με πολλή ζάχαρη».

  Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

  0 0
 • 10/07/18--07:04: Article 0
 •  France pays homage to Charles Aznavour


  Subscribe to our videos for free!
  © Ludovic Marin/AFP | French Republican guards carry the coffin of French-Armenian singer-songwriter Charles Aznavour during the national homage at the Invalides in Paris on October 5, 2018. 
  Latest update : 2018-10-05

  France bid adieu to the late Franco-Armenian singer Charles Aznavour in a solemn ceremony at Les Invalides in Paris on Friday, with French President Emmanuel Macron and Armenian Prime Minister Nikol Pachinian delivering the eulogies.

  • Charles Aznavour died aged 94 on Monday, October 1, at his home in Mouries in southeastern France.
  • In his eulogy, Armenian PM Pachinian expressed “the gratitude of my people toward the people of France” for welcoming Aznavour and the survivors of the 1915 Armenian genocide.
  • French President Macron paid tribute to Aznavour’s love of the French language before declaring, “In France, poets never die.”
  • A number of celebrities, including French actor Jean-Paul Belmondo and singer Carla Bruni, attended the ceremony.
  • The legendary French singer will be buried in the Aznavour family’s plot in a cemetery in Montfort-l'Amaury, west of Paris.

  0 0
 • 10/07/18--20:47: Article 16
 • 109° RESIDENCE

  Επιτομή αρχιτεκτονικής το 109D project στο Πόρτο Χέλι

  Η εντυπωσιακή κατασκευή δείχνει να «επιπλέει» 
  αρμονικά στην 100m πισίνα υπερχείλισης

  Είδαμε για πρώτη φορά την «109° residence» μεταξύ των διαφημιστικών εικόνων της 9ης Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων και αναζητώντας στο ελληνικό διαδίκτυο περισσότερες πληροφορίες ανακαλύψαμε μία σχετικά πρόσφατη συνέντευξη της Ηλιάνας Κερεστετζή, αρχιτέκτονα και ιδρύτριας της ομάδας MOLD architects, των βασικών δημιουργών του «Infinity», όπως ονόμαζαν αρχικά το εντυπωσιακό project τους.
  Έχοντας σαν έδρα την Αθήνα αλλά και τη Σέριφο, από το 2011 οι MOLD architectsέχουν αναπτύξει ένα εντυπωσιακό portfolio με αξιοσημείωτα κτίρια στο κυκλαδίτικο νησί και έχουν λάβει πλείστες διακρίσεις και βραβεία σε εκθέσεις αρχιτεκτονικής, ενώ ήδη από το 2014, κατέκτησαν τον τίτλο του «Καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα των ετών 2009-2013» από το ΔΟΜΕΣ 2014.
  Σε εκείνη την συνέντευξη της, στο huffingtonpost.gr, η Ηλιάνα Κερεστετζήπροανήγγειλε την ολοκλήρωση του «Infinity project», ενός εντυπωσιακού στα σχέδια ακινήτου, σε οικόπεδο 11,25 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι: «Στο παραθαλάσσιο οικόπεδο υφίσταται ένα 7όροφο ξενοδοχείο 9.000 τμ από τα μέσα της δεκαετίας του ’70. Για την χωροθέτηση του στην επικλινή πλαγιά προηγήθηκε μια μαζική εκσκαφή που αλλοίωσε ριζικά το φυσικό ανάγλυφο. Η πρότασή μας περιλαμβάνει την κατεδάφιση αυτού του κτίσματος και την επαναφορά του φυσικού αναγλύφου στην αρχική του κατάσταση. Το νέο κτίσμα ακολουθεί την φυσική κλίση της πλαγιάς και οι κατοικήσιμοι χώροι είναι υπόσκαφοι. Τα δώματα φυτεύονται κι έτσι το κτιριακό αποτύπωμα ελαχιστοποιείται και αφομοιώνεται από το φυσικό τοπίο» συμπλήρωνε η αρχιτέκτονας.
  Σήμερα, το «109D project» βρίσκεται στα προς πώληση ακίνητα της εταιρείας Golden Land Goutos, χωρίς παρ’ όλα αυτά να γίνεται λόγος για την τιμή, ούτε για το αν ο τελικός σχεδιασμός προβλέπει τη χρήση ως ξενοδοχείο ή ως εξοχική κατοικία. Όπως και να ‘χει, τα σχέδια των MOLD architects είναι εντυπωσιακά, τόσο ως προς την εξωτερική όψη όσο και εσωτερικά.
  Καταρχάς, πρόκειται για ένα ακίνητο 1.200 τετραγωνικών μέτρων χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου αλλά σε απόσταση μόλις 40 μέτρων από την ακτή, το οποίο έχει πάρει το όνομα του από την χωροθέτηση του στην επικλινή πλαγιά, με γωνία 109 μοιρών, που προσφέρει στους φιλοξενούμενους του απίστευτη θέα προς την Ύδρα και τις Σπέτσες, στα ανατολικά και προς το δάσος με πεύκα της Κορακιάς, στα δυτικά.
  Σύμφωνα με την Golden Land Goutos πρόκειται για μία βίλα διαιρεμένη σε δύο διαφορετικές κατοικίες, το κυρίως οίκημα και τον ξενώνα και η οποία μπορεί να περιλαμβάνει από 10 μέχρι και 12 υπνοδωμάτια. Η εντυπωσιακότερη ίσως ιδέα όλης της κατασκευής είναι η μήκους 100 μέτρων πισίνα υπερχείλισης, στην οποία η βίλα δείχνει να «επιπλέει» αρμονικά και που στο νερό της έχουν άμεση πρόσβαση όλοι οι χώροι της κατοικίας. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς είναι διαμπερείς, τόσο προς τα νότια όσο προς τον βοριά, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό την εκπληκτική αίσθηση του «μέσα-έξω» αλλά σε έναν απόλυτα προστατευμένο και υψηλής αισθητικής χώρο. Επιπλέον, στο πίσω μέρος του συγκροτήματος έχει δημιουργηθεί ένα μικρό υπαίθριο αμφιθέατρο στα πρότυπα των αρχαίων θεάτρων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων μέσα σε ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς και ηρεμίας περιβάλλον.
  Σύμφωνα με τους MOLD architects, οι χώροι της κατοικίας τοποθετούνται στο σχέδιο σε σειρά και εφαπτόμενοι στο τόξο της όλης κατασκευής και κάθε ένας από αυτούς προσφέρει διαφορετικές στιγμές της ίδιας θέας προς τη θάλασσα. Παράλληλα, ενδιάμεσα στους χώρους δημιουργούνται μικροί ιδιωτικοί κήποι, ενισχύοντας και με το παραπάνω την αίσθηση του «μέσα-έξω».
  Μεγαλύτερη ανάλυση πάντως δεν χρειάζεται για το εντυπωσιακό «109° residence». Οι εικόνες τα «λένε όλα» και με ανυπομονησία περιμένουμε να το δούμε στην τελική του μορφή…
  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ


  0 0

     451: στη Χαλκηδόνα, μία πόλη της Βιθυνίας, στη Μικρά Ασία, ξεκινά η 4η Οικουμενική Σύνοδος, η οποία αναγνωρίζεται τόσο από την Ορθόδοξη όσο και από την Καθολική Εκκλησία. Η συγκεκριμένη Σύνοδος κατέταξε στις αιρέσεις το Μονοφυσιτισμό και με το Διάταγμα της Χαλκηδόνας αναγνωρίζεται πλήρως η διττή φύση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού. 

     1600: το Σαν Μαρίνο υιοθετεί το πρώτο του γραπτό Σύνταγμα. 

     1747: γεννιέται ο Γάλλος πολιτικός Ζαν Φρανσουά Ριουμπέλ. 

     1754: πεθαίνει ο Βρετανός συγγραφέας Χένρι Φίλντινγκ. 

     1818: δύο Βρετανοί μποξέρ είναι οι πρώτοι που χρησιμοποιούν παραγεμισμένα γάντια. 

     1827: κατατροπώνει στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο του Ιμπραήμ, ο στόλος των Μεγάλων Δυνάμεων υπό τους ναυάρχους Δεριγνύ, Κόδριγκτον και Χέιντεν. 

