Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 1.000.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

older | 1 | .... | 1114 | 1115 | (Page 1116) | 1117 | 1118 | .... | 1294 | newer

  0 0
 • 10/02/18--08:29: Article 2


 • Εκδήλωση- παρουσίαση  βιβλίου του Γιαννάκη Μάτση την Κυριακή στην Καλαμαριά

  Το ιστορικό  βιβλίο του Γιαννάκη Μάτση,  πρώην προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και πρώην Ευρωβουλευτή της Κύπρου με τίτλο«Μετά Παρρησίας: Για την Ιστορία και την Αλήθεια», θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που οργανώνει το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού (Ι.Α.Π.Ε.) σε συνεργασία με την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδας και της Ένωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 7 Οκτωβρίου  2018 στις 7.00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Οδού Χηλής» (Τριπόλεως και Χηλής).

  Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης και ο καθηγητής του Α.Π.Θ., Δημήτρης Χαραλάμπους. Θα ακολουθήσει η αντιφώνιση από τον συγγραφέα του βιβλίου. Θα χαιρετήσουν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο πρόεδρος του Ι.Α.Π.Ε. Σωτήρης Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Εστίας Β.Ε., Αλέξανδρος Μούστρας και η πρόεδρος της ΄Ενωσης Κυπρίων Β.Ε., Βάσω Ιωσηφίδου.


  Το βιβλίο που είναι αυτοβιογραφία, περιέχειαποκαλύψεις γύρω από την πορεία του Κυπριακού ζητήματος και όχι μόνο και συνοδεύεται από έγγραφα και αρχειακό υλικό, φωτίζοντας την ιστορία, την πολιτική  και τη διπλωματία της Κύπρου. Ο συγγραφέας παρουσιάζει την βιωματική του πορεία, καλύπτοντας πτυχές από την παιδική και εφηβική  ηλικία, διατρέχει  τον αγώνα της ΕΟΚΑ και την  μετέπειτα πορεία του Κυπριακού, όπως την έχει ζήσει ο ίδιος, ως βουλευτής και ευρωβουλευτής και μάλιστα ως Πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ.,  στην Κύπρο και διεθνώς.  Αναφέρεται στις διάφορες προσωπικότητες, που κυβέρνησαν τον τόπο, από τον Μακάριο ως τον Κληρίδη, το ρόλο του ΑΚΕΛ, καθώς και σε άλλους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής του τόπου.

  0 0
 • 10/02/18--08:31: Article 1
 •  Ανάπλαση πλατείας Μαβίλη με στοιχεία βιοκλιματικού σχεδιασμού


  Η σύμβαση του έργου «Ανάπλαση πλατείας Μαβίλη με στοιχεία βιοκλιματικού σχεδιασμού», πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, ανάμεσα στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον εκπρόσωπο της εταιρίας Μ&Κ Τεχνικά Έργα Α.Ε., παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών έργων, Περιβάλλοντος και καθαριότητας, Θανάση Παππά.
  Το έργο, συμβατικής δαπάνης 480.909,16€ -ο αρχικός προϋπολογισμός δημοπράτησης του οποίου ανερχόταν σε 1.500.000€, αλλά διαμορφώθηκε αναλόγως με ποσοστό έκπτωσης της τάξης του 68,69%- χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ 2014–2020 και αφορά στην ανάπλαση της πλατείας Μαβίλη και των πέριξ οδών Μαβίλη, Γλάδστωνος, Κ. Παλαμά, Φειδίου και Ζεφύρων με στοιχεία βιοκλιματικού σχεδιασμού.
  Με την ολοκλήρωση του έργου η περιοχή θα συνδεθεί με την παρακείμενη των 12 Αποστόλων που αναπλάστηκε πρόσφατα, ώστε να διατηρηθεί  η εικόνα συνοχής ενός σημαντικού ιστορικού τμήματος της 2ης Δημοτικής Κοινότητας.
  Η  μελέτη, βάσει της οποίας θα υλοποιηθεί το έργο, ακολούθησε σε μεγάλο βαθμό τη σχετική πρόταση που είχε βραβευτεί το 2012 στο πλαίσιο του Ανοιχτού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών «Θεσσαλονίκη Χ4» της εταιρίας «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε. (Ε.Α.Χ.Α. Α.Ε.), λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα πολεοδομικά δεδομένα, καθώς και εκείνα του δομημένου περιβάλλοντος.
  Η ανάπλαση στοχεύει στην αναβάθμιση αυτής της ιδιαίτερα πυκνοδομημένης περιοχής, αξιοποιώντας την πλατεία Μαβίλη ως χώρο περιπάτου και αναψυχής με ήπια κίνηση των οχημάτων, προβλέποντας χρήση υλικών επίστρωσης, φιλικών προς το περιβάλλον, που συμβάλλουν θετικά στην αλλαγή του τοπικού μικροκλίματος.
  Ειδικότερα, επιδιώκεται η βελτίωση της εικόνας της περιοχής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ο περιορισμός της ελεύθερης στάθμευσης οχημάτων μέσω της επιβολής ελεγχόμενης στάθμευσης, η απόδοση της πλατείας και των πεζοδρομίων στους πεζούς με αύξηση του πλάτους τους και τοποθέτηση εμποδίων στάθμευσης και η διατήρηση των σημαντικών κυκλοφοριακών δεδομένων της περιοχής.
  Στόχοι του έργου είναι ακόμη η ανάδειξη του υφιστάμενου πρασίνου με τη διατήρηση όλων των αξιόλογων μεγάλων δέντρων και εμπλουτισμό με νέες φυτεύσεις, η βελτίωση του τοπικού μικροκλίματος μέσω χρήσης «ψυχρών» υλικών και αξιοποίησης του υδάτινου στοιχείου με τη δημιουργία επιδαπέδιου σιντριβανιού, η δημιουργία θέσεων ανάπαυσης και χώρου συγκέντρωσης, η αναβάθμιση ποιότητας του αστικού φωτισμού, με παράλληλη εξοικονόμηση ενέργειας και η διασφάλιση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στο σύνολο της περιοχής.

  0 0
 • 10/02/18--08:47: Article 0
 • Ο Σαρλ Αζναβούρ άφησε πίσω του   περιουσία 145 εκατ. ευρώ

  Ο Σαρλ Αζναβούρ άφησε πίσω του μια κολοσσιαία περιουσία 145 εκατ. ευρώ
  Ένα από τα μεγαλύτερα «μνημεία» της γαλλικής μουσικής
   έφυγε το πρωί της Δευτέρας 1ης Οκτωβρίου.
  Ο Σαρλ Αζναβούρ πέθανε σε ηλικία 94 ετών, στην κατοικία του στην πόλη Alpilles,
   στην περιοχή Bouches-du-Rhône, της Γαλλίας. Στους κληρονόμους του ο διάσημος
   μουσικός αφήνει μια τεράστια μουσική κληρονομιά, με πάνω από 1.200 τραγούδια,
   αλλά και μια κολοσσιαία περιουσία. Η μουσική ήταν μια από τις βασικές πηγές 
  εισοδήματος του Αζναβούρ, αλλά κατείχε επίσης μια πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία.
  Ήταν ιδιοκτήτης πολλών κατοικιών. Η μία βρίσκεται κοντά στη λίμνη Λεμάν της
   Ελβετίας. Η κύρια κατοικία του στην πόλη Alpilles είναι από τις πιο εντυπωσιακές,
   40.000 τ.μ. Ονομάζεται «το σπίτι των ελαιών» γιατί διαθέτει το δικό της
   αγρόκτημα με ελιές.
  Δημοσιογράφοι και κάμερες, μπροστά στο σπίτι του, μετά τον θάνατό του
  Δημοσιογράφοι και κάμερες, μπροστά στο σπίτι του, μετά τον θάνατό του
  Σύμφωνα με το σάιτ Via Capitale, η περιουσία του Αζναβούρ το 2014 ανερχόταν στα
   145 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος φρόντισε όσο ζούσε να τη μεγαλώσει χάρη σε
   φορολογικές διευθετήσεις. Όπως αναφέρει το σάιτ Mediapart, ο διάσημος
   τραγουδιστής μεταξύ 2007 και 2016 έκανε ενέργειες που του επέτρεψαν να έχει
   σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις. Για τον σκοπό αυτό, ο Αζναβούρ είχε ιδρύσει
   εταιρεία στο Λουξεμβούργο και ένα μεγάλο μέρος από τα κέρδη των πωλήσεων
   των δίσκων του μεταφερόταν εκεί, στην εταιρεία με την ονομασία Abricot SA.
  Ο Αζναβούρ με την επί 45 χρόνια σύζυγό του Ούλα, Σουηδή, πρώην μοντέλο
  Ο Αζναβούρ με την επί 45 χρόνια σύζυγό του Ούλα, Σουηδή, πρώην μοντέλο
  Από το εσωτερικό του σπιτιού στην Alpilles -Συνέντευξη
  Από το εσωτερικό του σπιτιού στην Alpilles  
  O ίδιος ο Γαλλοαρμένιος τραγουδιστής είχε δηλώσει για την περιουσία του: «Τα
   έχω όλα τακτοποιήσει. Έχω κάνει τη διαθήκη μου εδώ και 30 χρόνια. Δεν θέλω
   οι δικοί μου να μαλώνουν για ένα κουτάλι ή ένα μαχαίρι. Είναι γελοίο, αλλά
   συμβαίνει συχνά».
  Ο Αζναβούρ ήταν μόνιμος κάτοικος Ελβετίας τα τελευταία χρόνια. «Δεν
   εγκατέλειψα τη Γαλλία. Με ανάγκασαν. Αν δεν είχα τόσα πολλά προβλήματα 
  με την εφορία και τους δημοσιογράφους, θα συνέχιζα να ζω στη Γαλλία. Αλλά κι
   εδώ γαλλικά μιλάνε, οπότε νιώθω όπως και στην πατρίδα μου!», είχε δηλώσει.

  0 0
 • 10/02/18--19:22: Article 24

 • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

   στο ECOCITY FORUM 2018

   (Θεσσαλονίκη, 3 -5 Οκτωβρίου 2018)  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων επενδύει στην εξωστρέφεια του ελληνικού τουρισμού, υποστηρίζει μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και στηρίζει το περιβάλλον, την κυκλική οικονομία και την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη.
  Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων συμμετέχει ενεργά στο Διεθνές Συνέδριο “ECOCITY FORUM 2018” για την Κυκλική Οικονομία στις Έξυπνες Πόλεις, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από σημερα, Τετάρτη 3 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.  To συνέδριο διοργανώνεται από το ECOCITY με την επιστημονική υποστήριξη του ΑΠΘ και τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
  Στις εργασίες του ECOCITY FORUM 2018 παίρνουν μέρος κορυφαίοι εκπρόσωποι φορέων που διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής, όπως είναι το European Environmental Agency (ΕΕΑ), ο European Sea Ports Organization (ESPO), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) και ο Παγκόσμιος Oργανισμός Τουρισμού (WTO).
  Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος θα είναι εκ των συντονιστών της θεματικής συζήτησης με τίτλο «Τουριστικός Τομέας και Κυκλική Οικονομία» (Παρασκευή 5 Οκτωβρίου – ώρα 14.30 μμ). Παράλληλα, ο συνεργάτης της ΠΟΞ, πολιτικός μηχανικός / σύμβουλος σε ζητήματα αειφόρου Τουρισμού κ. Σωτήρης Μυλωνάς θα αναπτύξει το θέμα: «Διαχείριση αποβλήτων, ανακύκλωση, κυκλική οικονομία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις – Η ελληνική πραγματικότητα».
  Στο ECOCITY FORUM 2018 παίρνουν μέρος 18 πανεπιστήμια και επιστημονικά ινστιτούτα, 5 διεθνή περιβαλλοντικά δίκτυα, 5 επαγγελματικές ενώσεις και περισσότεροι από 70 αναγνωρισμένοι ομιλητές. Επίσης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρξουν 16 παράλληλες συνεδρίες, 4 συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και 8 εργαστήρια, θα ανακοινωθούν ακαδημαϊκές και ερευνητικές εργασίες και θα πραγματοποιηθεί έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών συναφών με την αστική αειφορία και την κυκλική οικονομία. Επιπλέον, μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου θα προετοιμαστεί το ECOCITY Circular Economy Guidebook, ένα εγχειρίδιο παρακολούθησης της εφαρμογής των στρατηγικών της κυκλικής οικονομίας.
  Greek Island Domestic Sea Schedules / Ferry Schedules
  Το πρόγραμμα του Συνεδρίου και η φόρμα συμμετοχής είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα: http://www.ecocityforum.eu

  0 0
 • 10/02/18--19:30: Article 23
 • HOROLOGICAL MACHINE NO. 6 «ALIEN NATION»

  Εξωπλανητικό ρολόι χειρός με τη σφραγίδα MB&F

  Ο Ελβετός Maximilian Busser δημιουργεί ρολόγια που θα έπαιρναν μαζί τους οι αστροναύτες για τον Άρη... 