     1889: γεννιέται η Κολέτ Έβερμαν Γούλμαν, ιδρύτρια των Delta Air Lines. 

     1895: γεννιέται ο Πρόεδρος της Αργεντινής Χουάν Περόν, που αγαπήθηκε όσο κανείς πολιτικός στην Αργεντινή, παρότι κυβέρνησε δικτατορικά. 

     1895: δολοφονείται η Μιν των Τζοσεόν, η τελευταία αυτοκράτειρα της Κορέας. 

     1900: καταδικάζεται στη Γερμανία σε εξάμηνη φυλάκιση ο Μαξιμίλιαν Χάρντεν για δημοσίευση επικριτικού άρθρου του κατά του αυτοκράτορα. 

     1904: για πρώτη φορά ξεκινούν αγώνες αυτοκινήτων σαν οργανωμένο σπορ. Ο George Heath κερδίζει το πρώτο Vanderbilt Cup.

     1917: γεννιέται ο Αμερικανός μποξέρ Μπίλι Κον. 

     1917: γεννιέται ο συγγραφέας Γουόλτερ Λορντ. 

     1919: 63 αεροπλάνα ξεκινούν από το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη για τον πρώτο διηπειρωτικό αεροπορικό αγώνα στις ΗΠΑ. 

     1920: γεννιέται ο Αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, Φρανκ Χέρμπερτ. 

     1922: γεννιέται ο Νοτιοαφρικανός καρδιοχειρουργός Κριστιάν Μπαρνάρντ, ο πρώτος που πραγματοποίησε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς. 

     1925: "η Εϊλίν Τζόελ, κόρη του εκατομμυριούχου ιδιοκτήτη αλόγων Τζιμ Τζόελ, γίνεται η πρώτη γυναίκα τζόκεϊ που κερδίζει ""ανοιχτή""κούρσα με την νίκη της στον αγώνα 4 μιλίων του Town Plate στο Newmarket. Στον αγώνα, που χρονολογείται από το 1665, συμμετέχουν 5 γυναίκες από τους 8 συνολικά τζόκεϊ." 

     1926: γεννιέται ο Γερμανός ηθοποιός Κλάους Κίνσκι. 

     1928: κατά τη διάρκεια της Ποτοαπαγόρευσης η αστυνομία πραγματοποιεί εφόδους σε 20 παράνομα καπηλειά, στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να καταπολεμήσει την παράνομη πώληση αλκοόλ. 

     1930: γεννιέται ο Ιάπωνας συνθέτης Τόρου Τακεμίτσου. 

     1938: γεννιέται ο τενίστας Φρεντ Στόουλ. 

     1939: γεννιέται ο Αυστραλός ηθοποιός Πολ Χόγκαν. 

     1940: γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός Ντέιβιντ Κάρανταϊν. 

     1943: γεννιέται ο Αμερικανός κωμικός ηθοποιός Τσέβι Τσέις. 

     1943: γεννιέται ο Αμερικανός συγγραφέας βιβλίων τρόμου, Ρόμπερτ Λόρενς Στάιν. 

     1945: ο Αμερικανός Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν ανακοινώνει ότι οι ΗΠΑ μοιράζονται το μυστικό για την κατασκευή της ατομικής βόμβας με τη Βρετανία και τον Καναδά. 

     1945: "πεθαίνει ο Ούγγρος συγγραφέας του ""Μπάμπι το ελαφάκι""Φέλιξ Σάλτεν." 

     1946: γεννιέται ο Γάλλος σκηνοθέτης Ζαν Ζακ Μπεϊνέξ. 

     1948: γεννιέται ο Αμερικανός κιθαρίστας των Rammones, Τζόνι Ραμόν. 

     1949: γεννιέται η Αμερικανίδα ηθοποιός, πρωταγωνίστρια στο ’Αλιεν και στους Γορίλες στην ομίχλη, Σιγκούρνι Γουίβερ. 

     1950: γεννιέται ο μπασίστας και ο τραγουδιστής των Kool and the Gang, Ρόμπερτ Μπελ. 

     1950: στο Βιετνάμ, στρατιωτικές δυνάμεις των Βιετμίνχ σαρώνουν γαλλικές φάλαγγες στο Κάο-Μπανγκ και το Τα-Κε. 

     1951: ο Εθνάρχης της Κύπρου Μακάριος προσφεύγει στον ΟΗΕ, ζητώντας να αναγνωρισθεί το δικαίωμα στους Κυπρίους να ενωθούν με την Ελλάδα. 

     1953: πεθαίνει ο Βρετανός ηθοποιός Νάιτζελ Μπρους. 

     1957: οι Ντότζερς μεταφέρουν την έδρα τους από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, στο Λος ’Αντζελες της Καλιφόρνιας. 

     1958: ο Σουηδός δρ. ’κε Σένινγκ εμφυτεύει στον ασθενή ’ρνε Λάρσον τον πρώτο βηματοδότη, ο οποίος είχε εφευρεθεί στις αρχές του ίδιου χρόνου από τον επίσης σουηδό Ρούνε Έλμκβιστ. 

     1959: στη Γαλλία, εννέα γκολικοί βουλευτές εγκαταλείπουν το κόμμα επειδή στο λόγο του ο Ντε Γκολ ανέφερε την ανεξαρτησία της Αλγερίας. 

     1960: "ο Γρίβας-Διγενής, ύστερα από μια ευρεία περιοδεία ανά την Ελλάδα, εξαγγέλλει επίσημα την ίδρυση κόμματος, υπό την επωνυμία ""Κίνησις Εθνικής Αναδημιουργίας""." 

     1962: η Αλγερία γίνεται δεκτή στον ΟΗΕ ενώ η Ουγκάντα ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος, μετά από 70 χρόνια βρετανικής κατοχής. 

     1962: "το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel δημοσιεύει ένα άρθρο με τον τίτλο ""Υποθετικά προετοιμασμένοι για ’Αμυνα""σχετικά με τον στρατιωτικό ελιγμό του ΝΑΤΟ ""Fallex 62"", το οποίο αποκάλυπτε την κακή κατάσταση του γερμανικού στρατού. Το περιοδικό κατηγορήθηκε για προδοσία." 

     1965: η ΔΟΕ ανακοινώνει ότι η Γερμανία θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού με δύο ομάδες, την Δυτική (DDR) και την Ανατολική (GDR). 

     1967: "δολοφονείται στη ζούγκλα της Βολιβίας ο Αργεντινός επαναστάτης Ερνέστο ""Τσε""Γκεβάρα." 

     1967: ο Αμερικανός Mark Spitz καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ πεταλούδα με 2:05.7 στο Δυτικό Βερολίνο. Μια ημέρα πριν, στους ίδιους αγώνες, έχει κάνει παγκόσμιο και στα 100μ πεταλούδα με 55.7. Είναι η χρονιά της κολύμβησης αλλά και της εμφάνισης του Spitz στους πίνακες των παγκοσμίων ρεκόρ, όπως και του άλλου μεγάλου, του Γερμανού Roland Matthes που κάνει ρεκόρ στο ύπτιο. 

     1967: ολοκληρώνεται το 15ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ στο Ελσίνκι που ξεκίνησε στις 28 Σεπτεμβρίου. Η Ελλάδα κατατάσσεται 12η με πρώτη την Σοβιετική Ένωση, αλλά ο Γιώργος Κολοκυθάς αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 206 πόντους (22.9 μέσο όρο) στην πρώτη διάκριση Έλληνα παίκτη σε διεθνές επίπεδο. 

     1968: γεννιέται η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Τόνι Μπράξτον. 

     1968: στον πόλεμο του Βιετνάμ, οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του Νοτίου Βιετνάμ αρχίζουν νέα επιχείρηση στο δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ. 

     1970: γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός Ματ Ντέιμον. 

     1970: κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Βιετνάμ, στο Παρίσι, μία κομμουνιστική αντιπροσωπία απορρίπτει την πρόταση του Προέδρου Νίξον, της 7ης Οκτωβρίου, ως ελιγμό για να εξαπατήσει τη διεθνή κοινή γνώμη. 