  Για τους περισσότερους, ακόμα και εκείνους που ασχολούνται με τη σύγχρονη ωρολογοποιία, ένα καλό ρολόι σημαίνει λίγος χρυσός εδώ, λίγο σμάλτο εκεί, μια έξυπνη κίνηση ενός δείκτη παραπέρα, περίτεχνα σκαλισμένη κάσα και διάφανη «πλάτη». Για την Maximilian Busser and Friends όμως, την ελβετική εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2015 στη Γενεύη, είναι κάτι πολύ περισσότερο: Φαντασία στη δημιουργικότητα! Η MB&F του Ελβετού ανατρεπτικού καλλιτέχνη και εξπέρ στην μικροτεχνολογία Maximilian Busser παρουσίασε πρόσφατα τέσσερα μόλις νέα μοντέλα της που μάλιστα έγιναν ανάρπαστα, ανεξάρτητα από τογεγονός ότι κοστίζουν μισό εκαοτμμύριο δολάρια το καθένα… Πρόκειται για τα MB&F Horological Machine No. 6 «Alien Nation» που βασίστηκαν στη σειρά HM6 SV και για την οποία γράφτηκαν ατελειώτα κείμενα ανάλυσης και κριτικών σε όλο τον κόσμο, με ελάχιστους βέβαια ανθρώπους να τα έχουν έστω αγγίξει.
  Το νέο μοντέλο, σε αυτό που κυρίως διαφοροποιείται, είναι η τοποθέτηση μικρών χειροποίητων λευκόχρυσων εξωγήινων, εμπνευσμένων στη μορφή από το «Alien Nation», που είναι σκαρφαλωμένα στα σημεία κίνησης του ρολογιού και ορατά μέσα από τον ζαφειρένιο κρύσταλλο. Η βασική ιδέα είναι οι συνολικά έξι εξωγήινες φιγούρες να μοιάζουν σαν το πλήρωμα ενός διαστημοπλοίου, κάτι που δεν είναι καινούριο για την MB&F καθώς τα περισσότερα δημιουργήματα της έχουν τη μορφή οχήματος ή σκάφους, όπως ακριβώς συνέβη και με το σχετικά πρόσφατο «Space Pirate».
  Για τα «Alien Nation», η MB&F συνεργάστηκε με τον Olivier Kuhn ο οποίος σκάλισε όλες τις φιγούρες των εξωγήινων, κάνοντας τα πραγματικά ιδιαίτερα και σίγουρα μοναδικά (με τη σημασία της λέξης), προσδίδοντάς τους μάλιστα και μια αισθητική Art Deco. Το ρολόι έχει 50mm πλάτος, 51 ύψος, είναι 22.7mm λεπτό και αποτελείται από 496 μηχανικά κομμάτια.
  H θήκη, που περιλαμβάνει 96 κομμάτια, είναι στο μεγαλύτερο μέρος της από κρύσταλλο ζαφειριού όπως και από τιτάνιο και το ρολόι αντέχει σε βάθος 30 μέτρων (ποιος θα το έπαιρνε μαζί του όμως, ρισκάρωντας στο βυθό;). Η ηλεκτρέ μπλε απόχρωση του ονομάζεται AGT και δημιουργεί μια συμπαγή φωτεινότητα περιφερειακά του ρολογιού και στις σημαίνουσες λειτουργικές ενδείξεις. Ο μηχανισμός λειτουργίας όλων των ρολογιών της MB&F είναι διαίτερα πολύπλοκος, πόσο μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση που οι ενδείξεις της ώρας και των λεπτών είναι σε διαφορετικά τμήματα αλλά η θέαση της λειτουργίας τους μέσα από τη διάφανη θήκη αποζημιώνει…
  Το να ξεκινήσει κάποιος αναλύσεις για τοπ πως δουλεύει το MB&F Horological Machine No. 6 «Alien Nation» είναι αντικείμενο κάποιου άλλου, πολύ εξειδικευμένου site. Εμείς περιοριστήκαμε στις απαραίτητες πληροφορίες και στις εκπληκτικές εικόνες ενός ρολογιού που τα 500.000 δολάρια για την απόκτηση του μπορεί να φαντάζουν εξωπραγματικά, σαν ποσό, αλλά ας μην ξεχνάμε, εδώ έχουμε να κάνουμε με «Alien Nation»!


  0 0
 • 10/02/18--19:34: Article 22
 • Το Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων στο Μπιζανι


  Ένα  µουσείο κέρινων οµοιωµάτων  βρίσκεται από το 1995 στο Μπιζάνι, µόλις 12 χλµ. από το κέντρο της πόλης.
  Περνώντας την πόρτα του αρχοντικού ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής µας οδηγεί σ’ ένα ταξίδι µε χρονοµηχανή πίσω στην ιστορία µέσα από πιστές αναπαραστάσεις 150 έργων Τέχνης σε φυσικό µέγεθος, δηµιουργίες του αείµνηστου Παύλου Βρέλλη.

  Η «βιωµατική» ξενάγηση αφορά σε τρεις ξεχωριστές θεµατικές ενότητες: την προεπαναστατική, την επαναστατική και τα ειδικά αφιερώµατα, ενώ λίγο πριν επανέλθουµε στο σήµερα, «τρυπώνουµε» νοερά στο εργαστήριο του δηµιουργού!


  Καθηµερινά 10:00-16:00
  12ο χλµ. Ιωαννίνων-Άρτας, Μπιζάνι Ιωαννίνων, Τ. 26510 92128,
  www.vrellis.gr fb vrellismuseum

  0 0  Λευκή η Χαβάη; Ξέρετε που βρίσκεται στην Ελλάδα αυτή η πανέμορφη παραλία;
  Mπορεί τα πλάνα να είναι από ψηλά, αλλά ακόμη και έτσι θα νιώσετε ότι κάνετε μπάνιο στον παράδεισο, λίγο μετά το τέλος της κακοκαιρίας που σάρωσε τη χώρα. Άλλωστε στην Ελλάδα, το καλοκαίρι επικρατεί του χειμώνα!
  Απολαύστε μια πτήση πάνω από την παραλία Λευκή ή Χαβάη όπως την αποκαλούν οι ντόποιοι. Λευκή για τη λευκή άμμο με την οποία είναι προικισμένη, και Χαβάη για ευνόητους λόγους.

  Βρισκόμαστε στη Χαλκιδική, στο 2ο πόδι (Σιθωνία)

  και πιο συγκεκριμένα στο νησί Διάπορος, απέναντι από τη Βουρβουρού.

  Στην επόμενη επίσκεψή σας στη Χαλκιδική,

  μην παραλείψετε να την επισκεφθείτε και να απολαύσετε τη λευκή άμμο, τα περίτεχνα βράχια και τα ρηχά, κρυστάλλινα νερά της. Για να την επισκεφθείτε, θα πρέπει να νοικιάσετε σκάφος (δεν απαιτείται δίπλωμα) από την κοντινή Βουρβουρού Σιθωνίας.

  0 0

     1226: πεθαίνει σε ηλικία 44 ετών ο ’Αγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος και ιδρυτής του τάγματος των Φραγκισκανών. 

     1789: ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζόρτζ Ουάσιγκτον κηρύσσει την πρώτη Ημέρα των Ευχαριστιών. 

     1800: "γεννιέται ο ιστορικός Τζορτζ Μπάνκροφτ, ο ""πατέρας""της αμερικανικής ιστορίας." 

     1863: ο Αβραάμ Λίνκολν αποφασίζει τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών την τελευταία Πέμπτη του Νοέμβρη. 

     1866: θεμελιώνεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. 

     1898: γεννιέται ο Αμερικανός σκηνοθέτης Λίο ΜακΚάρι, που ανέδειξε του ντουέτο του Χοντρού - Λιγνού. 

     1900: γεννιέται ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Τόμας Γουλφ. 

     1901: η Τουρκία αγοράζει από τη Γερμανία έξι νέα τορπιλοβόλα. 

     1903: η όγδοη εβδομάδα απεργίας των ανθρακωρύχων στο Κολοράντο των ΗΠΑ στοιχίζει 2,5 εκ. δολάρια στην ολική παραγωγή. 

     1904: στη Νοτιοδυτική Αφρική, ο επικεφαλής της φυλής των Οτεντότων, για να αποφύγει τον αφοπλισμό του, κηρύττει πόλεμο εναντίον των Γερμανών αποίκων. 

     1910: η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται την αγορά δύο νέων θωρηκτών. 

     1910: οι Βρετανοί κωμικοί Τσάρλι Τσάπλιν και Σταν Λόρελ φτάνουν στις ΗΠΑ για περιοδεία με βρετανικό θίασο. Στη συνέχεια, και οι δύο θα γίνουν σταρ του βωβού κινηματογράφου. 

     1911: ανησυχίες από τις τουρκικές κινητοποιήσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η ελληνική κυβέρνηση εφιστά την προσοχή των Μεγάλων Δυνάμεων. 

     1912: η Ελλάδα, η Σερβία, η Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο ζητούν επίμονα την εντός τριών ημερών παραχώρηση αυτονομίας στη Μακεδονία, την Αλβανία και τη Σερβία. 

     1915: η κυβέρνηση του Αλέξανδρου Ζαΐμη απορρίπτει πρόταση της Αγγλίας για ενσωμάτωση της Κύπρου στην Ελλάδα. 

     1919: γεννιέται ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Μπιουκάναν, βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομίας. 

     1919: ο ελληνικός στρατός εισέρχεται στην Ξάνθη, όπου τον υποδέχονται με φρενίτιδα ενθουσιασμού οι κάτοικοι, ενώ οι Βούλγαροι αρχίζουν να αποχωρούν χωρίς επεισόδια. 

     1920: δεν υπάρχει πια ελπίδα σωτηρίας για τον βασιλιά της Ελλάδας Αλέξανδρο, που μολύνθηκε από δάγκωμα πιθήκου. Το υπουργικό συμβούλιο συζητά το θέμα της διαδοχής του. 

     1920: δημιουργείται το NFL (μετέπειτα American Pro Football Association) και παίζονται τα πρώτα παιχνίδια. 

     1922: η Ρεμπέκα Φέλτον γίνεται η πρώτη γυναίκα γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ. 

     1924: ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης ανατίθεται στον Ανδρέα Μιχαλακόπουλο. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, λύθηκε το πρόβλημα της ύδρευσης της Αθήνας, κατόπιν συμφωνίας με την ΟΥΛΕΝ και την κατασκευή του φράγματος του Μαραθώνα. Επίσης συνήφθη το πρώτο προσφυγικό δάνειο. 

     1929: η επίσημη ονομασία των βασιλείων Σερβίας, Κροατίας και Σλοβενίας μετατρέπεται σε Γιουγκοσλαβία. 

     1931: φθάνει στην Αθήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ισμέτ Ινονού με την ακολουθία του. 

     1932: το Ιράκ, μετά την απόκτηση της αυτονομίας του, γίνεται μέλος της Κοινωνίας των Εθνών. 

     1935: η Ιταλία εισβάλει στην Αιθιοπία. 

     1938: γεννιέται ο Έντι Κόχραν, Αμερικανός μουσικός του ροκ ΄ν΄ρολ. 

     1939: παναμερικανική σύσκεψη ορίζει 300 μίλια ζώνη ασφαλείας γύρω από την ήπειρο. 

     1940: στο Παρίσι, εμφανίζεται για πρώτη φορά αφίσες της Ελεύθερης Γαλλίας του Ντε Γκολ. 

     1941: ανατινάσσονται στο Παρίσι έξι εβραϊκές συναγωγές. 

     1941: "γεννιέται ο διάσημος Αμερικανός τραγουδιστής Τσάμπι Τσέκερ, ο δημιουργός του ""The Twist""." 

     1941: κάνει πρεμιέρα η ταινία το Γεράκι της Μάλτας, με πρωταγωνιστή τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. 

     1942: η Γερμανία δοκιμάζει τον πρώτο πύραυλο V-2. 

     1942: "με τη νίκη του στο Jockey Club Gold Cup, ο ""Whirlaway""γίνεται το πρώτο άλογο που κερδίζει 500.000 δολάρια." 

     1944: οι Ναζί με την αποχώρησή τους από την Πελοπόννησο ανατινάζουν τη Διώρυγα της Κορίνθου. 

     1945: ο Έλβις Πρίσλεϊ παίρνει μέρος σε διαγωνισμό ταλέντων, σε ηλικία 10 ετών, κάνοντας την πρώτη δημόσια εμφάνισή του. Καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και λαμβάνει ως έπαθλό 5 δολάρια. 

     1951: πληροφορίες από το Λευκό Οίκο αναφέρουν ότι η ΕΣΣΔ έχει προχωρήσει στην κατασκευή της δεύτερης ατομική της βόμβας. 

     1952: η Βρετανία δοκιμάζει την πρώτη ατομική βόμβα στα παράλια της Αυστραλίας. 

     1954: γεννιέται ο Αμερικανός Στίβι Ρέι Βον, ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες της ροκ. Σκοτώθηκε τον Αύγουστο του 1990 όταν έπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε. 

     1966: "ξεκινάει η μετέπειτα ""Αθλητική Κυριακή""ημέρα Δευτέρα με τίτλο ""Ματιές στα Σπορ""με τον Γιάννη Διακογιάννη""στο πειραματικό κανάλι της ΕΙΡ (Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας). Η εκπομπή θα μεταφερθεί αργότερα στη φυσική της θέση την Κυριακή και στην πορεία ο Γιάννης Μαμουζέλος θα αναλάβει την αρχισυνταξία και ο Νίκος Φέξης την σκηνοθεσία. Το σήμα της εκπομπής έχει επιλέξει και επιμεληθεί η Αιμιλία Ρόδη. Το 1983 ο Διακογιάννης αποχωρεί και τον διαδέχονται οι Βαγγέλης Φουντουκίδης, Γιάννης Μαμουζέλος και Δημήτρης Κωνσταντάρας." 

     1968: "δέκα ημέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού, 10.000 άτομα διαδηλώνουν στην ""Πλατεία των 3 Πολιτισμών""ενάντια στους αγώνες. Τα επεισόδια που ξεκίνησαν την προηγούμενη μέρα κορυφώνονται με την επέμβαση του στρατού που καταλήγει σε 260 νεκρούς και 1.200 τραυματίες. Δύο μήνες πριν, στις 30/7/68, έχουν σκοτωθεί 10 άτομα σε συγκρούσεις όταν και τότε είχε επέμβει ο στρατός." 

     1969: γεννιέται η Αμερικανίδα τραγουδίστρια του συγκροτήματος No Doubt, η Γκουέν Στέφανι. 

     1971: η Billie Jean King γίνεται η πρώτη επαγγελματίας τενίστρια που κερδίζει 100.000 δολάρια σε έναν χρόνο, κερδίζοντας τον αξίας 4.000 δολαρίων τίτλο του Virginia Slims-Thunderbird Tournament στο Phoenix. 

     1972: ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον και ο σοβιετικός υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Γκρομίκο υπογράφουν δυο συμφωνίες για τον περιορισμό των εξοπλισμών. 

     1981: τερματίζεται η απεργία πείνας Ιρλανδών εθνικιστών στις φυλακές Μέιζ του Μπέλφαστ, μετά από εφτά μήνες και δέκα θανάτους. 

     1987: ο Γάλλος Michel Pruffer γίνεται ο πιο γρήγορος σκιέρ με 135.26 μίλια την ώρα στο Portillo της Χιλής. 

     1987: πεθαίνει σε ηλικία 77 ετών ο σπουδαίος Γάλλος θεατρικός συγγραφέας Ζαν Ανούιγ. 

     1990: η Δυτική και η Ανατολική Γερμανία ενοποιούνται και επίσημα, μετά από 45 χρόνια Ψυχρού Πολέμου και χωρισμού. 

     1991: το Νόμπελ Λογοτεχνίας απονέμεται στη συγγραφέα της Νότιας Αφρικής Ναντίν Γκορντιμέρ, την πρώτη γυναίκα που κερδίζει το Νόμπελ Λογοτεχνίας μετά από 25 χρόνια. 

     1993: αναζωπυρώνεται η κρίση στη ρωσική πρωτεύουσα όταν 10.000 υποστηρικτές των σκληροπυρηνικών, έγκλειστων στο Κοινοβούλιο, βουλευτών συγκρούονται με δυνάμεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άνθρωποι. 

     1993: σε μια προσπάθεια να συλληφθούν αξιωματικοί του πολέμαρχου Φαράχ Αϊντίντ στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, 18 Αμερικανοί στρατιώτες και 2.000 Σομαλοί σκοτώνονται, με αποτέλεσμα την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων. 

     1994: στο Βιετνάμ, οι καταστροφικές πλημμύρες προκαλούν το θάνατο 94 ανθρώπων και καταστροφές αξίας 53 εκατομμυρίων δολαρίων. 

     1994: "το βιβλίο της Ζυράννας Ζατέλη ""Και με το φως του λύκου επανέρχονται""συμπεριλαμβάνεται στα έξι που έφτασαν στην τελική επιλογή για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας ""Αριστείον""." 

     1995: μετά από δίκη 252 ημερών αφήνεται ελεύθερος ο Ο. Τζ. Σίμπσον, ο οποίος κατηγορούνταν για το διπλό φόνο της εν διαστάσει συζύγου του και του φίλου της. 

     1995: στα Σκόπια, γίνεται απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ, ο οποίος τραυματίζεται σοβαρά και υποβάλλεται σε δύο αλλεπάλληλες εγχειρήσεις, ενώ χάνει το δεξί του μάτι. 

     1996: ο Γάλλος ποδοσφαιριστής Manuel Amoros αναγκάζεται να εγκαταλείψει την ενεργό δράση σε ηλικία 34 ετών λόγω αρθρίτιδας. Στην 10χρονη καριέρα του ως διεθνής συμμετείχε σε δυο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου (1982, 1986) και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (1984) όταν η Γαλλία νίκησε την Ισπανία 2-0 στο Παρίσι. 

     1996: το Νόμπελ Λογοτεχνίας απονέμεται στην Πολωνέζα ποιήτρια Βισλάβα Ζιμπόρσκα, 73 ετών. 

     1997: η Κυβέρνηση απορρίπτει επισήμως τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί διασύνδεσης των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, της 17Ν και των Κούρδων του PKK. 

     1999: στο 23ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής που ολοκληρώνεται στην Οσάκα της Ιαπωνίας η εθνική ομάδα του ανσάμπλ με τις Ειρήνη Αϊνδηλή, Χαρά Καρυάμη, Εύα Χριστοδούλου, Μαρία Γεωργάτου και ’ννα Πολλάτου κατακτά το πρώτο χρυσό μετάλλιο στις 10 κορίνες με 19.816 βαθμούς αφήνοντας δεύτερη την Λευκορωσία με 19.766 και τρίτη την Ρωσία με 19.700, το δεύτερο χρυσό στις 3 κορίνες και 2 στεφάνια με 19.833 βαθμούς με δεύτερη την Ρωσία με 19.783 και τρίτη την Λευκορωσία με 19.716 και ένα αργυρό μετάλλιο με 39.466 βαθμούς με πρώτη την ομάδα της Ρωσίας με 39.500. Η 15χρονη Μορφούλα Ντώνα κατατάσσεται 7η στο στεφάνι με 9.800 βαθμούς και 13η στο σύνθετο ατομικό. 

     2001: πεθαίνει, σε ηλικία 80 ετών, ο δημοφιλής κωμικός Κώστας Χατζηχρήστος. 

  0 0


  • 2457 BC – Gaecheonjeol, the date when Hwanung (환웅) purportedly descended from heaven to live with mankind, celebrated as South Korea's National Foundation Day.
  • 52 BC – Vercingetorix, leader of the Gauls, surrenders to the Romans under Julius Caesar, ending the siege and battle of Alesia.
  • 42 BC – Triumvirs Mark Antony and Octavian fight a decisive battle with Caesar's assassins Brutus and Cassius.
  • 382 – Roman Emperor Theodosius I concludes a peace treaty with the Goths and settles them in the Balkans in exchange for military service.
  • 1283 – Dafydd ap Gruffydd, prince of Gwynedd in Wales, is the first nobleman to be executed by hanging, drawing and quartering.
  • 1392 – Muhammed VII becomes the twelfth sultan of the Emirate of Granada.
  • 1574 – The Siege of Leiden is lifted by the Watergeuzen.
  • 1683 – The Qing dynasty naval commander Shi Lang reaches Taiwan to receive the formal surrender of Zheng Keshuang and Liu Guoxuan after the Battle of Penghu.
  • 1712 – The Duke of Montrose issues a warrant for the arrest of Rob Roy MacGregor.
  • 1739 – The Treaty of Niš is signed by the Ottoman Empire and Russia at the end of the Russian–Turkish War.
  • 1789 – George Washington proclaims a Thanksgiving Day for that year.
  • 1795 – Slave rebel leader Tula is executed in Curaçao.
  • 1863 – The last Thursday in November is declared as Thanksgiving Day by United States President Abraham Lincoln as are Thursdays, November 30, 1865 and November 29, 1866.
  • 1873 – Chief Kintpuash and companions are hanged for their part in the Modoc War of northern California.
  • 1912 – U.S. forces defeat Nicaraguan rebels at the Battle of Coyotepe Hill.
  • 1918 – King Boris III of Bulgaria accedes to the throne.
  • 1919 – Cincinnati Reds pitcher Adolfo Luque becomes the first Latin player to appear in a World Series.
  • 1929 – The Kingdom of Serbs, Croats and Slovenes is renamed to Yugoslavia.
  • 1930 – The German Socialist Labour Party in Poland – Left is founded following a split in the DSAP.
  • 1932 – Iraq gains independence from the United Kingdom.
  • 1935 – Second Italo-Abyssinian War: Italy invades Ethiopia.
  • 1942 – A German V-2 rocket reaches at least 85 km (46 nm) in altitude, more than twice the previous record for a human artifact.
  • 1943 – World War II: German forces murder 92 civilians in Lyngiades, Greece.
  • 1949 – WERD, the first black-owned radio station in the United States, opens in Atlanta.
  • 1951 – Korean War: The First Battle of Maryang San pits the 1st Commonwealth Division against communist Chinese troops.
  • 1952 – The United Kingdom successfully tests a nuclear weapon to become the world's third nuclear power.
  • 1957 – The California State Superior Court rules that the book Howl and Other Poems is not obscene.
  • 1962 – Project Mercury: Sigma 7 is launched from Cape Canaveral, with astronaut Wally Schirra aboard, for a six-orbit, nine-hour flight.
  • 1963 – A violent coup in Honduras pre-empts the October 13 election, ends a period of reform, and begins two decades of military rule.
  • 1981 – The hunger strike by PIRA and INLA prisoners at the Maze Prison in Northern Ireland ends after seven months and ten deaths.
  • 1985 – The Space Shuttle Atlantis makes its maiden flight.
  • 1986 – TASCC, a superconducting cyclotron at the Chalk River Laboratories in Canada, is officially opened.
  • 1989 – A coup in Panama City is suppressed and 11 participants are executed.
  • 1990 – The German Democratic Republic is abolished. Thereafter its citizens and territory become part of the Federal Republic of Germany.
  • 1991 – Nadine Gordimer is announced as the winner of the Nobel Prize in Literature.[1]
  • 1993 – A firefight occurs during a failed attempt to capture key officials of warlord Mohamed Farrah Aidid's organisation in Somalia, costing the lives of 18 American soldiers, and over 350 Somalis.
  • 2008 – The Emergency Economic Stabilization Act of 2008 for the U.S. financial system is signed by President George W. Bush.
  • 2009 – Azerbaijan, Kazakhstan, Kyrgyzstan, and Turkey join together in the Turkic Council.
  • 2010 – The 19th Commonwealth Games commence in Delhi.
  • 2013 – At least 134 migrants are killed when their boat sinks near the Italian island of Lampedusa.
  • 2015 – Forty-two are killed and 33 go missing in the Kunduz hospital airstrike.