     1973: "διορίζεται από τον Παπαδόπουλο πρωθυπουργός ο Σπύρος Μαρκεζίνης. Σαράντα μέρες αργότερα θα ""καταρρεύσει""στην εξέγερση του Πολυτεχνείου." 

     1975: στο Λίβανο, σοβαρές συγκρούσεις που ξεσπούν στη Βηρυτό και στα βόρεια της χώρας προκαλούν το θάνατο 25 ατόμων, βάζοντας τέλος στην ανακωχή μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. 

     1979: πεθαίνουν τρεις ακαδημαϊκοί, ο αρχαιολόγος Αναστάσιος Ορλάνδος, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κ. Παπαϊωάννου και ο γλύπτης Βάσος Φαληρέας. 

     1981: φτάνει στην Αθήνα ο μεγάλος Γάλλος λογοτέχνης Λουί Αραγκόν. 

     1982: ο Πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν προσκαλεί τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή να επισκεφθεί τις ΗΠΑ. 

     1982: πεθαίνει ο Αργεντινός ηθοποιός Φερνάντο Λάμας. 



     1982: "το κομουνιστικό καθεστώς της Πολωνίας απαγορεύει όλα τα εργατικά συνδικάτα, ανάμεσά τους και την ""Αλληλεγγύη"", η οποία ιδρύθηκε το 1980 από τον Λεχ Βαλέσα." 

     1987: πεθαίνει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας (1975-1980) και φιλόσοφος Κωνσταντίνος Τσάτσος. 

     1990: στην Ιερουσαλήμ, η ισραηλινή αστυνομία σκοτώνει 17 Παλαιστίνιους, ενώ τραυματίζει άλλους 100, κοντά στο τέμενος του Θόλου του Βράχου, στο Όρος του Ναού. 

     1991: πεθαίνει, σε ηλικία 75 ετών η Ιταλίδα συγγραφέας Ναταλία Γκίνζμπουργκ. 

     1991: "το κροατικό Κοινοβούλιο ""κόβει""όλους τους δεσμούς με τη Γιουγκοσλαβία." 

     1992: η Γερμανία θρηνεί για το θάνατο του 78χρονου Βίλι Μπραντ, του καγκελάριου της Ειρήνης, κατόχου του Νόμπελ Ειρήνης και αρχιτέκτονα της πολιτικής της Ύφεσης, της Ostpolitik, του ανοίγματος της Δύσης προς την κομμουνιστική Ανατολή, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. 

     1992: ναυλωμένο αεροσκάφος, που μεταφέρει τουρίστες από την Ευρώπη, την Ταϊβάν και την Κίνα συντρίβεται στη βορειοανατολική Κίνα, σκοτώνοντας 13 και τραυματίζοντας 4 άτομα. 

     1992: το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας απονέμεται στον ποιητή και δραματουργό Ντέρεκ Γουόλκοτ, από τις Μικρές Αντίλλες. 

     1993: ο ΟΗΕ άρει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Νότιας Αφρικής, διατηρώντας το εμπάργκο στο πετρέλαιο, που ίσχυε από το 1986. 

     1994: "στην Ελβετία, ο ανακριτής δηλώνει, ότι οι περισσότεροι πιστοί της θρησκευτικής αίρεσης του ""Τάγματος του Ήλιου"", που βρέθηκαν νεκροί, θα πρέπει να δολοφονήθηκαν." 

     1995: στην Ινδονησία, 74 νεκροί είναι ο επίσημος απολογισμός του σεισμού των 7 Ρίχτερ, που έπληξε τη Σουμάτρα. 

     1998: στη Νορβηγία, ανοίγει το αεροδρόμιο του Όσλο. 

     1999: η Laila Ali, η νεότερη κόρη του Muhammad Ali, κάνει το επαγγελματικό της ντεμπούτο με νίκη εναντίον της April Fowler σε 31 δευτερόλεπτα και κέρδη 25.000 δολάρια στη Βερόνα της Νέας Υόρκης. 

     2000: ο Μικαελ Σουμάχερ τερματίζει πρώτος στην πίστα της Σουζούκα χαρίζοντας στην ομάδα της Φερράρι τον πρώτο τίτλο στο πρωτάθλημα οδηγών μετά 21 χρόνια. 

     2001: ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ανακοινώνει την ίδρυση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, με επικεφαλής τον Τομ Ριντζ. 

     2003: ανακοινώνεται ο αρραβώνας του πρίγκιπα της Δανίας, Φρειδερίκου, με την Αυστραλή δημοσιογράφο Μαίρη Ντόναλντσον. 