  0 0
 • 10/02/18--19:53: THIS DAY IN MUSIC

 • October 3rd: On this Day
  1945, Elvis Presley  made his first ever-public appearance in a talent contest at the Mississippi Alabama Dairy Show singing 'Old Shep', Elvis was 10 years old at the time and came second. 
  1958, The Biggest Show Of Stars 1958 Tour kicked off at the Worcester Auditorium in Worcester, Massachusetts. This Autumn Edition featured; Buddy Holly, Frankie Avalon, Bobby Darin, The Olympics, Dion & The Belmonts, Bobby Freeman, The Elegants, Jimmy Clanton, The Danleers, Duane Eddy, Clyde McPhatter and The Coasters. 
  1967, American singer, songwriter Woody Guthrie died after suffering from Huntington's Chorea disease. Guthrie was a major influence on Bob Dylan and American folk music. The 70s film 'Bound For Glory' is based on his life. His best-known song is 'This Land Is Your Land', which is regularly sung in American schools. 
  1968, Working at Trident Studios in London, The Beatles recorded the new George Harrison song ‘Savoy Truffle’. George, Paul, and Ringo recorded just one take of the basic track (drums, bass, and lead guitar). The song was inspired by Eric Clapton'slove of chocolates, particularly Mackintosh's Good News. 
  1978, The members of Aerosmith bailed thirty fans out of jail after they were arrested for smoking pot during an Aerosmith concert at Fort Wayne Coliseum. 
  1987, M/A/R/S were at No.1 on the UK singles chart with 'Pump Up The Volume.' The first British-made house hit heavily sampled other recordings which resulted in litigation. 
  1991, M.C. Hammer offered a $50000 reward for the return of Michael Jackson'swhite glove, which had been stolen from the Motown Museum. This was part of an on-going battle between Hammer and Michael Jackson. 
  1991, Texas governor Ann Richards proclaimed October 3, Stevie Ray Vaughan, (Stevie Ray Vaughan's birthday), to be "Stevie Ray Vaughan Day". An annual motorcycle ride and concert in Central Texas benefits the Stevie Ray Vaughan Memorial Scholarship Fund. 
  1992, Sinead O'Connor ripped up a photograph of Pope John Paul II, on the US TV show 'Saturday Night Live', as a protest over sexual abuse in the Roman Catholic Church. The incident happened as Sinead ended her live performance and out of nowhere, produced a photograph of Pope John Paul II, which she ripped into pieces. There was stunned silence in the studio and the station went to a commercial. NBC was fined $2.5 million dollars by the Federal Communications Commission. 
  1999, Akio Morita the founder of Sony electronics died aged 78. The 1979 Sony Walkman transformed both Sony and consumers across the world. 
  1999, Tom Jones went to No.1 on the UK album chart with 'Reload', making the singer the oldest artist to score a UK No.1 album with new material. The album featured the collaboration with Mousse T, 'Sexbomb', which reached No.3 on the UK Singles Chart, and was later used in an episode of The Simpsons. 
  2000, The Cars singer and bass player Benjamin Orr died of cancer at home in Atlanta at the age of 53. Sang lead vocals on the bands hits ‘Just What I Needed’, ‘Let's Go’ and ‘Drive’. 
  2000, John Lennon's  assassin Mark Chapman was denied parole after serving 20 years in prison. Chapman was interviewed for 50 minutes by parole board members who concluded that releasing Chapman would 'deprecate the seriousness of the crime.' 
  2002, Original guitarist, vocalist from American psychedelic rock band Iron ButterflyDarryl DeLoach died of liver cancer at the age of 56. 
  2004, UK singer Joss Stone scored her first UK No.1 album with her second release Mind Body & Soul. Stone became the youngest female singer to top the UK Albums Chart, a record previously held by Avril Lavigne. 
  2008, Singer, producer and songwriter Johnny J (Johnny Jackson) died after jumping from a tier in a Los Angeles jail while serving a sentence for driving under the influence. He produced Tupac Shakur's albums All Eyez on Me and Me Against the World, as well as many of Shakur's subsequent posthumous albums and Candyman. 
  2011, According to new scientific research, Queen's 'We Are The Champions' was found to be the catchiest song ever written. Musicologist Dr Alisun Pawley from the University of London, England, conducted research into what makes a song memorable and compiled a list of the ten "catchiest" songs of all time. During the research, they discovered that sing-along songs contained four key elements: long and detailed musical phrases, multiple pitch changes in a song's 'hook', male vocalists, and higher male voices making a noticeable vocal effort. Y.M.C.A. by the Village People, Sum 41's Fat Lip, and Europe's The Final Countdown were also in the list. 
  2013, The family of Michael Jackson lost a negligence case against concert promoters AEG Live over the death of the 50-year-old pop star. A jury concluded the doctor looking after Jackson ahead of his concert tour was not unfit for his job - and so AEG had not been negligent in hiring him. Jackson died in 2009 after taking an overdose of a surgical anaesthetic. 
  2014, A mint-condition copy of The Beatles' Please Please Me album, signed by George Harrison, Paul McCartney, John Lennon and Ringo Starr sold for $36,655 at an auction held in the US. 
  October 3rd: Born on this day
  1938, Born on this day, Eddie Cochran, singer, (1958 US No. 8 single 'Summertime Blues', 1960 UK No.1 single 'Three Steps To Heaven'). Cochran was killed in a car crash on 17th April 1960 aged 21 while on tour in the United Kingdom. Songwriter Sharon Sheeley and singer Gene Vincent who were also in the car both survived the crash. 
  1941, Born on this day, Chubby Checker, US singer, (Ernest Evans), 1960 US No.1 & UK No.14 single 'The Twist', 1962 UK No.2 single 'Let's Twist Again'). 'The Twist' is the only song to go to number 1 on the US singles charts twice. Once in 1960 and again in 1962. 
  1945, Born on this day, Antonio Martinez, from Spanish beat group Los Bravos who had the 1966 UK No.2 & US No.4 single 'Black Is Black'. They were the first Spanish rock band to have a UK & US hit single. 
  1946, Born on this day, American soul singer, PP Arnold who was a member of the Ike & Tina Turner Revue. She scored several hits including the original version of the Cat Stevens song 'The First Cut Is the Deepest' and later released singles produced by Barry Gibb. As a session singer Arnold has worked with Eric Clapton and Roger Waters. 
  1947, Born on this day, American trumpet player, Ben Cauley, vocalist, songwriter, and founding member of the Stax recording group, The Bar-Kays. He was the only survivor of the 1967 plane crash that claimed the lives of soul singer Otis Reddingand four members of the Bar-Kays. Cauley died on 21st Sept 2015. 
  1947, Born on this day, American poet and political activist John Perry Barlow. He was also a lyricist for the Grateful Dead and a founding member of the Electronic Frontier Foundation and the Freedom of the Press Foundation. Barlow died in his sleep on February 7, 2018 at his San Francisco home, at the age of 70. 
  1949, Born on this day, American musician, singer, songwriter Lindsey Buckingham from Fleetwood Mac who had the 1977 US No.1 single 'Dreams' from the world wide No.1 album Rumours. Buckingham was one half of the duo, Buckingham Nicks and aside from his tenure with Fleetwood Mac, Buckingham has also released six solo albums and three live albums. 
  1950, Born on this day, Ronnie Laws, saxophonist, with Earth, Wind & Fire, who had the 1975 US No.1 single 'Shining Star', and the 1981 UK No.3 single 'Let's Groove'. The band has received 20 Grammy nominations and were the first African-American act to sell out Madison Square Garden. 
  1954, Born on this day, Stevie Ray Vaughan, guitarist. He was killed in a helicopter crash on August 27th 1990. His family successfully sued the operators of the company for allowing an unqualified pilot to fly in fog and were awarded $2 million (£1.2 million). Vaughan played guitar on David Bowie's Let's Dance album. 
  1954, Born on this day, American guitarist Dawayne Bailey who has toured and recorded with Bob Seger & the Silver Bullet Band, Véronique Sanson, and Chicago. 
  1960, Born on this day, Gail Greenwood bass, Belly, (1993 UK No. 23 single 'Feed The Tree'). 
  1961, Born on this day, Robbie Jaymes, Modern, Romance, (1982 UK No.4 single 'Best Years Of Our Lives'). 
  1962, Born on this day, Tommy Lee, drummer and founding member of Motley Crue, who had the 1988 UK No.23 single 'You're All I Need'& the 1989 US No.1 & UK No.4 album Dr Feelgood. Lee also founded rap-metal band Methods of Mayhem, and has pursued solo musical projects. He has been married to model Elaine Starchuk and actresses Heather Locklear and Pamela Anderson. 
  1966, Born on this day, Dan Miller, guitarist, from American alternative rock band They Might Be Giants, who scored the 1990 UK No.6 single, 'Birdhouse In Your Soul'. The band has won two Grammy Awards, one in 2002 for their song 'Boss of Me, and in 2009 for 'Here Come the 123s'. 
  1969, Born on this day, Gwen Stefani, vocalist with No Doubt, (1997 UK No.1 single with ‘Don’t Speak’ and a 1997 No.1 US album 'Tragic Kingdom'). As a solo artist (2005 US No.1 single 'Hollaback Girl’ from the 2004 worldwide 2004 Top 5 album 'Love, Angel, Music, Baby'). 
  1971, Born on this day, Kevin Richardson, singer, Backstreet Boys, (1997 US No.2 single 'Quit playing Games With My Heart', 1999 UK No.1 single 'I Want It That Way'). 
  1975, Born on this day, India Arie Simpson, American soul, R&B singer, songwriter, (2006 US No.1 album Testimony: Vol. 1, Life & Relationship'). 
  1978, Born on this day, Jake Shears, (Jason Sellards), vocals, Scissor Sisters, (2004 UK No.1 self-titled album, 2004 UK No. 12 single ‘Laura’). 
  1983, Born on this day, Danny O'Donoghue, singer-songwriter, The Script. 2008 UK No.1 self-titled album. Was a coach on the television singing talent show The Voice UK. 
  1984, Born on this day, Ashlee Simpson, US singer, (2004 US No.1 album ‘Autobiography’). 

  0 0
 • 10/02/18--19:59: Article 17
 • Peggy Sue Gerron, inspiration for

   Buddy Holly song, dies aged 78

  Peggy Sue Gerron in 2009Image copyrightGAYE GERARD
  Image captionPeggy Sue Gerron died in Lubbock, Texas, aged 78
  Peggy Sue Gerron, the inspiration for Buddy Holly's 1957 hit song, has died in Lubbock, Texas, aged 78.
  While she was the focus of the single, Peggy Sue was in fact in a relationship with Buddy Holly's band mate in The Crickets, Jerry Allison. 
  She and Allison would marry in 1958, inspiring Holly's song, Peggy Sue Got Married, released after Holly was killed in a plane crash in 1959.
  Gerron died at the University Medical Center in Lubbock early on Monday.
  Born in Olton, Texas, in 1940, Gerron grew up in Lubbock and went to high school with Holly and Allison.
  In an interview with the BBC in 2009 she recounted first meeting Buddy Holly when he knocked her over on his way to a gig.
  Weeks later she was on a date with Allison, who introduced her to his friend.
  "And he started laughing," Gerron said. "Jerry asked him what was so funny, and he said 'I've already overwhelmed your Peggy Sue'."
  Joe Maulden, left, Buddy Holly, centre, and Jerry Allison on drums as The Crickets
  Image captionJoe Maulden, left, Buddy Holly, centre, and Jerry Allison, right, as The Crickets
  It is widely reported the song was initially called Cindy Lou, and that Allison asked Holly to change the title to win back Gerron after a break up - a claim she denies.
  She first heard the hit song in a school auditorium, with hundreds of screaming teenagers. 
  "I was just delighted, I thought it was a fascinating song," she said. "It's really hard to stand still when you're listening to Peggy Sue."

  Gerron and Allison divorced in 1964 and she moved to California to attend Pasadena Junior College. 
  According to her website, she remarried there and had two children, helped her husband set up a plumbing company and claims she became the first licensed woman plumber in California.
  Gerron returned to Lubbock in 1995 to care for her mother and stayed there for the rest of her life.
  "Peggy Sue was always just plain good to people," friend Bryan Edwards told local paper the Lubbock Avalanche-Journal.
  Mr Edwards knew her as a ham radio user, and said they would have an annual radio event "so that people would get on a certain frequency and talk to Peggy Sue".
  "That was a great thrill to those people to talk to her," he said.

  0 0
 • 10/02/18--20:27: Article 16
 • ο Σαρλ Αζναβούρ δεν ξέχασε ποτέ την Ελλάδα

  VICTOR TONELLI / REUTERS
  O διασημότερος ίσως Γάλλος τραγουδιστής, με την τεράστια καριέρα και τα 1.200 τραγούδια, δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Ο Σαρλ Αζναβούρ πέθανε στα 94 του χρόνια και την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του. Μέσα σε λίγα λεπτά έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

  Το πραγματικό του όνομα ήταν  Βαγινάκ Αζναβουριάν και ήταν αρμενικής καταγωγής.Τα πρώτα χρόνια της ζωής του μοιάζουν με μυθιστόρημα. Οι γονείς του, ο Μίσα και η Κναρ Αζναβουριάν, εζησαν για ενα διαστημα στη Θεσσαλονίκη,στην περιοχη Χαριλαου. Ο πατέρας του είναι γιος του πρώην μάγειρα του Τσάρου Νικολάου Β και η μητέρα του προέρχεται από οικογένεια Αρμενίων εμπόρων από την Τουρκία που είχαν καταφέρει να ξεφύγουν από τη γενοκτονία του 1915.Ο ιδιος παντα θυμοταν τις ιστοριες των γονεων του για την ησυχη,ηρεμη,ειδηλιακη ζωη που ζουσαν στην Θεσσαλονικη,οπου καθε πρωι εφθαναν στην γειτονια τους τα γαιδουρακια με ολα τα φρεσκα λαχανικα απο τους μπαξεδες της Πυλαιας.
  Όπως λέει ο ίδιος: «Ο πατέρας μου ήταν ο Μίσα, μητέρα μου η Κναρ, και αδελφή μου η Αϊντα που γεννήθηκε στην Ελλάδα. Αργότερα, στη Γαλλία η οικογένεια περίμενε να πάρει βίζα για να πάει στις ΗΠΑ.Στην πραγματικότητα, η οικογένειά μου δεν συνειδητοποίησε ότι θα εγκατασταθούν στη Γαλλία επ ’αόριστον.Γεννήθηκα στις 22 Μαΐου 1924 στο Παρίσι».

  Σε ηλικία εννέα ετών εγκατέλειψε το σχολείο, παρά την αντίδραση των γονιών του, προκειμένου να συνεχίσει τις καλλιτεχνικές παραστάσεις που είχε ξεκινήσει από τα πέντε του. Πλέον είχε το καλλιτεχνικό όνομα Αζναβούρ. Σε μία από εκείνες τις παραστάσεις τον γνώρισε η Εντίθ Πιάφ η οποία και τον προσέλάβε στην καλλιτεχνική της ομάδα κατά τις περιοδείες της.


  Από τότε η καλλιτεχνική του εξέλιξη υπήρξε αλματώδης. Ξεκίνησε να γράφει τραγούδια, από το ύφος των οποίων χαρακτηρίστηκαν «θλιμμένα τραγούδια» (tristesse chansons). Ιδιαίτερες όμως παγκόσμιες επιτυχίες που σημάδεψαν την δεκαετία του 1960 ήταν το ”Λα Μάμμα” (1963) και το ”Μεσιέ Καρνιμπάλ” της ομώνυμης οπερέτας.

  Τον Ιανουάριο του 1961, ο Σαρλ Αζναβούρ στις δόξες του έφθασε στην Αθήνα για να εμφανιστεί σε κοσμικό κέντρο. Αναχωρώντας ο Γάλλος τραγουδιστής συναντήθηκε στο αεροδρόμιο με τη Νάνα Μούσχουρη, με την οποία συνεργάστηκε κιόλας.
  Πέρα από το ρεκόρ των 1.200 τραγουδιών που είχε πει, ο Αζναβούρ είχε λάβει μέρος σε περίπου 60 κινηματογραφικές ταινίες ενώ είχε πουλήσει περίπου 100.000.000 δίσκοι του.
  Το 1998 το CNN τον συμπεριέλαβε στην τριάδα των μεγαλύτερων τραγουδιστών του αιώνα μαζί με τους Έλβις Πρίσλεϊ και Μπομπ Ντύλαν.

  0 0

  ΡΑΔΙΟ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ
  Λευτερης Κογκαλιδης
  Σαββατο 6 Οκτωβριου,6-8μμ

  Απο σημερα η εκπομπη εισερχεται στην 4η περιοδο μεταδοσης ξεκινωντας με αφιερωμα σε 20 απο τις μεγαλυτερες επιτυχιες του Σαρλ Αζναβουρ,οπως Que c est triste Venise/Isabelle//La mamma/Esperanza/For me formidable/La boheme/Les deux guitares/Hier encore.Ο Αζναβουρ που γεννηθηκε στις 22 Μαιου 1924 στο Παρισι πεθανε την 1 Οκτωβριου 2018 .
  Στην δευτερη ωρα της εκομπης θα ακουστουν τραγουδια του 1941 οπως Amapola/Frenesi/Yours.  ΡΑΔΙΟ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ
  Λευτερης Κογκαλιδης
  Κυριακη 7 Οκτωβριου,6-8μμ  Στην πρωτη ωρα της εκπομπης θα μεταδοθουν τραγουδια του 1942,οπως Chattanooga choo choo/Green eyes/Always in my heart/White Christmas/Three little sisters/Skylark.Η δευτερη ωρα ειναι αφιερωμενη σε επιτυχιες του 1943,οπως All or nothing at all/Brazil/Lili Marlene/You’ll never know/Paper doll

  0 0
 • 10/03/18--00:51: Article 14
 • Στο σφυρί και το νεοκλασικό 

  του Λάκη Γαβαλά στο Κολωνάκι

  Το διατηρητέο του Λάκη Γαβαλά στο Κολωνάκι/Φωτογραφία: Lakis.Gavalas-Facebook
  Το διατηρητέο του Λάκη Γαβαλά στο Κολωνάκι/Φωτογραφία: Lakis.Gavalas-Facebook
  Πατάνε «γκάζι» στους πλειστηριασμούς τράπεζες, ιδιώτες 
  αλλά και το δημόσιο που ξαναμπαίνει δυναμικά στη διαδικασία
   των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μετά από μια σχεδόν 
  τρίμηνη διακοπή.
  Ο κλοιός στενεύει ακόμη περισσότερο γύρω από τους 1,7 εκατομμύρια οφειλέτες
   της Εφορίας για τους οποίους ανά πάσα στιγμή μπορούν να επιβληθούν 
  αναγκαστικά μέτρα, δηλαδή κατασχέσεις και πλειστηριασμοί.
  Μεταξύ των ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί για χρέη στην εφορία στο δεύτερο
   κύμα συμπεριλαμβάνεται και το νεοκλασικό διατηρητέο ακίνητο του Λάκη Γαβαλά
   στο Κολωνάκι.
  Με τιμή πρώτης προσφοράς  1,88 εκατ. ευρώ το ακίνητο του άλλοτε ισχυρού άνδρα
   της μόδας Λάκη Γαβαλά στις 21 Νοεμβρίου θα περάσει σε άλλη κυριότητα εφόσον 
  βρεθεί αγοραστής.
  Το ακίνητο βρίσκεται στην Βουκουρεστίου 33 στο Κολωνάκι και αποτελείται από το
   ισόγειο κατάστημα 183 τ.μ. άλλον ένα όροφο επίσης 183 τμ, τον τρίτο όροφο 100 τμ
   κ, υπόγειο 86 τμ και 83 τμ αποθήκες.  0 0
 • 10/03/18--04:58: Article 13
 • Van Gogh Alive - the experience στη Θεσσαλονίκη    Η μεγαλειώδης έκθεση-εμπειρία,που μάγεψε περισσότερους από 200.000 θεατές στην Αθήνα και περισσότερους από 10.000.000 θεατές σ'όλο τον κόσμο, τώρα στη Θεσσαλονίκη στο χώρο της ΔΕΘ από τις 23 Νοεμβρίου.  
  Η μεγαλειώδης έκθεση-εμπειρία, στο χώρο της ΔΕΘ από τις 23 Νοεμβρίου 
  Η μεγαλειώδης έκθεση-εμπειρία, στο χώρο της ΔΕΘ από τις 23 Νοεμβρίου

  Η Λάβρυς παρουσιάζει τη μεγαλειώδη έκθεση - εμπειρία Van Gogh Alive - The Experienceαπό τις 23 Νοεμβρίου 2018 μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2019 στο χώρο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Μια συναρπαστική έκθεση, μια συγκλονιστική εμπειρία, ένα διαδραστικό τεχνολογικό θαύμα, μια νέα προσέγγιση για τους τρόπους που τα νέα μέσα και η τεχνολογία "επικοινωνούν"με τους μεγάλους καλλιτέχνες.


  Το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χρονιάς; Ναι! Ένας νέος, επαναστατικός τρόπος προσέγγισης της εικαστικής δημιουργίας; Σίγουρα! Ένα φαντασμαγορικό και εντυπωσιακό πολυθέαμα για μικρούς και μεγάλους, από 5 έως 95 ετών; Ένας αρμονικός και δημιουργικός διάλογος ανάμεσα στην υψηλή τεχνολογία και τα νέα πολυμέσα με τους μεγάλους εικαστικούς δημιουργούς; Μια εκπαιδευτική και ταυτόχρονα άκρως διασκεδαστική διαδικασία για τα παιδιά, τους νέους, όλους μας; Φυσικά!