  0 0



  0 0
 • 10/07/18--21:01: THIS DAY IN MUSIC

 • October 8th: On this Day
  1964, Roy Orbison  was at No.1 on the UK singles chart with 'Oh Pretty Woman', his third UK No.1. The title was inspired by Orbison's wife Claudette interrupting a conversation to announce she was going out; when Orbison asked if she was okay for cash, his co-writer Bill Dees interjected "A pretty woman never needs any money." 
  1964, Working at Abbey Road studios in London, The Beatles recorded their next single ‘She's a Woman’ in seven takes plus overdubs, recording the song from start to finish in five hours. 
  1965, During a UK The Rolling Stones appeared at The ABC, Stockton on Tees. Also on the bill, Spencer Davis Group, Unit Four + 2, The Checkmates, The End, and Charles Dickens and The Habits. 
  1965, The Florescents supported by The Castiles, which featured a young singer called Bruce Springsteen appeared at the I.B. Club in Howell, New Jersey. This was The Castiles first publicly advertised nightclub appearance. Admission was $1.00. 
  1966, Cream drummer Ginger Baker collapsed during a gig at Sussex University, England after playing a 20 minute drum solo. He later recovered in a local hospital. 
  1967, Jimi Hendrix Arthur Brown and John's Children all appeared at the Saville Theatre in London, England. 
  1969, David Bowie played the first of a 10 date tour supporting Humble Pie at Coventry Theatre, Coventry, England. Fronted by former Small Faces singer Steve Marriott and featuring Bowies old school friend Peter Frampton. Frampton’s father, Owen taught Art at Beckenham Technical School were Bowie was a pupil. Another of his pupils was George Underwood, who became a painter and designed three David Bowie album covers, Space Oddity, Hunky Dory and Ziggy Stardust. 
  1971, Led Zeppelin II was enjoying its 100th week on the UK album charts. It was the band's first album to hit No.1 in the US, knocking The Beatles' Abbey Road twice from the top spot, where it remained for seven weeks. When first released the album had advance orders of 400,000 copies in the USA, (the advertising campaign was built around the slogan Led Zeppelin II Now Flying). 
  1977, One half of TV cop show "Starsky & Hutch" (he was blonde Hutch), David Soul was at No.1 on the UK singles chart with 'Silver Lady', his second and last UK No.1 single. 
  1987, The three members from ZZ Top made advance bookings for seats on the first passenger flight to the Moon. The boys are still waiting for confirmation of the trip. 
  1987, Chuck Berry was awarded a star on the Hollywood Walk of Fame. His film biography, Hail, Hail Rock & Roll also premiered on the same night. 
  1988, On their 12th single release, U2 scored their first UK No.1 with 'Desire.' The track which was also a US No.3 hit was taken from their album 'Rattle And Hum.' 
  1988, Pink Floyd's The Dark Side of The Moon finally left Billboard's Hot 200 Album Chart after a record breaking 741 weeks. 
  1992, The US Postal Service issued a set of commemorative stamps to celebrate pop music legends. The stamps included Elvis Presley, Bill Haley, Buddy Holly, Otis Redding Ritchie Valens, Clyde McPhatter and Dinah Washington. 
  2000, Radiohead started a two-week run at No.1 on the UK album chart their fourth studio album 'Kid A'. The album became the first Radiohead release to debut at No.1 in the US. 
  2003, Coldplay singer Chris Martin asked Australian police to drop a charge of malicious damage after allegedly attacking a photographer's car. Martin was charged in July after breaking a windscreen with a rock after being photographed surfing. Martin did not appear in court at Byron Bay, New South Wales, when his lawyer, Megan Cusack, asked for the charge to be dropped. 
  2004, Britney Spears split with the manager who had guided her career since she was 13 years old. Larry Rudolph said he and the singer had "mutually agreed not to renew their nine-year management relationship". 
  2006, The Killers started a three week run at No.1 on the UK album chart with 'Sam's Town' the US bands second album. 
  2007, Arctic Monkeys were named the best act in the world at this year's Q Awards held in London. Best album went to Amy Winehouse for Back to Black and Muse won Best live act. The icon of the year went to Sir Paul McCartney, former Blur frontman Damon Albarn took the prize for inspiration, Classic songwriter award went to Billy Bragg and Lifetime achievement award went to Johnny Marr. The late Tony Wilson, founder of Manchester's Factory Records was named Q's hero. 
  2012, Record label bosses at EMI recalled a vinyl, anniversary edition of The Beatles' hit single 'Love Me Do' after discovering they had accidentally pressed a version that included session musician Andy White playing drums instead of Ringo Starr. Copies of the disc featuring the wrong version were reportedly selling on eBay. 
  2013, Philip Chevron, the guitarist with Irish folk-punk band The Pogues, died of cancer aged 56. He formed punk band The Radiators From Space in 1976 before joining The Pogues, who became best known for their 1987 Christmas hit single 'Fairytale of New York' featuring Kirsty MacColl. 
  2015, Scottish singer-songwriter Jim Diamond died at the age of 64. His first hit was 'I Won't Let You Down' (1982), as the lead singer in the trio PhD, and the solo hit 'I Should Have Known Better', a UK No.1 hit in 1984. 
  October 8th: Born on this day
  1932, Born on this day, Nashville-based record producer and pedal steel guitar player Pete Drake. He played on such hits as Lynn Anderson's 'Rose Garden', Charlie Rich's 'Behind Closed Doors' Bob Dylan's 'Lay Lady Lay' and Tammy Wynette's 'Stand by Your Man'. Drake died on 29 July 1988 aged 55. 
  1934, Born on this day, Doc Green, The Drifters, (1960 US No.1 & UK No.2 single 'Save The Last Dance For Me'). 
  1940, Born on this day Fred Cash, vocals, The Impressions, (1965 US No.7 single 'Lilies Of The Field'). 
  1940, Born on this day George Bellamy, guitar, The Tornadoes, (1962 UK & US No.1 single 'Telstar'). The first major hit from a UK act on the American chart.
  1941, Born on this day Dave Arbus, East Of Eden, (1971 UK No.7 single 'Jig A Jig'). 
  1945, Born on this day Butch Rillera, Redbone, who had the 1971 UK No.2 & US No.21 single 'The Witch Queen Of New Orleans and the 1974 US No. 4 hit single, 'Come and Get Your Love.' Redbone are accredited in the NY Smithsonian as the first Native American rock/Cajun group to have a No.1 single in the United States and internationally. 
  1945, Born on this day, Ray Royer, guitarist, Procol Harum, 1967 UK No.1 & US No.5 single 'A Whiter Shade Of Pale' (one of the few singles to have sold over 10 million copies) and scored the hits 'Homburg', 'Conquistador'. 
  1947, Born on this day, Tony Wilson, Hot Chocolate, who had the 1975 US No.3 single 'You Sexy Thing' the 1977 UK No.1 single 'So You Win Again' and over 25 other Top 40 hits. 
  1948, Born on this day, Johnny Ramone, (John Cummings), guitarist from American punk rock band, Ramones who had the 1977 hit single 'Sheena Is A Punk Rocker'. They are often cited as the first band to define the punk rock sound. Cummings died of prostate cancer on 15th September 2004. 
  1949, Born on this day, Hamish Stewart, guitarist, bassist, singer. His first band was the Dream Police, before he was invited to join the recently formed Average White Band who scored the 1975 US No.1 & UK No.6 single 'Pick Up The Pieces'. Stewart was a member of the Paul McCartney band during the 90s, and later toured as the bass player with Ringo Starr & His All-Starr Band. 
  1949, Born on this day, Harry Bowens, from American group Was Not Was, who had the 1992 UK No.4 single 'Shake Your Head'. 
  1959, Born on this day, James Johnstone, from British post-punk band Pigbag who had the 1982 UK No.3 single 'Papa's Got A Brand New Pigbag'. 
  1967, Born on this day, Teddy Riley, US singer, Blackstreet, (1996 UK No. 9 & US No.1 'No Diggity', featuring Dr Dre). 
  1985, Born on this day, Bruno Mars, (Peter Gene Hernandez), American singer-songwriter and record producer. Scored the 2010 world wide No.1 'Just The Way You Are' and the 2011 hit 'The Lazy Song'

  0 0
 • 10/07/18--21:06: Article 12
 • Tina Turner: 'Ike took me to sex show 

  on wedding night'

  Tina and Ike Turner in 1972Image copyrightGETTY IMAGES
  Image captionTina and Ike Turner, pictured in 1972
  Legendary American singer Tina Turner has described how she was forced to watch a live sex show on the night she married blues musician Ike Turner.
  She told the Mail on Sunday the "experience was so disturbing... I suppressed it, scratched it out".
  Tina was 22 when she married Ike, and they went on to become a famous husband-and-wife R&B act.
  But she later revealed she had suffered years of abuse at his hands. After they divorced she had a string of hits.
  As a solo artist, Tina Turner has sold more than 200 million albums and singles worldwide.
  Now aged 78, she lives in Switzerland, having married her long-time partner, music producer Edwin Bach, there in 2013.
  Ike Turner died in 2007 at 76. He had struggled for many years with drug addiction.
  Tina Turner performing in Nimes in 1996Image copyrightGETTY IMAGES
  Image captionTina Turner, pictured here in 1996, was known for her high energy performances
  Presentational white space
  Tina Turner told the Mail that she was afraid to turn down a marriage proposal in 1962 from Ike - who was seven years her senior, had discovered her and made her the singer of his Kings of Rhythm band.
  There would be no fancy wedding though. Instead, he drove them from California across the Mexican border into Tijuana to find "the Mexican version of a justice of the peace", she told the Mail.
  But the day got worse and she described being miserable and close to tears throughout the sex show.
  "People can't imagine the kind of man he was - a man who takes his brand new wife to a live, pornographic sex show right after their marriage ceremony," she said.
  Tina Turner in September 2017Image copyrightPA
  Image captionTina Turner, pictured here in 2017, has lived in Zurich for many years
  But she said she then presented an image of the happy young bride when they returned to Los Angeles.
  As a musical duo, they had a string of hits throughout the 1960s until their split in 1976 and subsequent divorce two years later.
  In her autobiography, I, Tina, in 1986, she revealed how he physically abused her throughout their marriage. He acknowledged some of it, saying in his own autobiography: "Sure I've slapped Tina. There have been times when I punched her to the ground without thinking. But I never beat her."
  Tina Turner's life has been immortalised in the hit West End show Tina: The Musical.

  0 0
 • 10/07/18--21:27: Article 11
 • Μονακό -Εκεί όπου 1 στους 3 είναι εκατομμυριούχος 