  Τι είναι τελικά η Van Gogh Alive - the experience;
  Πρώτα απ'όλα, πρόκειται για μία μεγαλειώδη έκθεση. Μία μοναδική παρουσίαση όλων των έργων του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου σε έναν χώρο, γεγονός που δεν έχει ξαναγίνει. Όχι, όμως, με τον καθιερωμένο τρόπο, που πολλοί θεωρούν πλέον ξεπερασμένο, αλλά με μία μέθοδο που αναδεικνύει νέες οπτικές πλευρές και προοπτικές των έργων, που αφηγείται την ιστορία του δημιουργού τους, που περιγράφει το ιστορικό, κοινωνικό αλλά και πολιτισμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο μεγαλούργησε, που καταγράφει και αναλύει τις δημιουργικές του περιόδους και αλληλεπιδράσεις, που διεισδύει και αγγίζει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, που προβάλει, δηλαδή, ολόκληρο τον κόσμο του Βαν Γκογκ.

  3.000 πίνακες, σκίτσα αλλά και κινούμενες εικόνες προβάλλονται από το φημισμένο σύστημα υψηλής τεχνολογίας SENSORY4TM παντού: στους τοίχους, τις κολόνες, την οροφή, το πάτωμα. Σε έναν χώρο 1.500 m2,  40 και πλέον πολυκάναλοι προβολείς υψηλής ευκρίνειας, με ήχο υψηλής πιστότητας, δημιουργούν μία εκπληκτική απεικόνιση στις πολλαπλές επιφάνειες, δημιουργώντας μία μοναδική εμπειρία για τις αισθήσεις.

  Τα διαχρονικά αριστουργήματα του Βαν Γκογκ ζωντανεύουν και ο επισκέπτης γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι τους. Αποσυντίθενται και ανασυντίθενται, αποκαλύπτουν την εποχή που δημιουργήθηκαν, το πώς ολοκληρώθηκαν, από που προήλθαν τα ερεθίσματα της έμπνευσής τους. Εμπλέκονται με τη ζωή και τα βιώματα του δημιουργού τους, μας συνοδεύουν μέσα από τις πολύχρωμες στοές της έκθεσης σ'ένα ταξίδι στα μέρη που έζησε και δημιούργησε, στο Άμστερνταμ, στην Προβηγκία, στο Παρίσι. Υπερβαίνοντας τον χρόνο και το χώρο, με κύματα ήχων και μουσικής, φωτός και χρωμάτων που προσκρούονται πάνω μας, εισχωρώντας μέσα μας, η έκθεση-εμπειρία "Van Gogh Alive - the experience"μας επιτρέπει να εισπράξουμε, να αντιληφθούμε, να κοινωνήσουμε τον εσωτερικό κόσμο του ίδιου του Βίνσεντ. Μία ολοζώντανη πανδαισία, που διεγείρει και θρέφει όλες τις αισθήσεις, που διευρύνει το μυαλό μ'έναν μοναδικό τρόπο.

  Αυτό το ιδιότυπο και εντυπωσιακό "πλανητάριο", μεταφέρει μ'έναν ονειρικό τρόπο, ακαριαία τους επισκέπτες στο σύμπαν του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Αντικατοπτρίζοντας το όλον του. Τη δημιουργία, τις συναισθηματικές εναλλαγές, την ψυχική του κατάσταση, τη θυελλώδη ζωή του. Τους καλεί να αφεθούν απαλά σε μία πρωτόγνωρη επικοινωνία και επαφή, να βυθιστούν γλυκά σε μία εμπειρία τονωτική, πλούσια και αλησμόνητη.
  Παράλληλα, σ'αυτή τη διαδικασία ο θεατής, αφού ενσωματωθεί κυριολεκτικά ως συστατικό της στοιχείο, παρεμβαίνει ακολούθως και ο ίδιος με την σειρά του μέσω των social media σε πραγματικό χρόνο και χώρο -οι παρεμβάσεις του προβάλλονται μέσα στην ίδια την έκθεση στο Facebook & Twitter Wall, ενώ διαχέονται και σ'όλους τους υπόλοιπους επισκέπτες, σε μία εξαιρετική αναγωγή της συγκινησιακής εξατομικευμένης εμπειρίας σε συλλογική. Μέσω της καθολικής επικοινωνίας με την Τέχνη, που διασφαλίζει και την απόλυτη εις βάθος επικοινωνία του θεατή-επισκέπτη, με τα έργα αλλά και τον δημιουργό τους.

  0 0
 • 10/03/18--05:01: Article 12
 • το πιο μεγάλο Tattoo Convention που έγινε ποτέ στη Θεσσαλονίκη!    Ένα φεστιβάλ που θα γεμίσει την πόλη με μελάνι και γκάζια! Η μεγάλη γιορτή των fans της πανάρχαιας τέχνης της δερματοστιξίας επιστρέφει αυτόν τον Οκτώβριο (12-14/10) στην Θεσσαλονίκη και στη ΔΕΘ, διατηρώντας την θέση ενός από τα καλύτερα φεστιβάλ των Βαλκανίων.  
  Τhessaloniki Tattoo Convention 12- 13- 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟY στη ΔΕΘ 
  Τhessaloniki Tattoo Convention 12- 13- 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟY στη ΔΕΘ

  Οι επισκέπτες θα δουν από κοντά τους καλύτερους Έλληνες και ξένους tattoo artists εν δράσει, θα μάθουν τα μυστικά της τέχνης τους και θα ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία που θα κουβαλούν μαζί τους μέχρι την επόμενη συνάντηση.

  Την επιμέλεια της διοργάνωσης υπογράφει η Red & White Productions, η εταιρεία που έχει παρουσιάσει τα τελευταία 12 χρόνια τα πιο μεγάλα και απολύτως επιτυχημένα tattoo conventions στην Ελλάδα (Athens International Tattoo Convention, Αthens Tattoo Expo, Balkan Thessaloniki Tattoo Convention) φεστιβάλ που λειτουργούν με βάση τα πρότυπα των μεγαλύτερων και καλύτερων φεστιβάλ διεθνώς.

  Στην Θεσσαλονίκη λοιπόν, γίνεται το επόμενο κάλεσμα για τους tattoo lovers καθώς περισσότεροι από 150 κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες αναμένεται να παρουσιάσουν την δουλειά τους, ενημερώνοντας το κοινό και προσφέροντας παράλληλα όλες τις γνώσεις και την αγάπη για την τέχνη τους.

  Η επιτυχία και η σημαντική προσέλευση του κοινού στο Athens International Tattoo Convention κάνει φανερή την διάδοση της τέχνης του tattooing και δίνει το μήνυμα στην Θεσσαλονίκη που παίρνει τη σκυτάλη. Ο πήχυς έχει μπει πολύ ψηλά καθώς η γιορτή αυτή απευθύνεται κάθε χρόνο σε μεγαλύτερο μέρος του κοινού αγκαλιάζοντας κάθε ηλικία και κάθε κατηγορία επισκεπτών.

  Μεγάλοι αλλά και μικροί, θα γίνουν ένα με τον παλμό του φεστιβάλ μέσα από συναυλίες στο open air stage, διαγωνισμούς, graffiti shows, αλλά και πλήθος παράλληλων θεμάτων και θεαμάτων γύρω από το tattoo.

  Ένας θεσμός που τραβά το ενδιαφέρον όχι μόνο όσων ασχολούνται αποκλειστικά με τα τατουάζ, αλλά και με όσους θέλουν να ανακαλύψουν την καλλιτεχνική του διάσταση, γνωρίζοντας από κοντά σπουδαίους tattoo artists τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες, καθώς και να διασκεδάσουν με τα shows/ live music concerts/ εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια του φεστιβάλ.
  Ημέρες Μοτοσυκλέτας στα πλαίσια του Tattoo Convention
  Το Τattoo Convention αποκτά γκάζια! Το φεστιβάλ θα φέρει στο επίκεντρο της διοργάνωσης και τις Ημέρες Μοτοσυκλέτας, την έκθεση μοτοσυκλέτας για τη Β. Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

  Σε ένα σκηνικό 2000τμ με δυνατές μουσικές, bar, ρομποτικά φώτα θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή αποκλειστικά και μόνο για μοτοσυκλέτες. Ότι πιο νέο στο χώρο της μοτοσυκλέτας, με πολλά μοντέλα να παρουσιάζονται για πρώτη φορά αλλά και θεματικές εκθέσεις με custom και κλασικές μοτοσυκλέτες. Στους εξωτερικούς χώρους stunt show και ακροβατικά θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη και δυνατά live θα μας ανεβάσουν το κέφι.

  Oι «Ημέρες Μοτοσυκλέτας» είναι μια διοργάνωση της εταιρίας DEMANDEVENTS που διοργανώνει μεγάλα show χώρο των δύο τροχών όπως το «MOTOSHOW THESSALONIKI».


  Μake A Wish - "'Κάνε μια Ευχή"Ελλάδος
  Για ακόμα μια χρονιά το Make A Wish- Κάνε μια Ευχή Ελλάδος θα βρίσκεται στο 5th Balkan Thessaloniki Tattoo Convention όπου οι tattoo artists θα προσφέρουν χαρά, ευχές και χαμόγελα. Θα βρίσκονται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν το δικό τους «Αστέρι της Ευχής»! Όλα τα έσοδα από τα tattoo «αστέρια της ευχής» θα διατεθούν στο Make A wish βοηθώντας να πραγματοποιηθούν οι πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών από 3 έως 18 ετών, με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με χαρά, δύναμη και ελπίδα.

  H απόλυτη συνάντηση των tattoo lovers της Βόρειας Ελλάδας, η πιο φαντασμαγορική έκθεση της πόλης επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη! Not to be missed!

  0 0
 • 10/03/18--05:03: Article 11
 • Page 1
  12...4
  2016Nickelodeon premieres the animated series Kuu Kuu Harajuku, produced by Gwen Stefani, about a group of girls who make music and fight evil. Stefani introduced her "Harajuku Girls," inspired by the neighborhood in Tokyo, on her solo debut, Love. Angel. Music. Baby. and has integrated her love of the culture in her clothing and perfume lines.
  2014Seventeen years after its release, Fleetwood Mac's Rumours album is certified Double Diamond by the RIAA for sales of over 20 million in the US. It is the ninth album to achieve the certification.
  2006"Listen to Your Heart," the power-ballad written by Per Gessle and Mats Persson, scoops a raft of prestigious honors at the 2006 BMI London Awards, presented at the Dorchester Hotel. Among other honors, the track receives the organization's highest accolade, the Robert S. Musel Award, for the most-performed song of the year.
  2004VH1 holds its first Hip-Hop Honors, giving awards to DJ Hollywood, DJ Kool Herc, KRS-OnePublic Enemy (who also perform), Rock Steady Crew, Run-D.M.C.Tupacand The Sugarhill Gang.
  2003The film of the benefit concert The Concert For George, an all-star tribute to the recently deceased ex-Beatle George Harrison, opens in US theaters.
  2001Rock band Powderfinger dominates the 15th annual Australian Record Industry Association awards with six victories at Sydney's Capitol Theatre.
  2001Keith Urban goes home to Australia to accept a special Aria Award - roughly the equivalent to a Grammy in the US. Urban receives the Outstanding Achievement Award in recognition of sales and chart success in the US.
  200045-year-old Mark David Chapman, the man who twenty years earlier fired five shots into John Lennon's back, faces the parole board. Parole for John Lennon's murderer is denied, with the board stating that letting him free would "deprecate the seriousness of the crime."
  1999Tom Jones charts a UK #1 album for the first time in 25 years when his set Reload hits the top spot. Joining the 59-year-old Jones on the album are Robbie WilliamsStereophonicsBarenaked Ladies and the Pretenders.
  1997Sugar Ray are grounded when lead singer Mark McGrath hurts his leg in Bologna, Italy on the first date of their European tour, which is postponed.
  1990Charles Freeman, who owns the E-C Records store in Fort Lauderdale, is convicted of selling obscene material after selling a copy of the 2 Live Crew album As Nasty As They Wanna Be two days after it was ruled obscene in a federal court. His punishment: a $1000 fine.
  1988Lisa Marie Presley marries her first husband, musician Danny Keough (the union lasts five years).
  1987"Brenda Lee Day" is declared in her home town of Lithonia, Georgia. A new street is named Brenda Lee Lane in her honor.
  1987Smokey Robinson holds the #10 spot on the Hot 100 with "One Heartbeat," while a song about him, "When Smokey Sings" by ABC, is at #8.
  1984Pop singer Ashlee Simpson is born in Waco, Texas, to a family that includes sister and fellow singer Jessica Simpson.
  Page 1
  12...4

  Sinead O'Connor Tears Up Pope Photo On SNL

  1992
  Sinéad O'Connor, famous for her hit song "Nothing Compares 2 U," goes way off script during her Saturday Night Liveappearance, declaring "Fight the real enemy" and tearing up a picture of the Pope.
  After doing an a capella rendition of the Bob Marley song "War" with some lyrics changed to be about child abuse, Sinéad O'Connor pulls out the photo of Pope John Paul II that once hung in her mother's bedroom and tears it to bits. The audience sits in stunned silence, but the backlash is vociferous. O'Connor becomes the most controversial figure in music, with Catholic groups denouncing her and staging events like an album smashing in New York City. Celebrities speak out against her: Joe Pesci says he would have slapped her if he was on the show; Frank Sinatra says he would "kick her ass if she were a guy." Even Madonna, who recently released a book of nude photos called Sex, chimes in, saying, "I think there is a better way to present her ideas rather than ripping up an image that means a lot to other people."