  Στο Μονακ ζουν κυρίως εκατομμυριούχοι. Φωτογραφία: Shutterstock
  Στο Μονακ ζουν κυρίως εκατομμυριούχοι. Φωτογραφία: Shutterstock
  Στο άκουσμα της λέξης Μονακό,  τρία πράγματα έρχονται 
  στο νου: Τα τυχερά παιχνίδια, τα πολυτελή σκάφη και 
  οι εκατομμυριούχοι.
  Πράγματι, μια μελέτη υπολόγισε ότι σχεδόν ένας στους τρεις ανθρώπους που
   κατοικούν στο Μονακό είναι εκατομμυριούχος. Και ένας στους 56 κατοίκους, έχει
   περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων δολαρίων,
   σύμφωνα με την μελέτη της εταιρείας Wealth-X.
  Ένας στους τρεις κατοίκους του Μονακό είναι εκατομμυριούχος
  Ένας στους τρεις κατοίκους του Μονακό είναι εκατομμυριούχος
  Το Μονακό είναι αναμφίβολα μια παιδική χαρά για τους πλούσιους, εν μέρει χάρη
   στη φήμη του ως φορολογικός παράδεισος. Επίσης, κάθε χρόνο προσελκύει
   εκατομμυριούχους και διασημότητες από όλο τον κόσμο για το περίφημο
   Yacht Show. Η περίφημη συνοικία του Μόντε Κάρλο είναι γνωστή ως το μέρος 
  συνάντησης των πλουσίων για τυχερά παιχνίδια.
  Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στην ζωή στο Μονακό.
  Το Μονακό είναι γνωστό για τα σκάφη του, τα τυχερά παιχνίδια και τον πλούτο.
   Περίπου 38.300 άνθρωποι ζουν σε αυτή την μικρή πόλη – κράτος.
  Περίπου 38.300 άνθρωποι ζουν σε αυτή την μικρή πόλη – κράτος
  Περίπου 38.300 άνθρωποι ζουν σε αυτή την μικρή πόλη – κράτος
  Οι ντόπιοι απολαμβάνουν ένα ήπιο καιρό όλο το χρόνο στο Μονακό, με μέση
   θερμοκρασία τους 24 βαθμούς το καλοκαίρι και 10 τον χειμώνα.
  Η επίσημη γλώσσα είναι τα γαλλικά, αλλά και τα αγγλικά ομιλούνται ευρέως,
   ειδικά σε εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία.
  Κάθε χρόνο, διασημότητες και δισεκατομμυριούχοι από όλο τον κόσμο, έρχονται 
  για να δουν την τελευταία λέξη της καινοτομίας και της πολυτέλειας στο Yacht Show
   του Μονακό. Πολλά από τα σκάφη αυτά κοστίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια
   δολάρια και ανήκουν σε διασημότητες όπως ο Ρίνγκο Σταρ και ο οδηγός της
   Φόρμουλα 1, Λιούις Χάμιλτον.
  Επίσης, το Μονακό, φιλοξενεί το Grand Prix της Formula 1.
  Το Grand Prix της Formula 1
  Το Grand Prix της Formula 1
  Ένας από τους λόγους που το 1% συγκεντρώνεται σε αυτό το μικρό κομμάτι γης
   είναι πως θεωρείται ένας δημοφιλής τραπεζικός προορισμός και γνωστός
   φορολογικός παράδεισος – δεν έχει φόρο εισοδήματος.
  Διαθέτει επίσης, μία από τις ακριβότερες αγορές ακινήτων στον κόσμο. Η μέση 
  τιμή αγοράς ενός διαμερίσματος στο Μονακό ανερχόταν στα 5,2
   εκατομμύρια δολάρια το 2017.
  Διαθέτει μία από τις ακριβότερες αγορές ακινήτων στον κόσμο
  Διαθέτει μία από τις ακριβότερες αγορές ακινήτων στον κόσμο
  Οι κάτοικοι του Μονακό έχουν πρόσβαση σε πολλά εμπορικά καταστήματα τόσο
   στο πολυτελές εμπορικό κέντρο Metropole όσο και στους δρόμους όπου θα βρει
   κανείς τα διασημότερα brand του κόσμου, μεταξύ των οποίων Hermès, Chanel και
   Cartier.
  Οι κάτοικοι ζουν σε πολύ μικρή απόσταση από την βασιλική οικογένεια. Το παλάτι,
   είναι ένα οχυρό που χτίστηκε αρχικά ως φρούριο το 1191. Εκεί ζουν ο πρίγκιπας 
  Αλβέρτος ο Β’ με την σύζυγό του Σαρλέν και τα δίδυμα παιδιά τους, τον πρίγκιπα 
  Ζακ και την πριγκίπισσα Γκαμπριέλα.
  Εκτός όμως από τα εμπορικά καταστήματα, το Μονακό διαθέτει μια πλούσια 
  νυχτερινή ζωή, και φιλοξενεί ένα από τα πιο δημοφιλή νυχτερινά κέντρα
   διασκέδασης της Γαλλικής Ριβιέρας, το Jimmy’z, το οποίο έχουν επισκεφθεί τόσο 
  ο Λεονάρντο ντι Κάπριο όσο και ο Λάιονελ Ρίτσι.
  Το Μονακό, όμως, είναι γνωστό και για το καζίνο του Μόντε Κάρλο, όπου διάσημοι
   παίκτες και πλούσιοι από όλο τον κόσμο το επισκέπτονται για να περάσουν την ώρα
   τους και να τζογάρουν ένα μικρό – γι’ αυτούς- κομμάτι της περιουσίας τους. Μην
   προσπαθήσετε όμως να μπείτε με ένα t-shirt και τζιν. Το dress code επιβάλλει
   σακάκια και γραβάτες για τους άνδρες.
  Το καζίνο του Μόντε Κάρλο
  Το καζίνο του Μόντε Κάρλο
  Ένα άλλο στοιχείο που δεν μπορείς να αγνοήσεις στο Μονακό είναι τα πολυτελή 
  αυτοκίνητα, με τους ήχους των μηχανών να ακούγονται παντού σε όλη την πόλη.
  Τα πολυτελή αυτοκίνητα είναι σήμα κατατεθέν της πόλης
  Τα πολυτελή αυτοκίνητα είναι σήμα κατατεθέν της πόλης
  Κι ενώ η παλιά πόλη είναι γεμάτη με γοητευτικά στενά σοκάκια, η υπόλοιπη πόλη,
  δεν είναι τόσο γραφική. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης καταλαμβάνουν 
  πολυώροφα ξενοδοχεία και ουρανοξύστες.Πολυτελή γιοτ συρρέουν κάθε χρόνο στο λιμάνι του για το ετήσιο Yacht ShowΠολυτελή γιοτ συρρέουν κάθε χρόνο στο λιμάνι του για το ετήσιο Yacht Show
  Στην μικρή αυτή πόλη όμως, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι. Είναι γνωστό ως μία από
   τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο, με 24ωρο σύστημα παρακολούθησης που
   καλύπτει ολόκληρη την πόλη, ενώ διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές
   δυνάμεις ανά κάτοικο, σύμφωνα με το περιοδικό Money.
  Μονακό, ένας βράχος στη θάλασσα
  Μονακό, ένας βράχος στη θάλασσα
  Ο παράδεισος του γιοτ
  Ο παράδεισος του γιοτ



  0 0
 • 10/07/18--21:32: Article 10

 • Κ. Περιστέρη: Το λιοντάρι έδειχνε τη δύναμη ενός μεγάλου βασιλιά 

  «Ο κυρίως τάφος ήταν αρκετά μεγάλος και στο εσωτερικό της θήκης υπήρχε ένας αντρικός σκελετός» 

  Κ. Περιστέρη: Το λιοντάρι έδειχνε τη δύναμη ενός μεγάλου βασιλιά | tanea.gr


  Στα άδυτα του ταφικού μνημείου του λόφου Καστά στην Αμφιπόλη, οδήγησε η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη τους πολυάριθμους θεατές του 2ου συμποσίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης – Δυτικού Παγγαίου που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο στην πόλη των Σερρών η ΩΔΗ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ (Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη περιοχής Αμφίπολης – Δυτικού Παγγαίου), με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  Με τη συμμετοχή όλης της ανασκαφικής ομάδας αποτελούμενη από τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή, τον γεωφυσικό Γρηγόρη Τσιόκα, τους γεωλόγους Σπύρο Παυλίδη και Γιώργο Σειρίδη, η Κατερίνα Περιστέρη παρουσίασε μέσα από πληθώρα φωτογραφιών όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν τη μοναδικότητα του ταφικού μνημείου.
  Η αρχαιολόγος αναφέρθηκε στη σφράγιση του μνημείου από τους τελευταίους μακεδόνες, το 2ο αιώνα π.Χ. και στα κινητά ευρήματα της ανασκαφής, αγγεία, λίγα νομίσματα και φυσικά τα υπολείμματα της νεκρικής κλίνης, στο βάθος του τέταρτου χώρου. Επισήμανε επίσης ότι τα κινητά ευρήματα δεν ήταν πολλά, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις που υπήρχαν για ασύλητο μνημείο, δεν επιβεβαιώθηκαν. Μίλησε για τις ταλαιπωρίες που υπέστη το μνημείο, από τις διάφορες ορδές βαρβάρων που πέρασαν, ανά τους αιώνες και τις πολεμικές συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου. Η σφράγιση όπως είπε έγινε για να θαφτεί το μνημείο και να μην ξανανοιχτεί ποτέ, ωστόσο οι τυμβωρύχοι κατάφεραν να το λεηλατήσουν, καθώς είχαν μπει κάτω από τη θόλο, δίπλα στις σφίγγες και αναστατώνοντας τα πάντα μέσα.
  Στο μουσείο Αμφίπολης τα κινητά ευρήματα
  Τα κινητά ευρήματα, είπε η κ. Περιστέρη ότι έχουν μεταφερθεί στο μουσείο της Αμφίπολης, ενώ εντός του μνημείου θα διαμορφωθεί ένα μικρό μουσείο από τα υπόλοιπα ευρήματα, γλυπτά και ψηφιδωτά. Στο σημείο αυτό τόνισε με έμφαση ότι «όπως στον Καστά έχουμε τις σφίγγες στην είσοδο του μνημείου, σφίγγες είχαμε και σε άλλα σημεία της Μακεδονίας, και όταν λέμε Μακεδονία εννοούμε τη μία και Ελληνική Μακεδονία, για να είμαι σαφής».
  Η κ. Περιστέρη παρουσίασε το συνολικό ιστορικό της ανασκαφής, και αναφέρθηκε στην οικονομική στήριξη που είχε το 2011 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να μπορέσει να γίνει η ανασκαφή και να φτάσει στην συνέχεια στον περίβολο των 500 μέτρων και στο μνημείο.
  «Φτάνοντας στον μαρμάρινο περίβολο», υπογράμμισε, «κατασκευασμένο με ένα υλικό όπως το μάρμαρο Θάσου που ήταν σπάνιο στην Αμφίπολη, είχαμε μια εικόνα που έδειχνε μεγάλη δύναμη και πλούτο. Στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου άρχισε να γίνεται ο περίβολος, το λιοντάρι στην κορυφή και το μνημείο που βρήκαμε το 2014. Αυτά τα τρία αποτελούν το μνημειακό ταφικό συγκρότημα του Τύμβου Καστά. Ο λόφος της αρχαϊκής εποχής που ήταν νεκρόπολη, σιγά – σιγά μεταμορφώθηκε, έγινε τύμβος και στην κορυφή του τοποθετήθηκε το λιοντάρι για να δείχνει την δύναμη ενός μεγάλου βασιλιά. Ήταν ένας τόπος εξαιρετικά σημαντικός, ένα μνημειακό ταφικό συγκρότημα οικουμενικό».
  Η αρχαιολόγος περιέγραψε και τις περιπέτειες που είχε το λιοντάρι και από τον τύμβο βρέθηκε στο ποτάμι, για την λεηλασία που υπέστη ο περίβολος από τους Ρωμαίους που ξήλωσαν το μαρμάρινο υλικό, για να χρησιμοποιηθεί σε άλλες οικοδομικές χρήσεις.
  Θα γίνει επισκέψιμο το μνημείο
  Η κ. Περιστέρη παρουσίασε ακόμα τις εικόνες και τις μορφές των επιστηλίων, στη ζωφόρο με γραπτό διάκοσμο, με σφίγγες, αγγεία, τεφροδόχους, μορφές και διάφορες παραστάσεις, τα οποία είπε ότι ακόμη είναι υπό μελέτη. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ταφικό όρυγμα του τέταρτου χώρου σημειώνοντας «ο χώρος ήταν πολύ διαταραγμένος, ο κυρίως τάφος ήταν αρκετά μεγάλος και στο εσωτερικό της θήκης υπήρχε ένας αντρικός σκελετός, μην φανταστείτε ολόκληρος, ούτε κρανίο είχε, αλλά ο τάφος ήταν αρκετά μακρύς και στην άκρη του είχε ένα κομμάτι όπου εκεί βρέθηκε τέφρα».
  Η περιγραφή των ευρημάτων έκλεισε με την παρουσίαση των διαφόρων διακοσμητικών, που βρέθηκαν μέσα στον τάφο, από την διακοσμητική ξύλινη κλίνη του νεκρού, δηλαδή το ξύλινο φέρετρο, για να σημειώσει ότι ο σκελετός βρισκόταν τρία μέτρα κάτω από την επιφάνεια του δαπέδου. «Δεν βρήκαμε τίποτα πολύτιμο, ούτε χρυσό, ούτε ασημένιο», όπως επισήμανε.
  Δίνοντας τη μελλοντική εικόνα του μνημείου η κ. Περιστέρη επισήμανε «θα το κάνουμε επισκέψιμο για να περνάει όλη η οικουμένη να το επισκέπτεται και αυτό θα είναι ένα μεγάλο όφελος, όχι μόνο για την Αμφίπολη, που δεν έχει καταλάβει ακόμη τη μεγάλη αξία αυτού του μνημείου, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο».

  0 0
 • 10/08/18--00:20: Article 9
 • A supervolcano that could destroy

   humanity is ready to erupt — and

   NASA is trying to figure out

   how to contain it

  honeymoon destinations For Nature Lovers Yellowstone
  Below Yellowstone National Park, there's a huge magma reservoir that has the potential to destroy humanity.
   Lorcel/Shutterstock
  • Yellowstone erupts roughly every 600,000 years, and it's about 600,000 years since it last exploded.
  • An eruption at Yellowstone National Park could lead to the end of human civilisation.
  • However, NASA has a plan that could prevent such an explosion and could also create a geothermal plant to generate electricity.
  What images go through your mind when you think of the end of the world?
  Asteroids? Perhaps a world war? Climate change? Or even aliens? Even if some of these things are realistic, there's a much greater threat lurking beneath Earth's surface that could put an end to human civilisation — and very few know about it.
  According to a report by the BBC, even NASA sees them as one of the greatest natural threats to humanity: supervolcanoes.

  How does a "supervolcano" eruption work?

  Below Yellowstone National Park, there's a huge magma reservoir that's responsible for all the geysers and hot basins, bubbling away — and it's precisely this reservoir that has the potential to destroy humanity.
  While the reservoir below Wyoming National Park isn't the only potential supervolcano in the world, Yellowstone is ready to erupt.
  Roughly every 100,000 years, there's a supervolcano explosion, the consequences of which can be fatal: if Yellowstone were to erupt, it would result in worldwide hunger and a volcanic winter (the cooling of the lower atmosphere). According to UN estimates reported byThe Guardian, an eruption could leave us with just enough food reserves for exactly 74 days.

  NASA researchers consider cooling by water

  The hotter it gets in the volcano, the more gases it produces. The magma continues to melt and the area above the magma chamber rises — and when the heat exceeds a certain threshold, an explosion is inevitable. So the logical solution would be to cool the supervolcano.
  To cool the volcano, you need very large amounts of water that, in theory, you would have to feed into the volcano, but implementation is virtually impossible: "Building a big aqueduct uphill into a mountainous region would be both costly and difficult, and people don't want their water spent that way," Brian Wilcox of NASA's Jet Propulsion Laboratory told the BBC.
  "People are desperate for water all over the world and so a major infrastructure project, where the only way the water is used is to cool down a supervolcano, would be very controversial."

  NASA has a plan

  But NASA has an alternative solution: drill 10 kilometers deep into the supervolcano and pump water down under high pressure. This would slowly lower the temperature day by day.
  Above all, it is important to drill into the sides of the volcano instead of directly at the tip of the magma reservoir, because drilling there could even accelerate the eruption of the volcano. The catch is that the plan comes with a hefty pricetag: $3.46 billion.
  When you weigh up the benefits — like the fact that we could prevent the end of mankind in the long run — it seems worth the cost.
  volcano erupt
  The hotter it gets in the volcano, the more gases it produces — and when the heat exceeds a certain threshold, an explosion is inevitable.
   Reuters
  This plan in particular also has one other advantage: "Through drilling in this way, it could be used to create a geothermal plant, which generates electric power at extremely competitive prices of around $0.10/kWh."
  Geothermal companies concerned would need an incentive to drill deeper and to use hotter water than they would normally, but the idea is that you'd pay back your initial investment and, in return, would get electricity to power the surrounding area, possibly for tens of thousands of years.
  NASA has warned us: "Yellowstone explodes roughly every 600,000 years, and it's about 600,000 years since it last exploded. That should be making us sit up and pay attention."