  O'Connor also has plenty of supporters who think it's about time someone stood up to the Catholic Church. A few weeks later, the "Sinead Brigade" tears up pictures of the Pope outside of St. Patrick's Cathedral in New York in support of "her efforts to expose the Catholic hierarchy as agents of oppression."

  The SNL theatrics were inspired by Bob Geldof, who tore up a picture of John Travolta and Olivia Newton-John when he appeared on the British TV show Top of the Pops. Asked why she did it, O'Connor explains in a Time magazine interview, "It's the office and the symbol of the organization that he represents. I consider them to be responsible for the destruction of entire races of people and the subsequent existence of domestic and child abuse in every country they went into." She goes on to say that in Ireland, "priests have been beating the s--t out of the children for years and sexually abusing them."

  She reveals that she was a victim of domestic abuse, and was frustrated because her Catholic school did nothing despite her obvious bruises. As for why she chose to lash out by tearing up the photo, she states, "I did it as a symbol of my rejection of what they are teaching people and of my belief that their influence in the world must be torn apart. I accept that tearing the picture can be viewed as a negative attitude, but one has to do what one can do. If I hadn't torn the picture, we wouldn't be having this conversation. Now people will listen to what I'm saying and let me explain what I'm talking about."

  O'Connor is banned from SNL ("We were sort of shocked, the way you would be at a house guest pissing on a flower arrangement in the dining room," producer Lorne Michaels says), and two weeks later is met with loud mixture of boos and cheers when she takes the stage at a Bob Dylantribute concert. Instead of singing the Dylan song she was supposed to, she once again belts out "War."

  A decade later, the Boston Globe reports on widespread sexual abuse of children by Catholic priests and how the church covered it up. This investigation becomes the subject of the 2015 movie Spotlight, which wins the Oscar for Best Picture.

  0 0
 • 10/03/18--05:11: Article 10
 • ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΦΑΠΑΞ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ 

  ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΟΧΗΣ

   ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΩΣ 21/09/2018 ΛΟΓΩ

   ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ


  Επεκτείνεται η δυνατότητα επανασύνδεσης σε καταναλωτές με ληξιπρόθεσμες οφειλές από λογαριασμούς ρεύματος, στους οποίους έγινε διακοπή της ηλεκτροδότησης μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2018, σύμφωνα με την  ΚΥΑ αριθμ. ΗΛ/Γ/ΟΙΚ.179148/10-9-2018  με την οποία τροποποιήθηκε η υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/2018 ΚΥΑ (ΦΕΚ 474/Β/2018), αναφορικά με τη χορήγηση του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ρεύματος.
  Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει ήδη προχωρήσει στην σύσταση επιτροπής για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού       ρεύματος σε συμπολίτες με χαμηλά εισοδήματα και στην παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται  από τις σχετικές ΚΥΑ.
  Η Επιτροπή που συγκροτήθηκε βάσει της Κ.Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/8.2.2018 αποτελείται από έναν εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής ως συντονιστή,  έναν του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας – Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε. και έναν του Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας.
  Επισημαίνονται επίσης τα εξής:
  • Η αποσύνδεση παροχής ρεύματος θα πρέπει να αφορά την κύρια κατοικία του προς εξέταση δικαιούχου.
  • Το ύψος του ειδικού βοηθήματος θα αντιστοιχεί σε ποσό που θα καθορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και προς τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.Α.Ε.
  • Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημαδιακανονίζεται και εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
  Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου Θεσσαλονίκης,  Β. Γεωργίου Α’1, στον 1ο όροφο, και θα παραπέμπονται  προς εξέταση στην  αρμόδια Επιτροπή.
  Για να δείτε τη σχετική νομοθεσία, κάντε κλικ εδώ και εδώ.
  Για να κατεβάσετε την αντίστοιχη αίτηση, κάντε κλικ εδώ.