  0 0
 • 10/08/18--06:38: Article 8
 • Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του ζητήματος

   των προσφύγων στην πλατεία Αριστοτέλους


  Έκτακτη σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση του ζητήματος των προσφύγων που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αριστοτέλους συγκάλεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, για αύριο, Τρίτη 9 Οκτωβρίου και ώρα 12.00, στην Αίθουσα Συσκέψεων του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α’ 1, 3ος όροφος).
  Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αστυνομίας και μη κυβερνητικών οργανώσεων.
  Με την ολοκλήρωση της σύσκεψης θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ

  0 0
 • 10/08/18--06:40: Article 7
 • "Πελότα"
  Πρεμιέρα την Τετάρτη 10/10 ,8μμ

   

  Μόλις κυκλοφόρησε το τραγούδι της παράστασης "Πελότα"σε μουσική Χάρη Γκατζόφλια και στίχους Κρίτωνα Ζαχαριάδη! Ερμηνεύει η Ζωή Παπαδοπούλου. Μια χαρούμενη swing μελωδία έρχεται να ταρακουνήσει το κοινό, λίγο πριν από την πρεμιέρα της παράστασης την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 20.00 στο Θέατρο Σοφούλη.
  Ο Κρίτωνας Ζαχαριάδης, μετά την περσινή, βραβευμένη επιτυχία "Πώς από δω, αλλά και γιατί όχι", φέτος θα παρουσιάσει στο Θέατρο Σοφούλη το νέο πρωτότυπο έργο του "ΠΕΛΟΤΑ". Πρόκειται για μία σουρεαλιστική κωμωδία ρεαλιστικών καταστάσεων. Ερμηνεύει ο βραβευμένος ηθοποιός Δημήτρης Χατζηθεοδοσίου (Μπραντ). 

  Λίγα λόγια για το έργο

  Ο Στέφανος 42 ετών, αποφασίζει να αφήσει την πόλη του, την πατρίδα του και να κάνει το μεγάλο βήμα. Να πάει στη Γαλλία και να κυνηγήσει τα όνειρα του. Εκεί όμως τα 8 συν 9 άτομα που γνωρίζει, του αλλάζουν τρόπο σκέψης και ζωή ώστε στο τέλος  να τον κυνηγούν αυτά.
  Εργάζεται σε καμπαρέ; Είναι καθηγητής σχεδίου μόδας; Αποκτά φίλους; Εμπιστεύεται; Τραγουδάει; Ερωτεύεται; Απατά; Συνωμοτεί; Πετυχαίνει;
  Πότε πετυχαίνει κανείς τελικά, Όταν πει ότι το προσπάθησε; Όταν επιτύχει το στόχο του; Ή όταν ερωτεύεται και τα εισιτήρια βρίσκονται ακόμα κάτω από την Πελότα;
  Δεν καταλάβατε τίποτα ακόμη;
  Μια πρωτότυπη κωμωδία όπου ένας ηθοποιός υποδύεται συνολικά 9 συν 8  χαρακτήρες!
  Ίσως οι παρακάτω πληροφορίες σας βοηθήσουν…
                                                                                                              
    
  *Τι σημαίνει Πελότα
  1. πελότα < γαλλική pelote ( βελονοθήκη, μαξιλαράκι, κουβάρι, μπαλάκι)
  2. πελότα < ιταλική pelota ( βελονοθήκη)  < ισπανική pelota ( μπάλα, βόλι ,σφαίρα, όρχις, μπαλόνι, βελονοθήκη, συκοφάντης )
   Πελότα: αρνητικός , υβριστικός χαρακτηρισμός: ( Ίσα μωρή__________ , συν: Ίσα μωρή κουφάλα )



  Κείμενο – Σκηνοθεσία : Ζαχαριάδης Κρίτωνας
  Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρυσανθοπούλου Πέλη
  Οργάνωση Παραγωγής: Σπυριδάκη Ραλλού
  Μουσική Επιμέλεια  - Σύνθεση: Γκατζόφλιας Χάρης
  Art Photography: Ιωαννίδου Μαρία , Μουδέλη Χριστίνα
  Video Art: Καντόρος Αλέξανδρος
  Ήχος – Φώτα: Ατακτίδης Ανέστης
  Make-up : Βαλασιάδου Έφη, Κλειούση Μαρία Μαγδαληνή, Παλάνη Ανθή, Χατζή Ελένη
  Graphic Design: Free Line
  Σχεδιασμός Αφίσας: Παπασταύρου Λευτέρης

  Ερμηνεία: Δημήτρης Χατζηθεοδοσίου

   
  Παραστάσεις
  Κάθε Τετάρτη στις 20.00
  Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό 8€ μειωμένο (φοιτητικό , ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων, με απόδειξη μέσων μεταφοράς –ταξί λεωφορείο)
  Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ.
  Με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων του 5ου Λυκείου Θεσσαλονίκης
  Πληροφορίες –κρατήσεις: Καλλιτεχνική Εταιρεία 
  Τηλέφωνο 2310423925                                             

  Προσφέρεται έκπτωση με την επίδειξη αποκόμματος εισιτηρίου μέσου μαζικής μεταφοράς εντός 90 λεπτών από την επικύρωση του, στο κανονικό εισιτήριο.
  ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΑΣΘ: Λεωφορείο  5
  Από Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη
  Από Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος


  Θέατρο Σοφούλη
  Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Τ.Κ. 55131 Θεσσαλονίκη
  Τηλ. 2310423925,
  www.theatrosofouli.gr
  Θέατρο Σοφούλη
   

  Χορηγοί επικοινωνίας

  Goldmall.gr, Metrosport, Metrosport.gr. Republic 103,6, Velvet 96,8, Zoo 90,8, Metropolis 95,5, Thinkfree.grKulturosupa.grTetragwno.gr, Μήνυμα 107,7
   

  Χορηγός

  Euromedica

  0 0
 • 10/08/18--06:53: Article 6



















 • pastedGraphic.pngΙβήριδος 9, T.K. 54351 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 905164, fax: 2310 903721 
  Email επικοινωνίας: anestis_anastasiadis@yahoo.gr, axmetaloulis@gmail.com
  Ιστοσελίδα: www.loutropoleis.com



   Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου στο ΜακεδονίαΠαλλάς

  Τις αρνητικές εξελίξεις για τις  ελληνικές λουτροπόλεις που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και πρόκειται να περάσουν στη δικαιοδοσία του «Υπερταμείου» απασχόλησε  την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη. 

  Για αρκετή ώρα τα μελή του Δ.Σ. ανέλυσαν τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας  και μετά από εξαντλητική συζήτηση αποφάσισαν ομόφωνα  ότι οΠανελλήνιος Σύλλογος είναι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο  και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της αυτή. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επανέλαβαν την πάγια θέση τουΠανελλήνιου Συλλόγου για την ανάπτυξη αυτών των λουτροπόλεων μέσα από διαφανείς δημόσιους διαγωνισμούς και τη στενη συνεργασία του ΤΑΙΠΕΔ με τους δήμους των περιοχών αυτών και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σ αυτές.
  Στη συνέχεια το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου εξέτασε το ζήτημα της λουτρόπολης των Ελευθερών Καβάλας κατόπιν και της επαφής με τον ανάδοχο της επένδυσης, ο οποίος ενημέρωσε τον σύλλογο ότι η επένδυση θα υλοποιηθεί συμφωνά με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σημειώνουμε ότι ο επενδυτής σχεδιάζει την κατασκευή ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων με 150 κρεβάτια και άλλες επενδύσεις στον χώρο της λουτρόπολής. 
  Μάλιστα μεταξύ των δύο πλευρών εξετάζονται οι δυνατότητες συνεργασίας για την υποστήριξη της επένδυσης και την ανάδειξη της εγκαταλελειμμένης σήμερα λουτρόπολης, προς όφελος της τοπικής οικονομίας και της ανάπτυξης της περιοχής.
  Ο σύλλογος συζήτησε επίσης την προκήρυξη αναπτυξιακού συνέδριου στην νήσο Νίσυρο και αποφάσισε αν προκληθεί  να συμμετέχει  σε αυτό, προκειμένου να αναδείξει την λουτρόπολη της περιοχής.
  Το ΔιοικητικόΣυμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επανακυκλοφορία της εφημερίδας «Μακεδονία» και αποφάσισε αντιπροσωπεία του συλλόγου να επισκεφτεί τα γραφεία της εφημερίδας. Αποφάσισε, μάλιστα, την άμεση συνεργασία του Πανελλήνιου Συλλόγουμε την εφημερίδα με στόχο  την προβολή του θεραπευτικού τουρισμού.
  Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και η περιφερειακή σύμβουλος κ. Νιόβη Παυλίδου, στην οποία πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση για τις ιαματικές  πηγές, τη διαδικασία αναγνώρισης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

  Τέλος με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου αποφάσισέ να γίνουν δεκτά τα 80 περίπου αιτήματα από νέα μελή του συλλόγου αρχικά ως  φίλοι και επιστημονικοί συνεργάτες σε όλους τους τομείς του συλλόγου.

  0 0
 • 10/08/18--06:58: Article 5

 •  Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης διοργανώνει διάλεξη με τη διατροφολόγο Φανή Μπακαλιού, για τη σωστή διατροφή που πρέπει να ακολουθούμε ώστε να υποδεχτούμε σωστά προετοιμασμένοι τις αλλαγές που φέρνουν το Φθινόπωρο και ο Χειμώνας. Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους αποτελεί η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, προκειμένου να αποφύγουμε τις ιώσεις του χειμώνα. Επιπλέον, το φθινόπωρο προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, τόσο για να απαλλαγούμε από τα κιλά των διακοπών, όσο και να αποφύγουμε την επιπλέον αύξηση σωματικού βάρους, λόγω της χαμηλής φυσική δραστηριότητας που παρατηρείται το χειμώνα. Για όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα μυστικά θα μας μιλήσει η διατροφολόγος Φανή Μπακαλιού, η οποία θα μας οδηγήσει με … διατροφική ασφάλεια από τη ζέστη του καλοκαιριού, στη δροσιά του Φθινοπώρου και στο κρύο του Χειμώνα.
  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27.
  Η είσοδος είναι ελεύθερη.
  Δεν χρειάζεται προεγγραφή.
  Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος 231331 8593

  ΩΡΑ

  (Τετάρτη) 7:30 μμ - 8:30 μμ

  ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

  Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης
  Εθ. Αμύνης 27, Θεσσαλονίκη 546 21

  0 0
 • 10/08/18--07:00: Article 4
 • On This Day in History

  October 8, 2018

   Historical Events

  1480  Great standing on the Ugra river, standoff between forces of Akhmat Khan, Khan of the Great Horde, and Ivan III Grand Prince of all Rus, Tataro-Mongols retreat, leds to disintegration of the Horde
  1856  The Second Opium War or second Anglo-Chinese War: begins with the Arrow Incident on the Pearl River
  1862  Otto von Bismarck becomes Chancellor of the German Empire
  1915  Battle of Loos on WWI Western Front ends, German forces contain British attack (85,000 casualties)
  1917  Leon Trotsky named chairman of the Petrograd Soviet as Bolsheviks gain control
  2001  U.S. President George W. Bush announces the establishment of the Office of Homeland Security.
  More Historical Events
  Learn more about RevenueStripe...
   

  Famous Birthdays


  Bruno Mars

  32nd Birthday


  Johnny Ramone

  (1948 - 2004)

  Juan Perón

  (1895 - 1974)


  Matt Damon

  48th Birthday
  More Famous Birthdays

  Famous Deaths


  Franklin Pierce

  (1804 - 1869)

  John Hancock

  (1737 - 1793)

  0 0
 • 10/08/18--07:01: Article 3
 • Πρόγραμμα ΕΣΠΑ: Σανίδα σωτηρίας ή εξόντωση του επιχειρηματία;
  Τετάρτη 10 Οκτωβρίου
  biscotto coffee+  (Mediterranean Cosmos)
  Είσοδος ελεύθερη

  Βλέπουμε συχνά να μας κατακλύζουν mails, ακόμα και μετά την εφαρμογή του κανονισμού της προστασίας των δεδομένων (GDPR), για νέα προγράμματα ΕΣΠΑ, 100% επιδότηση σε επιχειρήσεις, “ζεστό” χρήμα στην αγορά κ.ά.
  Όμως τι από όλα αυτά ισχύει; Τι είναι τα προγράμματα ΕΣΠΑ, ποιους αφορούν, ποιο είναι το όφελος των δικαιούχων και φυσικά ποιες είναι εκείνες οι διαδικασίες που θα μας διασφαλίσουν το μέγιστο θετικό αποτέλεσμα;
  Όλα τα παραπάνω, παράλληλα με την αναφορά μας στα παλαιότερα, τρέχοντα και αναμενόμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ θα συζητηθούν στον πολυχώρο του biscotto coffee+. Κατά τη διάρκεια του workshop θα αναλυθεί η περιπτωσιολογία (case study) μίας παρευρισκόμενης επιχείρησης για την πιθανή ή όχι εισαγωγή της σε κάποιο από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, για τα οποία θα έχουμε κάνει ήδη την ανάλυση.
  Φυσικά, θα προσπαθήσουμε να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σου ελπίζοντας ότι η επιχειρηματική σου άποψη για τα προγράμματα ΕΣΠΑ και τη χρησιμότητά τους να αλλάξει προς τη θετική κατεύθυνση.

  Παρουσίαση: Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου / Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός / MSc / MBA Συμβουλος επιχειρήσεων και Οργανισμών 

  *Κάντε εγκαίρως την κράτησή σας τηλεφωνικά στο 2310 253878 ή ηλεκτρονικά παρακάτω.
  Κάντε την κράτησή σας εδώ
  Info
  biscotto coffee+ (Mediterranean Cosmos)
  Τετάρτη 10 Οκτωβρίου

  Έναρξη: 20:15
  Είσοδος ελεύθερη* Απαραίτητη η ελάχιστη κατανάλωση βάση καταλόγου
  Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις 20:00 δεν υπάρχει χρέωση στο parking του Mediterranean Cosmos

  0 0
 • 10/08/18--07:02: Article 2
 • Έναρξη σεμιναρίων Νεύρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού (ΝLP)


  0 0
 • 10/08/18--08:42: Article 1


 • 0 0
 • 10/08/18--08:45: Article 0
 • Μια Κουβεϊτιανή influencer στη Θεσσαλονίκη


  Την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27/9),επέλεξε μια influencer από το Κουβέιτ να γνωρίσει τη Θεσσαλονίκη.
  Η Fatima Al Mattar ήρθε στην Ελλάδα προσκεκλημένη από μεγάλο τουριστικό Όμιλο σε συνεργασία με την Qatar Airways. Η δημιουργός της ιστοσελίδας hello965.com, με 100.000 ακόλουθους στο Instagram,   πήρε μια γεύση απ όλα τα καλά της Θεσσαλονίκης με μέριμνα και πρόγραμμα περιήγησης του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.
  Τι ενθουσίασε περισσότερο την επισκέπτρια από τον Περσικό Κόλπο?
  Οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου και το ηλιοβασίλεμα του Θερμαϊκού ενώ γνώρισε και την νυχτερινή Θεσσαλονίκη της παραλιακής, της Προξένου Κορομηλά και των Λαδάδικων.
  Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules
  Με αφετηρία τον Λευκό Πύργο ξεναγήθηκε σε όλη την τουριστική διαδρομή των γνωστότερων μνημείων κι αξιοθέατων  της πόλης κι είδε και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης  για να καταλήξει ότι :«Δεν φτάνει μια μέρα για να γνωρίσεις τη Θεσσαλονίκη».

older | 1 | .... | 1119 | 1120 | (Page 1121) | 1122 | 1123 | .... | 1294 | newer