  0 0
 • 10/03/18--05:16: Article 9

 • Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί μία ιδιαίτερη συναυλία με τίτλο ‘’Πολλά νυκτά εν μία νυκτί’’.
  Στη συναυλία θα παρουσιαστούν έργα διαφόρων εποχών και στυλ γραμμένα για πέντε διαφορετικά νυκτά όργανα, κιθάρα, άρπα, μαντολίνο, κανονάκι, φλαμένκο κιθάρα. Ένας Ιάπωνας κιθαρίστας, νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού Κιθάρας 2017 της ΚΕΠΑ Βεροίας και πέντε Έλληνες ερμηνευτές θα ενώσουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις για να αποδείξουν στο κοινό της πόλης την διαχρονική γοητεία των νυκτών οργάνων μέσα από ένα πρόγραμμα που καλύπτει τέσσερις αιώνες μουσικής. Οι χορδές των εγχόρδων και των σολιστών ηχούν προσφέροντας ποικίλα ακούσματα από διαφορετικές χώρες του κόσμου, από το μπαρόκ μέχρι την αραβική μουσική και το φλαμένκο.
  Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου και ώρα 21:00 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.
  Eλεύθερη είσοδος.
  Πρόγραμμα:J. Strauss Jr.: Pizzicato PolkaPonce: Concierto del Sur, για κιθάρα και ορχήστρα
  A. Vivaldi: Κοντσέρτο για μαντολίνο και ορχήστρα, RV 425
  Cl. Debussy: Danses sacrée
  et profaneγια άρπα και  ορχήστρα εγχόρδων
  H. Ramzy: Al Quantara για φωνές, κανονάκι, κιθάρα και ορχήστρα (ενορχ.: Γιώργος Κολιάς)
  Hiroshi Kogure, κιθάρα
  Γιώργος Γουμενάκης, μαντολίνο
  Κατερίνα Κίτσου, άρπα
  Trio Bahar:
  Yota Baron, φλαμένκο τραγούδι
  Αναστασία Ζαχαριάδου, κανονάκι-φλάουτο-αραβικό τραγούδι
  Πάνος Καρτίμπελης, φλαμένκο κιθάρα
  Μουσική διεύθυνση: Χάρης Ηλιάδης
  Σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ Δήμου Βεροίας
  Βιογραφικά συντελεστών
   Χάρης Ηλιάδης Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Δραματικής Τέχνης Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας με τους Michael Gielen και Dennis Russell Davies, από όπου αποφοίτησε με το δίπλωμα μαέστρου και τον ακαδημαϊκό τίτλο Magister Artium το 1997.
  Το 1994 έλαβε μέρος ως ενεργό μέλος στο σεμινάριο μαέστρων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Debrecen Ουγγαρίας, όπου τιμήθηκε με το “Βραβείο Προωθήσεως Νέων Μαέστρων”, στο οποίο περιελήφθη μία πρόσκληση για μία συναυλία.
  Από το 2001 εμφανίζεται τακτικά στο Φεστιβάλ των “Δημητρίων” της Θεσσαλονίκης, την εναρκτήρια συναυλία του οποίου έχει διευθύνει το 2006, το 2007 και το 2010. Ως φιλοξενούμενος μαέστρος έχει επίσης συμπράξει με ορχήστρες τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σολίστ όπως οι: Cheryll Studer, Paul Badura – Skoda, Δημήτρης Σγούρος, Κώστας Κoτσιώλης κ.ά.
  Από τον Ιούνιο του 2001 κατέχει τη θέση του αρχιμουσικού της Συμφωνικής Ορχήστρας  Δήμου Θεσσαλονίκης. Εκτός από τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της ορχήστρας, έχει οργανώσει και εμφανίσεις της σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Τον Φεβρουάριο του 2007 διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία την οπερέτα του J. Strauss, Die Fledermaus, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (παραγωγή της Όπερας Θεσσαλονίκης, παράσταση χωρίς δοκιμή).
  Τον Αύγουστο του 2009 βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο της Συμφωνικής Ορχήστρας “Duna” στη Βουδαπέστη, όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2009.
   Γιώργος ΓουμενάκηςΣπούδασε μαντολίνο στο κονσερβατόριο “G.Verdi” του Μιλάνου, παίρνοντας το δίπλωμά του με δάσκαλο τον Ugo Orlandi.
  Ίδρυσε το Αθηναϊκό Κουϊντέτο “Δημήτρης Δούνης” και επανασύστησε την Αθηναϊκή Μαντολινάτα “Νικόλαος Λάβδας” υπό την αιγίδα του Φ. Σ. Παρανασσός. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ σε Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία, Αλβανία και Κροατία.
  Συνεργάστηκε  με την Εστουδιαντίνα Ν.Ιωνίας,  την ΑΣΟΝ,  την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ, την ΚΟΑ, την ορχήστρα των Χρωμάτων, την ΕΛΣ και την Καμεράτα ορχήστρα Φίλων της Μουσικής τόσο σε συναυλίες όσο και σε ηχογραφήσεις.
  Με τους Solisti Veneti και μαέστρο τον Claudio Scimone εμφανίστηκε ως σολίστ στο Veneto Festival για την παγκόσμια ημέρα της μουσικής και στο Teatro  Olimpico di Vicenza, ηχογραφώντας τη σερενάτα του R.Drigo από το μπαλέτο I milioni d’ Arlecchini.
  Συμπράττει με τον πιανίστα Σταύρο Κόλλια, ερμηνεύοντας πρωτότυπο ρεπερτόριο για μαντολίνο και πιάνο και με τον τσεμπαλίστα Γεράσιμο Χοϊδά σε ρεπερτόριο παλαιάς μουσικής με όργανα εποχής. Διδάσκει μαντολίνο στο ωδείο “Ορφείο” Αθηνών.
  Hiroshi KogureΟ Hiroshi Kogure (Χιρόσι Κογκούρε) γεννήθηκε στο Τόκιο το 1988 και ξεκίνησε τις σπουδές του 18 χρονών με τους Gentaro Takada και Shin-ichi Fukuda.
  Έχει αποσπάσει Πρώτα Βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς με σημαντικότερα αυτά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας και του Διεθνούς Διαγωνισμού Κιθάρας του Τόκιο, και τα δύο το 2017.
  Έχει παρακολουθήσει master classes με τους Manuel Barrueco, Eduardo Fernandez, Pavel Steidl, Zoran Dukic κά.
  Το πρώτο του CD με τίτλο Whirler of the Dance κυκλοφόρησε το 2013 και απέσπασε τα Βραβεία της καλύτερης επιλογής του μήνα της δισκογραφικής εταιρίας Record Geijutsu και της καλύτερης πρότασης του μήνα του CD Journal. Τώρα διατίθεται πλέον από τη Naxos Music Library.
  Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του με τον Αλέξη Μουζουράκη (Duo Melis) στο Conservatoire de Strasbourg στη Γαλλία.
  Κατερίνα ΚίτσουΗ Κατερίνα Κίτσου έκανε τις σπουδές της στη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας, με την Han – An Liu, παίρνοντας δίπλωμα με Άριστα. Επίσης σπούδασε μουσική δωματίου στην Ακαδημία του Rotterdam. Παράλληλα σπούδασε βιολί και έχει δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί. Υπήρξε υπότροφος του Ωνασείου Ιδρύματος και του Ο.Μ.Μ.Α. Βραβεύτηκε στον “Associazione Rovere d’Oro” στην Ιταλία, στην άρπα. Συμμετείχε σε φεστιβάλ ως σολίστ σε κοντσέρτα και έργα μουσικής δωματίου στην Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Αγγλία, Κύπρο και Ελλάδα. Καλλιτέχνες που συνεργάστηκε: Vl. Mendelssohn, Jundt Numata, Henkel, Jin, Duo porfiris-Mueller, Amiche Quartet, Eira L. Jones. Υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής στο “Jugend Musiziert” και “Musizierende Jugend im Rhein – Sieg – Kreis”. Είναι μέλος των Orpheus Soloists και συνεργάζεται με τη ΣΟΔΘ όπως επίσης και με την ΚΟΘ ως Α’ και Β’ κορυφαία. Διδάσκει άρπα  στο ΚΩΘ και στο ΣΩΘ.
  Από το 2012 δίνει master classes στην άρπα στο ″St. George International Festival of Music″. Τον Μάιο του 2017, είχε πρόσκληση από το Royal College of Manchester για master class. Τον Ιούλιο του 2018, προσκλήθηκε να διδάξει σε master class από το 5thInternational Summer Harp Academy στη Βουλγαρία.
  Δημιούργησε τις PerHarps, με μέλη μαθήτριές της και έργα που στηρίζονται σε προσωπικές της μεταγραφές, οι οποίες άρχισαν να εκδίδονται και στο εξωτερικό.
  Αναστασία ΖαχαριάδουTο 1998 ολοκλήρωσε σπουδές κλασικής μουσικής, στη Θεσσαλονίκη, παίρνοντας δίπλωμα φλάουτου. Συνέχισε σπουδάζοντας «πολυφωνικό φλάουτο» και «ακουστική φλάουτου» στην Βουδαπέστη με τον Isvan Matuz. Παράλληλα ασχολήθηκε και με την Ελληνική και Αραβική παραδοσιακή μουσική μελετώντας κανονάκι σε Ελλάδα και Αμερική. Αποφοίτησε το 2003 από το τμήμα Mουσικής Eκτέλεσης (φλάουτο) του Berklee College of Music, ενώ παράλληλα μαθήτευσε για τέσσερα χρόνια, στην επισκευή πνευστών μουσικών οργάνων, δίπλα στον Emilio Lyons. Κατά την παραμονή της στις Η.Π.Α. δίδαξε φλάουτο και κανονάκι, πήρε μέρος σε συναυλίες και ηχογραφήσεις κυρίως στην Βοστώνη και Νέα Υόρκη.Το 2011 συνεργάστηκε ως σολίστ (κανονάκι) με την Ορχήστρα της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας στην Όπερα Aλ Σάκαα Μαατ, που παρουσιάστηκε στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.
  Από το 2009 ζει στην Ελλάδα. Συνεργάζεται με μουσικούς της έντεχνης και της Ελληνικής, Τουρκικής και Αραβικής παραδοσιακής μουσικής σκηνής.  Μέχρι το 2018 διδάσκει κανονάκι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει Μεταπτυχιακό στο Κανονάκι από το τμήμα Μουσικών σπουδών του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης (ITU) όπου σπούδασε με τον Χαλίλ Καραντουμάν και είναι Υποψήφια Διδάκτορας στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  Yota BaronΗ Yota “Baron” (Γιώτα Ηρωίδου), γεννήθηκε στις Σέρρες.
  Τα ακούσματα και οι επιρροές της από μικρή ηλικία περιελάμβαναν από παραδοσιακή και λαϊκή μουσική μέχρι εκκλησιαστική μουσική αφού η μισή της οικογένεια υπήρξε οικογένεια μουσικών που έπαιζε στην ύπαιθρο (πανηγύρια) και έπειτα μεγάλωσε σε ίδρυμα θηλέων στο οποίο διδάχθηκε Βυζαντινή Μουσική. Η σχέση της με το flamenco ξεκίνησε το 2000 με χορό και από το 2004 άρχισε να μελετάει τραγούδι flamenco, με σκοπό να κατανοήσει καλύτερα και σε βάθος την επικοινωνία μεταξύ τραγουδιού,μουσικής και χορού.
  Συνεχίζει να παίρνει μαθήματα από μεγάλους τραγουδιστές flamenco, να δημιουργεί τα δικά της projects, να ψάχνει τη σχέση ανάμεσα στις διαφορετικού είδους μουσικές, να γράφει στίχους για τα τραγούδια της και να συνεργάζεται με ωραίους ανθρώπους και σπουδαίους καλλιτέχνες.
  Παναγιώτης ΚαρτίμπεληςΟ Παναγιώτης Καρτίμπελης γεννήθηκε στον Πειραιά. Το 2018 λαμβάνει την 4 θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας Flamenco του Jerez/Ισπανία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον έλεγχο συστημάτων και ρομποτικής του πανεπιστημίου του Sheffield UK με αρκετή βιομηχανική εμπειρία. Είναι κάτοχος πτυχίου κλασικής κιθάρας (τάξη Νίκου Σερβίτη). Η ενασχόληση του με το flamenco άρχισε το 2007 με δάσκαλο τον Χρίστο Τζιφάκη. Στην πορεία συνεχίζει με δάσκαλο τον Γιώργο Καραλή και εξειδικεύεται στη συνοδεία τραγουδιού και χορού flamenco, παράλληλα παρακολουθεί εντατικά μαθήματα jazz κιθάρας και μοντέρνας αρμονίας με τον Γρηγόρη Ντάνη. Έχει παρακολουθήσει τρίμηνο master class με εξειδίκευση στην συνοδεία χορού και τραγουδιού flamenco στην ακαδημία Fundacion Christina Heeren που εδρεύει στη Σεβίλλη με καθηγητές τους Pedro Sierra, Eduardo Rebollar, Paco Cortes και Nino de Pura. Επίσης παρακολουθεί σεμινάρια με τους Santiago Lara, Antonio Rey, Manuel de la Luz, Torombo Suarez, Σωκράτη Μαστροδήμο, Adolfo Vega κ.ά. Από το 2011 έχει συμμετάσχει και γράψει μουσική σε αρκετές παραστάσεις flamenco στην Ελλάδα. Επίσης συνοδεύει χορευτές σε μουσικές σκηνές και συμμετέχει σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2013 παραδίδει μαθήματα κιθάρας flamenco σε πολιτιστικούς συλλόγους και σχολές χορού και είναι μόνιμος συνεργάτης της σχολής χορού TACONEO. Το 2014 δημιουργεί μαζί με τον Γιώργο Λυκούδη το μουσικό Στέκι “ΣΠΙΤΙ Art bar”, ένα χώρο που κυρίως φιλοξενεί πλήθος μουσικών σχημάτων jazz και flamenco με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς επίσης διοργανώνει δραστηριότητες σχετικές με τα εικαστικά και τη λογοτεχνία.

  ΤΡΙΟ BAHARí/ Flamenco ArabeΤο Flamenco είναι ένα είδος μουσικής που έχει καταγωγή από το νότιο κομμάτι της Ισπανίας, την Ανδαλουσία. Εκεί, η υπάρχουσα τοπική μουσική Andaluz, πλούσια σε στοιχεία Μπαρόκ, Βασκικής καθώς και Αραβικής και Βυζαντινής μουσικής, ενώθηκε με την κουλτούρα των τσιγγάνων και γεννήθηκε αυτό που ξέρουμε σήμερα ως Flamenco.
  Οι BAHARí ταξιδεύουν μέσα από την συνύπαρξη της πλούσιας αρμονίας της Ευρώπης παράλληλα με την  τροπική μονοφωνική μουσική κληρονομιά των Μακάμ. Το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού είναι ο γνωστός «ήχος» του Φλαμένκο με τονισμένα τα χαρακτηριστικά της μουσικής παράδοσης των Αράβων.
  Οι BAHARí είναι ένα νεοσύστατο τρίο του οποίου τα μέλη έρχονται από πολύ διαφορετικά μουσικά περιβάλλοντα. Μέσα από σπουδές Κλασσικής Ευρωπαϊκής μουσικής, Φλαμένκο, Τζαζ, Ελληνικής, Τουρκικής και Αραβικής παραδοσιακής μουσικής προχωρούν σε έναν τεράστιο χώρο πιθανών μουσικών συνδυασμών που, θέλουμε να ελπίζουμε, μόλις ξεκίνησε.
  Παρουσιάζουν συνθέσεις (κομμάτια/τραγούδια) δικά τους ή διασκευές για φλαμένκο κιθάρα, φλάουτο, κανονάκι, φλαμένκο και αραβικό τραγούδι.
  Χορηγοί Επικοινωνίας

  ΩΡΑ

  (Τετάρτη) 9:00 μμ

  ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

  Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ
  Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ

  ΦΟΡΕΑΣ

  Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού - Τμήμα Δημοτικών Μουσικών ΣχημάτωνΤηλ. 2313318221 - n.molocha@thessaloniki.grΝαυάρχου Κουντουριώτου 17

  0 0
 • 10/03/18--05:17: Article 8
 • Τα Εκλέρ μου: Συνταγές Γευστική δοκιμή και νέες τάσεις στη ζαχαροπλαστική
  Παρασκευή 5 Οκτωβρίου

  biscotto coffee+  (Mediterranean Cosmos)
  Είσοδος ελεύθερη

   
  Ένα ακόμη λαχταριστό biscotto workshop με θέμα τα εκλέρ και τις νέες τάσεις της ζαχαροπλαστικής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στο biscotto coffee+ στο εμπορικό κέντρο Mediterranenan Cosmos.
  Ο pâttisier Κωνσταντίνος Τσενικίδης θα μας δείξει συνταγές και μυστικά για επιτυχημένα εκλέρ, θα μιλήσουμε για το διάσημο γλυκό αλλά και τη ζαχαροπλαστική που τα τελευταία χρόνια αλλάζει, θα μας παρουσιάσει τις 4 ολοκαίνουργιες γεύσεις των εκλέρ του, και, φυσικά, θα δοκιμάσουμε τις δημιουργίες του!

  Τι θα δοκιμάσουμε; Ετοιμαστείτε:
  Εκλέρ πραλίνας: με crémeux πραλίνας με τραγανή φεγετίνη και supreme σοκολάτας Orizaba Valrhona.
  Εκλέρ καραμέλα – βανίλια: με κρέμα patisserie καραμέλας αρωματισμένη με βανίλια Ταϊτής, αλμυρή καραμέλα βουτύρου και supreme σοκολάτας Weiss caramel.
  Εκλέρ lemon: με mousseline λεμονιού και supreme σοκολάτας Opalys Valrhona, αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού.
  Εκλέρ Dulcey passion fruit: με montée σοκολάτας Dulcey, αρωματισμένη με Τόνκα, crémeux passion fruit mango, τραγανή φεγετίνη με passion fruit και Namelaka Dulcey με passion fruit.

  Θα δυσκολευτείτε να επιλέξετε ποιο θα γίνει το αγαπημένο σας. Εμείς πιστεύουμε ότι θα σας αρέσουν όλα.

  *Κάντε εγκαίρως την κράτησή σας τηλεφωνικά στο 2310 253878 ή ηλεκτρονικά παρακάτω.
  Κάντε την κράτησή σας εδώ

older | 1 | .... | 1114 | 1115 | (Page 1116) | 1117 | 1118 | .... | 1294 | newer